Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17  ... 最後
攻略及心得交流區>機會黎啦!飛雲!スーパーロボット大戦X | PS4 PSV | 登龍劍咆哮區 (劇透請spoil)
X&Y 09:18 AM 04-02-18
岩岩拎完hi-nu再入隱藏關拎夜鶯
今集竟然突然求真到FUNNEL類都係空B
攪到強化部件要留一格放 空S 或A/S adaptor

但連nu既bazooka都係空B就有點難理解
Gundam MK-2 09:21 AM 04-02-18
作者: X&Y:
岩岩拎完hi-nu再入隱藏關拎夜鶯
今集竟然突然求真到FUNNEL類都係空B
攪到強化部件要留一格放 空S 或A/S adaptor

但連nu既bazooka都係空B就有點難理解
牛油炮系列上集已經通通空B

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送
pet3 09:59 AM 04-02-18
作者: nds:
打機戰需要知道故事嗎~
唔睇故事我玩機戰黎做咩

上網睇一次全戰鬥畫面就得啦
ShinDou 10:08 AM 04-02-18
唔止上集,冇記錯好似Z2定Z3開始已經係牛油砲空B XD
Gundam MK-2 11:31 AM 04-02-18
求情報
已入手夜鶯嘅玩家,請問入特別關時馬沙擊墜數幾多?

Gundam MK-2 12:30 PM 04-02-18
剛玩緊DLC姬樣奮戰記
アンジュvsアイーダ對白笑死左
後退娘
1pi 02:35 PM 04-02-18
有冇機友知道,點樣收起對話框,只顯示背景圖 + 人物圖。 舊作好似PS3、psp好似都可以咁做。
X&Y 03:42 PM 04-02-18
作者: Gundam MK-2:
求情報
已入手夜鶯嘅玩家,請問入特別關時馬沙擊墜數幾多?

拎夜鶯時50擊墜咁上下,加入時應該3x隻
但阿寶俾高達系堆敵人追打個話馬沙殺左好多隻
跟住馬沙殺左一隻SR條件入面既有樣敵人後有引發我方人員既對話
同阿寶有達成SR條件(雖然我玩ex-hard, 但跟normal 既SR條件做完都有對話)
ALEX CHOW 04:05 PM 04-02-18
ZERO如何入手
十一月 04:14 PM 04-02-18
作者: pet3:
你不是香港人?
佢係唔係香港人我就唔知。
不過你講到好似只要係香港人就會接受TVB那些作出來的譯名,就真係好有問題囉。
乜野林友德,風見車人那D,睇見就憎
如月釋臣 04:54 PM 04-02-18
作者: 十一月:
不過你講到好似只要係香港人就會接受TVB那些作出來的譯名,就真係好有問題囉。
咪當地道特色囉~
何須太認真

另外今集西布頓是否會keep住
不會變成金凱度?
nds 05:09 PM 04-02-18
作者: 十一月:
我接受到車人和飛雲,是接受唔到機會來了。
not a chance 飛雲!
X&Y 05:30 PM 04-02-18
作者: 如月釋臣:

不會變成金凱度?
我都有D設定唔清楚
X入面個西布頓同X入面個多比亞未必係喺同一個世界?
多比亞喺西布頓兩公婆已入左CB較後既時間跳入黎, 另外多比亞話佢個世界AXIS無成功跌到落地球
而其他既UC角色個世界AXIS應該撞左落地球?
定Regild Century係另一個平衡宇宙?
頭兩次分支無行UC線, 唔知有無設定係厘條線先睇到

Eternal Wind 05:55 PM 04-02-18
作者: 如月釋臣:
咪當地道特色囉~
何須太認真

不會變成金凱度?
今集沒CB得鋼7,應該唔會變金凱度
nds 06:21 PM 04-02-18
金格度咩事盲左單眼??
qwe 06:52 PM 04-02-18
有無全M.自訂資料?
ShinDou 07:04 PM 04-02-18
頭POST個攻略網有

http://ds-can.com/srw_x/data/magic.html
真!DC 07:35 PM 04-02-18
作者: 闇影風:
全包圍+分析+力場のPALAS
零改泰坦3 140氣用Exc必定CRITICAL一個SUN ATTACK車過去就萬六
隨便搵多個援攻就搞掂
如果唔用教條(ドグマ)夠唔夠力打?

---------------------------------
已過,唔包圍唔分析都打倒萬五
泰担3好高攻
Carmine 07:53 PM 04-02-18
我在想這集的製作時間和成本是不是很不夠

新機體有很多只有兩種武器的
某些本來武器就不多的就算了
連ZZ入面的某兩隻隱藏機體都只有兩招會不會有點太過

Buddy complex明明是新參戰已經有幾個角色被做成召喚武器
ZZ的香格里拉隊卻繼續做成獨立單位
我開始懷疑UC系高達繼續參戰是不是單純只是方便流用資源
Gundam MK-2 08:08 PM 04-02-18
作者: Carmine:

Buddy complex明明是新參戰已經有幾個角色被做成召喚武器
最後果句推測已突破盲腸

chow263 08:09 PM 04-02-18
作者: ShinDou:
唔止上集,冇記錯好似Z2定Z3開始已經係牛油砲空B XD
要追索既話alpha 1已經係空B la

(不過4x話囉左NU之後到6x關爆機好似得 達卡之日同air 係 可以係地球用舊UC機咁解)

作者: Carmine:

BC我軍4件雜魚得杉田有聲, 對面偽蒼鷹森川(?)1拖3然後果3個跟班做左森川召喚獸

但上集天使龍堆女又全部出齊
nds 08:13 PM 04-02-18
好多人放棄冇玩機戰,一年一隻太多
qwe 08:36 PM 04-02-18
其實唔太明機戰要咩製作時間/成本,相比其他3D game好似唔係太複雜?
成本去晒版權都明,但真係緊絕到咁?
即係除非版權係公布作品果刻先傾齊然後先開始整就真係緊,但咁就係間廠急住為出面出嘅問題⋯
Eternal Wind 08:47 PM 04-02-18
可能整緊第3次OG

不過近期機戰感覺一集HEA過一集...
mario0606 09:03 PM 04-02-18
作者: nds:
金格度咩事盲左單眼??
無盲,果陣只係同炸B呢打輸左整傷
標籤:スパロボX, スーパーロボット大戦X, 機戰X
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17  ... 最後

返回主題版面