Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-22-13, 05:43 PM   #1826
KubrickS
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: doomgun 查看文章
我玩緊行貨行英文版, 我都係 download 到個 update 但 install 唔到 ....

放工返到屋企再試下 PS3 的行英版是咪都係咁, 希望唔會吧 ......
Some people is having the same problem in US too.....
I can't online play now..
KubrickS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-13, 09:22 PM   #1827
KubrickS

Looks like all Asia version 行貨 is screwed.....

http://www.gamefaqs.com/boards/63291...7045988?page=2
舊 08-22-13, 09:53 PM   #1828
hell & heaven
Game Master
F=MA

註冊日期: Sep 2005
Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
3DS Friend Code1075 0677 0623
PSN  IDPrinceXjingXsora
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
行機, 唔係行版英文GAME
UPDATE到無問題

舊 08-22-13, 10:11 PM   #1829
KubrickS

早知唔買行貨,唉。
舊 08-22-13, 11:22 PM   #1830
doomgun

註冊日期: Nov 2011
PSN  IDdeldoomgun
XBox Live Gamertagdeldoomgun
PS3 版: 行貨英文版 update 到, 無問題。

------------------------------------------------------------------------------------------

引用:
作者: hell & heaven 查看文章
行機, 唔係行版英文GAME
UPDATE到無問題
即係 PS VITA 版 update 唔到個問題出在行機, 而唔關隻 game 事?

我 VITA 版的機同 Game 都係香港行貨
doomgun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-13, 12:59 AM   #1831
KubrickS

Unhappy

引用:
作者: doomgun 查看文章
PS3 版: 行貨英文版 update 到, 無問題。

------------------------------------------------------------------------------------------

即係 PS VITA 版 update 唔到個問題出在行機, 而唔關隻 game 事?

我 VITA 版的機同 Game 都係香港行貨
我日機+香港行貨game, update唔到。

睇出面forum, 正式美版同正式日版vita game 都update到,係香港行貨英文版有問題多。
PS3既好似未聽過有問題。

頭先寫咗email比psn hk,睇下有冇跟進吧....
舊 08-23-13, 09:56 AM   #1832
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
我估係港伏問題大d....我估佢dl 左日版1.01?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-13, 02:31 PM   #1833
KubrickS

引用:
作者: J+1 查看文章
我估係港伏問題大d....我估佢dl 左日版1.01?
由手機版發出
頭先打左去HK PSN問﹐ 拒地技術員係0甘叫我轉DNS setting玩左一大輪都係唔得﹐ 先應承同我跟進﹐ 話會打返電話比我。
舊 08-23-13, 03:19 PM   #1834
sagitis

註冊日期: Feb 2012
引用:
作者: KubrickS 查看文章
拒地技術員係0甘叫我轉DNS setting
除非你DL PSN demo有問題, 好明顯佢耍緊你
sagitis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-13, 03:47 PM   #1835
KubrickS

引用:
作者: sagitis 查看文章
除非你DL PSN demo有問題, 好明顯佢耍緊你
我知﹐ 但唔緊要﹐ 最緊要係要證明係拒地PATCH有問題﹐ 0甘拒地先會有記錄同諗下點處理。
唔覆我我聽日又打去同拒地玩下﹐ 玩到肯做野為止。

DC無得上網玩都唔好玩﹐ 希望快D搞掂啦...
舊 08-23-13, 04:49 PM   #1836
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
game 岩岩到手 psv版
要打到一定程度先可以連線玩?
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-13, 05:25 PM   #1837
sagitis

打完幻之森,共九關
舊 08-23-13, 11:06 PM   #1838
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
幻之森...? 咩黎?

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-13, 11:51 PM   #1839
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: YHW 查看文章
幻之森...? 咩黎?
第九關迷いの森,揀A-route打大眼仔,揀B-route打有即死技o既賤兔出黑珠
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-13, 11:54 PM   #1840
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
跟故事順打打到出馬房就好

(即係9大關都打一次) (第一次打冇分支一定係route A)

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-13, 12:58 AM   #1841
izumo

引用:
作者: sagitis 查看文章
打完幻之森,共九關
thxs 已經開到online了
但跟住可以打咩?
舊 08-24-13, 08:58 AM   #1842
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
四種飾物都有25%防禦無視,裝哂係咪會變100%
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-13, 12:56 PM   #1843
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: izumo 查看文章
thxs 已經開到online了
但跟住可以打咩?
打9關route b成功ko 大佬拎珠,齊珠就可以打古龍
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-13, 02:21 PM   #1844
izumo

引用:
作者: J+1 查看文章
打9關route b成功ko 大佬拎珠,齊珠就可以打古龍
由手機版發出
試左一次完全唔夠打...
舊 08-24-13, 04:34 PM   #1845
sagitis

引用:
作者: 野良猫 查看文章
四種飾物都有25%防禦無視,裝哂係咪會變100%
應感計
本身防禦無視率(critical) 25%
四種飾物都有25%防禦無視 = 25%*1.25*1.25*1.25*1.25*1.25=61%
舊 08-24-13, 06:05 PM   #1846
wai
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2002
請問行貨英文版update唔到...解決咗未?
wai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-13, 09:53 PM   #1847
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

執NPC骨出霸者紋章

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
舊 08-24-13, 10:15 PM   #1848
izumo

引用:
作者: YHW 查看文章
執NPC骨出霸者紋章
你會睇D骨有咩裝
舊 08-24-13, 10:31 PM   #1849
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
有冇見過有三防???

中左條二防,,,,,

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-13, 11:03 PM   #1850
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

引用:
作者: izumo 查看文章
你會睇D骨有咩裝
冇睇, 求其見唔係LV99就埋左佢, 咁就中左

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
有冇見過有三防???

中左條二防,,,,,
二防中過, 三防就未見過

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon's Crown / ドラゴンズクラウン l PS5 Switch 完全版未定 待機 武藤遊戲 電視遊戲討論版 937 11-03-17 11:18 AM
[多機種] Dragon's Crown 玩家收集區 (ドラゴンズクラウン) 留名 P.1 (#1) 八仙果 攻略及心得交流區 964 08-05-14 10:17 PM
放 psv :dragon crown 我係我 買賣專區 2 07-30-13 09:51 PM
快放行版Psv dragon crown LEDIV 買賣專區 1 07-27-13 08:58 PM
售 Dragon's Crown 特典畫冊 矢吹丈 買賣專區 0 07-25-13 06:05 PM

現在的時間是 01:44 AM

手機版 | APP版