Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-09-13, 07:38 PM   #126
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
稀有成咁的確有逃走去睇嘅價值,但最後多摩子你…
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-13, 07:48 PM   #127
exiazero
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 野良猫 查看文章
稀有成咁的確有逃走去睇嘅價值,但最後多摩子你…
其實呢PART修改左不少
相川比漫畫版英勇好多
多摩子即使修改左, 但最後串成班人果度都仲係好正

舊 08-10-13, 11:17 PM   #128
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
今集真係好正!

一路睇一路真心向犧牲了的同學們致敬(除了勾穿褲那位)!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-13, 03:40 PM   #129
imons
Senior Gamer
妄想怪獸

註冊日期: Mar 2010
雖然改左唔少,不過都好好笑
imons 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-13, 05:25 PM   #130
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
想問最近o個集動畫係咪o向漫畫好後o架?

我追返漫畫追到放完暑假都唔見今集劇情
連多摩子都減肥左喇

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-13, 09:03 PM   #131
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
想問最近o個集動畫係咪o向漫畫好後o架?

我追返漫畫追到放完暑假都唔見今集劇情
連多摩子都減肥左喇
漫畫好似係4/5期
似番外篇感覺
不過竟然將pizza大會飛走左...
多摩子都係要串回眾人
但我覺得漫畫版既串得正d
已買同就買既攻擊力不同XD
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-13, 05:34 PM   #132
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
打工回好歡樂

舊 08-19-13, 01:12 AM   #133
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

引用:
作者: 葉老頭 查看文章
漫畫好似係4/5期
似番外篇感覺
多摩子都係要串回眾人
唔係呀~PIZZA大會前一集已經做左喇~
估唔到咁快放暑假,豬肉蓋飯命不久矣

追返晒漫畫,荒川牛姐真係屈機
畫功好(文武雙全/運動類十項全能,仲未計城市/山水、建築、機械…),
故事有GAG有冷知識仲有大道理。

鋼鍊個陣個空想故事已經神,
今次雖然小品,但內容十分充實,
而且鋼鍊時雖一缺點超弱o既主角愛情線,呢部銀匙舖排得好好

此篇文章於 08-19-13 01:16 AM 被 呂鳳仙 編輯。
舊 08-19-13, 01:41 AM   #134
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

鋼鍊不是一開始就是BL兄弟愛嗎

引用:
唔係呀~PIZZA大會前一集已經做左喇~
估唔到咁快放暑假,豬肉蓋飯命不久矣

追返晒漫畫,荒川牛姐真係屈機
畫功好(文武雙全/運動類十項全能,仲未計城市/山水、建築、機械…),
故事有GAG有冷知識仲有大道理。

鋼鍊個陣個空想故事已經神,
今次雖然小品,但內容十分充實,
而且鋼鍊時雖一缺點超弱o既主角愛情線,呢部銀匙舖排得好好

舊 08-19-13, 01:46 AM   #135
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

引用:
作者: KTN 查看文章
鋼鍊不是一開始就是BL兄弟愛嗎
所以最後突然玩求婚真係好格硬o黎……

情願佢飛o左求婚o個幕直接話佢o地結o左婚好過

舊 08-19-13, 07:13 PM   #136
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

註冊日期: Jan 2004
引用:
漫畫好似係4/5期
似番外篇感覺
多摩子都係要串回眾人
考慮到動畫既關係
第4集就講PIZZA大會, 差不多啦

公式

超絕可愛+賣萌+天然呆+冒失娘+短髮=本田翼
紅字為重點

本王決定中日開戰之時會去做漢奸
犬夜叉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-13, 07:21 PM   #137
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
原來自己miss左4#未睇
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-13, 07:29 PM   #138
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
真正飛左既係打工前既農工體育祭
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-13, 07:32 PM   #139
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

引用:
原來自己miss左4#未睇

引用:
作者: qhxu 查看文章
真正飛左既係打工前既農工體育祭
大蝦夷工高 : 拎你去車床加工呀啦!?

公式

紅字為重點

舊 08-20-13, 01:43 AM   #140
JMi

註冊日期: Feb 2011
原本係漫畫aki係有點帥氣男仔頭咁
動畫加返配音女終於變返個有點吸引的女主角
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-13, 11:56 PM   #141
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

引用:
作者: JMi 查看文章
原本係漫畫aki係有點帥氣男仔頭咁
動畫加返配音女終於變返個有點吸引的女主角
個人認為, 漫畫同動畫既AKI都冇分別

都係俺のタイプ

公式

紅字為重點

舊 08-21-13, 09:44 AM   #142
imons
妄想怪獸

引用:
作者: 犬夜叉 查看文章
個人認為, 漫畫同動畫既AKI都冇分別

都係俺のタイプ
但係我欣賞係牛姨一直都係有意無意之間話你知御影係蠢蛋,到後期衝擊突別大。
舊 08-21-13, 04:00 PM   #143
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

舊 08-21-13, 11:27 PM   #144
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

扮駒場個演員會唔會瘦過龍……
人o地漫畫假假地都係一條友擔起成頭家+仲要打捧球,冇8舊都起碼有6舊腹肌啦

舊 08-22-13, 07:42 AM   #145
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

引用:
作者: imons 查看文章
但係我欣賞係牛姨一直都係有意無意之間話你知御影係蠢蛋,到後期衝擊突別大。
你而家先發現
御影頭頂條呆毛係有實際用途的嗎!?

公式

紅字為重點

舊 08-22-13, 03:47 PM   #146
石主乙個
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
男女主角啲感情加深得好自然

舊 08-22-13, 06:14 PM   #147
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

個人認為牛嫂應該係近代中有能力成為好似高橋留美子咁一生中能夠畫到幾套經典漫畫嘅漫畫家

公式

紅字為重點

舊 08-22-13, 06:56 PM   #148
imons
妄想怪獸

引用:
作者: 犬夜叉 查看文章
個人認為牛嫂應該係近代中有能力成為好似高橋留美子咁一生中能夠畫到幾套經典漫畫嘅漫畫家
同意,現時HEAT嘅老師好可能只係紅現時果一套兩套。
舊 08-23-13, 12:07 AM   #149
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

引用:
作者: imons 查看文章
同意,現時HEAT嘅老師好可能只係紅現時果一套兩套。
而且好多出名之後畫功會好似靚左,
但detail位就成日草草咁畫...仲會成日放大頭/潑墨

話說火影早期好多分鏡(高抄/低抄)都好正,宜家已經消失得無意無蹤……

舊 08-23-13, 05:10 PM   #150
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
而且好多出名之後畫功會好似靚左,
但detail位就成日草草咁畫...仲會成日放大頭/潑墨

話說火影早期好多分鏡(高抄/低抄)都好正,宜家已經消失得無意無蹤……
家陣岸本D分鏡
衰過初學者
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 荒川弘「鋼の錬金術師」完全実写映画化決定!2017年冬公開! Vol.9 money 日本動漫畫討論版 735 08-04-23 10:42 PM
[漫畫] 荒川弘「アルスラーン戦記」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 126 09-05-16 12:24 PM

現在的時間是 11:58 PM

手機版 | APP版