Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-21-16, 11:05 PM   #14176
蒼穹的天空
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
沈溺係自我陶醉.....
總算將佢升完了

有d覺得總算功德圓滿了~~~
恭喜師兄
之前用到有D頹, 但現在新生吾王 真係好正.
-------
活動總結:
收獲比之前活動好: 素材 種火 綠方塊+QP 都滿足到
係沒毛打, 比較失望...
有排換...

舊 04-21-16, 11:23 PM   #14177
大破人間
God of Gamer

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
各位師兄覺得今次qp關半減
值唔值得食蘋果打~?
QP效率比空境停車場高
就算金門無金箱出都90萬起.
一果刷800至1000萬應該無咩問題。

但我會覺得為何不在之前達文西活動刷手稿…
一場200手稿,一果刷爆一箱

一箱有540萬QP,25-30張金火,各種素材2件或4件,銀火及箱,友情點ETC

效率雖比QP關半減差一些,但副產品無數…

我而家仲係嫌刷得唔夠多…

此篇文章於 04-21-16 11:38 PM 被 大破人間 編輯。
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-16, 11:31 PM   #14178
蒼穹的天空
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2006
如果唔急升技, 唔洗食果打QP關
等其他活動救濟好D...

舊 04-21-16, 11:36 PM   #14179
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
QP關無腦打嗎

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-16, 11:46 PM   #14180
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 大破人間 查看文章
QP效率比空境停車場高
就算金門無金箱出都90萬起.
一果刷800至1000萬應該無咩問題。

但我會覺得為何不在之前達文西活動刷手稿…
一場200手稿,一果刷爆一箱

一箱有540萬QP,25-30張金火,各種素材2件或4件,銀火及箱,友情點ETC

效率雖比QP關半減差一些,但副產品無數…

我而家仲係嫌刷得唔夠多…
今次活動放落去既時間唔太夠
結果只係換晒所有野
同真偽去到21真20偽
無蒼穹兄打得咁落力
佢個到換完應該係44真41偽~?

但我結果都係唔夠qp..
可能因為一下子升得太多技....
除左呆毛3個10技仲有大姐3個10技~~
所以諗緊駛唔駛刷多少少qb..
廢事真係有日有材料但又無qb升

舊 04-22-16, 07:43 AM   #14181
蛋撻王子
功德完滿

睇住呆毛個寶具靚左咁多
但轟出去之後覺得個傷害仲係咁虛w
有d不協調感

一用完鐵之侍師兄隻閃閃又好想抽……

舊 04-22-16, 08:19 AM   #14182
gingq7

註冊日期: May 2008
呆毛成隻野算係5星最中間了吧,四平八穩無缺點也沒有特別出的地方
寶具有得升級寶具, 3個技有2個加攻(魔放+領導)確保了傷害點都唔會係最下位
但同時3個skill也沒有複合效果令到佢絕對上不了上位
睇下第六章會唔會開技能本強化下直感..
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-16, 08:38 AM   #14183
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: gingq7 查看文章
呆毛成隻野算係5星最中間了吧,四平八穩無缺點也沒有特別出的地方
寶具有得升級寶具, 3個技有2個加攻(魔放+領導)確保了傷害點都唔會係最下位
但同時3個skill也沒有複合效果令到佢絕對上不了上位
睇下第六章會唔會開技能本強化下直感..
所見略同
真係無突出既地方
曾經幻想過佢今次更新會拾一拾埋三技
但結果係無然後幻想過會微調np回転率同打星

但都係無
咁就注定佢一直會係五星既中段呢個定位置了

話說雖然上少少都有師兄提過
但連用金閃閃幾場
發現個np回転同打星都係普普通通
以都唔覺得
成日凝住佢打好多星

舊 04-22-16, 09:04 AM   #14184
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
話說雖然上少少都有師兄提過
但連用金閃閃幾場
發現個np回転同打星都係普普通通
以都唔覺得
成日凝住佢打好多星
老馬金打星還不錯,當然比不上那些綠卡隊,但他一暴擊威力可不是說笑

我現在用萬聖太太禮裝,配黃金律算很快滿氣,寶具威力會up少少,現在強化了天地炮加攻後總算可以秒掉大部金種火(不行也起碼半死),終於可脫離最差五星這污名

肯定還會再強化技能的,怎說也是親兒子

我也總結一下:

文西活動出了兩張鈴村夫婦、一張革命,真本換了19、偽大慨是15

平時不夠貨的蛇眼煇石總算有比較像樣的數字(不過還是不敢亂用就是了)

最大收獲是打了很多經驗卡升了一些想用但沒時間升的低星角

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-16, 09:08 AM   #14185
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
老馬金打星還不錯,當然比不上那些綠卡隊,但他一暴擊威力可不是說笑

我現在用萬聖太太禮裝,配黃金律算很快滿氣,寶具威力會up少少,現在強化了天地炮加攻後總算可以秒掉大部金種火(不行也起碼半死),終於可脫離最差五星這污名

肯定還會再強化技能的,怎說也是親兒子

我也總結一下:

文西活動出了兩張鈴村夫婦、一張革命,真本換了19、偽大慨是15

平時不夠貨的蛇眼煇石總算有比較像樣的數字(不過還是不敢亂用就是了)

最大收獲是打了很多經驗卡升了一些想用但沒時間升的低星角
我都升左好多隻唔同野

經過今次活動之後
好多素材有幾十件
都可以唔駛考慮太多就禁落去靈基降臨

本來搞左成朝都好愉悅

但咁岩升到C元帥靈基4
要食我4/9心臟
即刻要停係到....

缺心臟到傻左

舊 04-22-16, 09:28 AM   #14186
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
我都升左好多隻唔同野

經過今次活動之後
好多素材有幾十件

本來搞左成朝都好愉悅

但咁岩升到C元帥靈基4
要食我4/9心臟
即刻要停係到....

缺心臟到傻左
我D龍牙, 兇骨, 蛇眼, 心臟等等素材已經俾堆五星升技揮霍一空

唯一叫有盈餘得頁同蹄鐵
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-16, 10:10 AM   #14187
鐵之侍

引用:
我都升左好多隻唔同野

經過今次活動之後
好多素材有幾十件

本來搞左成朝都好愉悅

但咁岩升到C元帥靈基4
要食我4/9心臟
即刻要停係到....

缺心臟到傻左
元師去到靈基3就算了吧,能力實在不值得去花心臟升

我的偉伯、小征服和刷哥也是去到靈基3就停了,因為升滿素材太貴(不過FZ活動能打多些素材我還是會升滿偉伯就是)

還有我都認為蛋撻你不要花太多果了,留力等活動好過,活動收獲一定比時的關卡多

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 04-22-16, 11:11 AM   #14188
蛋撻王子
功德完滿

引用:
元師去到靈基3就算了吧,能力實在不值得去花心臟升

我的偉伯、小征服和刷哥也是去到靈基3就停了,因為升滿素材太貴(不過FZ活動能打多些素材我還是會升滿偉伯就是)

還有我都認為蛋撻你不要花太多果了,留力等活動好過,活動收獲一定比時的關卡多
咁我都係慳番D留番D蘋果再等活動啦~

今次我升左小莫 B狐 刷哥 幼閃 幼征服 哈桑 C元帥(50)
我諗劍元帥唔升應該都OK既

多謝師兄意見

依家幾行英靈都升滿級
好育成game feel

話說fate grand party upload左迦爾納同阿周那既相~

https://twitter.com/Fate_GrandParty/...45628139384832

舊 04-22-16, 11:38 AM   #14189
heyman774
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2005
3星真係無動力升, EV都係放在後備睇下戲
加掉率1LV就夠
heyman774 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-16, 11:46 AM   #14190
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

註冊日期: Jul 2006
當見到閃閃的EA可以秒到唔兙職的種火.....果種感動~~

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
ID : 6357513623 <雖然加朋友唔知有咩用>
樹靈DRYAD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-16, 12:09 PM   #14191
鐵之侍

引用:

話說fate grand party upload左迦爾納同阿周那既相~

https://twitter.com/Fate_GrandParty/...45628139384832
有人改圖倒轉兩兄弟的衣著感覺怪怪的

引用:
作者: heyman774 查看文章
3星真係無動力升, EV都係放在後備睇下戲
加掉率1LV就夠
還是升一升吧,雖然如果金卡全有大慨沒問題,但不排除突發意外有能打的後備還是比較好的

引用:
作者: 樹靈DRYAD 查看文章
當見到閃閃的EA可以秒到唔兙職的種火.....果種感動~~
誠如伯爵那句

待て、しかして希望せよ

真是苦等總算得到回報

此篇文章於 04-22-16 12:14 PM 被 鐵之侍 編輯。
舊 04-22-16, 12:13 PM   #14192
gingq7

註冊日期: May 2008
我活動角剛好得5隻 - 金閃,孔明,小征服,劍元帥,哈桑

哈桑剛剛升滿,但小征服/劍元帥升完靈基3真心唔捨得花素材升靈基4,
但拎手頭上的幾百張種火去升其他1-3星其實又無乜用...

諗住抽d無既加成角消下d金肥, 2次極大成功後單抽出牛肉丸+電單車, 即時唔敢抽落去

此篇文章於 04-22-16 12:15 PM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-16, 12:21 PM   #14193
鐵之侍

引用:
作者: gingq7 查看文章
我活動角剛好得5隻 - 金閃,孔明,小征服,劍元帥,哈桑

哈桑剛剛升滿,但小征服/劍元帥升完靈基3真心唔捨得花素材升靈基4,
但拎手頭上的幾百張種火去升其他1-3星其實又無乜用...

諗住抽d無既加成角消下d金肥, 2次極大成功後單抽出牛肉丸+電單車, 即時唔敢抽落去
試試友抽吧,雖然要中三星難度等同中金卡,但肯定沒多少損失(頂多是煩惱情廢卡而己)

又不要說沒用,也許他日那些看不上眼的就是活動角呢

舊 04-22-16, 12:48 PM   #14194
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

註冊日期: Jul 2006
提起升角色.....鐵大係好CP值的升法....5星角去到80就停左唔練住(除左最近的黑貞)

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
ID : 6357513623 <雖然加朋友唔知有咩用>
樹靈DRYAD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-16, 12:58 PM   #14195
T.K.
很黃很暴力

有邊次三星活動角唔係坐

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 04-22-16, 01:05 PM   #14196
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 樹靈DRYAD 查看文章
提起升角色.....鐵大係好CP值的升法....5星角去到80就停左唔練住(除左最近的黑貞)
其實咁樣唔好
尤其係5星英靈大多係大後期型

就算唔係大後期
玩平均型個10級都爭好遠

舊 04-22-16, 01:12 PM   #14197
鐵之侍

是一種壞習慣(懶,又或者是覺得升滿了就好像沒事做)

第一個升滿是黑貞德,我想之後會升滿老馬金吧

舊 04-22-16, 01:18 PM   #14198
蛋撻王子
功德完滿

引用:
是一種壞習慣(懶,又或者是覺得升滿了就好像沒事做)

第一個升滿是黑貞德,我想之後會升滿老馬金吧
我一抽到就會升滿

因為好少抽中新野

舊 04-22-16, 01:37 PM   #14199
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
我一抽到就會升滿

因為好少抽中新野
我一抽到就會升滿 +1

但好多都未升滿......

舊 04-22-16, 01:48 PM   #14200
T.K.
很黃很暴力

活動角必升,其他睇情形

行貨半訂,日本貨全訂
現貨

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 05:29 PM

手機版 | APP版