Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-12-16, 08:43 AM   #17426
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
估唔到隻綠boss係男性
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-16, 09:02 AM   #17427
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 大破人間 查看文章
睇見有人話用BITCH打都唔錯, 剋職, 男性特攻, 單體寶具
引用:
作者: gingq7 查看文章
估唔到隻綠boss係男性
頭先試左場
2BP 100萬的
鬥志B+50%

梅芙寶具1 領導4
孔明指揮10
南丁寶具10
Saber禮裝魔力放出3
1張相撲

B寶具+B卡+B卡(爆)=97萬

其實都可以一戰

不過始終有隻小次郎係到
唔似金時可以幾野B卡就劈死小次郎

但臨開工搵左街客溫泉孔明打超級(BP2) 300萬的

雖然死左隻南丁
但成場打得好輕鬆

唔知係有一件溫泉禮裝街客定因為梅芙所以易打

如果放工之後都可以試下用羅摩打下

舊 07-12-16, 09:10 AM   #17428
蛋撻王子
功德完滿

關於鬥志system
100萬 b級 +50%攻
300萬 a級 +80%攻

個鬥志system咁樣
其實我覺得同係2bp
打300萬抵過100萬好多

佢好似得討伐戰先有鬥志
呢下幾高章

大大咁推進討伐既進度
D人為左容易d儲pt
會係未討伐之前打多左

舊 07-12-16, 09:17 AM   #17429
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
巴哈有朋友寫了心得出來,延有參考價值

http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...A=16093&tnum=3

簡單來說盡快拿到2張相撲禮裝打高hp關刷傷害(素材慢慢打),不用太執著加成角,可以用梅芙(總算有發揮機會了)偉伯等

暫時我最多是過到超級(拖到完場),不過剛好也拿到第2張相撲,下午再試試挑戰最高難度關吧

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-16, 09:20 AM   #17430
カンザキ
Senior Gamer
自宅警備員

註冊日期: Apr 2013
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
又係得我未中到咁

心大心細 但又有d眼訓
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
未中 /
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
未中+1

話說更新後用andy玩唔到,有冇人知點至玩得返
未中再+1, 今次畫風唔太啱口味抽唔落手, 只係清左9張符去抽

Fate/GO
村人A
ID: 650137825

此篇文章於 07-12-16 09:22 AM 被 カンザキ 編輯。
カンザキ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-16, 09:29 AM   #17431
heyman774
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2005
綠鬼法職, 但係今次無5星騎特攻, 好似唔係咁好打
攞住兩張特效裝打得晒300萬
600都係打齊裝先挑佢機
heyman774 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-16, 09:41 AM   #17432
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
隻大鬼當男性?

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-16, 09:42 AM   #17433
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
對今次活動評價比上次茨木好很多
最少我不用打最低級...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-16, 09:57 AM   #17434
鐵之侍

引用:
作者: fami~yan 查看文章
對今次活動評價比上次茨木好很多
最少我不用打最低級...
不說活動內容起碼今次故事像樣太多太多

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 07-12-16, 10:01 AM   #17435
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
部機好似無以前咁熱
同埋堅係順左 報酬畫面skip得快左
真係冇咁熱同明顯順左
因為我換左部機粒U係S430,之前真係每次出寶具都係成個過程疾疾疾,C狐寶具見唔到跳起已落地
而家好左好多,係出果下白畫面時間長左些少,出招過程冇點疾

可能隻game終於識得行multi-core

引用:
作者: GN00508771 查看文章
源賴光升技又係要兇骨.....哪來咁多骨...
靈基3已經要29條骨,得28條的我又企左響度了
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-16, 10:06 AM   #17436
gingq7

註冊日期: May 2008
剩係計送隻6星金時, 今個event已無得輸

昨日無留意原來奶光技3係 魔性特攻+天/地從者特攻[3回合], 範圍大過羅摩/師匠好多,
不過因為3回合, 應該無師匠的神性特攻50%~100%咁多

此篇文章於 07-12-16 10:10 AM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-16, 10:29 AM   #17437
fami~yan
Game Master

Nintendo Switch ID302513154147
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
不說活動內容起碼今次故事像樣太多太多
不能認同更多,上次明顯只是試水溫

非洲人...
舊 07-12-16, 10:35 AM   #17438
鐵之侍

引用:
作者: teealpha 查看文章
真係冇咁熱同明顯順左
因為我換左部機粒U係S430,之前真係每次出寶具都係成個過程疾疾疾,C狐寶具見唔到跳起已落地
而家好左好多,係出果下白畫面時間長左些少,出招過程冇點疾

可能隻game終於識得行multi-core

我部機比較差所以還是熱和有時load很久

打狂戰小鬼有時也有機會掉骨(銀箱,雖然機率一般)

舊 07-12-16, 10:37 AM   #17439
fufufu123456
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2013
引用:
真係冇咁熱同明顯順左
而且電量消耗小左好多,啱啱計時打半個鐘只系用左9%電,唔熱又玩得耐,真系太好了

舊 07-12-16, 10:38 AM   #17440
fami~yan
Game Master

引用:
今次EVENT會掉骨的很多啊

非洲人...
舊 07-12-16, 10:53 AM   #17441
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol

終於歐洲一下了
1符+5單抽, 中齊哂2隻新B職
賴光其實有無用
B職我除左B叔外好少用, 3公都好少出場

舊 07-12-16, 11:00 AM   #17442
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
我部機比較差所以還是熱和有時load很久

打狂戰小鬼有時也有機會掉骨(銀箱,雖然機率一般)
可能你需要清一清機?
因為我之前部機唔清的話會彈apps潻

引用:
作者: fufufu123456 查看文章
而且電量消耗小左好多,啱啱計時打半個鐘只系用左9%電,唔熱又玩得耐,真系太好了
熱少左已經慳唔少電力

引用:
作者: fami~yan 查看文章
今次EVENT會掉骨的很多啊
一次靈基就食晒
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-16, 11:01 AM   #17443
~小鬼~
白虎白虎白白虎

註冊日期: Dec 2009
PSN  IDgavinng
GAF 真係好多歐洲人,非洲人都係番屋企自己玩算

FGO : 339,715,785
~小鬼~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-16, 11:03 AM   #17444
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
小鬼你食屎啦....

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-16, 11:07 AM   #17445
鐵之侍

引用:
可能你需要清一清機?
因為我之前部機唔清的話會彈apps潻
其實我部機容量也比較細(最吃我容量就是隻fgo),不過也試試清清吧

引用:
作者: ko121314 查看文章

終於歐洲一下了
1符+5單抽, 中齊哂2隻新B職
賴光其實有無用
B職我除左B叔外好少用, 3公都好少出場
祝賀

賴光肯定是有用的狂戰,儲np不錯快平時攻擊也強,最重要打星不錯,弱點是生存力不夠而己(不過她生存力還得了……)

最少平時打種火想偷懶不選指定的角色的話派她和清姬(兩個當然都要帶寶石翁,清姬要靈基4拿了最後技能)就夠用了

舊 07-12-16, 11:11 AM   #17446
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
引用:
其實我部機容量也比較細(最吃我容量就是隻fgo),不過也試試清清吧

祝賀

賴光肯定是有用的狂戰,儲np不錯快平時攻擊也強,最重要打星不錯,弱點是生存力不夠而己(不過她生存力還得了……)

最少平時打種火想偷懶不選指定的角色的話派她和清姬(兩個當然都要帶寶石翁,清姬要靈基4拿了最後技能)就夠用了
開game打到而家都抽唔到1張寶石翁
我都開始懷疑個account ID有問題

舊 07-12-16, 11:12 AM   #17447
fami~yan
Game Master

引用:
說起清姬,不知是何等的惡運,我抽了過千友抽都沒出現過...

引用:
根據前面的說法,不是ID問題,是你的八字問題(眼神死

利申:只有一張寶石翁

非洲人...

此篇文章於 07-12-16 11:14 AM 被 fami~yan 編輯。
舊 07-12-16, 11:15 AM   #17448
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
只要你好似我咁離開咗歐洲一段時間就會中......

舊 07-12-16, 11:16 AM   #17449
fami~yan
Game Master

引用:
作者: psidef 查看文章
只要你好似我咁離開咗歐洲一段時間就會中......
我一直都活在非洲不就一輩子都

非洲人...
舊 07-12-16, 11:16 AM   #17450
蛋撻王子
功德完滿

我部機都係好熱好食電喎好似

番工約2個鐘全程
番到寫字樓得番40%電

sony z3+

load入場又慢..
好陰功

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 12:35 AM

手機版 | APP版