Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 07-26-05, 12:12 AM   #126
萬能俠
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
我都見到奸詐餅兄張日落相好多黑點
我o既反應同你差唔多, 好鬼驚有事!
但多得好多毒王 / 燈箱王指點, 入塵係好小事~!
唔駛驚~!

趁好天, 影多D相上黎post la~!

AF-S 70-300VR 4.5/5.6 + Ais 35mm 2.8
萬能俠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-05, 12:14 AM   #127
beerman
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
買個o即o即,
反起反光鏡狂噴個CMOS!得左!

舊 07-26-05, 12:18 AM   #128
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: beerman
買個o即o即,
堅定流o架?
似乎入廠安全D喎......
雖然本說明都有咁教人用o即o即......
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-05, 12:20 AM   #129
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
作者: DCIP
Fever 唔同成成, 恐怕唔會換比你(希望你好運啦)
咁Canon會唔會換o架?
舊 07-26-05, 12:21 AM   #130
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

引用:
作者: beerman
買個o即o即,
有膽可以用埋這個:

Rice

舊 07-26-05, 12:24 AM   #131
beerman
Crazy Gamer

我試過N咁多次,除非粒塵有水分,
不過放入防潮箱幾粒鐘抽抽佢,再o即—得左!

舊 07-26-05, 12:26 AM   #132
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

咁DCIP老兄幹嘛要入廠洗?
舊 07-26-05, 12:29 AM   #133
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
作者: riceking
有膽可以用埋這個:

Rice
絕對縮沙~
米王有用過?
舊 07-26-05, 12:30 AM   #134
AshleyYan
God of Gamer
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: 奸詐餅
唔怕嫁~
連我呢個新手都o即過幾次,小心D就無事~~

舊 07-26-05, 12:32 AM   #135
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
作者: AshleyYan
唔怕嫁~
連我呢個新手都o即過幾次,小心D就無事~~
你又入過塵?
舊 07-26-05, 12:37 AM   #136
DCIP
Crazy Gamer
軸心國德日同盟

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDDCIP
引用:
第一次係驚lor; 第二次就真係火起, Check電壓Check到入塵....xyz!

亂貼相簿: http://fotop.net/benwoo
DCIP 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-05, 12:45 AM   #137
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

引用:
絕對縮沙~
米王有用過?
當然, 這是我的東西
當時的情況....
http://www.gaforum.org/showthread.ph...2&page=2&pp=25

Rice

舊 07-26-05, 12:54 AM   #138
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
作者: riceking
當然, 這是我的東西
當時的情況....
http://www.gaforum.org/showthread.ph...2&page=2&pp=25

Rice
但我冇風櫃喎~
搵口吸?
|||
舊 07-26-05, 12:59 AM   #139
riceking
一人前のダメ人間

引用:
但我冇風櫃喎~
搵口吸?
|||
這支東西是用來對付比較頑強的塵埃用的
其實如上面的先進所說, 在一個開了冷氣及少塵的環境使用氣泵即可.
不過要注意相機向下, 氣泵向上來噴, 避免塵埃跌回CMOS中

Rice

舊 07-26-05, 01:34 AM   #140
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

怒噴一輪後的成果~
話說除o左機主個樣之外有咩可以令一部機買唔夠三日就入塵?
仲要一入就入咁多......
(繼續怒噴去)

舊 07-26-05, 09:06 AM   #141
StOnE
Game Master

註冊日期: Jun 2003
引用:
怒噴一輪後的成果~
話說除o左機主個樣之外有咩可以令一部機買唔夠三日就入塵?
仲要一入就入咁多......
(繼續怒噴去)

[IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y155/cunning_biscuit/0725_006.jpg[/IM
好似仲有三粒
努力

舊 07-26-05, 12:02 PM   #142
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
作者: StOnE
好似仲有三粒
努力
唔止三粒咁少耶~
有D吹極都吹唔走~
其實會唔會鏡頭都中招?

唔知咩點個問題......
發現又係要細光鏡+慢快門先會出現~
有時仲唔止一粒~
OTZ
舊 07-26-05, 12:14 PM   #143
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
難得奸詐餅兄你咁勇敢
我仲未敢去面對

舊 07-26-05, 12:21 PM   #144
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
作者: Strider
難得奸詐餅兄你咁勇敢
我仲未敢去面對
你又中招咩?
舊 07-26-05, 12:27 PM   #145
Strider
初段

XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
你又中招咩?
唔清楚
因為未試

淨係係咁影~~

舊 07-26-05, 04:51 PM   #146
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

尋晚所謂o既"唔知咩點"原來係Hot Pixel~
所以冇得換~
不過個姐姐話如果真係有死點的話係可以換的~
塵就仍然係有~
不過唔收細光圈就唔顯眼的話就用住先~
反正道行未夠都唔會有咩好物睇住~
練好手技術先~
o即多幾廿次都仲係清唔哂先俾錢Canon駛~
繼續去馬鞍山公園怒炒!!! (逃)
舊 07-26-05, 05:12 PM   #147
StOnE
Game Master

註冊日期: Jun 2003
引用:
尋晚所謂o既"唔知咩點"原來係Hot Pixel~
所以冇得換~
不過個姐姐話如果真係有死點的話係可以換的~
塵就仍然係有~
不過唔收細光圈就唔顯眼的話就用住先~
反正道行未夠都唔會有咩好物睇住~
練好手技術先~
o即多幾廿次都仲係清唔哂先俾錢Canon駛~
繼續去馬鞍山公園怒炒!!! (逃)
玩DSLR 入塵乃平常事
你今次o即完可能好快又入 (逃)

[off] 奸詐餅兄你住馬鞍山區????? [/off]

舊 07-26-05, 09:41 PM   #148
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
作者: StOnE
[off] 奸詐餅兄你住馬鞍山區????? [/off]
係呀~
舊 07-26-05, 10:04 PM   #149
Strider
初段

引用:
係呀~
我樓下搭馬鐵入馬鞍山都係十數分鐘既事

舊 07-26-05, 10:13 PM   #150
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

<今日ノ廢作>

老翁釣魚~

試張打直的~

有船~

今日好多船~

終了

此篇文章於 07-26-05 10:15 PM 被 ビスケット 編輯。

論壇跳轉

現在的時間是 03:45 AM

手機版 | APP版