Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 02-17-08, 03:43 AM   #101
syncmaster
God of Gamer
六番隊副隊長

註冊日期: Dec 2002
早晨呀,準備出發中

是緣是情是童真還是意外
有淚有罪有付出還有忍耐
syncmaster 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-08, 05:35 AM   #102
山王
Crazy Gamer
我是一個臭皮曩

電視剛轉播了10k起步。
而我都準備出發。

如果你無買有睇,編輯曰:"又要插又要睇,你D人真係犯賤!你咁叻又唔見你出一本?";
如果你有買有睇,編輯曰:"比得果十皮,自然係得抄抄埋埋既料,你咁清高可以唔買,我本野係出比翻版仔睇既~"
裡.天人必勝法 :
編輯曰:"你寫過攻略乜?你出過GAME書乜?乜都無做過有乜資格評論GAME書?";無錯,所以影評人無資格評論電影,因為佢地冇拍過電影;政評人無資格評論政治,因為佢地冇從過政。但咁樣講,GAME書編輯有冇資格評論遊戲?佢地都冇製作過遊戲。
山王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-08, 09:26 AM   #103
GSX
Senior Gamer
吟遊詩人

註冊日期: Sep 2006
跑完10k一組, 終於見識到香港盛事"揸打馬拉松" - 多人到好似行花市咁!
白己表現麻麻, 一來琴日仲食緊傷風藥唔敢去盡, 二來人多到拖慢左前5k
感覺上頭大半好似跑緊LSD咁
GSX 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-08, 10:32 AM   #104
syncmaster
六番隊副隊長

引用:
作者: GSX 查看文章
跑完10k一組, 終於見識到香港盛事"揸打馬拉松" - 多人到好似行花市咁!
白己表現麻麻, 一來琴日仲食緊傷風藥唔敢去盡, 二來人多到拖慢左前5k
感覺上頭大半好似跑緊LSD咁
算喇,今年算好喇,分開幾組出發,已經少咗好多騎呢人阻住

以前舊賽道臨尾有髮夾彎,今年嚟個奪命斜,真係下下都要臨尾先攪呢D野

是緣是情是童真還是意外
有淚有罪有付出還有忍耐
舊 02-17-08, 10:50 AM   #105
阿高
Ultimate Gamer
完美女神林志玲

註冊日期: Jun 2002
入西隧前都重有本錢在手,但好似入左異次元空間越跑越頹
出黎只能力守6:2x每k死頂到終點
今年半馬條賽道尾2k又多多條斜路 搞到呢k得7分鐘

總算比mizuno半馬快1分鐘
每次過終點辛苦到死我都會諗下次我一定儲夠哩數先跑比賽,不過下年又冇回事......

此篇文章於 02-17-08 10:55 AM 被 阿高 編輯。
阿高 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-08, 11:44 AM   #106
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
地鐵D指引真係廢Q到丫, 比佢陰左去油塘拆返, 即時同人飛的去, 雖然我應吾睇清楚係我衰, 但地鐵你吾係諗吾到呀, 廣播都慳, 真係食屎ge.........
第二組, 好Q多人, 下次有機都係ZIP頭位.......
比想像中易跑, 時間亦比預期好, 可能因為吾洗跑二次元空間......

舊 02-17-08, 12:04 PM   #107
syncmaster
六番隊副隊長

引用:
作者: sgouki 查看文章
地鐵D指引真係廢Q到丫, 比佢陰左去油塘拆返, 即時同人飛的去, 雖然我應吾睇清楚係我衰, 但地鐵你吾係諗吾到呀, 廣播都慳, 真係食屎ge.........
第二組, 好Q多人, 下次有機都係ZIP頭位.......
比想像中易跑, 時間亦比預期好, 可能因為吾洗跑二次元空間......
油塘???

黠解會咁既

各位兄弟時間大約如何呀?

偶10K 5x分鐘左右喇

是緣是情是童真還是意外
有淚有罪有付出還有忍耐
舊 02-17-08, 01:38 PM   #108
ahleung
The One
Bannnned

跑完半馬番黎.

嚮西隧入口中飛劍, 要跑到去林士街天橋水站先有得洗....... 但因為已經乾晒, 清水根本洗唔乾淨, 3粒鐘後番到屋企沖涼先洗得甩.......
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-08, 01:45 PM   #109
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
完成回來了
而且睡夠了

用了1HR15MIN 完成10KM
一來成個月沒有練跑
二來睡得很差

舊 02-17-08, 02:49 PM   #110
山王
Crazy Gamer
我是一個臭皮曩

跑完半馬,老實講我今次跑得好慢,
一來起跑階段勁多人,七點起跑,我七點零七分先出發,
二來之後有一兩段路都比人塞爆條跑,無計,逼係行,
三來我自已無乜信心,因為無乜練習,所以都放慢左來跑,
結果去到七點四十分先跑完前5k,
我先前既目標已經set低左,希望點衰法都要兩個半鐘攪掂,
於是就加快步伐,可能前晚十點就訓,加上無想像中咁凍,
我只係著一件渣打衫都已經夠暖,結果好順利八點就跑到西隧入口,
但有左上年既經驗,我知道亂跑呢個異次元隧道的話,後半段會跑得好慘,
所以落隧道時刻意放慢速度,出隧道上果條長命斜時直情放棄我既原則,行路上去算數,
我上年真係跑上去,仲要全程無行過,不過今次真係無計,
結果我行上到天橋頂先繼續跑,但跑下跑下,我小腿同隻腳之間既關節位開始少少作痛,
其實呢點我已經有心理準備,因為以往我只要跑多過15k,腳部關節位都會痛,
所以練習時都係跑14k,換言之,今次係我第一之跑半馬距離,
但好彩今次呢下作痛時,見到路牌只係剩番6k,照計應該無問題,
但就無可能再計較速度,每次落斜都只可以改為行路,
見到水站就直情行埋去停低飲過痛快,爽!
結果無驚無險就剩返2k,諗住easy job,跑埋佢,
點知眼前又出現一條天橋,
只好谷埋佢,好彩一落天橋就見到個"最後一公里"既告示牌,
加上唔少路人在路邊打氣,當然發力跑埋佢,
結果都可以起終點顯示屏打出02:30:00前衝過終點,YEAH !

如果你無買有睇,編輯曰:"又要插又要睇,你D人真係犯賤!你咁叻又唔見你出一本?";
如果你有買有睇,編輯曰:"比得果十皮,自然係得抄抄埋埋既料,你咁清高可以唔買,我本野係出比翻版仔睇既~"
裡.天人必勝法 :
編輯曰:"你寫過攻略乜?你出過GAME書乜?乜都無做過有乜資格評論GAME書?";無錯,所以影評人無資格評論電影,因為佢地冇拍過電影;政評人無資格評論政治,因為佢地冇從過政。但咁樣講,GAME書編輯有冇資格評論遊戲?佢地都冇製作過遊戲。

此篇文章於 02-17-08 02:54 PM 被 山王 編輯。
舊 02-17-08, 03:06 PM   #111
syncmaster
六番隊副隊長

引用:
作者: 山王 查看文章
跑完半馬,老實講我今次跑得好慢...
其實偶有心想試半馬,不過睇完山王兄既描述後...有D怕怕

是緣是情是童真還是意外
有淚有罪有付出還有忍耐
舊 02-17-08, 04:00 PM   #112
山王
Crazy Gamer
我是一個臭皮曩

引用:
作者: syncmaster 查看文章
其實偶有心想試半馬,不過睇完山王兄既描述後...有D怕怕
平時有做開運動,又或者有打下波既後生仔跑半馬唔會有乜大問題。

上面談及好多野都係我本身有問題先會咁,
要明白兩年前我係一個慢跑兩百米都要停低喘氣,
做十下掌上壓就要訓底,
體重有一百六十五磅,
又五六年無做運動既懶人,
結果一操就出現左好多問題。

裡.天人必勝法 :

此篇文章於 02-17-08 04:17 PM 被 山王 編輯。
舊 02-17-08, 09:22 PM   #113
阿高
完美女神林志玲

半馬真係唔難,我都係運動白痴黎,最緊要係你肯抽時間黎練
一個禮拜練三課包一課長課,長課buildup到18,9k已經包你跑到半馬
順口講埋theoretically跑一個半馬weekly mileage係50-60k
舊 02-17-08, 11:11 PM   #114
verdy_returner
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDverdy
XBox Live Gamertagalex2102
今日跑完半馬;
成績係1:58:04
比我想象中快左(我諗往點都要過2個鐘)。如果唔係開頭果10k唔敢放d黎跑,應該可以快多5-10分鐘。
諗住過左會展應該無斜路啦;點知臨尾都要你上一段。
不過落黎後,見到條街好多路人係咁打氣,所以都零捨有勁,
最後條大直路一直係咁放"正"。

下年應該都會玩番半馬。

ps 估唔到一路聽住joey隻精選碟黎跟番個bit跑反而好過一路係咁聽d勁歌,好快就無貨賣。

17-40mm F4.0 L USM
70-200mm F2.8 L IS USM
verdy_returner 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-08, 09:16 AM   #115
IamO
無聊人一號

什麼時候會有相看喔/

舊 02-18-08, 02:33 PM   #116
阿高
完美女神林志玲

鯊魚幫

赤腳神人
舊 02-18-08, 02:42 PM   #117
verdy_returner
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDverdy
XBox Live Gamertagalex2102
好佩服沙魚幫呢三位人兄,
著住套衫都可以跑到。
勁~~~

17-40mm F4.0 L USM
70-200mm F2.8 L IS USM
verdy_returner 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-08, 09:30 PM   #118
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 阿高 查看文章
http://appledaily.atnext.com/images/apple-photos/apple/20080218/large/18la5p10n.jpg
鯊魚幫
唔熱既咩???\ /

我見到有人帶隻狗一齊跑

仲有見到有個拎拐杖跑.頭3km 佢跑得好快.跑快過一般人.

之後見佢慢左過左佢.

引用:
作者: verdy_returner 查看文章
今日跑完半馬;
成績係1:58:04
比我想象中快左(我諗往點都要過2個鐘)。如果唔係開頭果10k唔敢放d黎跑,應該可以快多5-10分鐘。
諗住過左會展應該無斜路啦;點知臨尾都要你上一段。
不過落黎後,見到條街好多路人係咁打氣,所以都零捨有勁,
最後條大直路一直係咁放"正"。

下年應該都會玩番半馬。

ps 估唔到一路聽住joey隻精選碟黎跟番個bit跑反而好過一路係咁聽d勁歌,好快就無貨賣。
我幾鍾意佢最後有人打氣

聽到打氣聲最後完力狂放~

跑街唔知點解特別有feel~

此篇文章於 02-18-08 09:36 PM 被 KENSNAKE 編輯。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-08, 10:15 PM   #119
阿高
完美女神林志玲

沙鯊夫婦上年成廿度都係著呢套衫重要跑sub4
今年加左三條鯊
舊 02-18-08, 10:35 PM   #120
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
我幾鍾意佢最後有人打氣

聽到打氣聲最後完力狂放~

跑街唔知點解特別有feel~
最後CWB果段真係好正, 多途人, 夠熱鬧. 咁先似馬拉松嘛.

聽人講過外國D馬拉松好多都係跑市區, 都係CWB咁熱鬧. 唯獨香港渣打大部份都係公路天橋, 食西北風.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-08, 11:36 PM   #121
阿高
完美女神林志玲

引用:
作者: ahleung 查看文章
最後CWB果段真係好正, 多途人, 夠熱鬧. 咁先似馬拉松嘛.

聽人講過外國D馬拉松好多都係跑市區, 都係CWB咁熱鬧. 唯獨香港渣打大部份都係公路天橋, 食西北風.
http://blog.xuite.net/tinyiliu/ant/9303618?st=c&re=list
五星級馬拉松

今次走一小段市區已經有商店開口話做唔到生業
封路搞到市民過唔到馬路炒蝦拆蟹
大家想圓全馬夢都係繼續跑公路同殺人西隧啦
舊 02-19-08, 01:56 AM   #122
GSX
Senior Gamer
吟遊詩人

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: 阿高 查看文章
http://blog.xuite.net/tinyiliu/ant/9303618?st=c&re=list
五星級馬拉松

今次走一小段市區已經有商店開口話做唔到生業
封路搞到市民過唔到馬路炒蝦拆蟹
大家想圓全馬夢都係繼續跑公路同殺人西隧啦
但係我同一啲跑手跑完10k都有係番銅鑼灣食早茶刺激經濟bor!!
我覺得係啲人掛住睇淫照都唔知有馬拉松
咁出年東亞運可以跑邊啊
GSX 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-08, 02:40 PM   #123
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
有record出喇喎, 得54分, 跑全馬個fd勁我太多喇, 頭10k都係47分, 一半1:42.......

舊 02-19-08, 07:41 PM   #124
山王
Crazy Gamer
我是一個臭皮曩

而家半馬只係出左兩鐘頭完成既參賽者紀錄

裡.天人必勝法 :
舊 02-19-08, 10:05 PM   #125
IamO
無聊人一號

10km有成績了
偶1hr09min
下年報挑戰組

論壇跳轉

現在的時間是 01:07 AM

手機版 | APP版