Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 16 56 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 76 116 166  ... 最後
電視遊戲討論版>Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0)
lodoss 12:27 AM 12-29-17
作者: andyng111:
點解有d game data係主櫞,有d係sd card?可唔可以move?

Sent from my iPhone using Gaforum
save係主機, 其他係sd card,
唔覺有得move
alien1020hk 08:38 AM 12-29-17
作者: charcsc2000:
9成9係....和xb2一樣道理...
日版係日語+中文, 外國版沒中文日文但有日語語音下載~
應該dlc都不是共通...
而加好似係46x~48x..
thanks 琴日係屯門置樂買左日版了 $428
出面深水埗可能會平少少

標價$428 加 $50 有火焰無雙機套
但好似唔太靚, 冇買機套
charcsc2000 12:20 PM 12-29-17
作者: alien1020hk:
thanks 琴日係屯門置樂買左日版了 $428
出面深水埗可能會平少少

標價$428 加 $50 有火焰無雙機套
但好似唔太靚, 冇買機套
而加平左好多????
真心唔知....因我fd買左, 我自己應該借佢玩算...
eshop買game真心要睇下係咪語言共通....好多時有配音可以係另一回事...
andyng111 12:40 PM 12-29-17
作者: lodoss:
save係主機, 其他係sd card,
唔覺有得move
無得揀save係邊?
charcsc2000 12:53 PM 12-29-17
點解有d game data係主櫞,有d係sd card?可唔可以move?

Sent from my iPhone using Gaforum
基本上你一入sd卡, 佢就會幫你所有野自動儲存去sd card....
save data一定係跟機...
只有game data先會去sd card, 除非你未入sd卡就已經入game卡玩緊~
但如果有game data要轉去sd card, 佢係一定會del你隻game, 然後重新重裝或下載, 但不會del你save~
其實好stupid, 人地ps4可以copy/move的...
ROCAS 01:02 PM 12-29-17
家下最怕係壞機個save冇左...
收費服務switch online暫時好似冇公怖有得upload上cloud
IDGAF 01:19 PM 12-29-17

更新的資料落咗micro SD card吧?

目前應該無得手動選擇搬呢類資料,
可以試下刪咗隻game(注意不是刪遊戲save data)
之後長按power選擇完全關機後,退出張Micro SD card,
再插game card安裝及更新,咁就會全部資料都係存放係主機。
之後再關機插返張Micro SD card。

其實如果無乜需要可以唔做呢幾個步驟,因為唔覺佢裝係卡或主機速度上有太大分別。
IDGAF 01:27 PM 12-29-17
作者: ROCAS:
家下最怕係壞機個save冇左...
收費服務switch online暫時好似冇公怖有得upload上cloud
所以要長煲儲收集品、升Lv解武器果類作品,
我係目前無得手動搬save去Micro SD card及雲端的情況下,
唔會全力長煲,玩下就算了⋯費時有日真係壞機就心痛。

其實宜家連免費手機遊戲都有提供雲端save服務,
好難理解佢官方點解遲遲都搞。

其實佢香港呢邊幾時開始行收費online服務及開本地eShop?
andyng111 03:24 PM 12-29-17
我淨係買實體版,中途先買sd card, 就係而家有d係機,有d係card

sugoteam 03:38 PM 12-29-17

收到遲來的聖誕禮物,收到任天堂的年玉....封
charcsc2000 04:22 PM 12-29-17
我淨係買實體版,中途先買sd card, 就係而家有d係機,有d係card

正常, 所以有d係機, 有d係card, 基本上你之後買的game和dl都會係card~
DevilElvis 04:30 AM 12-30-17
終於入手 Switch 紅藍掣 $2290....

想問大家貼邊塊保護貼? Mario紅色機套跟果塊貼好唔好?

謝~~
teealpha 09:35 AM 12-30-17
作者: DevilElvis:
終於入手 Switch 紅藍掣 $2290....

想問大家貼邊塊保護貼? Mario紅色機套跟果塊貼好唔好?

謝~~

又平咗…我12月中買都仲要$2340
芒貼我自己淘塊減藍光玻璃貼返黎自己貼
紅機跟果張係膠貼黎
neo2046 11:16 AM 12-31-17
Best Nintendo Switch Games - Top 5 Switch Games of December 2017 | IGN
https://www.youtube.com/watch?v=7YcNziDA-4o
作者: :

八仙果 05:49 PM 12-31-17
今集冇 PSV 份

https://www.facebook.com/myTVgames/v...8748934385848/

捲毛老爺 06:22 PM 12-31-17
想請問一下,點解搵唔到 係ns eshop 搵唔到星谷露既
我用日版market
X&Y 06:48 PM 12-31-17
作者: 捲毛老爺:
想請問一下,點解搵唔到 係ns eshop 搵唔到星谷露既
我用日版market
應該得EU同US eshop有, JP無
捲毛老爺 06:50 PM 12-31-17
咁又要開多個acc...

麻煩哂
火機 07:20 PM 12-31-17
各位師兄, 剛剛買左SWITCH, 仲買左張MICRO SD 64G, 但插入去搵唔到張SD CARD, 可唔可以幫下我呀?

SD CARD 資料係

ScanDisk Ultra 64G
leungky1 07:53 PM 12-31-17
作者: 火機:
各位師兄, 剛剛買左SWITCH, 仲買左張MICRO SD 64G, 但插入去搵唔到張SD CARD, 可唔可以幫下我呀?

SD CARD 資料係

試左吹插位同熄機插未?
同埋插好左有聲
火機 08:27 PM 12-31-17
作者: leungky1:
試左吹插位同熄機插未?
同埋插好左有聲
有聲? 我試左好多次, 又試過熜機, 但都係搵唔到....
張咭我試過插入相機又得....
我諗住用黎DOWNLOAD GAME
赤武神 12:18 AM 01-01-18
有聲? 我試左好多次, 又試過熜機, 但都係搵唔到....
張咭我試過插入相機又得....
我諗住用黎DOWNLOAD GAME
你試下在電腦format張咭多一次同確保正確地插入
MO 12:24 AM 01-01-18

SD CARD 資料係

插咭後有無真熄機, 即係長按power button
捲毛老爺 02:45 PM 01-01-18
剛剛DL左 星谷露,用美ACC。
但點解一開GAME 係強國字
赤武神 03:13 PM 01-01-18
作者: 捲毛老爺:
剛剛DL左 星谷露,用美ACC。
但點解一開GAME 係強國字
遊戲大部份預設語言係跟主機設定,而唔係隻game咩版本邊度下載
例如孖車佢本身預設所有語言,開game會出䌓體中文如果你主機設定是䌓中,game本身冇中文就出番英文
標籤:Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch
第一 ... 16 56 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 76 116 166  ... 最後

返回主題版面