Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-18-15, 09:45 AM   #126
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
引用:
作者: jason_kasim 查看文章
個李+x/扯皮條mode,我覺得係特登整出黎俾人玩
呢兩個行業正正代表日本o個個時代一個新興搵錢行業
幾有意思
做地產佬直頭反映到老闆坐住office(掛機)等收錢o個種屈機
idea係唔錯(模擬城市玩得多 模擬皮條都係第一次 ) 但係遊戲性/參與度再高d會更好
如果淨係代入背景的話過場動畫/支線都已經夠交代
特別係不動產果個投資戰 淨係按圓...

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
維新迷宮有趣但放在現代故事似乎不夾。。。。。

自己做不動產其實不錯玩,最有意思是完成支線故事某些人會成為幫手(雖然這是來自維新), 秘書小姐也延可愛啦(不過暫時我認為最正是打機中心 愛賽車game那位,搞得我和桐生一樣想對她。。。。。)

不過說來今次app真是太差,不夠維新好玩實用,又要有psn +才可交換資料
龍虎飯店都作得出黎 直接由開心農場轉做地城迷宮咪得
地點縮窄到日本本土(考慮埋真島兄的話咪神室町+蒼天堀)
去唔同地方打寶 佢老虎飯店都提左條橋出黎 差在想唔想做

唔計AV女優(大槻BB!)的話 我是最buy龍虎人妻的

reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 09:51 AM   #127
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: reiyaw 查看文章
龍虎飯店setting多舊魚 見上集維新叫釘宮種菜唔夠必要性
今次開心農場玩種武器 結果技盤+裝備都係錢話事
一個農場唔夠仲要整多個李+x/扯皮條mode 又係無咩遊玩性可言
我咁鍾意種我返Facebook/手機有排玩 唔洗開著部P4啦

之前集數都好鍾意研究下點搵錢(見參維新賭龜賭雞)
今集淨係追住d大隻仔打 仲搵得多過支配神室町
過完支配開技盤連office都懶得上

上集維新都算最enjoy既地城mode又唔諗下點改進放返入0
淨係放一大堆AV女優(大槻BB)入game感覺有點濫竽充數
暫時只係滿意真島兄篇+ミラクル moonwalk POW!
農場煮餸好玩好多,龍虎飯店完全不知所謂,0秒都係中期SKILL UP零頭數,冇咩人會等囉。

舊 05-18-15, 10:08 AM   #128
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
農場煮餸好玩好多,龍虎飯店完全不知所謂,0秒都係中期SKILL UP零頭數,冇咩人會等囉。
維新的農場真是做得好,加可以用app隨街可玩又可賺錢

龍虎真是一般,加錢了都不是百份百拿到東西的

引用:
idea係唔錯(模擬城市玩得多 模擬皮條都係第一次 ) 但係遊戲性/參與度再高d會更好
如果淨係代入背景的話過場動畫/支線都已經夠交代
特別係不動產果個投資戰 淨係按圓...

龍虎飯店都作得出黎 直接由開心農場轉做地城迷宮咪得
地點縮窄到日本本土(考慮埋真島兄的話咪神室町+蒼天堀)
去唔同地方打寶 佢老虎飯店都提左條橋出黎 差在想唔想做

唔計AV女優(大槻BB!)的話 我是最buy龍虎人妻的
也對呢!將找寶作成打迷宮一定有趣

今次投資地產的如果再改良下集再有我想也不錯

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345

此篇文章於 05-18-15 10:12 AM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 11:12 AM   #129
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
維新的農場真是做得好,加可以用app隨街可玩又可賺錢

龍虎真是一般,加錢了都不是百份百拿到東西的
在下寧願佢時間唔減齋升成功率同埋100%既真係一定出…
單純0秒>0秒作業真係悶到抽筋,不過唔加錢收獲又少好多

舊 05-18-15, 11:44 AM   #130
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
在下寧願佢時間唔減齋升成功率同埋100%既真係一定出…
單純0秒>0秒作業真係悶到抽筋,不過唔加錢收獲又少好多
我情願佢全部特別野都擺返晒當賭場特典
等我煲下德州撲克好過

舊 05-18-15, 04:00 PM   #131
關刀刃
Junior Member

註冊日期: Apr 2003
精力哥(絕倫君)的絆有80/100 ,我去了三處地方分別是卡啦ok,神xx(食店),跳舞(要付入場費)現在他說沒有女子介紹

我見過佢係藥店飲藥

我買唔到絕倫藥,我過唔關
請問邊到做錯左?

No.77 蒼天堀の絶倫君
開始時期:第四章 アッコとの待ち合わせ時
発生場所:招福町 テレクラテルテルぼうや

テレクライベント後、店の外で発生
ガンダーラ入口に行くと絶倫君・ハブと会話
エリアチェンジ後、招福町公衆電話近くにいる絶倫君・ハブと会話
又はダイコクドラッグ入店後外に出て店の前の絶倫君・ハブと会話
ガンダーラでビデオを見て退室、外で絶倫君・ハブと会話
ビデオを見て退室を繰り返し絆メーターを貯める
絆が80%でビデオを見終えると絶倫君・ハブに頼まれダイコクドラッグへ
絶倫ハブドリンク(3万円)を買いに行く
絶倫ハブドリンクを渡す
絶倫君・ハブとの絆が最大になる
關刀刃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-15, 07:44 PM   #132
鐵之侍

公關部真是比不動產有趣太多了,雖然賺錢沒有那麼易但遊戲性絕對有趣

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 05-19-15, 09:17 PM   #133
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
車仔王決定戰要點組啦

快就飛街慢就被超一圈

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, P3F(9月?)
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-15, 09:35 PM   #134
鐵之侍

Del.....

此篇文章於 05-19-15 09:38 PM 被 鐵之侍 編輯。
舊 05-20-15, 02:53 PM   #135
SHCEHUK
Game Master

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDcshhenry
引用:
作者: 關刀刃 查看文章
精力哥(絕倫君)的絆有80/100 ,我去了三處地方分別是卡啦ok,神xx(食店),跳舞(要付入場費)現在他說沒有女子介紹

我見過佢係藥店飲藥

我買唔到絕倫藥,我過唔關
請問邊到做錯左?

No.77 蒼天堀の絶倫君
開始時期:第四章 アッコとの待ち合わせ時
発生場所:招福町 テレクラテルテルぼうや

テレクライベント後、店の外で発生
ガンダーラ入口に行くと絶倫君・ハブと会話
エリアチェンジ後、招福町公衆電話近くにいる絶倫君・ハブと会話
又はダイコクドラッグ入店後外に出て店の前の絶倫君・ハブと会話
ガンダーラでビデオを見て退室、外で絶倫君・ハブと会話
ビデオを見て退室を繰り返し絆メーターを貯める
絆が80%でビデオを見終えると絶倫君・ハブに頼まれダイコクドラッグへ
絶倫ハブドリンク(3万円)を買いに行く
絶倫ハブドリンクを渡す
絶倫君・ハブとの絆が最大になる

你喺藥房買支3萬円藥比佢未呀
SHCEHUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-15, 11:17 PM   #136
pet3
The One

sp賽車戰

點先贏到根本身個圈都未行完就輸

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, P3F(9月?)
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
舊 05-20-15, 11:35 PM   #137
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

澤城美雪萌萌噠

舊 05-21-15, 02:27 AM   #138
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
作者: pet3 查看文章
sp賽車戰

點先贏到根本身個圈都未行完就輸
過左sp
其實睇運 同一架車試幾次就得左 最上面果段波浪路要唔要按圓真係睇運
四驅車之王都係運game...搏佢唔跳 ..(上面U turn位有時一出軌圓都未按就去左隔離條軌...)

此篇文章於 05-21-15 02:45 AM 被 reiyaw 編輯。
舊 05-21-15, 07:07 AM   #139
pet3
The One

引用:
過左sp
其實睇運 同一架車試幾次就得左 最上面果段波浪路要唔要按圓真係睇運
四驅車之王都係運game...搏佢唔跳 ..(上面U turn位有時一出軌圓都未按就去左隔離條軌...)
佢d死人波浪細跳位
一跳就一定回不到自己條路按咩o都無用

FGO 目標預算
舊 05-21-15, 11:58 AM   #140
SHCEHUK
Game Master

引用:
佢d死人波浪細跳位
一跳就一定回不到自己條路按咩o都無用
首先你要看跑長短路程,再選用3種電池,
之後如果發覺轉彎有問題,就用加強減速的防欄,
其他基本上用最快的組合就可以了
舊 05-21-15, 02:08 PM   #141
pet3
The One

引用:
作者: SHCEHUK 查看文章
首先你要看跑長短路程,再選用3種電池,
之後如果發覺轉彎有問題,就用加強減速的防欄,
其他基本上用最快的組合就可以了
果個唔係灣.....,所以防欄無用,而且我已經是極版

係過完灣後有一個小跳台再接波浪形平地(所以一離地即死,因為入不回賽道)
我計過
高過65速 就會在離地
海棉輪不能用,用了會行不過綠色地區

但低過65 就會比佢慢佢一圈咁輸

想點

FGO 目標預算
舊 05-21-15, 02:32 PM   #142
神人ではない!新人だ

引用:

係過完灣後有一個小跳台再接波浪形平地(所以一離地即死,因為入不回賽道)
我計過
高過65速 就會在離地

想點
真正最高級D配件係喺抽獎機抽既。
呢個GAME真係除咗不快感之外,冇咩印象留低

舊 05-21-15, 04:11 PM   #143
SHCEHUK
Game Master

引用:

我計過
高過65速 就會在離地

想點
我記得有加重和避震配件,
我一直都不用海棉輪,我用的是窄身輪軚(中間紅色那個)或釘軚,
我不記得怎樣過了,只記得在試車時試到合適時才去比賽,
最難我覺得是最後那個(XXXX4還是5如無記錯)
舊 05-21-15, 04:12 PM   #144
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:

我計過
高過65速 就會在離地

想點

引用:
真正最高級D配件係喺抽獎機抽既。
呢個GAME真係除咗不快感之外,冇咩印象留低
暫時都未爆一週目 想開傳說難度前完晒100%先
不過d小遊戲真係好無癮

舊 05-21-15, 04:23 PM   #145
神人ではない!新人だ

引用:
不過d小遊戲真係好無癮
維新除咗賭系外,九成在下都覺得有趣。
今集真係…
係得跳舞好些少。

舊 05-21-15, 04:24 PM   #146
SHCEHUK
Game Master

引用:

不過d小遊戲真係好無癮
小遊戲都算好,好快就可以解決,
但買地產和夜店全攻略就真的很浪費時間,

仲有就是10次勝利女子摔角(真的想爆粗)
舊 05-21-15, 10:36 PM   #147
pet3
The One

引用:
作者: SHCEHUK 查看文章
小遊戲都算好,好快就可以解決,
但買地產和夜店全攻略就真的很浪費時間,

仲有就是10次勝利女子摔角(真的想爆粗)
地刪

要3次全中保球

雖然總算成功做到

FGO 目標預算

此篇文章於 05-21-15 10:52 PM 被 pet3 編輯。
舊 05-21-15, 11:57 PM   #148
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

唔識打麻雀表示唔知做緊咩

===

滿貫跳滿立直都得左...一條龍點攪 打到頭都痛

此篇文章於 05-22-15 01:52 AM 被 reiyaw 編輯。
舊 05-22-15, 05:00 AM   #149
SHCEHUK
Game Master

引用:

===

例如萬子,123 456 789 其他另一組 一對眼
也可以重疊如 123 345 567 789 一對眼
總之就是1-9同一種牌食糊
舊 05-22-15, 05:01 AM   #150
SHCEHUK
Game Master

引用:

===

例如萬子,123 456 789 其他另一組 一對眼
也可以重疊如 123 345 567 789 一對眼
總之就是1-9同一種牌食糊

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「アルドノア・ゼロ」総合THREAD丨A-1 Pictures+TROYCA制作 Vol.2 money 日本動漫畫討論版 984 12-25-16 09:28 PM
[多機種] 龍が如く0(ゼロ) 誓いの場所 | PS3 PS4 日版2015年3月12日發售預定 中文版 5月14日 香港演員 李璨琛(Sam Lee)演出確定! 鐵之侍 電視遊戲討論版 499 11-17-15 09:19 PM
[動畫] ロボットアニメ「アルドノア・ゼロ」第10話「嵐になるまで —Before the War—」丨A-1 Pictures×TOROYCA制作 money 日本動漫畫討論版 1004 09-21-14 04:42 PM
蛍たかな+ピロ式「アイリス・ゼロ」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 5 11-26-11 10:10 PM
請教5.1喇叭最佳放置位置 cckwong 影音館 5 08-13-05 05:26 PM

現在的時間是 07:17 AM

手機版 | APP版