Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-20-13, 10:03 AM   #151
fmwp167
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2008
PSN  IDfmwp167
引用:
作者: Einhander 查看文章
556裝sf超難用
我都係over kill加多支smg/shotgun配黎用
個人感覺556 點射好過sf
fmwp167 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-13, 05:36 PM   #152
fmwp167

m27呢枝槍根本係為左hard core 而生的
舊 01-20-13, 06:10 PM   #153
Einhander
God of Gamer
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
同外國人一齊打有默契過同香港人打好多.....

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-13, 07:01 PM   #154
fmwp167

引用:
同外國人一齊打有默契過同香港人打好多.....
ein兄同我玩有無默契?
舊 01-20-13, 07:50 PM   #155
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
識嘅另計啦
我講街客

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-13, 07:56 PM   #156
fmwp167

引用:
識嘅另計啦
我講街客
街場香港人個個都自私...
根本唔會理其他人死活...
舊 01-20-13, 09:26 PM   #157
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
引用:
作者: fmwp167 查看文章
街場香港人個個都自私...
根本唔會理其他人死活...
好多人行行下走散,成日自己一個見到對面一大班人時>>

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-13, 10:54 PM   #158
fmwp167

引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
好多人行行下走散,成日自己一個見到對面一大班人時>>
當幾枝槍同時對住自己
真係好灰
舊 01-21-13, 08:31 AM   #159
fmwp167

呢兩日因為要升枝m27
所以去左主力玩hardcore...
hardcore有時真係幾抵死...
玩得好果時呢...可以上晒身咁...
但係差起上來呢...又可以灰到爆...

不過如果計爽快度...
hardcore有時真係可以好爽...
點解咁講呢?

其實hardcore血量係比core少一半(好似係)
所以好多時都會出現真真正正的「秒殺」
邊個開槍先...而又打中對方...就可以「全身而退」

呢樣係core有d唔同...
因為core血多d...當單挑時...大家有機會「交換子彈」
即係我3彈射死你...但過程當中可能我都食左你2彈...
咁我就要等時間回血...如果呢個時候有第二個人出現...
咁就未必夠血再同佢打...

玩hardcore因為秒殺多...
好多時殺完人都仲係滿血...
而且無radar/無kill cam...殺完人都無人知你係邊度...
所以有時真係好似rambo上身咁...
昨晚有場連殺10個就係咁...
見人...舉槍...射...秒殺...搵到第二個人...再重覆...
爽快度真係爆燈...

哈哈...不過相對地...
當我舉槍唔夠人快...唔夠人準...
就會成場game都被人完虐
舊 01-21-13, 11:35 AM   #160
wir

註冊日期: Apr 2011
引用:
呢兩日因為要升枝m27
所以去左主力玩hardcore...
hardcore有時真係幾抵死...
玩得好果時呢...可以上晒身咁...
但係差起上來呢...又可以灰到爆...

不過如果計爽快度...
hardcore有時真係可以好爽...
點解咁講呢?

其實hardcore血量係比core少一半(好似係)
所以好多時都會出現真真正正的「秒殺」
邊個開槍先...而又打中對方...就可以「全身而退」

呢樣係core有d唔同...
因為core血多d...當單挑時...大家有機會「交換子彈」
即係我3彈射死你...但過程當中可能我都食左你2彈...
咁我就要等時間回血...如果呢個時候有第二個人出現...
咁就未必夠血再同佢打...

玩hardcore因為秒殺多...
好多時殺完人都仲係滿血...
而且無radar/無kill cam...殺完人都無人知你係邊度...
所以有時真係好似rambo上身咁...
昨晚有場連殺10個就係咁...
見人...舉槍...射...秒殺...搵到第二個人...再重覆...
爽快度真係爆燈...

哈哈...不過相對地...
當我舉槍唔夠人快...唔夠人準...
就會成場game都被人完虐
hardcore 俾我感覺係戰況好容易逆轉
上一場俾人炒下場可以炒番人
無雷達睇同埋一擊死令到人要好小心地打

試過有場打carrier, 對方個個攞晒sniper rifle 匿晒係飛機位守株待兔
勇敢d 抄過去佢地背後
hardcore 係咪連腳步聲都會細左? 唔知點解行埋敵人身邊佢地都好似無發覺咁

我個場用five seven+ reflex sight
剩係一場就儲夠reflex sight 的10 個long shots challenge
仲有7, 8 個head shots

hardcore 用手槍真係好好玩
wir 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-13, 02:43 PM   #161
クリス.レッド

Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
我就好少自己玩hardcore了,易死兼咩都冇顯示,壓力太大
同你地team時打一兩鋪我冇所謂,但自己一個就core ground war算

另外,prestige越高係唔係需要越少經驗值升lv?

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link

此篇文章於 01-21-13 02:49 PM 被 Chris Redfield 編輯。
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-13, 04:16 PM   #162
fmwp167

引用:
作者: wir 查看文章
hardcore 俾我感覺係戰況好容易逆轉
上一場俾人炒下場可以炒番人
無雷達睇同埋一擊死令到人要好小心地打

試過有場打carrier, 對方個個攞晒sniper rifle 匿晒係飛機位守株待兔
勇敢d 抄過去佢地背後
hardcore 係咪連腳步聲都會細左? 唔知點解行埋敵人身邊佢地都好似無發覺咁

我個場用five seven+ reflex sight
剩係一場就儲夠reflex sight 的10 個long shots challenge
仲有7, 8 個head shots

hardcore 用手槍真係好好玩
呢樣我好認同...hardcore就算係同一班人玩...
每一場都可以差別好大...有時可以打得好好...
有時可以打得好差...

腳步聲我就真係無研究...因為本身core我都聽唔到腳步聲的了...

所有本身唔夠力的槍...
去到hardcore都可以得到重生...
所以有某d槍真係要去hardcore玩先升到...
(例如 s12 shotgun d 1 hit kill, m27/type 95的long shot)

引用:
我就好少自己玩hardcore了,易死兼咩都冇顯示,壓力太大
同你地team時打一兩鋪我冇所謂,但自己一個就core ground war算

另外,prestige越高係唔係需要越少經驗值升lv?
我其實本身都唔係成日玩hardcore...
只係玩m27先迫住要玩...
基本上係升槍有需要先會玩多d...
平時間唔中都係玩一兩場算...

我近排都少左join你玩...
見你好時都玩緊domination / kill confirm...(可能因為ground war)
呢兩個mode我真係真係玩唔掂....
所以都係一個人自閉係TDM 升下槍算...

prestige 愈高愈少經驗值升?
無聽過...亦都無經歷過...
會唔會係因為多左prestige achievements...camo achievement 之類送exp的東東
令你有一個錯覺 level 升得快左?
舊 01-21-13, 04:29 PM   #163
クリス.レッド

你見我一個人打緊就通常係玩緊ground war,貪一個場多人玩(所以我好鐘意killzone2 64人對打又唔lag
Kill confirm同TDM差別唔大,係要去執牌,但有時見塊牌係危險位,俾對家執都好過搏命去執,寧願保持不死好過
Domination就煩d,你當純TDM殺人都冇問題 搶陣地真係要一班人去先有機,rambo實死硬
近排見人搶陣地時用smoke+盾,效果好好
守陣地時玩sniper LMG一流

Prestige之前好似見你地講過炸,自己升時又好似快水左,我依家都prestige2 38lv了

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 01-21-13, 04:46 PM   #164
fmwp167

引用:
你見我一個人打緊就通常係玩緊ground war,貪一個場多人玩(所以我好鐘意killzone2 64人對打又唔lag
Kill confirm同TDM差別唔大,係要去執牌,但有時見塊牌係危險位,俾對家執都好過搏命去執,寧願保持不死好過
Domination就煩d,你當純TDM殺人都冇問題 搶陣地真係要一班人去先有機,rambo實死硬
近排見人搶陣地時用smoke+盾,效果好好
守陣地時玩sniper LMG一流

Prestige之前好似見你地講過炸,自己升時又好似快水左,我依家都prestige2 38lv了
好...我升完枝m27之後再join你玩...
(暫時我都要痛苦地hardcore)

其實d level 玩玩下...唔覺唔覺就會係咁升...
我成日慣住升槍...都好少睇d level...
升到prestige 5 level 40...都仲未升完全部AR...
舊 01-21-13, 04:52 PM   #165
fmwp167

prestige 7.9.10 真係好型

此篇文章於 01-21-13 04:54 PM 被 fmwp167 編輯。
舊 01-21-13, 05:50 PM   #166
クリス.レッド

其他Mode我唔識玩啦

引用:
prestige 7.9.10 真係好型

型到爆

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 01-21-13, 10:34 PM   #167
fmwp167

引用:
其他Mode我唔識玩啦

型到爆
反而個PRESTIGE MASTER 唔係咁靚
舊 01-21-13, 11:21 PM   #168
權愛真

註冊日期: Oct 2010
引用:
我果隻之前買$599
好似出左隻新的

你應該係指呢隻?
$980 真係好貴囉...
新呢隻我都有,
但用左一段時間,發覺用電量比舊個隻真係用得快d (我已經無開震動功能)
3-4小時左右已經無電。

依家我已經用返舊個隻! (聲效,新個隻好似好少少,但唔明顯。)

仲有既係,今集BO2本身既音效都有問題…
用headset…都好難聽到腳步聲。所以好難比較邊隻好d。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-13, 09:11 AM   #169
fmwp167

引用:
作者: 權愛真 查看文章
新呢隻我都有,
但用左一段時間,發覺用電量比舊個隻真係用得快d (我已經無開震動功能)
3-4小時左右已經無電。

依家我已經用返舊個隻! (聲效,新個隻好似好少少,但唔明顯。)

仲有既係,今集BO2本身既音效都有問題…
用headset…都好難聽到腳步聲。所以好難比較邊隻好d。
權巴打...好耐無見...
昨晚online時見你都玩左一陣...
近排點喔?都係玩mw3多?

原來新果個headset有得震咁抵死?
如果講外觀靚...我覺得新果隻真係靚d...
金屬感強....舊果個就太膠感...

通用性來講...新果個可以配落手機度用...
舊果只可以用藍芽usb...所以只可以係ps3...pc度用...比較局限d...

我自己買左之後都好少用...
因為一來成日要叉電....二來覺得好重...
除非驚嘈到其他人...否則都係開電視聲算...
而且本身BO2 d 音響(特別係腳步聲) 又做得唔係好...
舊 01-22-13, 09:23 AM   #170
fmwp167

感覺近來開始少巴打一起玩了...

昨晚終於金左枝M27...
係咁多槍入面金得最快的一枝...
枝槍都仲未轉到去prestige 2...
之後可以無壓力....純粹升爆埋個槍level就ok...

下一次prestige...應該會unlock埋枝AN94...
到時努力完埋佢吧...

昨晚試玩hardcore kill confirm...
比起core的kill confirm 易玩好多
30幾殺...一場就4千幾分...

平時d人用sniper會drag shot...
玩hardcore...用AR都可以drag shot...
而且效果仲好好....
舊 01-22-13, 10:31 AM   #171
クリス.レッド

出左DMC後大家玩BO2既時間少左
遲一排應該好番

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 01-22-13, 10:59 AM   #172
wir

註冊日期: Apr 2011
引用:

下一次prestige...應該會unlock埋枝AN94...
到時努力完埋佢吧...

玩hardcore...用AR都可以drag shot...
而且效果仲好好....
打緊far cry 3, sandbox game 真係玩到停唔到手

遲d 先玩返black ops 2

你d 槍升得咁快...爆晒金camo

會唔會一升爆左prestiged master 就唔再玩隻game 架
wir 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-13, 11:07 AM   #173
rapperjohnny

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
引用:

到時努力完埋佢吧...

而且效果仲好好....
尋日隻DMC爆左第一次,會玩埋其他難度,不過當見到幾位巴打同時玩BO2時我會即刻轉BO2
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-13, 11:11 AM   #174
fmwp167

引用:
作者: wir 查看文章
打緊far cry 3, sandbox game 真係玩到停唔到手

遲d 先玩返black ops 2

你d 槍升得咁快...爆晒金camo

會唔會一升爆左prestiged master 就唔再玩隻game 架
暫時無咩新game吸引到我去玩...

手頭上仲有隻need for speed 未爆...但係有無玩好耐...

都係cod 比較吸引我...(最少暫時都仲係...)

喜歡佢可以一開機...好快就玩到...好快又打完一場...

可能升槍已經成為我玩落去的動力吧?

因為keep住有新目標...所以暫時都唔覺得悶...

就算AR升滿晒....都仲有好多其他槍...

SMG...LMG...SHOTGUN...SNIPER...

雖然唔會枝枝都玩...但係我覺得cod 仲有好多空間令我keep住玩落去...

prestige master...都係幾個月後的事了
舊 01-22-13, 11:13 AM   #175
fmwp167

引用:
出左DMC後大家玩BO2既時間少左
遲一排應該好番
嗯...正常的...
如果有新game 吸引到我去玩
我都會放低隻cod

引用:
作者: rapperjohnny 查看文章
尋日隻DMC爆左第一次,會玩埋其他難度,不過當見到幾位巴打同時玩BO2時我會即刻轉BO2
咁快爆!
以為會可以玩好耐

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Call of Duty Black Ops 2 (已售) ahleung 電視遊戲討論版 882 09-21-13 01:17 PM
[多機種] [PS3/XB360] Call of Duty: Black Ops 討論區 LKC 攻略及心得交流區 372 06-29-11 01:56 PM
[多機種] Call of Duty 5 imgahou 電視遊戲討論版 394 01-12-11 11:16 PM
call of duty 2 α+β PC電腦遊戲討論版 1 10-31-05 10:16 PM
Call of Duty 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 55 10-09-04 11:58 AM

現在的時間是 06:44 PM

手機版 | APP版