Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-12-14, 03:54 PM   #1626
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: 怪人 查看文章
已加了各位, 請問我在friend safari中是有咩PM?

重有第三隻PM要點先開到?

我見到的都是2只
要爆機後,再2個人同時online先會知第三隻
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-14, 04:45 PM   #1627
狙擊手sohan
Game Master

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsohan66
XBox Live Gamertagsohan66
有無人可幫幫手過幾個道具?機入面個DL版想重打,但得一部機過唔走D 限定MEGA石同埋D道具。。THANKS

由於DL版果度會RESET,過野後會令幫手的人犠牲幾隻唔要的小精靈。。。 如果唔介意的話PLEASE

大約會過八隻左右....

此篇文章於 01-15-14 06:32 PM 被 狙擊手sohan 編輯。
狙擊手sohan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-14, 08:04 PM   #1628
Sea
Insane Gamer

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 狙擊手sohan 查看文章
有無人可幫幫手過幾個道具?機入面個DL版想重打,但得一部機過唔走D 限定MEGA石同埋D道具。。THANKS

由於DL版果度會RESET,過野後會令幫手的人犠牲幾隻唔要的小精靈。。。 如果唔介意的話PLEASE

大約會過八隻左右....
我可以幫手

不過重玩真係好鬼花時間
opower, 時尚度, super training 乜都要重新儲.....
我銀行未開時重玩過, 過道具又係麻煩, 用左幾個鐘先傳完去另一版
不過而家有銀行, 一次就傳晒上去, 衰在無得上傳道具

此篇文章於 01-15-14 08:10 PM 被 Sea 編輯。
Sea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-14, 08:25 PM   #1629
狙擊手sohan
Game Master

引用:
作者: Sea 查看文章
我可以幫手

不過重玩真係好鬼花時間
opower, 時尚度, super training 乜都要重新儲.....
我銀行未開時重玩過, 過道具又係麻煩, 用左幾個鐘先傳完去另一版
不過而家有銀行, 一次就傳晒上去, 衰在無得上傳道具
我之前避開晒啲野用一日爆機,而家拎左果五粒mega同人換配布

所以只係過兩隻就ok了你而家有online嗎?

舊 01-15-14, 08:28 PM   #1630
Sea

引用:
我之前避開晒啲野用一日爆機,而家拎左果五粒mega同人換配布

所以只係過兩隻就ok了你而家有online嗎?
online now

舊 01-15-14, 08:30 PM   #1631
狙擊手sohan
Game Master

引用:
online now
你係邊個game名?

舊 01-15-14, 08:32 PM   #1632
Sea

引用:
你係邊個game名?
エックス
好似唔見你

舊 01-15-14, 08:33 PM   #1633
狙擊手sohan
Game Master

引用:
エックス
好似唔見你
啱啱on左男主角,轉頭可以用返女主角on換返託管的野thanks

舊 01-15-14, 08:40 PM   #1634
Sea

引用:
啱啱on左男主角,轉頭可以用返女主角on換返託管的野thanks
你今日十一點前重玩, 又可以拎多粒mega火雞石

舊 01-15-14, 08:42 PM   #1635
狙擊手sohan
Game Master

引用:
你今日十一點前重玩, 又可以拎多粒mega火雞石
就係想咁
唔該晒!!!

此篇文章於 01-15-14 08:46 PM 被 狙擊手sohan 編輯。
舊 01-15-14, 10:07 PM   #1636
Sea

引用:
就係想咁
唔該晒!!!
噴火龍石值錢d
不過我一開始以為御三家石只可以拎到一粒, 洗save拎左幾set.....
順手拎左十幾廿粒火雞石

後尾玩左100個鐘後, 為左"no purple", 又重玩

舊 01-15-14, 10:14 PM   #1637
狙擊手sohan
Game Master

引用:
噴火龍石值錢d
不過我一開始以為御三家石只可以拎到一粒, 洗save拎左幾set.....
順手拎左十幾廿粒火雞石

後尾玩左100個鐘後, 為左"no purple", 又重玩
其實我唔係好明點解啲人願意用配布換mega石,mega石係只要玩就一定有的野,但配布俾左人就無左,百思不得其解

No purple係咩黎lol

火雞都會升值架喇無得dl後我都有兩三粒存貨,幫我save多粒pls仲有九個字!

此篇文章於 01-15-14 10:17 PM 被 狙擊手sohan 編輯。
舊 01-15-14, 10:20 PM   #1638
Sea

引用:
其實我唔係好明點解啲人願意用配布換mega石,mega石係只要玩就一定有的野,但配布俾左人就無左,百思不得其解

No purple係咩黎lol

火雞都會升值架喇無得dl後我都有兩三粒存貨,幫我save多粒pls仲有九個字!
其實同你而家wifi配佈火雞情況一樣

GTS "no purple" no.666 日本大眾pattern

此篇文章於 01-15-14 10:26 PM 被 Sea 編輯。
Sea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-14, 10:30 PM   #1639
狙擊手sohan
Game Master

引用:
其實同你而家wifi配佈火雞情況一樣

GTS "no purple" no.666 日本大眾pattern
我都未開始儲蝴蝶,但聽聞日版機set死左一定set日本地址所以一定係紫色?

舊 01-15-14, 10:37 PM   #1640
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
我都未開始儲蝴蝶,但聽聞日版機set死左一定set日本地址所以一定係紫色?
認地址

舊 01-15-14, 10:39 PM   #1641
Sea

引用:
日本地區有4種
長崎:Continental, 沖繩:Monsoon, 北海道/青森: Tundra
其他:

舊 01-15-14, 11:14 PM   #1642
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:
日本地區有4種
長崎:Continental, 沖繩:Monsoon, 北海道/青森: Tundra
其他:
講起呢隻, 唔知點解我部行機揀香港會係 Continental, 台灣(任何地方)先係 Monsoon

舊 01-15-14, 11:26 PM   #1643
Sea

引用:
作者: carychow 查看文章
講起呢隻, 唔知點解我部行機揀香港會係 Continental, 台灣(任何地方)先係 Monsoon
我見網上香港都係monsoon wor
係咪有隱藏設定可以set 九龍/新界/香港

舊 01-16-14, 09:16 AM   #1644
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:
我見網上香港都係monsoon wor
係咪有隱藏設定可以set 九龍/新界/香港
我開game時o係新界

我就係見網上人人咁講先揀香港.
都算係易有一種, 想收藏時咪當收少隻

舊 01-17-14, 01:19 AM   #1645
天恨情
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
其實呢度有冇交打?
天恨情 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-14, 01:32 AM   #1646
yuhchan5
Crazy Gamer

PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: 天恨情 查看文章
其實呢度有冇交打?
你想打我可以同你打ga

我都成日同朋友打!
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-14, 02:04 AM   #1647
狙擊手sohan
Game Master

引用:
其實呢度有冇交打?
其實入左打交畫面係咪無得換怪,打前完全唔知對手係咪想玩埋神獸,入到去又無得改

有時手頭上得隻酻蛋用火鳥又唔接得邀請。。。

舊 01-17-14, 03:13 AM   #1648
天恨情
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
你想打我可以同你打ga

我都成日同朋友打!
好,搵日

引用:
其實入左打交畫面係咪無得換怪,打前完全唔知對手係咪想玩埋神獸,入到去又無得改

有時手頭上得隻酻蛋用火鳥又唔接得邀請。。。
電腦最後果頁係戰鬥箱
打交前會問你手持定出呢箱
決定好邊6隻先會知對手陣容

此篇文章於 01-17-14 03:16 AM 被 天恨情 編輯。
天恨情 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-14, 03:31 AM   #1649
狙擊手sohan
Game Master

引用:
好,搵日

電腦最後果頁係戰鬥箱
打交前會問你手持定出呢箱
決定好邊6隻先會知對手陣容
我戰鬥箱本身係吉嘅所以開打前無問?

舊 01-17-14, 10:01 AM   #1650
tao08
Crazy Gamer

草系精靈有邊隻好用(x版)
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC]美科學家將致癌因子命名為POKEMON!Pokemon公司提出抗議 neo2046 手提遊戲機討論版 13 12-27-05 08:03 PM
[Pokemon]デオキシス入手 :cwm26: /[/Pokemon] Eugene 手提遊戲機討論版 8 07-03-04 11:29 PM
[機種未定]Pokemon系列最新作發表預定!(係GBA Pokemon Emerald?!) 神祕人1號 手提遊戲機討論版 16 06-28-04 07:21 PM
[GC]GC・GBA用「Pokemon」次回作の構想が! Pokemon FESUTA & E3発表 神祕人1號 電視遊戲討論版 15 01-08-04 10:34 PM
pokemon 唔係有兩隻0既咩? (Pokemon Saphire and Pokemon Ruby )請問邊隻先係好玩? CoCoFan 手提遊戲機討論版 5 01-04-03 06:29 PM

現在的時間是 09:08 AM

手機版 | APP版