Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-26-13, 10:28 AM   #151
ovwhpuv
Senior Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: Hitomi 查看文章
坐東航去札幌呀不是轉機再轉機東京再去札幌
well~~基於我自己坐過東航去東京~我妹新年又坐完~
大家都無delay~所以我暫時ge comment係旺季機票時坐東航平靚正
(delay唔關東航事~機場工作的朋友說是航空管制~因為軍用機升降優先全部飛機都要讓路)
當然到我乃野時可能會有另一睇法(不過我揀得黎坐應該同直航價錢相差遠才揀)
換句話說,任何機到大陸機場都會 delay

引用:
btw~check緊osaka~
習慣左淡季價錢ge 我實在接受唔到5千尾近6K(連稅)的機票
連PEACH唔連行李都要4千幾到底係咪廉航黎架
所以我應該都係揀東航架啦(2K8連稅~兩公婆去咩都要X2)~
Osaka 啲機票太貴。我4月10日去京都,日航飛成田 ($2700) ,之後新幹線去京都。
機票加 JR Pass 都係五千多。有JR Pass 方便追櫻
ovwhpuv 目前離線  
舊 03-26-13, 11:00 AM   #152
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: ovwhpuv 查看文章

Osaka 啲機票太貴。我4月10日去京都,日航飛成田 ($2700) ,之後新幹線去京都。
機票加 JR Pass 都係五千多。有JR Pass 方便追櫻
其他大陸機場唔知~上海浦東就係~因為佢個機場會俾軍隊征用
應該唔係個個機場都會咁

暑假就算飛東京直航都一樣要連稅5字頭呀(7月頭同8月最後果個星期除外).....
7月坐美國大陸最平囉~4字頭
暑假同新年直航機票不嬲都係最顛....其他日子不能相提並論...

Hitomi 目前離線  
舊 03-26-13, 07:37 PM   #153
地場衛
God of Gamer
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
http://hk.chinaunicom.com/mobile/20194

見到中國聯通漫遊王,聲稱打返黎香港、係日本到接聽同打當地流動/固網都係$3.8

請問有冇人知流定緊?有冇古惑野?

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線  
舊 03-27-13, 11:01 AM   #154
Paptimus
Ultimate Gamer

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDpaptimuslun
引用:
其他大陸機場唔知~上海浦東就係~因為佢個機場會俾軍隊征用
應該唔係個個機場都會咁

暑假就算飛東京直航都一樣要連稅5字頭呀(7月頭同8月最後果個星期除外).....
7月坐美國大陸最平囉~4字頭
暑假同新年直航機票不嬲都係最顛....其他日子不能相提並論...
我10年8月中飛東京同11年8月第一個星期飛大阪都唔駛5k
可能我跟旅行社買package
10年跟egl連稅+4晚hotel大概5k到, 11年跟2晚hotel 4k2(不過11年東北大地震不能作準)

舊 03-27-13, 12:23 PM   #155
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: Paptimus 查看文章
我10年8月中飛東京同11年8月第一個星期飛大阪都唔駛5k
可能我跟旅行社買package
10年跟egl連稅+4晚hotel大概5k到, 11年跟2晚hotel 4k2(不過11年東北大地震不能作準)
總之我宜家3月2X 號check ge 價大概就係我講ge咁上下啦
3月頭同3月中check可以已經係兩個世界~我以北海道轉機計
3月頭果時3k多d ~~3月中再睇已經貴左1k要4k幾~

旺季單買機票有機會的確唔及package抵(淡季調轉)~
記得11年果時睇過ANA/JAL/Delta package~價錢同張機票真係無咩分別=__=
不過我真係好唔like package果d雞肋酒店(除非唔揀最平果個價)
所以11年夏天去我寧願坐東航~兩公婆玩少幾粒鐘但可以省2k幾3k~

仲有無大地震陰影下原來暑假機位真係好旺(好少研究暑假旅行)
我慣左星期六出發~點知連問幾個星期六好果d起飛時間~
一係就去程無位一係就回程無位(當然指最平果d位啦)
11年果年就真係易啦~7月頭book8月頭飛~日子時間任你揀都有位(廢話~大地震嘛)

此篇文章於 03-27-13 12:28 PM 被 Hitomi 編輯。
Hitomi 目前離線  
舊 03-27-13, 12:44 PM   #156
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
我3月中BOOK 7月中去爛桃行李連稅2992

怪盜小G 目前離線  
舊 03-27-13, 01:11 PM   #157
ammms
渣根懦夫

大家而家已經 plan 定暑假了?
ammms 目前離線  
舊 03-27-13, 01:55 PM   #158
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
我3月中BOOK 7月中去爛桃行李連稅2992
爛桃太海鮮價...好難用佢黎講
舊年年尾CHECK 1月~check到來回$888~
但係半個鐘後$999~夜晚再check過千~但係過多陣又$999....
完全無固定方向走勢

我其實都check到7月某d出發回程3k5有找~
不過個期完全唔arm~我一定要星期六飛星期六/日回~
同埋爛桃聽番overall comment話座位窄~我瘦都還好~
我老公咁大份肯定好慘~佢連cx d位都頂腳~爛桃D位仲窄過cx~

btw~around 8月25後 直航機票價錢會變番正常(應該/可能會有d promotion機票)~
想8月去但又唔急去的話可以等下

引用:
作者: ammms 查看文章
我呢幾日先發現原來我已經check遲左

Hitomi 目前離線  
舊 03-27-13, 02:39 PM   #159
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
我都係咁

原本果日

去999
回1150

之後突然變1760 / 2330

跟住隔左晚又變返999 / 1150

之後即買,依家同日又貴返

怪盜小G 目前離線  
舊 03-27-13, 02:44 PM   #160
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
PLAN定
而家係安排緊邊日去邊度

舊 03-27-13, 05:05 PM   #161
Paptimus
Ultimate Gamer

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDpaptimuslun
引用:
暑假暫時只對上富士山頂有興趣
要平機票捕fanfares吧
我黎緊4月尾去應該係農曆新年果時捕到的

舊 03-27-13, 07:51 PM   #162
ammms
渣根懦夫

下星期去大阪
早幾日收到酒店 email 要我 confirm
我 confirm 左
今日又有一封樂天 email
好似剩係 remind 我 (7 日通知)
樂天果封係咪唔使 reply?
ammms 目前離線  
舊 03-27-13, 08:07 PM   #163
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: Paptimus 查看文章
暑假暫時只對上富士山頂有興趣
要平機票捕fanfares吧
我黎緊4月尾去應該係農曆新年果時捕到的
fanfares skip左聖誕同新年...
暑假7月至8月中下去的話捕fanfares有危險

引用:
下星期去大阪
早幾日收到酒店 email 要我 confirm
我 confirm 左
今日又有一封樂天 email
好似剩係 remind 我 (7 日通知)
樂天果封係咪唔使 reply?
樂天唔洗

Hitomi 目前離線  
舊 03-27-13, 11:28 PM   #164
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: MPDK 查看文章
我個日要用JR pass,所以要起JR灘行過去,睇完之後坐巴士去三宮會合食lunch牛牛
PS如果你買當日券可以去美術館個網有coupon平少少ˊ_>ˋa
順便當然搬部MG返黎幫補下
已有FD 叫我買XD
我都打算整部....不過...日本模型對比HK真係貴到喊..

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線  
舊 03-27-13, 11:34 PM   #165
PTX-003C
天下第一盲鬼

XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
我11月果時都係, 原本想直去大阪, 點知去東京+JR Pass 先貴果500左右...

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
舊 03-30-13, 08:19 AM   #166
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
想問下有無人去過台場LEGOLAND

想問下4點後入場包唔包玩的,我見普通前售卷寫(4Dシネマや乗り物も含む),但4點後果隻無寫
https://secure.merlinentertainmentsg...154&langId=-10

舊 03-30-13, 10:27 AM   #167
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: 小草 查看文章
想問下有無人去過台場LEGOLAND

想問下4點後入場包唔包玩的,我見普通前售卷寫(4Dシネマや乗り物も含む),但4點後果隻無寫
https://secure.merlinentertainmentsg...154&langId=-10
那個4d show 唔使check 票的. 你睇下個日四點後有冇場次.

ps: 成個legoland 主要係小童向的....

舊 03-30-13, 02:10 PM   #168
魔法小王子

註冊日期: Feb 2011
引用:

我驚4月10日後無櫻追 T___T
魔法小王子 目前離線  
舊 03-30-13, 03:04 PM   #169
leotam3

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 魔法小王子 查看文章
我驚4月10日後無櫻追 T___T
東北/北陸

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線  
舊 03-30-13, 03:10 PM   #170
魔法小王子

Unhappy

引用:
作者: leotam3 查看文章
東北/北陸
我在京阪神
魔法小王子 目前離線  
舊 03-30-13, 03:34 PM   #171
leotam3

註冊日期: Oct 2003
引用:
我在京阪神
http://sakura.weathermap.jp/
用JR PASS衝去北陸
高山/金澤唔駛轉車就去到

地点 開花日 満開日
富山 3/29 4/6
金沢 3/30 4/6
福井 3/28 4/5

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線  
舊 03-30-13, 04:05 PM   #172
魔法小王子

引用:
作者: leotam3 查看文章
http://sakura.weathermap.jp/
用JR PASS衝去北陸
高山/金澤唔駛轉車就去到

地点 開花日 満開日
富山 3/29 4/6
金沢 3/30 4/6
福井 3/28 4/5
諗緊吉野山/彦根
魔法小王子 目前離線  
舊 03-31-13, 01:24 AM   #173
ammms
渣根懦夫

引用:
我在京阪神
我下星期去大阪
而家都驚
早開已經預計唔到
而家仲要有 3 成機會落雨
影到相真係要還神
ammms 目前離線  
舊 03-31-13, 02:09 AM   #174
魔法小王子

引用:
我下星期去大阪
而家都驚
早開已經預計唔到
影到相真係要還神
今年真係勁早開/___\
魔法小王子 目前離線  
舊 03-31-13, 02:20 AM   #175
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
我下星期去大阪
而家都驚
早開已經預計唔到
影到相真係要還神
我都係咁話...

關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
11/7 11/8 Kalafina Special LIVE in Hong Kong 2015開催決定!丨梶浦由記総合THREAD Vol.2 神秘過客 日本動漫畫討論版 790 05-31-23 06:40 PM
[漫畫] 八木教広「CLAYMORE」13年の歴史に幕 Vol.2丨 鳳熾魂 日本動漫畫討論版 767 02-14-15 05:16 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 09:06 AM

手機版 | APP版