Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-26-12, 02:43 PM   #126
Insane Gamer
狂氣が唯一の友達さ

註冊日期: Jul 2011
PSN  IDm123654
A大 河馬 MTGO
D EDH DECK 拎咗
運費45元除5即每副加多9元運費
每副334元
各位到時贖番自己D DECK

官方漫畫第二彈個封面我以為KOEI同老威合作咗
點解無雙6個練師走咗去MTG
練師

A大
不過我果副Dominion D卡唔係好BALANCE
因為D卡係跟D角色原著能力而設定,如果你知個角色原著故事
就會覺得D卡設定係重現角色係原著能力
e.g カゴメアソビ「沙紅羅」
世界を侵す恋「沙耶」
魂魄転写「ルイリー」
有興趣你可以睇下佢地d原著,不過大部份作品都係hgame
以下係ニトロプラス官網介紹Dominion商品頁面
有齊副Dominion有嘅角色原著故事官網link
http://www.nitroplus.co.jp/goods/other/other_2499.php

MTGO
你玩唔玩Standard,我都有幾副Standard deck可以同你玩

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか
26378669 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-12, 04:51 PM   #127
ammms
God of Gamer
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 26378669 查看文章
A大 河馬 MTGO
每副334元

練師

A大
世界を侵す恋「沙耶」
魂魄転写「ルイリー」
http://www.nitroplus.co.jp/goods/other/other_2499.php
唔該哂數字兄
其實下星期日我出到
星期六就要 2:00pm 前 or 7:00pm 後先過到旺角
邊個時間方便你?

堆角色真係唔熟
係因為平時會望下 d figure 資訊
先識得其中幾個角色 (e.g. 斬魔大聖果個)
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-12, 07:36 PM   #128
MTGO

註冊日期: Jul 2009
引用:
A大 河馬 MTGO
每副334元

練師

A大
世界を侵す恋「沙耶」
魂魄転写「ルイリー」

MTGO
你玩唔玩Standard,我都有幾副Standard deck可以同你玩
正,吳該數字兄,有個deck可以收卡lu

我standard 得副黑綠event deck...你吳介意我可以帶埋出來玩

BTW,有無人係外國訂開卡?我發覺好多卡都要上網先收到

舊 03-27-12, 10:11 AM   #129
HM

望過EDH冠軍LIST,完全估佢唔到
竟然唔係傳統控場
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-12, 12:51 PM   #130
闇之大精靈
Senior Gamer

引用:
作者: 平山深雪 查看文章
望過EDH冠軍LIST,完全估佢唔到
竟然唔係傳統控場
你講緊星期日BASIC LAND果比賽?
我認為係CAW BLADE既EDH變奏版本
都係有控場成份
闇之大精靈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-12, 02:15 PM   #131
狂氣が唯一の友達さ

TO A大
兩個時間都OK
不過最好2:00pm 前
我1:30左右到

TO MTGO
event deck無問題
反正我都有幾副standard可以借比你玩

我有時候會去淘宝買卡唔知啱唔啱你
不過短期都唔會開船去淘宝買卡

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか
舊 03-27-12, 02:59 PM   #132
婠婠

註冊日期: Mar 2005
留個言
有無人今日會出LC?
婠婠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-12, 03:38 PM   #133
ammms
渣根懦夫

引用:
TO A大
兩個時間都OK
咁星期六 1:30pm LC 等啦
Thank you!
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-12, 04:41 PM   #134
MTGO

引用:
TO A大
兩個時間都OK

TO MTGO
event deck無問題
反正我都有幾副standard可以借比你

我有時候會去淘宝買卡唔知啱唔啱你
不過短期都唔會開船去淘宝買卡
我星期六都無問題

反而我想問星期五晚有無人會出?

此篇文章於 03-27-12 07:06 PM 被 MTGO 編輯。
MTGO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-12, 07:08 PM   #135
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
今個星期六有機出
由手機版發出
elmond 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-12, 10:45 PM   #136
MTGO

有少少卡想收,大家如有請幫忙

http://tcgforum.org/read.php?tid=2846

舊 03-29-12, 02:03 PM   #137
狂氣が唯一の友達さ

引用:
作者: MTGO 查看文章
有少少卡想收,大家如有請幫忙

http://tcgforum.org/read.php?tid=2846
你 LORWYN BLOCK同 SHADOWMOOR BLOCK 果D CARD
可以去LC叫思樂幫你搵
抄底個LIST 比思樂,佢會報價比你.當然個價有少少貴,但勝在方便

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか
舊 03-29-12, 06:23 PM   #138
MTGO

引用:
你 LORWYN BLOCK同 SHADOWMOOR BLOCK 果D CARD
可以去LC叫思樂幫你搵
抄底個LIST 比思樂,佢會報價比你.當然個價有少少貴,但勝在方便
其實我昨已去了LC 及 basic land 收完先出post, 因為好多卡都無....

明晚有無人出?我約左人晚上在旺角收卡

舊 03-30-12, 12:20 AM   #139
nomancow
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2011
星期五、六都無法出席

Re: MTGO
可以上 mtgmint.com 找找,價錢雖貴,但不用撲空
再仔細看你的card list, 你要的卡要到外國網站購買,很難在香港收買到

此篇文章於 03-30-12 12:27 AM 被 nomancow 編輯。
nomancow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-12, 03:14 PM   #140
狂氣が唯一の友達さ

引用:
其實我昨已去了LC 及 basic land 收完先出post, 因為好多卡都無....

明晚有無人出?我約左人晚上在旺角收卡
今晚有fnm咭舖會爆場應該無人出吧

A大睇PM

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか

此篇文章於 03-30-12 03:29 PM 被 26378669 編輯。
舊 03-30-12, 04:55 PM   #141
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

註冊日期: Feb 2003
聽日我都去LC

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
Cancer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-12, 08:08 PM   #142
簡..
Game Master

註冊日期: Jan 2008
Magic 一週 新聞/ 情報/ 流言/ 趣閒

歷史上首次的雙面Token(衍生物)

http://www.wizards.com/Magic/Magazin...ily/arcana/938

月亮在Innistrad(依尼翠)是非常重要. 人類的安危可能都是由月亮決定.

在現實世界的4月6日晚將會是月圓之夜.
那麼什麼會比在那天晚上玩Magic還要更特別?

為了令這天更難忘. Wizards已把歷史上首次的雙面Token寄到你卡店了!
Token的一面是1/1人類, 另一面是2/2狼. 兩面都是閃的.
只要你參加4月6日晚的FNM就會得到這張token作記念. 先到先得, 派完即止.

PS: 這是根據店鋪的大小和地點. 有興趣可以詢問卡店; 我也不知道美國國外的店鋪有沒有這個活動.

MTGO新卡繪圖

線上版的Magic Online最近的更新檔裡出了好幾張卡挺有趣的新卡繪.
在大部分時間MTGO的新卡繪都是未來日子會推出的特別卡繪.
但今次的數量不是一般的多, 有一部份還似乎是land(地)卡的繪圖.
這些繪會不會是今年要推出"From the Vault: Realms"的卡繪圖?
有些繪又似乎是Basic Land的樣子, 這又會不會是新Block的卡繪圖?
又有沒有可能是今夏的Planeschase會包括的新卡/繪?
當中的一些卡亦有沒有可能是Avacyn Restored的卡牌?

同時亦有會MTGO閱編碼的人指出Magic Online中出現了Force of Will Vintage世界冠軍的新繪圖.
還有一張似是新planeswalker繪圖 (不過好像沒有貼出

眾多的繪圖中不知道你能認出多少張?

Avacyn Restored Pre-Release 的 Helvault(獄窖)大小和內容? **不喜勿看**

前幾天有傳閒指 Pre-Release 的 Helvault 重量達50磅.
近日則傳閒高度只有30厘米. 究竟有什麼那個比較可信 ?

http://www.wizards.com/WPN/News/Arti...02_13_Helvault
根據官方向店家的活動說明.
內裡的獎品有3種. 如果參加人數有54名, 每位玩家都能得到3種獎品各一.

暫時仍未肯定店家對於Pre-Release的做法.
有人說每間店只會做一次有Helvault的Pre-Release.
亦有人說Helvault Pre-Release每天只會做一次?
那麼又怎樣能確保Helvault的秘密不會在玩家參加前流出? (你知道喇, 一定會有人參加後在網上大說.....(ry

內裡的究竟是什麼? 有傳聞指內裡的非普通的卡包.
亦有猜測會是歷來的特別卡的派送, 亦有人猜會是斷市的Duel deck.
官方保證玩家一定會有一個難忘的活動, 那不知道什麼能令你有一個難忘高興的pre-release呢?

如果確定Pre-Release那天有空和有興趣可以去你常到的店查詢一下詳細.
因為Helvault的開啟慢慢令人覺得很限量. 如果錯過了就不好了.

Avacyn Restored的官方卡透什麼時候開始?

根據Maro的確定, Avacyn Restored的官方卡透將會在4月9日開始.

諸君是時候買定你的爆谷等開場對吧. XD

Alpha 初代Magic卡的繪師陣是什麼人?

上星期我們提到Stasis的繪師為何人, 那麼其他的Alpha繪師的人當時又是什麼人?
猜一猜, 然後反白看答案吧

反白-> 根據Maro的描寫, Alpha的卡繪很多都是由當時本地中學生所負責的.

雖然沒能確定一些著名卡牌的作者是不是當時的中學生, 但不知道你有沒有被這個消息驚喜/失望到呢?

--

因為本人的時間問題和最近官方公佈新聞的做法, 以後的每周新聞將改為星期五六日更新 謝

(碎碎念)

此篇文章於 03-30-12 08:14 PM 被 簡.. 編輯。
簡.. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-12, 11:12 PM   #143
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

OT:

想問下有冇人有玩ヴァイスシュヴァルツ (Weiß Schwarz)或vanguard?

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
舊 03-30-12, 11:34 PM   #144
狂氣が唯一の友達さ

引用:
作者: Cancer 查看文章
OT:

想問下有冇人有玩ヴァイスシュヴァルツ (Weiß Schwarz)或vanguard?

聽日可以帶哂成SET EDH 出嚟交收XD

河馬你打算開新坑??
玩過PSP板 Weiß Schwarz
玩vanguard不如玩 遊戲王

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか

此篇文章於 03-30-12 11:41 PM 被 26378669 編輯。
舊 03-30-12, 11:54 PM   #145
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
聽日可以帶哂成SET EDH 出嚟交收XD

河馬你打算開新坑??
玩過PSP板 Weiß Schwarz
玩vanguard不如玩 遊戲王
見到卡game 就忍唔住想學
想知佢點運作 lol
遊戲王有玩psp ver

PSP ver Weiß Schwarz 出左好耐~?
好似之前聽你講個AI 好廢?

此篇文章於 03-30-12 11:58 PM 被 Cancer 編輯。
舊 03-31-12, 12:17 AM   #146
狂氣が唯一の友達さ

引用:
作者: Cancer 查看文章
見到卡game 就忍唔住想學
想知佢點運作 lol
遊戲王有玩psp ver

PSP ver Weiß Schwarz 出左好耐~?
好似之前聽你講個AI 好廢?
其實Weiß Schwarz D 卡真係好水
一張同能力咭可以係每個動漫作品出現
況且個GAME規則太差,最後價錢太貴 每個動漫作品都有出
無愛就唔好入

PSP遊戲王我都一直有玩
有沒興趣挑機

記住明天贖番自己EDH D DECK

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか
舊 03-31-12, 12:18 AM   #147
MTGO

明天一點有人出嗎?我要三點半走吳玩得耐

另我的第一副edh 叫差吳多齊卡,可以玩下

此篇文章於 03-31-12 12:21 AM 被 MTGO 編輯。
MTGO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-12, 12:21 AM   #148
狂氣が唯一の友達さ

引用:
LC 1點開
我1.30到 但最遅要7.00走

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか
舊 03-31-12, 12:25 AM   #149
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
其實Weiß Schwarz D 卡真係好水
一張同能力咭可以係每個動漫作品出現
況且個GAME規則太差,最後價錢太貴 每個動漫作品都有出
無愛就唔好入

PSP遊戲王我都一直有玩
有沒興趣挑機

價錢太貴 係指單卡? 定booster?
我唯有...看卡list 過下癮...orz

psp 新個集係TF6?
我冇點玩過= =|||| lol
我抄deck 多...lol

$已經準備好了

舊 03-31-12, 12:28 AM   #150
婠婠

註冊日期: Mar 2005
引用:

另我的第一副edh 叫差吳多齊卡,可以玩下
正常1點我應該到左
婠婠 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Magic: The Gathering 討論交流區 turn4 簡.. 收藏品討論版 1000 03-17-12 02:35 PM
MAGIC THE GATHERING elmond 收藏品討論版 12 07-23-11 10:49 AM
Magic: The Gathering 討論交流區 - Magic 2012 7月15日正式發售 簡.. 收藏品討論版 1011 07-17-11 08:18 AM
Magic: the gathering majestyk 收藏品討論版 13 09-18-03 12:27 PM

現在的時間是 08:34 PM

手機版 | APP版