Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-22-06, 11:10 PM   #101
小熊女
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2006
我過唔到防火牆果關呀~

唔記之前搞過d乜

依家玩唔到wifi啦

有冇人知道點set呀

我果隻係要自已打ip, TCP, UDP 去設定例外果種

救救我~~

小熊女 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-06, 01:43 AM   #102
星旅人
星の旅人

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDDreamsfb
引用:
作者: 小熊女 查看文章
我過唔到防火牆果關呀~

唔記之前搞過d乜

依家玩唔到wifi啦

有冇人知道點set呀

我果隻係要自已打ip, TCP, UDP 去設定例外果種

救救我~~

用直接連線 or 關左去吧
因為唔關個post事的
星旅人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-07, 09:44 PM   #103
safishhy
Game Master

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDKennyFish86
XBox Live GamertagKennyFish86
有沒city 住hall 的朋友有用wifi?
safishhy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-07, 08:48 AM   #104
ricerice
Game Master
眼鏡娘

註冊日期: Feb 2003
del
搞掂左

此篇文章於 01-07-07 10:02 AM 被 ricerice 編輯。
ricerice 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-07, 12:34 PM   #105
tonyyeung
Game Master

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDNightghostTony
請問宜家出面係咪有d support nds & psp 既手指賣? 功能係唔係同任記嗰支一樣?

有冇link介紹下呢類嘢呢?
tonyyeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-07, 01:15 AM   #106
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: tonyyeung 查看文章
請問宜家出面係咪有d support nds & psp 既手指賣? 功能係唔係同任記嗰支一樣?

有冇link介紹下呢類嘢呢?
呢支手指好似可以
http://www.gaforum.org/showpost.php?...56&postcount=6
其實如果可以俾多少少錢
買 Router 會好D

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-07, 02:42 PM   #107
bear bb
Insane Gamer
abc123

註冊日期: Jul 2002
XBox Live Gamertagtingting
引用:
作者: neo2046 查看文章
呢支手指好似可以
http://www.gaforum.org/showpost.php?...56&postcount=6
其實如果可以俾多少少錢
where can buy this product?
bear bb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-07, 03:32 PM   #108
tonyyeung
Game Master

引用:
呢支手指好似可以
其實如果可以俾多少少錢

唔該晒neo大大 , router setup 會唔會比較難呀? xbox360係咪都可以support wireless router 呢?
舊 01-26-07, 02:05 AM   #109
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

引用:
作者: tonyyeung 查看文章
唔該晒neo大大 , router setup 會唔會比較難呀? xbox360係咪都可以support wireless router 呢?
setup 唔會難
xbox360如果 Wireless需要買多個 Adapter 幾貴唔係好抵
我都唔係好識
try to ask T-Cup, he might help you
neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-07, 12:22 PM   #110
tonyyeung
Game Master

引用:
setup 唔會難
xbox360如果 Wireless需要買多個 Adapter 幾貴唔係好抵
我都唔係好識
try to ask T-Cup, he might help you
唔該晒neo

离晚諗過都係為左隻三國志大戰wifi, 所以都係買條usb 手指玩住先.

不過宜家連game都未買到
舊 01-27-07, 02:18 AM   #111
Autumn's Tale
Registered User
半隻CD-Rom

註冊日期: Aug 2002
del---

此篇文章於 01-27-07 02:29 AM 被 Autumn's Tale 編輯。
Autumn's Tale 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-07, 03:13 PM   #112
chunmanx
God of Gamer
我ge代號係風

PSN  IDndswii
買buffalo牌子的wireless router支援aoss
基本上乜都唔駛set咁滯
極少量要set的東西都有彩色中文說明書教埋你基本set up
nds,psp同wii都支援aoss
網上行用戶仲可以長期熄咗個router佢
慳番d電
同唔怕健康受影響(當然是只唔用的時候)

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-07, 01:27 AM   #113
櫻庭
Game Master
四品指揮官

註冊日期: Nov 2005
我岩岩買左支PCI - GW-UZ54GZL..
請問要點SET?
櫻庭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-07, 02:13 AM   #114
Kaga

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: 櫻庭 查看文章
我岩岩買左支PCI - GW-UZ54GZL..
請問要點SET?
假設你用 windows:

Access point mode: 開 network setup wizard, 將你平時上網用o既 connection share 俾 GW-UZ54GZL 用, 而 GW-UZ54GZL set 番 ssid/security 就可以了.

Station mode (adhoc, for xlink): http://www.psp-max.com/content/view/2/3/

注意, GW-UZ54GZL 係要自己人手去 device manger enable xlink: http://www.psp-max.com/content/view/5/3/1/1/
Kaga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-07, 07:55 PM   #115
tonytang1874
Junior Member
失眠大師

註冊日期: Jan 2007
小弟上星期買了路由器,型號是buffalo的WYR-G54
花了不少時間安裝

但是裝了那張附帶的光碟又不懂用(程式是client manager3)
指著它說"adapter can not be found"

路由器硬體顯示正常運作
nds wifi在搜尋網絡時也能感應到我的路由器
但是接續時load了一會卻失敗了,寫著錯誤"52100"

各位對此有什麼意見或方法嗎?謝謝
tonytang1874 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-07, 08:47 PM   #116
chunmanx
我ge代號係風

引用:
作者: tonytang1874 查看文章
小弟上星期買了路由器,型號是buffalo的WYR-G54
花了不少時間安裝

但是裝了那張附帶的光碟又不懂用(程式是client manager3)
指著它說"adapter can not be found"

路由器硬體顯示正常運作
nds wifi在搜尋網絡時也能感應到我的路由器
但是接續時load了一會卻失敗了,寫著錯誤"52100"

各位對此有什麼意見或方法嗎?謝謝
你買番來時有冇附有中文說明書
我都係用buffalo的wireless router
但同你不同型號
我記得係唔駛用張cd裝甚麽野的(我用的是win xp)
會唔會係你冇入或入錯密碼帳號之類

舊 01-30-07, 09:09 PM   #117
失眠大師

引用:
作者: chunmanx 查看文章
你買番來時有冇附有中文說明書
我都係用buffalo的wireless router
但同你不同型號
我記得係唔駛用張cd裝甚麽野的(我用的是win xp)
會唔會係你冇入或入錯密碼帳號之類

thx~for your helping~
有中文說明書....我跟住黎做,無問題
唔同既係佢隻光碟程式同說明書上個種唔同
其他程序都做了
舊 01-30-07, 09:32 PM   #118
失眠大師

頭先試多次個步驟
今次set左密碼
但nds打番個密碼佢又話我錯
幾次都係咁

唔使玩lu
舊 02-01-07, 04:45 PM   #119
櫻庭
Game Master
四品指揮官

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: Kaga 查看文章
假設你用 windows:

Access point mode: 開 network setup wizard, 將你平時上網用o既 connection share 俾 GW-UZ54GZL 用, 而 GW-UZ54GZL set 番 ssid/security 就可以了.

Station mode (adhoc, for xlink): http://www.psp-max.com/content/view/2/3/

注意, GW-UZ54GZL 係要自己人手去 device manger enable xlink: http://www.psp-max.com/content/view/5/3/1/1/
我仲係唔係好明...
睇完說明書再睇你講既野都唔係好明...
點算
或者你可唔可以詳細咁解釋多次
唔該
櫻庭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-07, 04:50 PM   #120
sigma
BAN!!BAN!!

註冊日期: Sep 2003
我用mother board 華碩 P5B delux 跟板送既WIFI 跟住本野set好易就攪掂~

網上女性權益守護神
sigma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-07, 07:42 PM   #121
chunmanx
我ge代號係風

引用:
作者: tonytang1874 查看文章
頭先試多次個步驟
今次set左密碼
但nds打番個密碼佢又話我錯
幾次都係咁

唔使玩lu
其實我講密碼係指網絡服務商的登入密碼
之後nds就唔駛set
在wfc connection setting上
你只要用選aoss
之後再按wireless router個aoss制
咁就攪掂個囉喎!

舊 02-03-07, 04:37 AM   #122
rob601

註冊日期: Jan 2006
用緊BELKIN PRE-N wireless, 部DS detect到但 connection test 時話冇IP (error52000), 應該點?? 謝謝

舊 02-03-07, 07:04 AM   #123
Kaga

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: 櫻庭 查看文章
我仲係唔係好明...
睇完說明書再睇你講既野都唔係好明...
點算
或者你可唔可以詳細咁解釋多次
唔該
只少你要講清楚你唔明 d 乜...
你係俾咩機用? nds? 手提電話? psp (adhoc, infrastructure)? 手提電腦?
Kaga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-07, 01:02 PM   #124
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
請問無線router的訊息收發能力係咪強過手指好多? 如果一個大約800尺的普通單位, 個router/手指 放在房, 在單位另一端的nds/wii/xbox360係咪都可以穩定連線?

請問有冇d比較平的無線+有線router推介? 主要用來玩nds (兩部), 日後可能駁埋wii同360... 最好可以玩埋psp.

同埋三國誌大戰/mario kart對條bb的要求高唔高? 如果係香港寬頻會唔會窒?

thx!
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-07, 01:07 PM   #125
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
作者: wing 查看文章
請問無線router的訊息收發能力係咪強過手指好多? 如果一個大約800尺的普通單位, 個router/手指 放在房, 在單位另一端的nds/wii/xbox360係咪都可以穩定連線?

請問有冇d比較平的無線+有線router推介? 主要用來玩nds (兩部), 日後可能駁埋wii同360... 最好可以玩埋psp.

同埋三國誌大戰/mario kart對條bb的要求高唔高? 如果係香港寬頻會唔會窒?

thx!
主要睇你屋企多唔多牆....
不過都可以換條訊號大小小的天線去bump大佢...

psp你駛唔駛xlink埋? 要的話好似冇乜選擇....因為buffalo新果d都好似唔得....~.~"

三戰好. 孖車好. 主要睇你連去日本的能力...wifi訊號都係其次....

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NDS]nintendog Dalmatian & Friends美版預定10月16日發售! 神祕人1號 手提遊戲機討論版 25 08-11-06 11:10 PM
SONY官方承認PSP銷售敗於NDS jim Tsang 手提遊戲機討論版 309 08-04-06 10:17 AM
[GC]Final Fantasy Crystal Chronicle圖片, 美版2/9發售 neo2046 電視遊戲討論版 282 06-01-04 12:00 PM

現在的時間是 05:35 AM

手機版 | APP版