Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 
日本動漫畫討論版>SNK「THE KING OF FIGHTERS: DESTINY」3D動畫 順次公開中 全24話[港漫gag書騎劫區]
KKONG529 09:00 PM 01-27-16
作者: クラウド:
其實後尾係用左KOF京個設定
草薙家係靠京媽做醫生黎生活(老豆無業)
唔算有錢但都唔係窮
起碼京有電單車玩:0)
98的柴舟的官方設定先勁;
http://kofaniv.snkplaymore.co.jp/cha...php?num=saisyu
親父狩り狩り: 專屈大叔擺錢.
KKONG529 09:24 PM 01-27-16
作者: 豪傑公子:
其實睇得港漫,會希望故事內容本土化一d,
鄘氏嘅拳皇其實唔錯, 特別係97, 原創同原著之間嘅平衡做得算幾好,
96同98就真係亂嚟咗d, 而天行社嘅99, 大家都係忘記佢算啦~~
拳皇Z都值得一睇, 起碼劍橋D畫幾靚同埋係原創故事,
去到01 - 03, 基本上只係將官方故事照本宣科地畫一次出嚟,
再加上d畫唔掂同埋人名,用字太台式, 完全提唔起勁睇...
01 - 03都改了及加了好多設定.
而且故事和部份都是專登接番Z及2000.
畫功和彩稿只可說中規中舉.

不過劍橋永遠的毛病,
睇到Z得頭12期是他自己畫
畫功大上大落
2000更是得第一期他自己畫只一半、
故事亦亂來.
(Z同2000是不同編劇)
和SNK反面也是自己得來.

而且本書都要賣理去台灣,
廣東話的話得香港澳門睇明~

您睇大陸版97ol, 98ol的手遊的中文.
大蛇說「蠢貨」, 這就真係台式.
芋屋已連審能力也無了.
T.K. 12:45 AM 01-28-16
作者: KKONG529:
98的柴舟的官方設定先勁;
http://kofaniv.snkplaymore.co.jp/cha...php?num=saisyu
親父狩り狩り: 專屈大叔擺錢.
唔係指:狩獵「蝦大叔的人」
KKONG529 01:00 AM 01-28-16
作者: T.K.:
唔係指:狩獵「蝦大叔的人」
http://dic.pixiv.net/a/%E3%82%AA%E3%...8B%A9%E3%82%8A
オヤジ狩りとは、俗に「オヤジ」と呼ばれる中年男性を標的とした強盗・傷害などの犯罪。
T.K. 01:03 AM 01-28-16
咁之後的狩り點解?
FREDDY@o@ 08:50 AM 01-28-16
01 - 03都改了及加了好多設定.
而且故事和部份都是專登接番Z及2000.
畫功和彩稿只可說中規中舉.

不過劍橋永遠的毛病,
睇到Z得頭12期是他自己畫
畫功大上大落
2000更是得第一期他自己畫只一半、
故事亦亂來.
(Z同2000是不同編劇)
和SNK反面也是自己得來.

而且本書都要賣理去台灣,
廣東話的話得香港澳門睇明~

您睇大陸版97ol, 98ol的手遊的中文.
大蛇說「蠢貨」, 這就真係台式.
芋屋已連審能力也無了.
Z係咪打zero果輯? 我覺得超好睇
K教文仔連續技,大個馬師父瀨尿,京同八神賽車... 好好睇!
由手機版發出
KKONG529 11:10 AM 01-28-16
咁之後的狩り點解?
以大叔為目標的傷害及盜竊行為
KKONG529 11:10 AM 01-28-16
---delete----
KKONG529 11:11 AM 01-28-16
咁之後的狩り點解?
以大叔為目標的傷害及強盜行為.
鈴蘭 11:16 AM 01-28-16
師兄,你不如真係成個字放上網查清楚然後再用文字邏輯諗過啦.....
親父狩り狩り,係指佢狩獵「親父狩り」呀......
即係同Player Killer Killer一樣呀....
T.K. 11:16 AM 01-28-16
你理解清楚先啦
親父狩り=狩獵大叔者
親父狩り狩り=對狩獵大叔者的狩獵
44264 11:25 AM 01-28-16
以大叔為目標的傷害及強盜行為.
親父狩り=以大叔為目標的傷害及強盜行為

親父狩り狩り=狩獵上述強盜的人

兩者立場是相反的
クラウド 01:00 PM 01-28-16
作者: FREDDY@o@:
K教文仔連續技,大個馬師父瀨尿,京同八神賽車... 好好睇!
由手機版發出
Z係講草薙京無左力量到有拎返力量再打大蛇
最尾好似打人工大蛇
唔太記得

K'教文仔係KOF2000
最尾有MR.KARATE打ZERO係好睇
GN00508771 01:36 PM 01-28-16
Z係講草薙京無左力量到有拎返力量再打大蛇
最尾好似打人工大蛇
唔太記得

K'教文仔係KOF2000
最尾有MR.KARATE打ZERO係好睇
大蛇憑依左係KING姐的細路
T.K. 02:18 PM 01-28-16
打完King弟,仲有十幾期亂up,印象又係打怒加,再打下zero
之後等天行社99版權到期,完書開2000
GN00508771 02:49 PM 01-28-16
慢著 Z冇打ZERO同怒加吧? 大蛇篇完結後直入NESTS原創幹部篇 最尾都只係有提ZERO阻住哂原創既NESTS幹部(好似叫霧島、最尾得番個腦係培養糟)的計劃
下場又係基地自爆攬炒
T.K. 06:12 PM 01-28-16

Ok?
Zeo係未打完,但幾批人都係追緊去延續到2000劇情
GN00508771 06:14 PM 01-28-16
我完全唔記得有呢幕添@@
T.K. 06:18 PM 01-28-16
完左金髮大蛇篇
劇情已相當凌亂,之後直頭接埋

雪山京神一戰已是全書高峰,跟著水準不斷下滑直至完結
豪傑公子 04:50 PM 01-29-16
作者: FREDDY@o@:
由手機版發出
Z係原創故事嚟, 補完返97打完大蛇後-99之間嘅事,
開頭係好睇, 畫又靚, 不過又係爛尾嘅...

作者: GN00508771:
慢著 Z冇打ZERO同怒加吧? 大蛇篇完結後直入NESTS原創幹部篇 最尾都只係有提ZERO阻住哂原創既NESTS幹部(好似叫霧島、最尾得番個腦係培養糟)的計劃
下場又係基地自爆攬炒
ZERO係2000嘅BOSS, Z最後係打怒加
クラウド 04:53 PM 01-29-16
其實司徒劍橋好多書都爛尾
佢好睇又無爛尾應該得九龍城寨...

n年前本超神z又係爛尾
豪傑公子 04:58 PM 01-29-16

n年前本超神z又係爛尾
九龍城寨2個尾其實我覺得爛爛地...
GN00508771 05:51 PM 01-29-16
仲有臥虎藏龍的漫畫版...?
次期Cekehe 06:00 PM 01-29-16
作者: GN00508771:
下場又係基地自爆攬炒
原創幹部應該係「查力度」一脈,
當年KRIZALID官方譯做「古利查力度」,
唔知點解劍橋就將「查力度」變左做姓氏,
之後整左兩個「高利查力度」同「雅加查力度」.......
axe1292 10:39 PM 01-29-16

n年前本超神z又係爛尾
我仲記得超神Z有一集動畫XD

漫畫第2部出左一本就唔見左人=.=
1 2 3 4 5 6 7 8 

返回主題版面