Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-01-13, 09:59 PM   #1401
Viper II
God of Gamer
↘みもりんっ

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
原來叫你地革命你覺得係嘲諷黎
咁其實真‧激進派個決心去到邊呢
你地革命我唔會反對
不過你地唔好talk only仲話人地唔夠激
唔跟YM車就錯既

你地自己將D limitation set到咁死
完全否定基本法
唔可以談判
咁你都要話俾人聽點全民制憲
唔係一句講理念你就可以pass左個過程
你點present俾出面D非教友睇
用咩手法完全否定基本法又唔可以談判咁去全民制憲

冇人唔俾你地講全民制憲
反而係YM用全民制憲去質人姐
YM 3月21定3月24先講完全民制憲放低唔講住(轉軚乎?)
佢而家就話因為全民制憲, 所以唔可以提名委員會, 所以人力就係背棄全民制憲原則
而家你又話全民制憲同爭取普選完全冇茅盾
咁我就認同既, 不過你即係話YM錯姐
(提名委員會, 全民制憲, 普選之間冇茅盾)
咁其實有咩轉軚呢?

都係個句
口號你嗌大左就算啦
拎黎質人就打埋自己
你講返以前, 即係數埋自己以前己經自相茅盾
咁鍾意攬炒

講理念你唔洗邏輯架咩
不過你覺得真‧激進派talk only就得
咁ok啦最緊要你認姐

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-13, 10:24 PM   #1402
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
又要認同基本法又要講全民制憲打倒共產黨, 直頭係全宇宙最強邏輯既激進派添啦 真係唔知邊個嗌大左

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-13, 10:31 PM   #1403
Viper II
↘みもりんっ

PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
叫YM辭職啦
為免自相矛盾
講多謂

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-13, 10:42 PM   #1404
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

今日的我打倒昨日的我宇宙無敵邏輯激進派千秋萬代囉, 好未?

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
舊 08-01-13, 11:03 PM   #1405
神鋼重工
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: Penny仔 查看文章
失敗唔緊要,其實冇人話過一定要成功先做
根本冇包生仔呢回事...

但同一條失敗formula,冇理由用完又再用,然後又再用...直頭永遠
但民主派一直以來就係咁樣做,明知此路不通照做, 做左就任務完成...然後香港民主最黑暗一日

五區公投又好,拉布又好....你至少見到毓民及其他人係肯搵位去鑽,肯主動還擊
就算失敗都好,起碼肯去變招,有打算去贏的意志
件事亦都有機會贏,起碼你唔會一眼睇落去就知奶硬野

佔中本來亦都係性質相似行動,所以當初提起先有咁大迴響,因為佔中係脫離左固有框架去做
但不幸地,個殼雖然係新,但個餡好大機會同以往一樣
當然佔中行動未成型,仲有成年籌備.....我又唔敢而家講死佢係新瓶舊酒
但掉返轉頭黎講,就係吹足差不多半年唔知搞左乜春(6月個商討日根本同打招呼冇分別嘛)
反對果班(包括我)一直係不滿就係呢樣
我唔介意輸,但唔好又淪落返去同一條失敗方程式
白白消耗大家意志
呢個先係重點,佢地係諗住搞示威集會定係搞演唱會?洗唔洗籌備成年幾?重要開哂底牌比人睇,好話唔好聽,人地睇住你嚟食,重點玩?
神鋼重工 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-13, 11:09 PM   #1406
神鋼重工
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: Viper II 查看文章
叫YM辭職啦
為免自相矛盾
講多謂
如果好以上次咁可以引發公投又有咩所謂?
你唔好搵辭職大人,你估毓民好現想做
神鋼重工 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-13, 12:32 PM   #1407
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
決戰天晴村 (其實呢個時候過去有咩作用???

引用:
特首到天水圍出席論壇 所有籌半小時派完
香港電台

行政長官梁振英下午到天水圍出席地區論壇。民政事務處早上8時起派籌,當局表示半小時內派完全部280個籌。已經取籌的市民要在早上9時半至11時憑籌換取入場券。

有天水圍居民在早上5時許到現場排隊,最後取得籌號163,她希望向梁振英提出有關長者福利的問題。有住天水圍的中學生,7時許到場排隊,原本打算提出有關政改問題,但最後都無法取得籌。他認為特首落區,自然有不同團體希望到場提問。

另外,人民力量昨晚亦有10人通宵排隊,執委譚得志表示,會有人力核心人物入場出席論壇,另外,屆時亦有大約40至50人在場外示威。

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-13, 06:09 PM   #1408
緋村 光
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
689落區....到底係聽民意定挑撥離間?

當初講的「香港營」,去左邊?定唔係佢果邊就唔係香港營?

個人blog:極地白犬(更新再開!!)
緋村 光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-13, 07:01 PM   #1409
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

真係(咇)社會也有愛國的
有冇片睇?

http://thehousenews.com/politics/%E6...D%B8%E6%B0%91/

引用:
振英落區 社團保護 數十惡煞 襲擊學民

行政長官梁振英今午「落區」,到天水圍出席論壇「聽民意」,會場外有批反對和支持梁振英的團體成員,有不知名社團,安排大量當戴口罩男子,到場撐梁振英,不斷向社民連、人民力量、學民思潮等團體成員指罵和推撞,又築成人牆包護梁振英座駕。

學民思潮表示,四名成員和義工在離開天水圍出席論壇時,遭數十名金髮男子包圍,期間幾名金髮男子推向學民思潮成員和義工。學民思潮遭人撞傷,前往驗傷。

社民連表示,這班戴口罩的金髮出手拉扯甚至追打反梁振英的示威者,視警員如無物。

電視新聞片段可見,一班男子手腳並用追打示威者,但未見警員介入。

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 08-11-13, 07:10 PM   #1410
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-13, 07:50 PM   #1411
Rv250

呢排啲花生真係多到食唔晒
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-13, 08:02 PM   #1412
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
真係(咇)社會也有愛國的
有冇片睇?

http://thehousenews.com/politics/%E6...D%B8%E6%B0%91/
嘩, 咁大班友集體感冒要戴口罩....
我點知佢地係唔係患 H7N9 架? 應該捉哂佢地去隔離啦

舊 08-11-13, 08:16 PM   #1413
Hunter

引用:
維穩部隊出現
689成功向強國睇齊

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-13, 08:44 PM   #1414
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
成功同中國接軌

舊 08-11-13, 10:01 PM   #1415
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
【今日天水圍「答問會」鬧劇、完全印證警察黒道已溶成一體、為援護港支及支共暴政權向香港人開戰!】

今日社區論壇場外一批支持梁振英 人士,包括戴口罩的「金毛」青年,他們不單主動出口怒罵反對梁振英的團體為雜種狗、乞兒, 部份人更加出手推撞,又忽然「保鑣」上身組成人鏈,阻擋反梁振英的示威者趨向梁的座駕,並出手拉扯甚至追打反梁振英的示威者,視警員如無物。

Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-13, 03:53 PM   #1416
緋村 光
Crazy Gamer

黃之鋒:「我地有群眾支持應該爭取全民提名權」

av仁:「(政治)現實就係群眾搏老命只係幫我地抬轎

黃之鋒:「

果然係老滑頭
咬文嚼字一流

話說佔中有冇另一個topic講的?可能眼殘睇唔到

個人blog:極地白犬(更新再開!!)
緋村 光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-13, 05:46 PM   #1417
不死身的出木杉
Ultimate Gamer
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
民主黨已經宣佈投降

係今日在晴朗的一天出發
何俊仁俾黃之鋒質問到口啞啞
人地爭取全民提名
佢就話好難架,北京唔會畀架:o) :o)
民主黨唔解散,香港哪有民主?
http://www.youtube.com/watch?v=Bxf1uMSJJs8

大概13:00開始
不死身的出木杉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-13, 09:57 PM   #1418
Penny仔

引用:
民主黨主席劉慧卿表示,立法會有規範,如果議員收到任何利益,例如旅遊,可在回港後14日內申報,因此只要議員作申報,接受國泰航空的旅遊安排沒有違規。

本身亦是立法會議員個人利益監察委員會副主席的劉慧卿,回應議員受國泰邀請免費旅遊,當中包括2名民主黨議員,是否有利益衝突,她說多年來都有類似邀請,不少議員都曾接受,而議會有規定議員需按指引申報,因此目前議員作申報的話不屬違規。

但她說,如果事件引起社會關注,應否對議員收取利益發出新指引,規範未來,相信議會可討論。民主黨內部亦可以討論,是否需要收窄接受利益的指引。
睇錯左以為係陳茂波.....
舊 08-23-13, 02:10 PM   #1419
機動盜賊首領-電

註冊日期: May 2002
PSN  IDgutscharm
引用:
睇錯左以為係陳茂波.....
有無違規係一回事.巿民觀感又係一回事.

機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 11:12 AM   #1420
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
燒鴿:正字呢d 野你識條毛咩

http://881903.com/Page/ZH-TW/newsdet...0&csid=261_341

引用:
黃之鋒對民主黨無簽全民提名聯署約章感失望
28.08.2013 10:18
學民思潮發起簽署2017年特首選舉《全民提名聯署約章》,獲公民黨、街工、社民連、人民力量等多個泛民政黨聯署支持。學民思潮召集人黃之鋒在本台節目中表示,早前聽取不同意見後,已將約章中的「全民提名」定義,擴闊為「提名委員會由全港選民組成、或全港選民擁有均等提名權」,對於民主黨、工黨、民協無簽署感失望。黃之鋒指,明白民主黨最擔心的是約章中提出,要最優先爭取全民提名權,亦未必認同十萬人的提名門檻。但他認為,數字是其次,最重要是達至共識,同意讓每名選民都有平等的提名權利。 民主黨中常委區諾軒就認為,學民思潮與民主黨有溝通問題,希望雙方可以再找機會討論方案,對是否簽署約章持開放態度。
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 11:39 AM   #1421
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
工黨都唔簽我覺得有d奇

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 11:53 AM   #1422
Penny仔

因為大家都係支聯會系統.....掛
幾時有人會出黎話學民思潮分裂泛民?lol
舊 08-28-13, 12:08 PM   #1423
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
幾時有人會出黎話學民思潮分裂泛民?lol
日月神報尋日已經上了你點的菜

https://m.facebook.com/joshuawongchi...94119164013930
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 09:48 PM   #1424
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

今日原來都有一篇

http://news.sina.com.hk/news/20130828/-6-3052412/1.html

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 09-26-13, 08:59 PM   #1425
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

佔中一直紙上談兵, 都萛, 但大佬玩到"自綁"? 班友都痴痴地...

戴耀廷認同佔中「自綁」建議
http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...30926/18438614

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[本週:有線直播選舉論壇] 立法會議事堂 Vol.9 [選完先開新vol.] メソウサ ~清談館~ 4011 09-10-12 06:57 PM
[笑話一則]人X力量注冊"泛民"公司註冊和社團登記,控告其他人盗用"泛民"者侵權。 ZlWS ~清談館~ 23 01-09-12 10:59 AM
[TVB] 幸福的抉擇 [藍正龍、劉心悠、林立雯、 陳宇凡、曾少宗、莎莎、邵美琪] 12月27日星期一至五18:00-19:00播出, 11:30-0:30重播 高清翡翠台 N0T51B Neo Entertainment TREND 8 12-26-08 08:09 AM
GAF 照相館 PHOTO CHALLENGE #3 「悲情城市」 (2005.09.27-2005.10.18) winner: KKH 「沒脂肪的生日蛋糕...」 KKH 照相館 54 10-20-05 12:04 AM
估波遊戲VOL.43 龍寶寶 體育版 21 03-23-04 05:55 PM

現在的時間是 10:20 PM

手機版 | APP版