Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 10-24-16, 01:28 PM   #1401
HI_Ricky
God of Gamer
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
大家都覺得Apple 同老任有野合作其實得一個可能.就係個開發平台 Xcode
自從SNSYS 比sony 買起後老任係開發平台上一直處於下風
要強化呢一part 又易食到某D app"移植" 而且自家品牌 ip 去 ios 都好易
至於os ,app store 互換 應該機會沒乜

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線  
舊 10-24-16, 01:30 PM   #1402
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
條片都無細路, 定位係青少年/成人.. 1) 唔平 2)回應番核心玩家
有無TOUCH 佢唔講 1)真係無,That all 2)有... 引申一個問題,對應APP GAME嗎???

信長 目前離線  
舊 10-24-16, 01:33 PM   #1403
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
EPIC Games夠去過apple站台啦
然後呢?
Unreal engine可以係IOS上行喎, 而且唔少game有用;

[呢部份我唔熟] 宮本茂有無去過任天堂/apple以外的地方站台?
gingq7 目前離線  
舊 10-24-16, 01:34 PM   #1404
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
始終段片主旨係俾大眾睇個外型,機能、功能根本無意去講
遊戲畫面KEY上去亦可能係保密工作嚟

至於TOUCH方面個人認為係有,遊玩性嚟講有得TOUCH始終增添到趣味性,例如解謎之類
野良猫 目前離線  
舊 10-24-16, 01:35 PM   #1405
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: gingq7 查看文章
我意思係經IOS / apple store果份錢照俾番apple (當然要再補番1-2隻game比IOS/NS獨佔),
game果part權利金就老任自己袋

理論上係win-win
係咁既話可以話apple送大禮比任記

如果現實tim cook聽到個咁既方案,我估佢會覺得收購任記好過
由手機版發出
wsx360 目前離線  
舊 10-24-16, 01:43 PM   #1406
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: wsx360 查看文章
係咁既話可以話apple送大禮比任記

如果現實tim cook聽到個咁既方案,我估佢會覺得收購任記好過
由手機版發出
就算Tim Cook唔so老任, 老任去搵google傾, google都一定肯吧, google連windows上的andriod模擬器都完全唔介意, 直頭應該係會歡迎NS吧,
support唔support app係睇老任有無心咁做.

而apple收購任記, 其實咁就最好, M$近排俾唔倒壓力$ony, 多番個強力對手對所有玩家都有利
gingq7 目前離線  
舊 10-24-16, 01:46 PM   #1407
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: 野良猫 查看文章

至於TOUCH方面個人認為係有,遊玩性嚟講有得TOUCH始終增添到趣味性,例如解謎之類
老任 key 上去呢D手法唔係第一次,不過 記得wiiu 直頭用別的主機片 又係D乜嘢保密工作呢

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線  
舊 10-24-16, 01:50 PM   #1408
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
老任 key 上去呢D手法唔係第一次,不過 記得wiiu 直頭用別的主機片 又係D乜嘢保密工作呢
咁呢樣SONY都有試過用FORZA去幫DRIVECLUB做宣傳O既又...可能係日系風O黎...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線  
舊 10-24-16, 01:57 PM   #1409
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
下年條片...我估一月,最遲二月頭

GAME LINEUP (首發及第二輪遊戲,TBA 都要SHOW 晒出黎)
個DOCK 有咩接口都要講, 插SD 卡係插去NS 機/DOCK.
睇到NS 個OS 介面. Online 玩同新nintendo acc.
eshop...
價錢,bundle ,
Touch 唔Touch ,對唔對應IOS/AN

信長 目前離線  
舊 10-24-16, 02:11 PM   #1410
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: gingq7 查看文章
就算Tim Cook唔so老任, 老任去搵google傾, google都一定肯吧, google連windows上的andriod模擬器都完全唔介意, 直頭應該係會歡迎NS吧,
support唔support app係睇老任有無心咁做.

而apple收購任記, 其實咁就最好, M$近排俾唔倒壓力$ony, 多番個強力對手對所有玩家都有利
首先任記冇打萛將NS定位成平板電腦
係一個每人都有一部iPhone,android手機既年代
你塞個appstore,google play 落部手提遊戲機都唔會有咩吸引力

好似WiiU出YouTube,Netflix app咁
比人感覺係可有可無
由手機版發出
wsx360 目前離線  
舊 10-24-16, 02:15 PM   #1411
C.K.F.
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線  
舊 10-24-16, 02:22 PM   #1412
八仙果
youtube 頻道

Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: C.K.F. 查看文章

- skip -
眼利。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線  
舊 10-24-16, 02:25 PM   #1413
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: C.K.F. 查看文章

已貼

你張圖改做不要直接出/改細d

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, P3F(9月?)
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線  
舊 10-24-16, 02:31 PM   #1414
信長
The Flash

前面有巴打. 話個制係CAM ... 我up左張圖 話係home 同share?(唔知咩制)
gamexplain 35:00 問題,佢知道手制一D 事無講
到依家都未見PRO 制的正式官方圖

有無機會,果粒都係HOME ,不過係入smartphone app store ,行雙eshop(老任/ AN or IOS 其中之一)
大家再睇下幾分似IPHONE home .. 不過正方同圓係內外唔同 , 專登整反,等人無咁易聯想,到正式時再改 (拖走...)
如果推論成立,switch 唔只手提/家用機, 都指APP GAME/NS GAME...

此篇文章於 10-24-16 02:50 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線  
舊 10-24-16, 02:42 PM   #1415
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
引用:
作者: lineage19 查看文章
其實老任的獨佔已經夠多夠好玩了...
真係講專玩獨佔GAME的話XBOX ONE我只係買左4隻GAME: HALO5, GOW4, QB, TOMB RAIDER(獨佔一年)
而WIIU上面已經買左10幾隻了

不過如果你講係第3方獨佔的話....SOR應該冇咩可能了

BTW你提起的XENO,
老任已經食左佢地的制作公司變左老任的第二方
所以你見XENOBLADE都只有老任機玩到
而XENOGEAR同XENOSAGE就要睇舊發行商即係SE同NB肯唔肯了
NDS上面都試過出XENOSAGE的1+2 2D版

題外話一下
都唔知MS諗乜Q, 自己的獨佔GAME已經極少架啦
仲要搞乜鬼XBOX/WIN10共用平台, 搞到自己的獨佔GAME唔係得XBOX ONE可以玩到
真係為左推WIN10可以整死自己XBOX品牌
因為對歐美玩家黎講獨佔真係冇睇得咁重,對仍地黎講係邊部機玩COD/BF/FIFA/GTA之類體驗最好,同埋價格戰(性價比),你睇"冇獨佔"既XB1出左個S版後係美國就領先返PS4,基本上加唔加Win10對XBOX既正負面都影響唔大

當然老任係日本市場好大,獨佔對佢地黎講就重要了

舊 10-24-16, 02:43 PM   #1416
yorkyork

註冊日期: May 2010
引用:
作者: pet3 查看文章
朋友說:ios 優化好好多
係a機玩白貓之類日本game根本卡死

hack 新世界太廢 無玩了
現在一隻手遊也沒玩 所以不知道~
呢隻hack今年都摺啦
yorkyork 目前離線  
舊 10-24-16, 03:39 PM   #1417
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: yorkyork 查看文章
呢隻hack今年都摺啦
.hack//罪龍好玩的
.hack//新世界先垃圾

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, P3F(9月?)
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線  
舊 10-24-16, 05:23 PM   #1418
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線  
舊 10-24-16, 05:30 PM   #1419
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章

XG 死都出喺3DS

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
舊 10-24-16, 05:46 PM   #1420
野良猫
肥倫

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
XG 死都出喺3DS
向好方面睇
可能到時出隻MHXG HD响NS幫手做勢,反正WIIU嗰時都係咁
野良猫 目前離線  
舊 10-24-16, 05:57 PM   #1421
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code1564 6017 4097
引用:
向好方面睇
可能到時出隻MHXG HD响NS幫手做勢,反正WIIU嗰時都係咁
或許冇個G字 ,將壓縮左既隻MHX HD化
黎幫switch造勢

【子夜】 目前離線  
舊 10-24-16, 06:05 PM   #1422
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:

噤將部NS 插係dock o既時候點用輕觸玩?

NS 基本上肯定唔會有體感操作

除非老任有方法可以靠手制上的實體鍵完美取代輕觸果種反應速度

要不然只會自己捉蟲

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 10-24-16, 06:21 PM   #1423
野良猫
肥倫

引用:
作者: 【子夜】 查看文章
或許冇個G字 ,將壓縮左既隻MHX HD化
黎幫switch造勢
我冇所謂,反正MHX我都係爆哂啲任就收手冇玩
起碼好過要等幾年MH5先有得玩,要老任等咁耐都幾慘WWW

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
噤將部NS 插係dock o既時候點用輕觸玩?

NS 基本上肯定唔會有體感操作

除非老任有方法可以靠手制上的實體鍵完美取代輕觸果種反應速度

要不然只會自己捉蟲
MH以前反正冇輕觸都係咁玩,NS上直接刪咗佢
NS有右菇又有R2、L2都夠了吧

其他人唔知
就算MH去到3DS度我都係將所以有嘢放番落上MON度睇,唔駛下下望落去
野良猫 目前離線  
舊 10-24-16, 07:36 PM   #1424
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
-skip-

MH以前反正冇輕觸都係咁玩,NS上直接刪咗佢
NS有右菇又有R2、L2都夠了吧

其他人唔知
就算MH去到3DS度我都係將所以有嘢放番落上MON度睇,唔駛下下望落去
但別忘記MH 係以手制操作前題再加入輕觸操作

如果NS 移植轉珠game 戓三國志大戰之類的話

用Pad + 輕觸操作玩同用dock + 手制玩係會原全唔同感覺

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 10-24-16, 07:45 PM   #1425
野良猫
肥倫

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
但別忘記MH 係以手制操作前題再加入輕觸操作

如果NS 移植轉珠game 戓三國志大戰之類的話

用Pad + 輕觸操作玩同用dock + 手制玩係會原全唔同感覺
我指嘅以前係指PSP時代啦
就算係WIIU MH3G都係可以用番傳統手制就咁玩,完全冇哂輕觸都冇問題
只係回歸原點操作
野良猫 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch 香港, NS, 任天堂, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
[討論] 你覺得 Nintendo Switch 喺家庭機版定手提機版開 “ TAG ” 好 ? neo2046 電視遊戲討論版 106 01-11-17 04:43 PM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[任天堂] [E3] 6月11日零時至12日 [極秘的樹屋博覽會] : "Let's Play 任天堂 -『Nintendo@E3』" Netnet 電視遊戲討論版 190 06-12-14 04:07 PM

現在的時間是 03:31 PM

手機版 | APP版