Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-26-08, 11:50 PM   #126
Yukii
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
A都full combo左....go my way排第四 XD
Yukii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-08, 11:58 PM   #127
柚原このみ
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
D成就好快可以開晒…

此篇文章於 02-27-08 01:32 AM 被 柚原このみ 編輯。
柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 12:02 AM   #128
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
隻game好唔好玩

好玩先買

窪岡毒係毒到我既
但係可能我既愛唔多夠
為左隻game出左機
但係都係爆左一次, 之後開左二人組合玩左一半都唔夠

btw
星期6諗住去玩街機
d po追d無追d
去到結果無得玩, 無卡

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 12:09 AM   #129
Yukii

成隻game好易打(以有音game底既人)
但perfect難捉.....尤其是當問緊果時,係會睇唔到判定....
舊 02-27-08, 12:12 AM   #130
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 哈之助 查看文章
唔係類似太鼓之達人的音樂game,就係影相....
非本作fans可以唔駛買

另.
原來甩左combo都有103%
full combo 130-150%
(我玩樂器B)

完成會有該歌remix A版 (未確定)

ps. 應該可以2日內1000成就.....
那麼說隻game係太鼓式音樂game+影相,對嗎?
忘了....其實裡面有幾多首歌??
而且舊時dl的items可用嗎?

....其實不是fans...不過唔知點解想買.....最罵人憎係我又不是比角色萌到...都唔知點解有引想買~

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 12:17 AM   #131
Yukii

引用:
作者: AiStudio 查看文章

....其實不是fans...不過唔知點解想買.....最罵人憎係我又不是比角色萌到...都唔知點解有引想買~
太鼓式打法
16首再+a,b version
舊item唔用得
舊 02-27-08, 01:30 AM   #132
羅姆
新垣結衣が大好きだ

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDjayyuen
XBox Live GamertagJayyuen
日睇黎日本果邊未有動靜
依家overall ranking先得果 10x人

羅姆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 01:35 AM   #133
羅姆
新垣結衣が大好きだ

但係我上集件泳衣, 私服仲有得用喎

舊 02-27-08, 01:38 AM   #134
Yukii

引用:
作者: 羅姆 查看文章
但係我上集件泳衣, 私服仲有得用喎
果d係跟game已經有....
舊 02-27-08, 01:40 AM   #135
羅姆
新垣結衣が大好きだ

學校泳衣一套, 私人泳衣一套 喎

舊 02-27-08, 01:41 AM   #136
Yukii

引用:
作者: 羅姆 查看文章
學校泳衣一套, 私人泳衣一套 喎
係呀......盒底已經寫左唔繼承....
舊 02-27-08, 01:46 AM   #137
羅姆
新垣結衣が大好きだ

佢真係好識屈錢者....
d items 又要再買過....

舊 02-27-08, 01:50 AM   #138
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
YUKII ADD佐我??

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 01:55 AM   #139
Yukii

引用:
作者: 廢人 查看文章
YUKII ADD佐我??
yes~~
舊 02-27-08, 02:32 AM   #140
哈之助
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: Yukii 查看文章
A都full combo左....go my way排第四 XD
唔記得看自己排名

總排名: 2
5首歌排緊第一

不過好快俾日本人拉低

引用:

最少有16首x2
(remix B要俾錢下載)

3月新增shiny smile (DL卡限定)

此篇文章於 02-27-08 02:37 AM 被 哈之助 編輯。
哈之助 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 03:13 AM   #141
ai.
RELEASED

引用:
作者: Yukii 查看文章
太鼓式打法
16首再+a,b version
舊item唔用得
唔該
引用:
最少有16首x2
(remix B要俾錢下載)

3月新增shiny smile (DL卡限定)
唔係好明,到底ver b係唔係等於remix B?
version b/remix b係同一首歌(拍子和音樂都沒有變),只有按的制變了?還是成首歌感覺變了.

我覺得shiny smile唔係咁好聽

舊 02-27-08, 03:39 AM   #142
哈之助

引用:
唔該
唔係好明,到底ver b係唔係等於remix B?
version b/remix b係同一首歌(拍子和音樂都沒有變),只有按的制變了?還是成首歌感覺變了.

我覺得shiny smile唔係咁好聽
以樓上果位大大所指,應該ver b = remix b
我仲未買remix B,所以我唔知道/_\

如果計埋remixA,B+SS既話
暫時remix B得10首歌下載..(可閱http://www.idolmaster.jp/marketplace/index.html)
即係16+16+10+1 = 43
最少有43首歌

ps.成就雖多,但反而易過前作.......
前作我要幾個月先到1000,今集用左一晚就1000

此篇文章於 02-27-08 07:53 AM 被 哈之助 編輯。
舊 02-27-08, 10:05 AM   #143
glay7676
~茅原実里応援~

註冊日期: Mar 2006
3DS Friend Code1993 6950 6165
PSN  IDGlay7676
XBox Live GamertagGLAY7676
連歌都要買,看來要買2-3張M$POINT 卡.....

glay7676 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 10:09 AM   #144
小光
でっかいお世話です。

PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:

暫時remix B得10首歌下載..(可閱http://www.idolmaster.jp/marketplace/index.html)
最少有43首歌

係唔係一晚就將所有野玩晒了? (唔計DLC)

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 10:43 AM   #145
delkong
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDdelkong
XBox Live Gamertagdelkong
勁想玩唔知play asia幾時有貨

舊 02-27-08, 10:51 AM   #146
小光
でっかいお世話です。

引用:
作者: delkong 查看文章
勁想玩唔知play asia幾時有貨
普通版應該寄晒出去
限定版未到貨

ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
舊 02-27-08, 11:47 AM   #147
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
香港 account 有冇歌 down 先

雖然我諗住用日本 account 玩

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 01:32 PM   #148
ai.
RELEASED

引用:

最少有43首歌

唔該,咁我好似明白,原來remix有分a和b
所以好似你所講原本16首+remix verA16首+remix verB10首+1首三月dl,所以43首.

不過remix b都要300pts一首~好貴~夠買多一隻~(所以對我=43-10=33)

舊 02-27-08, 02:35 PM   #149
小光
でっかいお世話です。

remix A & B... 咁睇來可以慳返d M$ point
加上im@s d歌好多都唔係太好聽
對我來講聽得上耳的只有THE IDOLM@STER同エージェント夜を往く同GO MY WAY(全部dance系?)
GO MY WAY好易上腦

舊 02-27-08, 04:40 PM   #150
哈之助

引用:
作者: 小光 查看文章
係唔係一晚就將所有野玩晒了? (唔計DLC)
如果以下的野係"所有野",咁我應該一晚玩哂
.前作所有非DLC衣服/裝飾 (成就30)
.full combo (成就30) *我已經all full combo
.所有歌曲玩過1次 (成就30)
.所有人(包括真美,覺醒美希)都用過1次 (成就30)
.所有人用過5次 (成就20x12 = 240)
.大成功完成所有歌曲 (成就20x16 = 320) *應該可以拿哂remix A
.所有歌都打過5次以上 (成就20x16 = 320)

拍照時:
LB:把攝影機的角度改為"UP" (拍攝部位:臉部)
LT:把攝影機的角度改為"MID" (拍攝部位:上半身)
RT:把攝影機的角度改為"LONG" (拍攝部位:全身)
←:攝影機鎖定1st人物
↑:攝影機鎖定2nd人物
→:攝影機鎖定3rd人物
RB:相機拍攝
right stick:相機以懷舊方式拍攝
X:把攝影機的角度改為"自動"
Y:相機橫直切換
B:開/關相機
A:點講好...

此篇文章於 02-27-08 05:15 PM 被 哈之助 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Maroon 5 - "It Won't Be Soon Before Long" Tour Live in Hong Kong,2008年3月19日 IDGAF Neo Music UNIVERSE 3 03-20-08 09:50 AM
Video Games Live Album Announced Raymondz 電視遊戲討論版 2 09-08-07 06:39 AM

現在的時間是 03:27 PM

手機版 | APP版