Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-03-16, 07:01 PM   #101
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
今集根本兩夫妻放閃光

兩個混人快死吧

老爸(?)的秘密基地還延品味呢

主動投降?還是有奸計吧

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-16, 08:34 PM   #102
利家
Game Master

粒炸彈明明係「直擊」
咁都炸唔死......

舊 06-03-16, 08:34 PM   #103
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
今集根本兩夫妻放閃光

兩個混人快死吧

老爸(?)的秘密基地還延品味呢

主動投降?還是有奸計吧
他(她)應該係老爸的鬼朋友吧

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-16, 09:03 PM   #104
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
點解導彈唔識爆?果兩個人真係,哎~
係咪又自爆多一次?
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-16, 09:15 PM   #105
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: phil077 查看文章
他(她)應該係老爸的鬼朋友吧
嗰個應該係老竇瀕死前將自己意識upload入個藍色機械人度。可能驚個女而家仲接受唔到,所以就清洗佢記憶。

由希奈原來係傲嬌,並唔係真係唔想揸機人,只係想人好好地求佢。

唔能夠理解點解掟個飛彈過去嗰兩個花生友都仲係冇死到x2

赤木,你都係算X數吧啦。你嘅由希奈喺劍之助出現個一刻開始就已經被NTR咗喇。你唔見佢哋兩個係駕駛艙不斷發閃光咩?

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-16, 04:32 AM   #106
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
2條粉皮點解咁都炸唔死
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-16, 10:31 AM   #107
leungky1

註冊日期: Jul 2009
黑駭有意識嘅
阿爸個狀況估計都唔難理解

個赤城應該會靠關係入整備班?
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-16, 02:56 PM   #108
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
嗰個應該係老竇瀕死前將自己意識upload入個藍色機械人度。可能驚個女而家仲接受唔到,所以就清洗佢記憶。

由希奈原來係傲嬌,並唔係真係唔想揸機人,只係想人好好地求佢。

唔能夠理解點解掟個飛彈過去嗰兩個花生友都仲係冇死到x2

赤木,你都係算X數吧啦。你嘅由希奈喺劍之助出現個一刻開始就已經被NTR咗喇。你唔見佢哋兩個係駕駛艙不斷發閃光咩?
上集講隻黑骸吸咗啲士巴拿, 會唔會唔止無機物, 吸咗老爸入去

赤木算係笨, 另外嗰個堅係花生友
可以炸飛啲鬼, 無理由直擊冇事, 圓盆會唔會修正番
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-16, 07:59 PM   #109
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
果枝飛彈個彈頭已經被砍左,所以唔會爆炸.

舊 06-04-16, 11:15 PM   #110
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
都未擁有過點NTR? 女主角都唔鍾意赤木 係佢自作多情想英雄救美 被話返轉頭
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-16, 08:12 PM   #111
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
我就來每集的期待就係同我隊死個兩條花生友唔該……呢個係佢地個存在價值……

舊 06-09-16, 06:32 PM   #112
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
http://news.ponycanyon.co.jp/2016/06/14373
新OP

引用:
「[DEATHTOPIA]」
GLAY

2016年8月3日発売

●CD+DVD
PCCN-00023 ≫商品詳細&購入 ¥1,900+税
※初回プレス分のみ特殊パッケージ仕様になります。

●CD only
PCCN-00024 ≫商品詳細&購入 ¥1,400+税

<収録内容>

[CD]
M1:デストピア
M2:超音速デスティニー
M3:JUSTICE [from] GUILTY(GLAY Special Live 2013 in HAKODATE GLORIOUS MILLION
DOLLAR NIGHT Vol.1)
M4:微熱Ⓐgirlサマー(GLAY Special Live at HAKODATE ARENA GLORIOUS MILLION DOLLAR NIGHT Vol.2)
M5:黒く塗れ!(GLAY ARENA TOUR 2014-2015 Miracle Music Hunt)
M6:everKrack(GLAY HIGHCOMMUNICATIONS TOUR 2016 “Supernova”)
M7:coyote,colored darkness(ROCK’N’ROLL SWINDLE at NIPPONBUDOKAN)
M8:WOLD’S END(GLAY ARENA TOUR 2007 “LOVE IS BEAUTIFUL”)

[DVD]
RX-72 -54th SINGLE EDITION- HISASHI×茂木淳一の対談や解説を元に本作を徹底解剖!
・デストピア/超音速デスティニー MUSIC VIDEO
・デストピア/超音速デスティニー MUSIC VIDEO メイキング
・デストピア (GLAY HIGHCOMMUNICATIONS TOUR 2016 “Supernova”)
・彼女はゾンビ (GLAY HIGHCOMMUNICATIONS TOUR 2016 “Supernova”)

<予約特典>
○G-DIRECT早期予約特典:「HISASHI独演会!ニコニコ超会議ダイジェスト映像」DVD
※早期予約受付期間:2016/6/9(木)12:00 ~ 2016/6/19(日)23:59

○アニメイト&きゃにめ.jp特典:「TVアニメ『クロムクロ』描き下ろし絵柄チェンジングジャケット」

此篇文章於 06-10-16 07:32 PM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-16, 10:42 AM   #113
鐵之侍

果然是假裝投降的說

劍之介昏迷到再遇公主期間一定發生了一些事情的,明顯他的記憶也很混亂

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 06-10-16, 02:27 PM   #114
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-16, 09:21 PM   #115
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
咩由希奈有露過個樣比鬼睇咩?定係認錯公主?
上圖既金髮都唔似金髮既
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-16, 09:05 AM   #116
leungky1

註冊日期: Jul 2009
劍之介首次重遇公主個樣就真係似18歲

佢地啟動部機時個狀態
似乎會同由希奈爸爸依家個狀態差唔多
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-16, 02:46 PM   #117
尼路
The One

其實公主係同外星人私奔然後條仔俾人隊死先叫劍之介去報仇?

舊 06-11-16, 05:31 PM   #118
Rv250

引用:
作者: Lamsze 查看文章
前幾集救由希奈個妹嘅時候俾隻卒見到兩個坐喺"馬"上面卦

幾百年前拐帶公主, 上次捉個妹, 唔通專捉女性?
舊 06-11-16, 07:44 PM   #119
Game Master

見到聯合國派嚟嗰兩位男女調查員嘅第一反應係:「X檔案嘅莫探員同郭探員嚟咗啦?」XD

不過都唔出奇啫,話晒X檔案就係要調查外星人。

舊 06-11-16, 07:59 PM   #120
Game Master

金髮妹妹唔單止係日本武士宅,仲係機動游戲宅。

引用:
作者: Lamsze 查看文章
上圖既金髮都唔似金髮既
劍之助當初都係認錯佢係公主啦。可能係巧合生得似,又或者白羽家就係羽鷲家嘅後代。

嗰個假扮投降嘅友仔照X光時發現佢脊椎入面有植入啲不明異物。而劍之助又話過曾經見過佢,即佢起碼至少有450歲。

所以我推測,其實佢本身係地球人,不過就被外星人(即「鬼」)擄走,喺脊椎被植入(晶片/生物?)成為不老不死嘅傀儡,身體變相成為該外星人嘅所有物。

公主起初亦係被擄走,但唔知點解仍然可以保持自己意識唔受控制,並利用新增嘅外星知識成功偷走黑駭機體。

舊 06-12-16, 01:07 AM   #121
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
上面張圖由希奈隻左脚跟好似断左咁

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-16, 06:56 PM   #122
鐵之侍

比起隔壁的中二病遊佐這樣才是一個像樣的反派啊(雖然不太懂用鎗)

劍之介是第一次這樣親手殺人吧

不過看兩夫婦感情越來越好真是很開心

舊 06-17-16, 09:03 PM   #123
尼路
The One

小春係天才?點樣用咖哩做飯團……

舊 06-17-16, 09:06 PM   #124
Rv250

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
比起隔壁的中二病遊佐這樣才是一個像樣的反派啊(雖然不太懂用鎗)

不過看兩夫婦感情越來越好真是很開心
俾槍指嗰兩位好似鎮定咗啲

劍之介又告白一次了

GPS
舊 06-17-16, 09:38 PM   #125
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
唔好比我貼中外星人其實係寄生生物, 當年公主寄生不完全所以保有自我, 連帶男主都係, 可能女主老爸都係咁
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
佐藤順一「M3-ソノ黑キ鋼-」第二十四話 (終)「原罪、カコミライ」 supermanlady 日本動漫畫討論版 7 04-22-14 02:53 AM
咩問題?it works? 豆腐多 GAF告示版 2 09-14-10 08:14 PM
Share my works pls have a look! Dingo Cosplay同人MIX討論區 0 10-07-07 06:55 PM
[PS2]Choro Q Works neo2046 電視遊戲討論版 13 04-12-05 12:46 PM
microsofe works msz006 手機資訊/電腦軟硬討論 2 08-21-03 04:45 PM

現在的時間是 09:23 PM

手機版 | APP版