Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-21-11, 02:16 PM   #126
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
見官塘連特典要550

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-11, 02:24 PM   #127
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 魔璃 查看文章
見官塘連特典要550
真係堅貴

舊 09-21-11, 02:26 PM   #128
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
作者: ゆり 查看文章
真係堅貴
一隻半3d game喎, 去邊度搵
堅唔貴啦系咪先

只系我冇錢買

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-11, 02:51 PM   #129
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: Sakuya Izayoi 查看文章
幾錢?

太貴真係提唔起興趣出機
我個朋友價黎,講出黎又比人閙

舊 09-21-11, 03:00 PM   #130
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
我個朋友價黎,講出黎又比人閙
咁她街價又幾多呢?
DMRevolution 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-11, 03:09 PM   #131
cmk105
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code3093 7035 7900
3D爆衣時,變身時,說話時<-用3D播片?!不用即時運算,不會LAG
更衣室模式<-即時運算<-像TEATIME一樣LAG死人,所以是2D?!
日本3D程式果然不行!

舊 09-21-11, 06:15 PM   #132
Netnet
Game Master

引用:
作者: cmk105 查看文章
3DS有DLC?
不是只有解封嗎?
真係有 DLC 架
設定裡面有 3DS data,
係真係有下載一 D 新數據
Netnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-11, 06:17 PM   #133
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
3D爆衣時,變身時,說話時<-用3D播片?!不用即時運算,不會LAG
更衣室模式<-即時運算<-像TEATIME一樣LAG死人,所以是2D?!
日本3D程式果然不行!
都係即時運算唔係播movie,只係冇得郁個人
唔知咁講你明唔明

同埋人地講動作game 想保持高frame流暢度取捨放棄3d
唔係話開3d 就lag到死
你都幾超解讀下。。。
由手機版發出
fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-11, 06:37 PM   #134
cmk105

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
都係即時運算唔係播movie,只係冇得郁個人
唔知咁講你明唔明

同埋人地講動作game 想保持高frame流暢度取捨放棄3d
唔係話開3d 就lag到死
你都幾超解讀下。。。
由手機版發出
閃亂神樂你真是坑爹
你當動作game,為甚麼無雙可以3D?
而我是當閃亂神樂它是 臉紅心跳魔女神判 的 GAME

我買了閃亂神樂HK$499 (無特典,信和地下一樓)
感想是把DS GAME 出在3DS上!
無擦身,無WIFI,無DLC,無3D,無拍照...
畫面過分使用HDR,浪費CPU,GPU TIME
如果可以無HDR,甚至減少物理運算但是有3D搖乳(不用搖很大)
(至少更衣室要3D)就好了
總結:GAME出在DS就無問題,問題是出在3DS

此遊戲重點是3D搖乳,春心蕩漾.
它更衣室模式不對應3D才是重點?
為甚麼更衣室只要一位人物也不對應3D?無雙也可以3D呢
難道寫程式的人是TEATIME?!(人物風格,HDR & 搖乳的物理運算很像)
要未來10年的主機才能不LAG?!

此篇文章於 09-21-11 07:20 PM 被 cmk105 編輯。
cmk105 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-11, 06:43 PM   #135
Netnet
Game Master

『閃乱カグラ -少女達の真影-』 喜屋武ちあきさん体験プレイ映像

http://www.youtube.com/watch?v=f5Anqu3GI0o

Netnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-11, 07:28 PM   #136
Game Master
ChiHaNa

Nintendo Switch ID6651-6298-2897
XBox Live Gamertagdmrevolution101
信和499....
舊 09-21-11, 07:30 PM   #137
Game Master
ChiHaNa

好景得一間....478
舊 09-21-11, 07:56 PM   #138
九里貓
腐係好事

註冊日期: Mar 2007
XBox Live Gamertagcarman337
引用:
作者: dmr5202005 查看文章
好景得一間....478
加20蚊連特腆

舊 09-21-11, 08:01 PM   #139
cmk105

引用:
作者: 九里貓 查看文章
加20蚊連特腆
被坑了

有人問 遊戲 比如打擊感,打擊精確度,手感流暢或生澀,敵方AI等方面
敵方AI (不太會動可能初期敵方AI LV不高)
打擊感,打擊精確度(判定很大,容易打擊敵方)
手感流暢或生澀(按鍵不能自定...連技一時不習慣)
戰鬥畫面有些怪,看不到景深(可能是陰影不明顯,HDR太高)

此篇文章於 09-21-11 08:04 PM 被 cmk105 編輯。
cmk105 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-11, 09:29 PM   #140
JoJo

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
入手了

簡短Game評:此game極度推介給熱愛乳搖人仕(更衣裡很好chok)

同時難度方面尤其適合動作苦手 (求其㩒三粒掣 在完全毋需留意生命棒的情況之下
能輕鬆打出一百幾十hit)
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-11, 10:06 PM   #141
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

Nintendo Switch ID4064 9412 4240
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
閃亂神樂你真是坑爹
你當動作game,為甚麼無雙可以3D?
而我是當閃亂神樂它是 臉紅心跳魔女神判 的 GAME
IMG]http://tehepero.org/komica/main/src/1316601850016.jpg[/IMG]
我買了閃亂神樂HK$499 (無特典,信和地下一樓)
感想是把DS GAME 出在3DS上!
無擦身,無WIFI,無DLC,無3D,無拍照...
畫面過分使用HDR,浪費CPU,GPU TIME
如果可以無HDR,甚至減少物理運算但是有3D搖乳(不用搖很大)
(至少更衣室要3D)就好了
總結:GAME出在DS就無問題,問題是出在3DS

此遊戲重點是3D搖乳,春心蕩漾.
了它更衣室模式不對應3D才是重點?
為甚麼更衣室只要一位人物也不對應3D?無雙也可以3D呢
難道寫程式的人是TEATIME?!(人物風格,HDR & 搖乳的物理運算很像)
要未來10年的主機才能不LAG?!
我冇你識咁多咩teatime 理論啦
mmv gameplay本身都冇咩人期待,包括我
上面我只係指正你扭曲左人地製作人講既野
隻game 你覺得唔掂點鬧都得
但扭曲人講野真係唔係好得

你講冇果堆野擦身,wifi,拍照,不嬲從頭到尾冇公佈過有,你唔係買左先知覺得佢扼你?

我都買左連突點,遲收工得番良粉一間有
被屈都要了,而家好憎返工
由手機版發出

此篇文章於 09-21-11 10:58 PM 被 fantasy俊仔 編輯。
舊 09-21-11, 10:16 PM   #142
Game Master
ChiHaNa

引用:
作者: 九里貓 查看文章
加20蚊連特腆
問她有冇突點...她話冇= =

引用:
我冇你識咁多咩teatime 理論啦
mmv gameplay本身都冇咩人期待,包括我
上面我只係指正你扭曲左人地製作人講既野
隻game 你覺得唔掂點鬧都得
但扭曲人講野真係唔係好得

你講冇果堆野擦身,wifi,拍照,不嬲從頭到尾冇公佈過有,你唔係買左先知覺得佢扼你?

我都買左連突點,遲收工得番良粉一間有
被屈都要了,而家好憎返工
由手機版發出
479本來想買....但是....真是買唔落手...
舊 09-21-11, 10:21 PM   #143
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
玩左陣,唔知係咪頭幾個mission關系...真係易玩到無朋友
攻擊判定又鬆又大,機本上不停按掣就可以繼續駁,係行去下一關卡未出得切人先有機會甩.
玩法方面都算爽快,尤其一開始爆衫打移動速度會大增,好輕易就有六七百hits,一過關就升十個八個lv...
不過關卡就真係不停重覆,悶左少少咁.
最差係更衣室無3D....打緊時無3D我好認同,因為佢不停飛黎飛去仲3D真係自殘行為,
但最精采既更衣環節無3D真係一太敗筆.....
另外有個問題係控得掣太多太快,玩一陣就指公陣痛

我覺得呢隻係不過不失之作,不至於好差,如果有3D更衣室會加多好多分...

舊 09-22-11, 08:57 AM   #144
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
普作以上良作未滿吧

3D那些我本來就不在意..所以這部份沒影響,..畢竟在車上玩+要固定視點這麼辛苦..倒不如不用w
(這部份要怪老任)

爽快感是有,但打擊感稍差
動作有少許硬直,但完全不影響爽快感
敵ai初期有點笨
語音量大,除了劇情外不少小地方都有

乳~搖很大,搖不用錢
爆衣和全脫系統有點意思,除了殺必死外還和人物成長方(陰陽屬性)向有掛勾這點不得不GJ~XD
雖然一開場全脫好像不能爆衣這點有點可惜(喂

舊 09-22-11, 10:57 AM   #145
藤堂 志摩子

引用:
作者: wang2009hk 查看文章
語音量大,除了劇情外不少小地方都有

乳~搖很大,搖不用錢
我第一眼睇到: 乳、音量大
就我玩完第一章而言,隻game的確係入於易玩,
不過,手提機....絕大部份game都係易玩嫁la~
遊戲部份有d咩好咩唔好大家都講晒,咁我都唔重覆la
故事部分我覺得都幾唔錯,正經野又有,hea野都有
仲要全語音(起碼1章係)
柳生x雲雀 好甜~~單挑event都甜成咁...
不過真係估唔到大道寺前輩未變身係咁ge樣...
藤堂 志摩子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-11, 02:24 PM   #146
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

玩到有boss 打開始好玩了
爆衫>忍變身>再爆衫XD

小說劇情部份,估唔到又幾認真

雲雀幾得意,會係大器晚成型嗎?
由手機版發出
舊 09-22-11, 02:51 PM   #147
藤堂 志摩子

引用:
玩到有boss 打開始好玩了
爆衫>忍變身>再爆衫XD

小說劇情部份,估唔到又幾認真

雲雀幾得意,會係大器晚成型嗎?
由手機版發出
雲雀除左超必之外,暫時我覺得係易上手角色之一,1年生都係好易用(柳生最強)
3年生就難用d,班鳩太快(Y4連出綠圈時間短),葛城太慢(頭4hit起動太長)

最不可思議係校服爆衫後會原件疊番好在地下...
舊 09-22-11, 06:06 PM   #148
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

引用:
作者: 藤堂 志摩子 查看文章
雲雀除左超必之外,暫時我覺得係易上手角色之一,1年生都係好易用(柳生最強)
3年生就難用d,班鳩太快(Y4連出綠圈時間短),葛城太慢(頭4hit起動太長)

最不可思議係校服爆衫後會原件疊番好在地下...
我講佢劇情w
仲用緊女主未試清晒d 人
你玩得真快!
由手機版發出
舊 09-22-11, 06:25 PM   #149
藤堂 志摩子

引用:
我講佢劇情w
仲用緊女主未試清晒d 人
你玩得真快!
由手機版發出
原來係劇情~睇怕雲雀一路都係蠢蠢地ge麻煩製造者
開始有屬性combo出之後好多人d air combo時間都唔同左
要重新適應,
其實我女主角用得最少,唔係key quest都唔用...
我又唔係打完一週目...一章姐,點算快~
舊 09-22-11, 08:31 PM   #150
cmk105

打完一週目(最後BOSS是巨大怪人(九頭蛇)),很容易打

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] 閃亂カグラ Burst 紅蓮の少女達 [日版已售] 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 126 08-03-13 01:12 PM

現在的時間是 11:12 PM

手機版 | APP版