Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 14 54 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 74  ... 最後
日本動漫畫討論版>「Fate/stay night [Unlimited Blade Works]」第22話「冬の日、遠い家路」丨ufotable制作 Vol.3
小嘉 01:51 AM 05-18-15
作者: 鈴蘭:
有D難界定
講核融合爐果時無CG
有CG係講自己點死果時 但果張無講係核融合爐前定後

不過我都覺得算係作畫Miss 因為理論上士郎未簽約但做緊無名英雄果時應該已經練到頭髮都白晒
我記得係唔關幅射事 係練魔術既代價黎
我睇過2個說法

皮膚就一定係固有結界既反作用

但頭髮見人講係幅射先變白
另一個就係你所講既代價
6eo 11:11 AM 05-18-15
作者: 魔靈娘:
凛同SABER簽約果陣會吾會補返令呪數?
但就算吾補, 係麻婆用令呪時都應該要用埋最後一個叫SABER 即刻出現吧....
唔會補番

隻手縳住左用唔到掛
簽約借錢(英靈級能力)->比自己老友的去死刑台->比世界追債四圍做守護者黎找數
佢簽約果時係未駛做守護者的 但佢做緊既野同守護者其實唔爭得遠

我玩game個時有d位都唔太明
其實有冇講過點先可以同根源簽約?如果講係做左好多"為人類/正義"野而見到, 咁老豆應該實會見到加簽約
抑止力我開頭以為係d天災or奇蹟之類,點知原來都係請合約員工幫手
stcdavidhk 11:15 AM 05-18-15
作者: iamleoluk:
唔會補番

隻手縳住左用唔到掛

我玩game個時有d位都唔太明
其實有冇講過點先可以同根源簽約?如果講係做左好多"為人類/正義"野而見到, 咁老豆應該實會見到加簽約
抑止力我開頭以為係d天災or奇蹟之類,點知原來都係請合約員工幫手
冇記錯抑止力分2種:FOR人類同地球

借員工或誘導人之類(可參看空境)係前者

天災係後者
ouki 11:18 AM 05-18-15
作者: 小嘉:
變白毛係核輻射影響
應該係鈴蘭講EXTRA核融合爐事件
變白頭同深色化的身體不是投影GE反動咩?
ouki 11:24 AM 05-18-15
有D難界定
講核融合爐果時無CG
有CG係講自己點死果時 但果張無講係核融合爐前定後

不過我都覺得算係作畫Miss 因為理論上士郎未簽約但做緊無名英雄果時應該已經練到頭髮都白晒
我記得係唔關幅射事 係練魔術既代價黎
作者: 小嘉:
我睇過2個說法

皮膚就一定係固有結界既反作用

但頭髮見人講係幅射先變白
另一個就係你所講既代價
如果當魔法少女E利阿那套係官方野白頭髮同黑皮膚都係因為過分玩投影的後果(那個超級士郎係1D白頭髮1D紅頭髮)

簽約借錢(英靈級能力)->比自己老友的去死刑台->比世界追債四圍做守護者黎找數
佢簽約果時係未駛做守護者的 但佢做緊既野同守護者其實唔爭得遠
其實講左老友係邊個味?....當年好多人估係渣2
鈴蘭 11:40 AM 05-18-15
無講過老友係邊個 不過我都覺得似係渣二
鬼叫張CG離遠見到係藍色頭髮 然後果種「我以為佢只係因為同我FD底先係我手下做事 如果佢咁搞落去終有一日連我都殺埋 我唯有先下手為強」既思考方式又幾似海帶頭會諗既野
畢竟士郎雖然唔係無朋友 但士郎既朋友入面會咁樣思考既人唔多
一成應該淨係聽到士郎既理想同做緊既野已經會想敲佢個頭拉佢返正常人世界
ouki 12:09 PM 05-18-15
鬼叫張CG離遠見到係藍色頭髮 然後果種「我以為佢只係因為同我FD底先係我手下做事 如果佢咁搞落去終有一日連我都殺埋 我唯有先下手為強」既思考方式又幾似海帶頭會諗既野
一成應該淨係聽到士郎既理想同做緊既野已經會想敲佢個頭拉佢返正常人世界
我反而唔明士郎點解成日覺得渣二會變好
佐佐木莊尼 01:31 PM 05-18-15
我反而想知

而家個士郎幾時練到可以同 archer 互抽的
就算士郎開始識用無限劍製, 但佢 d 劍法 ......

定係無限劍製有複製埋劍技哩個設定? (好似記得有, 但唔肯定)
Jockey 01:36 PM 05-18-15
作者: ouki:
套用呢兩年香港發生革命既事去講...

士郎完全係[離地左膠]~
Asurada 11:17 PM 05-18-15
作者: ouki:
因為故事前早幾年外傳的渣二都仲係會幫人(就算只係想威同手段有問題)同做好事
我估發現自己唔係間桐家真正繼承人之後渣二性格先變成咁
朔望~ 01:23 AM 05-19-15
我反而好奇想知件紅衫係幾時換(蘑菇提過係某教會人送)
但做緊守護者時佢仲係笠緊斗篷
鈴蘭 01:34 AM 05-19-15
作者: 佐佐木莊尼:
我反而想知

而家個士郎幾時練到可以同 archer 互抽的
就算士郎開始識用無限劍製, 但佢 d 劍法 ......

定係無限劍製有複製埋劍技哩個設定? (好似記得有, 但唔肯定)
有,會復製埋劍既持有人既劍技
亦係因為咁先勉強可以同葛木打到架
當然啦,當去到阿茶級數就唔駛靠把劍既劍技,而係靠自己練出黎既我流

至於呢段,一來阿茶本身已經無淨幾多體力,二來係阿茶自己都放放地水,三來士郎係做唔到互抽,阿茶壓著佢打的
鈴蘭 01:35 AM 05-19-15
作者: 朔望~:
不明
可以想像成平日無咩事就唔會著既特殊禮裝黎既
小嘉 03:20 AM 05-19-15
件紅外套蘑菇話係一位愛吃咖喱的神職人員所送
係咪果位人兄就無人知
casio 08:13 AM 05-19-15
作者: 朔望~:
睇wiki有講著紅外套係代表红A為咗自己而戰,所以HF篇紅A全程幾乎係冇著紅外套打
朔望~ 10:03 AM 05-19-15
咁講落又好似係
money 02:24 PM 05-19-15
ED2首week銷量

*8 15873 Kalafina
money 11:03 PM 05-23-15

money 11:09 PM 05-23-15

money 11:17 PM 05-23-15

money 11:24 PM 05-23-15

money 11:26 PM 05-23-15

「Fate/staynight」#20
Aimerさんの「Last Stardust」を初披露。
オープニングの候補曲でもあったこの楽曲を、ここ一番、このシーン用に絵に完全合わせで制作。
画像はラスト士郎!
newb 11:27 PM 05-23-15
今集好正
GN00508771 11:28 PM 05-23-15
演出一流啊....

另外 幸運E你放心去吧
money 11:47 PM 05-23-15
近藤さん「来週燃える。3つくらいテンション上がる場所がある」
第一 ... 14 54 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 74  ... 最後

返回主題版面