Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 09-17-04, 11:18 AM   #126
Bigwater
God of Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 大雄
耐用
我影爆張512.. 202-230 張相左右
仲有一大格電
身邊有幾個FRD都想買DC
宜家係咁SELL佢地買呢部
Bigwater 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-04, 03:54 PM   #127
YeeeSSS
Crazy Gamer
瀬戸内海

註冊日期: Dec 2001
256sd card 同 128 sd card 的傳送speed 一個係2mb/s 一個係10mb/s
係咪會影響到fx-7 save相的速度????????
YeeeSSS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-04, 04:53 PM   #128
大雄
卡啦騷

註冊日期: Jul 2002
XBox Live Gamertagkalaso
引用:
作者: 瀨戶內海
256sd card 同 128 sd card 的傳送speed 一個係2mb/s 一個係10mb/s
係咪會影響到fx-7 save相的速度????????

快sd save 約1秒
慢sd save 約4-5秒
mmc save 約7秒

我測試過

::卡啦騷 Album::

講多無謂,一步到位
大雄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-04, 10:54 PM   #129
YeeeSSS
Crazy Gamer
瀬戸内海

下!?
fx-7 可以用mmc?

咁我買機佢送2 張128 好d 定買一張256 好d 呢???
不過行貨又佢專用的color 被套喎!!!!!!!!
舊 09-22-04, 12:56 AM   #130
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
咁Ultra II SD 同唔ultra 有咩分別

舊 09-22-04, 01:10 AM   #131
大雄
卡啦騷

引用:
作者: saiSAIsai
咁Ultra II SD 同唔ultra 有咩分別
ULTRA II 快好多

引用:
下!?
fx-7 可以用mmc?

咁我買機佢送2 張128 好d 定買一張256 好d 呢???
不過行貨又佢專用的color 被套喎!!!!!!!!

所有用SD 既DEVICES 都用到MMC
無講明都得..MMC 好慢架

講多無謂,一步到位
舊 09-22-04, 06:05 PM   #132
YeeeSSS
Crazy Gamer
瀬戸内海

即係咁,
行機冇左佢日本網頁o個種被套同機繩送…

大雄你部水呢?
舊 09-22-04, 06:13 PM   #133
recosuke
Crazy Gamer

PSN  IDisaaccyl
而家水貨價位大概幾多到
見舊果部s45都用左成年半
想換
recosuke 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-04, 10:07 PM   #134
大雄
卡啦騷

引用:
即係咁,
行機冇左佢日本網頁o個種被套同機繩送…

大雄你部水呢?
無套架

得繩

引用:
作者: recosuke
而家水貨價位大概幾多到
見舊果部s45都用左成年半
想換

講多無謂,一步到位
舊 09-24-04, 08:47 AM   #135
YeeeSSS
Crazy Gamer
瀬戸内海

下!?
點解冇套呢
個日本官網話有套o既~
咁條繩係咪被架?
舊 09-27-04, 12:24 PM   #136
石光

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDzellight
XBox Live Gamertagzellight
影相速度快唔快?
我o個部按影相,成4-5秒先影
石光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-04, 11:02 PM   #137
大雄
卡啦騷

引用:
作者: 干柿先生+
影相速度快唔快?
我o個部按影相,成4-5秒先影
你部咩機?

你意思係由對焦到影相?? 2秒左右吧

FX7 配快既SD 咭真係好快架~
SAVE 時間0.5-1 秒

講多無謂,一步到位
舊 09-27-04, 11:36 PM   #138
石光

引用:
你部咩機?

你意思係由對焦到影相?? 2秒左右吧

FX7 配快既SD 咭真係好快架~
SAVE 時間0.5-1 秒
sony p2
舊 10-03-04, 02:04 AM   #139
YeeeSSS
Crazy Gamer
瀬戸内海

引用:
作者: 干柿先生+
sony p2
u...

我都用p2 所以先想買過部
舊 10-15-04, 07:18 PM   #140
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

本人就買fx7~~
不過近排睇雜誌好多都話舊電唔多夠用wo~~影得90張到~~
但大雄又講到好夠用~~影成200張都仲有電

點解有咁大分別

仲有可唔可以post d室內唔開閃光但燈開左防手震ge相睇下
thx~~

仲仲有而家dcc 做緊咩價

此篇文章於 10-15-04 07:25 PM 被 小草 編輯。
小草 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 12:04 AM   #141
大雄
卡啦騷

引用:
本人就買fx7~~
不過近排睇雜誌好多都話舊電唔多夠用wo~~影得90張到~~
但大雄又講到好夠用~~影成200張都仲有電

點解有咁大分別

仲有可唔可以post d室內唔開閃光但燈開左防手震ge相睇下
thx~~

仲仲有而家dcc 做緊咩價
我又開又關又影MOVIE又影2百幾張 都無問題

90張係咪有好多閃燈

室內唔閃燈 但用防震?

講多無謂,一步到位
舊 10-17-04, 01:31 AM   #142
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

引用:
我又開又關又影MOVIE又影2百幾張 都無問題

90張係咪有好多閃燈

室內唔閃燈 但用防震?
多謝你的回覆
咁我唔駛買多舊電住

室內唔閃燈 但用防震?
其實我係想睇下個防震有幾勁
例如快門速度幾多之內都仲可以防到

舊 10-17-04, 11:43 PM   #143
大雄
卡啦騷

引用:
多謝你的回覆
咁我唔駛買多舊電住

室內唔閃燈 但用防震?
其實我係想睇下個防震有幾勁
例如快門速度幾多之內都仲可以防到
http://www.gaforum.org/showpost.php?...8&postcount=59

快門遲D 比你~

講多無謂,一步到位
舊 10-20-04, 12:00 AM   #144
石光

去邊到做分期又抵又信譽好
舊 10-28-04, 11:22 PM   #145
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

請問有冇人知邊到仲有水貨買~~
昨日行過dcc 唔見有

舊 10-30-04, 02:36 AM   #146
YeeeSSS
Crazy Gamer
瀬戸内海

o~~~~
fx-7 播movie 冇聲同埋電量呢2個factors令我冇買到佢
買左t-3
舊 11-03-04, 12:24 PM   #147
Tyranid
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
How can u take 200 Photos with the original battery?
Is that Mega OIS is turned off?

I heard Mode 1 use almost more battery than mode 2 and turned off
Is that true???
Tyranid 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-04, 07:58 PM   #148
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

我長期用住個mode2 影
有一半係開閃光燈
都影到75張算ok 接受到

舊 02-10-05, 03:30 AM   #149
Minga
Je T'aime

註冊日期: May 2002
FZ20入門版
400万画素: FZ4 / 500 万画素: FZ5

光学12倍ズームのライカDCバリオ・エルマリートレンズ
35mm判換算で36~432mm相当のライカDC光学12倍ズームレンズを搭載。遠くのものを目の前にあるかのように大写しする、その迫力はまさに、驚きの体験です。

光学式手ブレ補正ジャイロ(MEGA O.I.S.)
今まで、大望遠や暗い条件では手ブレに悩まされました。ルミックスならそんな失敗作が激減。被写体が、ぴたりと止まって、キレイに写せます。

ヴィーナスエンジンII/500万画素
前機種(FZ3)の310万画素から500万画素へと、画素を大幅アップ。高解像力と忠実な色再現性を持つヴィーナスエンジンⅡとあいまって、ますます美しい画像を実現します。

多彩な撮影機能(1)
シャッター優先・絞り優先オートやマニュアル露出など、ちょっと凝った撮り方ができる機能を装備。さらに動画、コマ撮りアニメ、音声付静止画、ハイビジョンモードなども。

多彩な撮影機能(2)
ホワイトバランス微調整や画質調整、露出補正など、こだわりの機能を装備。撮影ガイドライン表示、ヒストグラムなど、いい写真づくりのアシスト機能もそなえています。

此篇文章於 02-10-05 03:44 AM 被 Minga 編輯。
Minga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-05, 03:46 AM   #150
Minga
Je T'aime

註冊日期: May 2002
FZ4

論壇跳轉

現在的時間是 05:55 AM

手機版 | APP版