Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-25-13, 09:35 PM   #1451
heeropo
Crazy Gamer
感情……無法理解

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: 狙擊手sohan 查看文章
聽啲人話舊世代有啲改獸想問下點分架?
靠自己分

學習唔到的招式,又冇配送過特別招的
種族值不乎
等級過低
冇得直接捉而又有親名或色違的
以上可以判斷係改獸

但果D靠亂數/老金改出來的6V和色違,因為正常玩都有可能出現所以分唔到

引用:
作者: NEAR 查看文章
BANK 係咪跟機的,刷fc會唔會有問題?
跟機+AC,其中一樣唔啱都唔得,所以要換機記得過資料

我只懂得用“戰鬥”來表現我所學到的事物,我也想說話、也想唱歌、也想留下回憶……
   我也想創造“未來”的我……可是,只有人類有能力這麼做……
heeropo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-13, 09:47 PM   #1452
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
完全入唔到個ser,
唔知想點
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-13, 11:05 PM   #1453
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
先咁多error仲未dl bank...
想先問下用nds係咪冇得用mover傳去pokebank?
如果插張bw2落3ds係咪都傳到?

舊 12-25-13, 11:18 PM   #1454
Sea

註冊日期: May 2011
引用:
作者: ROCAS 查看文章
先咁多error仲未dl bank...
想先問下用nds係咪冇得用mover傳去pokebank?
如果插張bw2落3ds係咪都傳到?
個mover係3ds ware, 你點用nds?

要入bw2揀好左要傳果d, 就放落box 1 度
之後插入3ds開mover, 就會成箱box 1 一次過傳去bank

舊 12-25-13, 11:21 PM   #1455
無題
Game Master

註冊日期: May 2004
跟機!?
咁換機點攪?
拎返哂D野出黎再比過錢開過個BANK?
(因為人唔係香港所以借左朋友部機黎玩ORZ)

兩個月亮証明了平行線不會有交會點,縱使距離多近依然是沒有交雜。人們天真的傷信幻想只是變成永恆的妄想。

IRiS,mIu與喬的迷思~

IC:霧里ななか
無題 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-13, 11:22 PM   #1456
Sea

而家好似仲多人過朝早果段時間....
個mover一入即出error

舊 12-25-13, 11:25 PM   #1457
Sea

引用:
作者: 無題 查看文章
跟機!?
咁換機點攪?
而家仲係free 30 日, 之後先要錢
如果真係要換機, 就一定要成部機所有data傳去另一部度...

舊 12-26-13, 12:14 AM   #1458
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
各位師兄有關於努力值問題想問,希望大家可以幫幫忙*:

1)如果我怪物一直沒有培養努力值,只是用寄養或升級糖升級,到99級時才培養努力值,那升100級時,能力夠會否大幅上升?

2)如果我用99級前一直升攻擊努力值,之後99lv時用白沙包清空努力值再培養另一項,那升100級時,該新培養的能力夠會否大幅上升?
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-13, 12:25 AM   #1459
LLW
Junior Member

註冊日期: Jan 2012
3DS Friend Code1435 4623 3745
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
各位師兄有關於努力值問題想問,希望大家可以幫幫忙*:

1)如果我怪物一直沒有培養努力值,只是用寄養或升級糖升級,到99級時才培養努力值,那升100級時,能力夠會否大幅上升?

2)如果我用99級前一直升攻擊努力值,之後99lv時用白沙包清空努力值再培養另一項,那升100級時,該新培養的能力夠會否大幅上升?
1同2都係會
LLW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-13, 12:27 AM   #1460
天恨情
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
開左BANK都咁靜
天恨情 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-13, 12:27 AM   #1461
天恨情

引用:
作者: 無題 查看文章
跟機!?
咁換機點攪?
資料可以轉移去新機
舊 12-26-13, 12:44 AM   #1462
yuhchan5
Crazy Gamer

引用:
作者: LLW 查看文章
1同2都係會
那2)個問題,噤樣做咪可能有幾頂能力值到頂?
舊 12-26-13, 12:49 AM   #1463
天恨情

引用:
那2)個問題,噤樣做咪可能有幾頂能力值到頂?
你減左努力值
能力自然會減番
請放心
舊 12-26-13, 12:53 AM   #1464
yuhchan5
Crazy Gamer

引用:
作者: 天恨情 查看文章
你減左努力值
能力自然會減番
請放心
噤恐怖?

那就算我訓練錯可以洗牌再來?
舊 12-26-13, 12:56 AM   #1465
LLW
Junior Member

註冊日期: Jan 2012
3DS Friend Code1435 4623 3745
引用:
作者: 天恨情 查看文章
開左BANK都咁靜
一直都ERROR
仲未DOWNLOAD到
SO SAD
LLW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-13, 12:57 AM   #1466
yuhchan5
Crazy Gamer

引用:
作者: LLW 查看文章
一直都ERROR
仲未DOWNLOAD到
SO SAD
我都未開始dl。。。。。。。。
舊 12-26-13, 01:51 AM   #1467
天恨情

引用:
噤恐怖?

那就算我訓練錯可以洗牌再來?
當然
清努力值既目的就係咁
舊 12-26-13, 01:52 AM   #1468
天恨情

呢度有冇人有GEN3,4夢特御三家
舊 12-26-13, 02:03 AM   #1469
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:
作者: Sea 查看文章
而家仲係free 30 日, 之後先要錢
如果真係要換機, 就一定要成部機所有data傳去另一部度...
其實而家已經唔係跟機係跟 Nintendo ID.
另外, 一個 Nintendo ID 綁定一部 Wii U, 一部 3DS(LL).

理論上換機前放晒上 bank, 解除綁定, 另一部機登入同一個 Nintendo ID 就可以上 bank 拎.

舊 12-26-13, 08:51 AM   #1470
HM

註冊日期: May 2007
個流程好煩
我果度成3,40箱野仲成日ERROR真係死得

<---幾經辛苦傳左1箱
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-13, 12:27 PM   #1471
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
今日都重ERROR緊?睇來都過係過幾日先再試……

舊 12-26-13, 05:45 PM   #1472
yorkyork

註冊日期: May 2010
尋日申請AC申請一日都申唔到,
等幾日算
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-13, 07:46 PM   #1473
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
銀行運作正常之後會開新POST
想順便更新埋FAQ、頭POST資料等

有無咩建議?

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-13, 08:08 PM   #1474
天恨情

引用:
作者: catho7 查看文章
銀行運作正常之後會開新POST
想順便更新埋FAQ、頭POST資料等

有無咩建議?
貓貓D夢母黎到未
舊 12-26-13, 10:16 PM   #1475
Sea

有學到ハッピータイム (happy hour)的圖圖犬
有無人要?

明明性別比例一樣, 點解生左3個公6V都生唔到母6V圖圖犬....

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC]美科學家將致癌因子命名為POKEMON!Pokemon公司提出抗議 neo2046 手提遊戲機討論版 13 12-27-05 08:03 PM
[Pokemon]デオキシス入手 :cwm26: /[/Pokemon] Eugene 手提遊戲機討論版 8 07-03-04 11:29 PM
[機種未定]Pokemon系列最新作發表預定!(係GBA Pokemon Emerald?!) 神祕人1號 手提遊戲機討論版 16 06-28-04 07:21 PM
[GC]GC・GBA用「Pokemon」次回作の構想が! Pokemon FESUTA & E3発表 神祕人1號 電視遊戲討論版 15 01-08-04 10:34 PM
pokemon 唔係有兩隻0既咩? (Pokemon Saphire and Pokemon Ruby )請問邊隻先係好玩? CoCoFan 手提遊戲機討論版 5 01-04-03 06:29 PM

現在的時間是 08:40 AM

手機版 | APP版