Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-24-14, 01:50 PM   #151
terrylong123
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2012
3DS Friend Code4210 5245 5677
引用:
作者: carychow 查看文章
跟 XY 一樣屬於重要道具, 有得 on/off 喎.
我按極都冇反應
terrylong123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-14, 12:49 AM   #152
Nichiki

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: terrylong123 查看文章
我按極都冇反應
你想要佢俾咩反應你?
預設係on,只要按一下就off,
不過你喪㩒都已經分唔到on定off,
唯有行出去打隻怪試
不過我唔明點解要熄左佢,
到最後你一定唔夠lv打天王(班外援另計)
Nichiki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-14, 11:17 AM   #153
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
真係屈辱
再戰四天王俾大誤算滅團
對面兩隻堅硬特性,一隻放釘玩毒
仲要明明你lv高過佢,但隻MEGA鋼蟹行得快過你

準備好再打多次
帶隻催眠入去
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-14, 10:47 AM   #154
HM

爆晒機,開始追神獸之旅,好多睇完網上攻略都係唔知想點
另外爆機後四天王要打多起碼兩次,每次爆機畫面開番機會送御三家(EVENT超低能)
打完DELTA之章:金銀
第二次四天王:黑白
第三次四天王:珍鑽

加埋XY,應該可以齊晒御三家了

暫時捉到既神獸我玩紅寶石)
舊版都有果堆(包括第二隻拉堤)
代歐(唔駛配佈了,裏關有得捉,但好鬼畜,捉完裂空座,唔俾save就要直接同佢打)
鳳凰
火山神獸

少少劇情感想

其實呢...我知道第四代打後堆神獸設定好誇張同第六代有MEGA進化,第三代神獸一定要升級先夠看,但升級左既古代神獸,個設定廚二味濃到呢,另外今次設定同舊作有唔少犯駁位,於是佢用平行世界黎打混,PM終於都玩到平行世界了.而家網上有人嘗試整理時序,不過仲有好多地方講唔通

兩個敵對勢力,火岩隊行動合理左亦有魅力好多,但水艦隊變得好古怪
舊 11-26-14, 11:23 AM   #155
Nichiki

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: 平山深雪 查看文章
爆晒機,開始追神獸之旅,好多睇完網上攻略都係唔知想點
另外爆機後四天王要打多起碼兩次,每次爆機畫面開番機會送御三家(EVENT超低能)
打完DELTA之章:金銀
第二次四天王:黑白
第三次四天王:珍鑽

加埋XY,應該可以齊晒御三家了

暫時捉到既神獸我玩紅寶石)
舊版都有果堆(包括第二隻拉堤)
代歐(唔駛配佈了,裏關有得捉,但好鬼畜,捉完裂空座,唔俾save就要直接同佢打)
鳳凰
火山神獸

少少劇情感想

其實呢...我知道第四代打後堆神獸設定好誇張同第六代有MEGA進化,第三代神獸一定要升級先夠看,但升級左既古代神獸,個設定廚二味濃到呢,另外今次設定同舊作有唔少犯駁位,於是佢用平行世界黎打混,PM終於都玩到平行世界了.而家網上有人嘗試整理時序,不過仲有好多地方講唔通

兩個敵對勢力,火岩隊行動合理左亦有魅力好多,但水艦隊變得好古怪
更正,第一次天王後已經送金銀,
Delta後送黑白
第二次天王後DP
另外DNA劇情中殺左的話,完成第二次天王後會係空之柱再出現
Nichiki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-14, 12:14 PM   #156
Kris
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
Wii U IDwlng41
PSN  IDwlng41
想問封面神獸係爆完機之後先捉到定係好似gba版咁劇情中就可以去捉呀?? thanks!

舊 11-26-14, 12:27 PM   #157
HM

引用:
作者: Nichiki 查看文章
更正,第一次天王後已經送金銀,
Delta後送黑白
第二次天王後DP
另外DNA劇情中殺左的話,完成第二次天王後會係空之柱再出現
我個流程係個人體驗黎
第一次四天王我咩都無
DELTA之後先派金銀
舊 11-26-14, 12:28 PM   #158
HM

引用:
作者: Kris 查看文章
想問封面神獸係爆完機之後先捉到定係好似gba版咁劇情中就可以去捉呀?? thanks!
同原作一樣
呢D野爆一次機先問啦
舊 11-26-14, 12:49 PM   #159
Kris
Crazy Gamer

引用:
同原作一樣
呢D野爆一次機先問啦
我習慣一開波就諗定邊6隻去練呀嘛,同埋今集水系秘傳招式較多要兩隻水系就balance d (我玩緊藍寶)

舊 11-26-14, 12:58 PM   #160
HM

我的交通工具:

1. 水母: 斬樹,游泳,潛水,衝瀑布
2. 滾動石: 碎石,掘地,推石,秘密基地
3. 海鷗: 飛行

因為學習機器連交通工具都可以拎黎打四天王
舊 11-26-14, 01:13 PM   #161

想問下可唔可以直接同xy傳寵?定係要用bank??
舊 11-26-14, 01:24 PM   #162
Kris
Crazy Gamer

引用:
我的交通工具:

1. 水母: 斬樹,游泳,潛水,衝瀑布
2. 滾動石: 碎石,掘地,推石,秘密基地
3. 海鷗: 飛行

因為學習機器連交通工具都可以拎黎打四天王
我就一隻香蕉龍就包哂飛天爆石推石同埋斬樹

回樓上:我用bank,傳機未試

舊 11-26-14, 01:42 PM   #163
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
Question

引用:
想問下可唔可以直接同xy傳寵?定係要用bank??
可以直傳

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-14, 01:45 PM   #164

引用:
作者: 2009 查看文章
可以直傳
有冇話要咩進度先可以
舊 11-26-14, 05:05 PM   #165
HM

http://pente.koro-pokemon.com/oras/

呢個網好詳細

話說仲未知點樣再戰宿敵...

此篇文章於 11-26-14 05:15 PM 被 HM 編輯。
舊 11-26-14, 06:31 PM   #166
Game Master
YOONA!!!!

Question

引用:
有冇話要咩進度先可以
加我ID

0533 5273 8311

可PM
舊 11-26-14, 09:46 PM   #167
HM

捉緊神獸,三聖獸倒番轉頭用水晶版bgm(gbc版音源) 實在太過份,老任係唔記得左心金銀魂已經remake左3隻,定係懶得放3隻bgm入去寧願用d已經明顯唔夾既舊bgm?
由手機版發出
舊 11-26-14, 10:06 PM   #168
fcvictor
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2005
3DS Friend Code0748 2635 0486
想問下依家去邊度睇pkmon data?
我見 aucy去到X,Y version 就無再 updat....

Diablo3
fcvictor#3450
fcvictor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-14, 12:39 AM   #169
HM

單版本可以捉神獸差黑白神獸,三鬥士最後一隻同美夢神就捉齊
差唔多可以開藍竇石補番另一邊神獸

不過呢...唔知係唔係設計上故意,堆神獸係晒異空間出現(發晒光),變左夜晚都用唔到黑暗球,一定要用高級球慢慢磨
好耐未試過捉得咁痛苦
舊 11-27-14, 02:00 AM   #170
jimliver
Junior Member

註冊日期: Dec 2013
引用:
單版本可以捉神獸差黑白神獸,三鬥士最後一隻同美夢神就捉齊
差唔多可以開藍竇石補番另一邊神獸

不過呢...唔知係唔係設計上故意,堆神獸係晒異空間出現(發晒光),變左夜晚都用唔到黑暗球,一定要用高級球慢慢磨
好耐未試過捉得咁痛苦
紅白球控表示所有神獸都用紅白球捉
包括外星人, SL打左三次捉到
jimliver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-14, 04:04 AM   #171
Game Master
YOONA!!!!

Question

點加好友

可PM
舊 11-27-14, 08:22 AM   #172
Game Master
YOONA!!!!

Question

金心銀魂點過PM去黑白?

可PM
舊 11-27-14, 09:46 PM   #173
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: 2009 查看文章
金心銀魂點過PM去黑白?
要兩部機,經dl play小遊戲
3ds都得

引用:
作者: fcvictor 查看文章
想問下依家去邊度睇pkmon data?
我見 aucy去到X,Y version 就無再 updat....
邊方面既資料?

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-14, 09:48 PM   #174
fcvictor
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2005
3DS Friend Code0748 2635 0486
引用:
作者: catho7 查看文章
要兩部機,經dl play小遊戲
3ds都得

邊方面既資料?
招式,去到幾多lv進化果D data

Diablo3
fcvictor#3450
fcvictor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-14, 10:08 PM   #175
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: fcvictor 查看文章
招式,去到幾多lv進化果D data
xy用開佢
http://www57.atwiki.jp/pokemon6th

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「ポケットモンスター(Pokemon) XY」好評放送中!! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 551 09-19-23 06:11 PM
NEW:1月26日-2月1日遊戲銷量速報,Pokemon Red/Green突破百萬隻 ,同時Ruby & Sapphire突破5百萬隻 神祕人1號 電視遊戲討論版 5 02-05-04 02:17 PM
[GBA]Pokémon Ruby & Sapphire日本出貨達500萬,全系列出貨達1億以上. 神祕人1號 手提遊戲機討論版 8 11-15-03 11:22 AM
[GBA]歐洲Pokémon Ruby & Sapphire同梱のGBASP発売 神祕人1號 手提遊戲機討論版 0 10-28-03 09:56 AM
pokemon 唔係有兩隻0既咩? (Pokemon Saphire and Pokemon Ruby )請問邊隻先係好玩? CoCoFan 手提遊戲機討論版 5 01-04-03 06:29 PM

現在的時間是 11:18 AM

手機版 | APP版