Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-19-13, 09:13 PM   #1801
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001

http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...snA=829&tnum=5

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-13, 09:32 PM   #1802
SunSunny
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code3711 7506 0445
其實我睇哂巴哈a9vg都攪唔掂

舊 08-19-13, 09:44 PM   #1803
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: ~蛙蛙~ 查看文章
曲射同針叉都係主力 只係睇咩環境既姐
由於我唔夠技能點(點左10格背包) 如果唔係精靈魔法+背刺+曲射 應該好開心
風魔法卡住隻怪->背刺 爽得很 混沌秒精英(藍怪)超快
在下三樣點爆咗,基本上三樣都同樣重要,硬要退一樣既大概係背刺可刪。
不過真係唔好講咩精魔先係主砲,其他唔駛用。
世界上真係有好多白癡對紅龍用火彈用旋渦打八爪魚都唔射箭,明明呢D行為唔應該ONLINE做…

舊 08-19-13, 09:50 PM   #1804
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
搞左咁鬼耐美版有1.01未架?

舊 08-19-13, 09:55 PM   #1805
~蛙蛙~
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2008
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
在下三樣點爆咗,基本上三樣都同樣重要,硬要退一樣既大概係背刺可刪。
不過真係唔好講咩精魔先係主砲,其他唔駛用。
世界上真係有好多白癡對紅龍用火彈用旋渦打八爪魚都唔射箭,明明呢D行為唔應該ONLINE做…
所以我只係純弓型
精靈魔法只係一大堆怪 你又唔想浪費箭既時候先用...仲有地形問題(反正點滿踢腳都係廢 不如點精靈魔法)
旋渦其實ok 有時要幫手打d龍(魚?!)人 有個旋渦係度當係定點dot
紅龍就....衝埋去曲射/背刺啦 咁鬼多血...而且佢有呢隻game最強武器....落石
~蛙蛙~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-13, 10:05 PM   #1806
神人ではない!新人だ

引用:
所以我只係純弓型
精靈魔法只係一大堆怪 你又唔想浪費箭既時候先用...仲有地形問題(反正點滿踢腳都係廢 不如點精靈魔法)
旋渦其實ok 有時要幫手打d龍(魚?!)人 有個旋渦係度當係定點dot
紅龍就....衝埋去曲射/背刺啦 咁鬼多血...而且佢有呢隻game最強武器....落石
紅既果D旋渦都照龍騎跳你架
紅齜用雨箭基本上已經係常識,面聯有人齋玩風火,在下驚自己真係忍唔住手打佢…

舊 08-19-13, 10:13 PM   #1807
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

八爪魚有一格位出排雲掌的

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 08-19-13, 10:40 PM   #1808
sagitis
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2012
其實魔女, 落石同雷電技能有無用?
sagitis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-13, 10:46 PM   #1809
~蛙蛙~
Crazy Gamer

引用:
紅既果D旋渦都照龍騎跳你架
紅齜用雨箭基本上已經係常識,面聯有人齋玩風火,在下驚自己真係忍唔住手打佢…
我指放個旋渦係八爪魚面前 自己走去打龍人
唔...紅龍我推薦用針叉多d個龍頭咬唔係問題好易睇...問題係小萌爪動作較細同快...有戰士同法師係度都幾難睇
反正上到inf 都唔識7連跳射既elf 可以同佢講砍掉重練

此篇文章於 08-19-13 10:49 PM 被 ~蛙蛙~ 編輯。
舊 08-19-13, 10:49 PM   #1810
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

邊來多三連跳?

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 08-19-13, 10:54 PM   #1811
~蛙蛙~
Crazy Gamer

咁5連啦
2段跳第1下>空中攻擊cancel 第2下>r 第3下>r 第4下>r 第5下
這是入門
r同空中攻擊個堆 可以互相穿插

此篇文章於 08-19-13 10:57 PM 被 ~蛙蛙~ 編輯。
舊 08-19-13, 11:01 PM   #1812
~蛙蛙~
Crazy Gamer

好啦 wiki話5回就5回 不過我試過多過5回
http://www55.atwiki.jp/dragons-crown...ml#id_ba7672e2
舊 08-19-13, 11:14 PM   #1813
SunSunny

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code3711 7506 0445
戰士10萬杯已解,最緊要會心一擊要高,平時7w, 裝完會心12w !

舊 08-20-13, 12:37 AM   #1814
神人ではない!新人だ

引用:
好啦 wiki話5回就5回 不過我試過多過5回
http://www55.atwiki.jp/dragons-crown...ml#id_ba7672e2
你中咗招受身吓嘛,5箭仲有行動位不過已經冇反應…
其實有4段迴避,淨係R同圓圈已經可以5連CHARGE,
不過在下一般打暗殺最多都係用R做4連算,5連佢唔死你就死…

另一方面,打八爪魚根本冇必要放旋渦,繼續打佢等D卒過埋黎零距雨箭一齊做就OK。

矮人個火桶太浪漫好想用忘情水刪咗佢…

此篇文章於 08-20-13 12:49 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-13, 12:44 AM   #1815
benltc0000

註冊日期: Sep 2009
岩岩發現左個疑似bug嘅事
首先我用亞瑪遜之後裝左50%血以上一擊必殺無效嘅鏈
之後打迷宮打打下boss冇曬命要比錢續,點知一禁o鍵確定,boss就比人ko左
之後下一版再開血量顯示為0飲藥水補都冇反應,比人斬都冇事,之後一路ko到boss前食左水果先變番正常
迅間變亞瑪遜版戰斧無「傷」
benltc0000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-13, 09:10 AM   #1816
神人ではない!新人だ

火桶個DAMAGE點計架
直接掟賊同爆風打賊都係2K,比炸彈仲差。
不過掟大佬又有時會出17K…

另外,矮人打紅屍好煩,打兩拳就要走。其他近戰都冇佢咁煩…

此篇文章於 08-20-13 09:18 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-13, 09:12 AM   #1817
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
引用:
火桶個DAMAGE點計架
直接掟賊同爆風打賊都係2K,比炸彈仲差。
不過掟大佬又有時會出17K…
因為係道具住所以遇強愈強?
不過自從意識到換武器插地之後既超長cd,真係道具系byebye
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-13, 09:39 AM   #1818
神人ではない!新人だ

引用:
作者: BlackWing 查看文章
因為係道具住所以遇強愈強?
不過自從意識到換武器插地之後既超長cd,真係道具系byebye
係啩…
一係就第2時間有超DOWN屬性幾段完全同時HIT,木箱/賊中一下就無敵/爆。

道具係麻煩不過總要一個,唔係火爆DAMAGE升唔爆。
打完INF,在下開始覺加撻衝擊波都係嘥氣,空中心口都打2HIT合計有3K,衝擊波+60-70%先得1.8K…
打BOSS D石就更加唔知做咩,一拳都1.5-2K,掟佢就0.5K。有武器掟野30%爆炸?在下靠防禦無視好過啦…

今朝車上清埋D QUEST,準備用忘情水…
打算整隻打擊特化既出黎。捉人就淨係屈撻同封魔用。

舊 08-20-13, 12:02 PM   #1819
~蛙蛙~
Crazy Gamer

引用:
你中咗招受身吓嘛,5箭仲有行動位不過已經冇反應…
其實有4段迴避,淨係R同圓圈已經可以5連CHARGE,
不過在下一般打暗殺最多都係用R做4連算,5連佢唔死你就死…

另一方面,打八爪魚根本冇必要放旋渦,繼續打佢等D卒過埋黎零距雨箭一齊做就OK。
空中(2段跳夠高)滯留得越耐就越安全

d隊友法師話佢地個r冇得出閃白 所以要阻止d龍人衝埋黎轉
單打我會係空中叉叉叉 唔鬼理佢 除左龍騎跳
舊 08-20-13, 12:23 PM   #1820
神人ではない!新人だ

引用:

法師唔係大部份時間喺空中飛黎飛去架咩,佢企定做咩。

舊 08-20-13, 01:59 PM   #1821
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:

呢句應該係其他職業同法師講既野黎架喎

舊 08-20-13, 02:54 PM   #1822
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
呢句應該係其他職業同法師講既野黎架喎
其實大概只有戰士同矮人先會有必要怕佢地轉轉轉…
事實上矮人全程剛體混沌高層外,應該都係繼續百裂拳同插地。
打過一次都仲會中招既大概只有劍嵐中既戰士。

舊 08-21-13, 08:34 PM   #1823
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
-del-

此篇文章於 08-21-13 09:03 PM 被 滅龍士 編輯。
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-13, 11:10 AM   #1824
KubrickS

註冊日期: Jul 2006
The update for English ver is up.
But I see error msg and cannot complete install...
KubrickS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-13, 04:56 PM   #1825
doomgun

註冊日期: Nov 2011
PSN  IDdeldoomgun
XBox Live Gamertagdeldoomgun
引用:
作者: KubrickS 查看文章
The update for English ver is up.
But I see error msg and cannot complete install...
我玩緊行貨行英文版, 我都係 download 到個 update 但 install 唔到 ....

放工返到屋企再試下 PS3 的行英版是咪都係咁, 希望唔會吧 ......

此篇文章於 08-22-13 04:58 PM 被 doomgun 編輯。
doomgun 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon's Crown / ドラゴンズクラウン l PS5 Switch 完全版未定 待機 武藤遊戲 電視遊戲討論版 937 11-03-17 11:18 AM
[多機種] Dragon's Crown 玩家收集區 (ドラゴンズクラウン) 留名 P.1 (#1) 八仙果 攻略及心得交流區 964 08-05-14 10:17 PM
放 psv :dragon crown 我係我 買賣專區 2 07-30-13 09:51 PM
快放行版Psv dragon crown LEDIV 買賣專區 1 07-27-13 08:58 PM
售 Dragon's Crown 特典畫冊 矢吹丈 買賣專區 0 07-25-13 06:05 PM

現在的時間是 01:57 AM

手機版 | APP版