Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17 57  ... 最後
日本動漫畫討論版>川原礫「ソードアート・オンラインII」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 Vol.3
money 01:19 AM 12-02-12
作者: kev00269270:
是我的錯覺嗎
我怎覺得今話的戰鬥做得不錯...
今集好睇左係因為分鏡有長井龍雪
有佢幫手今集真係正左好多

長井你做埋監督啦
我相信你做監督套野會正好多
メソウサ 02:34 AM 12-02-12
ED圖金毛把野係唔係有絕對切斷
古手神主 03:52 AM 12-02-12
雖然已經睇過小說, 但係都覺得動畫停係哩個位真係超頂癮
次期Cekehe 04:05 AM 12-02-12
點解莉法在街上直接登出,個虛擬體會立即消失?
之前唔係話會處於無防備狀態下留在原地幾分鐘咩?
大山椒魚 04:25 AM 12-02-12
人生大贏家
casio 04:32 AM 12-02-12
作者: 次期Cekehe:
點解莉法在街上直接登出,個虛擬體會立即消失?
之前唔係話會處於無防備狀態下留在原地幾分鐘咩?
應該是動畫表達問題?原文無講直葉登出後「莉法」係咪立即消失……
不過我都想吐槽點解莉法可以係桐人死咗後拎往佢周圍走
Van仔 05:10 AM 12-02-12
無敵既桐子終於死了 恭喜恭喜

個度點睇都要動員幾百人先打得落既入門 仲有幾集點算

因為無得偷摸 所以今集又唔用雙劍?
HEERO 07:04 AM 12-02-12
一天內連續失戀兩次 兼屁股中箭
野良猫 10:26 AM 12-02-12
短時間內連失兩次戀,悲劇妹
sunhikari 11:09 AM 12-02-12
睇完ENDING張圖....點解又搵銀鴉同睡蓮黎惡搞........

桐人殺人殺到着左魔
直葉又再失戀+1
真十人€ 11:18 AM 12-02-12
直葉連續失戀再加上背叛概罪惡感,真係傷
sunhikari 11:18 AM 12-02-12
作者: Van仔:
無敵既桐子終於死了 恭喜恭喜

個度點睇都要動員幾百人先打得落既入門 仲有幾集點算

因為無得偷摸 所以今集又唔用雙劍?
劇透
係小說到,YUI最後講到,即使幾百人一齊黎,以守衛的生成速度係點打都係打唔到,而且守衛實力最少有中級的水平
再加上世界樹頂部的大門比人渣落左管理員權限
換言之呢個已經一個大騙局黎
如果唔係亞絲娜仍左張卡比桐子的話,根本係入都入唔到

次期Cekehe 11:51 AM 12-02-12
作者: kev00269270:
是我的錯覺嗎
我怎覺得今話的戰鬥做得不錯...
可能我有睇小說,我反而對於戰鬥場面非常失望......
佐佐木莊尼 01:42 PM 12-02-12
真係覺得突然間好睇左

點解
點解 sao 篇尾o個幾集唔搵今集 d 人做 T_T

絵コンテ 演出
長井龍雪 久原謙一

兩個都係今集先第一次見名 ... 即刻唔同左
ayato9999 03:57 PM 12-02-12
直葉淚流滿面,爆(表)哥哥
喜歡的只是同一個人 = =
期待下一話怎樣收場?
marco仔 04:00 PM 12-02-12
妹的怨念很重, 22刀劍中最好看的一集.
bug已經唔理了, 感情線那麼多集留下來一下子爆出來效果真的不錯.

桐人死個下感覺有點像2號機 很重怨念死去 大刀狂插.
欠了食桐人肉!!!

直葉說個下我們不是親兄妹 滿衝擊 雖然也是那種日式妹戀.
ALO每集完結來一首Overfly 感覺很好.
EMILA 05:35 PM 12-02-12
リーファ
今集個戰鬥好好多...
戰死後原地復活?如果係既話咁未無限loop?
teealpha 05:57 PM 12-02-12
作者: EMILA:
リーファ
今集個戰鬥好好多...
戰死後原地復活?如果係既話咁未無限loop?
要用道具的
響PK會跌裝跌錢世界入面呢類復活道具都係貴野
KTN 07:33 PM 12-02-12
死個下明顯係向EVA致敬
Van仔 08:00 PM 12-02-12
作者: sunhikari:
劇透
係小說到,YUI最後講到,即使幾百人一齊黎,以守衛的生成速度係點打都係打唔到,而且守衛實力最少有中級的水平
再加上世界樹頂部的大門比人渣落左管理員權限
換言之呢個已經一個大騙局黎
如果唔係亞絲娜仍左張卡比桐子的話,根本係入都入唔到
問問題
即係之後都唔會再有打鬥就end game?

作者: teealpha:
要用道具的
響PK會跌裝跌錢世界入面呢類復活道具都係貴野
以前天堂個D邊會,係依家個D先係咁
野良猫 08:02 PM 12-02-12
作者: Van仔:
問問題
即係之後都唔會再有打鬥就end game?
仲有一場大戰同外掛王VS賤人王

冬雨 08:08 PM 12-02-12
入去挑戰個幕的bgm很好!
亞絲娜表情大合集xd
直葉又再一次收到打擊加上背叛,真是太淚目!
ED圖兩把劍真係幾好笑xd
卍佛卍 08:42 PM 12-02-12
作者: 野良貓:
仲有一場大戰同外掛王VS賤人王
...
仲有兄妹格劍吧

今集好多顏藝+回憶
Head Shooter 08:58 PM 12-02-12
作者: money:
今集好睇左係因為分鏡有長井龍雪
有佢幫手今集真係正左好多

長井你做埋監督啦
我相信你做監督套野會正好多
so far睇左3套長井龍雪有份做監督既動畫(虎與龍,那花,盛夏等待),每套我都覺得幾好睇
依家我係新番會有佢份做監督既就會睇
埃及使者 12:28 AM 12-03-12
7:30既結衣好可愛
桐人既第一擊好有氣勢

今集戰鬥真係好好多
之前果D硬係有D違和感
標籤:ソードアート・オンライン, 刀劍神域
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17 57  ... 最後

返回主題版面