Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
第一 ... 38 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 58  ... 最後
飲食版>M記討論區 Vol.6
fami~yan 03:06 PM 04-08-16
作者: 小草:
係唔係回力車?
http://campaign.mcdonalds.com.hk/ch/...aign=happymeal

唔係
W!LL 02:31 PM 04-09-16
作者: fami~yan:
想換但真係唔夠飽...
$15.8*2一次換哂兩款咪得
ALEX CHOW 12:41 PM 04-14-16
http://campaign.mcdonalds.com.hk/ch/...ll-meat-burger
美式手撕雞堡
野良猫 04:31 PM 04-14-16
第一眼望圖似八爪魚,上面係魷魚圈:-)
陸奧 貴志 08:26 PM 04-14-16
我頭先食o個個凍既.....

anyway,now做起哂班煮角:-)
JMi 09:37 PM 04-14-16
薯片幾好食的話 厚切係正呀
板雞OK啦的話 新包叫有d新意囉 但唔會想返兜
個手撕雞係tandoori 印度風味黎架喎
W!LL 01:06 AM 04-15-16
新包我覺得唔錯啊, 幾好食, 辣辣地, 但我唔識分係泰式定印式辣
手撕雞食到係暖暖地嘅, 係個洋蔥圈搞笑啲, 同啲雞迫埋同一層, 但又唔覺好小雞, 份量ok
包皮夠軟熟, 好咬唔硬
整體係值得翻兜的, m記好耐未試過出到個有返咁上下質素嘅特式包
如果跟餐有免費轉粗薯就更perfect:-)
Attached: 20160414_215917.jpg (76.3 KB) 20160414_215932.jpg (82.2 KB) 
fami~yan 01:27 AM 04-15-16
我就唔太喜歡呢個包,冇諗過手撕雞個質感會似吞拿魚包果種感覺..
JMi 03:45 AM 04-15-16
我覺得唔係唔好食 係個tandoori偏咸 重口味左少少
未至於食到口乾 但有少少搞到食薯條都無味咁

整體個包真係有質素 但好唔好食真係睇人
劍路 08:26 AM 04-15-16
作者: W!LL:
新包我覺得唔錯啊, 幾好食, 辣辣地, 但我唔識分係泰式定印式辣
手撕雞食到係暖暖地嘅, 係個洋蔥圈搞笑啲, 同啲雞迫埋同一層, 但又唔覺好小雞, 份量ok
包皮夠軟熟, 好咬唔硬
整體係值得翻兜的, m記好耐未試過出到個有返咁上下質素嘅特式包
如果跟餐有免費轉粗薯就更perfect:-)
對上一個好食而又飽肚嘅包係好耐之前嘅咩咩皇室乜乜堡(唔記得咗個名),份量拍得住雙層足三兩,可惜出過一次之後冇再番兜過...:-)

之後仲有個heavy嘅,薯餅加足三兩肉(又係唔記得名),不過真係唔好食...:-)
BOYBOYBOY 11:04 AM 04-15-16
散點算,粗薯無興趣
鐵之侍 05:23 PM 04-18-16
今天吃了包還可以但鷄還是平時的質素,主要靠調味但我對這味道一般

粗薯感覺比較咸(大慨放太多鹽……)LUNCH時間感覺不是太多人叫粗薯

價錢總合也不便宜(42元),一次就算了,這價錢不如去吃MOS BUNGER好過
哥薩克 09:40 PM 04-24-16
[自身經歷,文長注意]
今日食手撕雞包發生左件事,我覺得應該要寫番出黎話俾大家知

自己食過手撕雞包覺得唔錯值得encore

於是頭先收工就諗住再整個黎嘆
點知咬落頓覺奶野,舊炸洋蔥既炸漿竟然韌到爆,好似咬緊紙皮咁
心諗可能舊包整好擺得耐左擺到韌左(?
點知講完換過舊新包只係好少少,韌既程度只係由到瓦通紙變成卡紙

我明白俾左幾多錢就有幾多質素呢個道理
我亦明白換左新包都無改善就應該唔係個別洋蔥既問題
於是我只係再走埋counter同佢講清楚我上次同今次食到出黎既分別
無再叫佢換過舊包俾我
番埋位諗住抆走舊紙皮食埋個包就算數

食到差唔多尾聲,頭先係counter聽我講意見果位唔係著Tee既同事走埋黎
用一秒幾十字既速度同我講左佢地檢視過食物質素,製作過程等等
都無發現有問題
亦都稟告左佢經理話有咁既事
話佢地會keep住留意番之後會唔會有咁既問題

老實講我唔係好記得晒佢講既野,因為真係講得太快,聽得切黎都記唔切XD
最後佢同我講因為佢地既食物達唔到我既預期,所以會退番成個餐既錢俾我
事發得好突然
但我淨係知我食左個包飲左杯汽水
雖然係失望
但食左就係食左
食左就應該要俾錢
我如果真係R你錢就頭先同你無限換包啦
我推卻講我唔駛退款,但佢就堅持我收

於是我收左
係我離開餐廳既時候擺低左$40.8入麥當勞叔叔之家個錢箱入面

好似文太長無乜重點
但我覺得佢真係有聽過我意見,有心去跟進過(又或者其實只係擔心之後俾人係熱線/email投訴)
雖則跟完好似無乜點解決到

點都好,我覺得呢位麥記同事今次係值得讚一讚既
fami~yan 10:05 AM 04-25-16
作者: 哥薩克:
[自身經歷,文長注意]
今日食手撕雞包發生左件事,我覺得應該要寫番出黎話俾大家知

自己食過手撕雞包覺得唔錯值得encore

於是頭先收工就諗住再整個黎嘆
點知咬落頓覺奶野,舊炸洋蔥既炸漿竟然韌到爆,好似咬緊紙皮咁
心諗可能舊包整好擺得耐左擺到韌左(?
點知講完換過舊新包只係好少少,韌既程度只係由到瓦通紙變成卡紙

我明白俾左幾多錢就有幾多質素呢個道理
我亦明白換左新包都無改善就應該唔係個別洋蔥既問題
於是我只係再走埋counter同佢講清楚我上次同今次食到出黎既分別
無再叫佢換過舊包俾我
番埋位諗住抆走舊紙皮食埋個包就算數

食到差唔多尾聲,頭先係counter聽我講意見果位唔係著Tee既同事走埋黎
用一秒幾十字既速度同我講左佢地檢視過食物質素,製作過程等等
都無發現有問題
亦都稟告左佢經理話有咁既事
話佢地會keep住留意番之後會唔會有咁既問題

老實講我唔係好記得晒佢講既野,因為真係講得太快,聽得切黎都記唔切XD
最後佢同我講因為佢地既食物達唔到我既預期,所以會退番成個餐既錢俾我
事發得好突然
但我淨係知我食左個包飲左杯汽水
雖然係失望
但食左就係食左
食左就應該要俾錢
我如果真係R你錢就頭先同你無限換包啦
我推卻講我唔駛退款,但佢就堅持我收

於是我收左
係我離開餐廳既時候擺低左$40.8入麥當勞叔叔之家個錢箱入面

好似文太長無乜重點
但我覺得佢真係有聽過我意見,有心去跟進過(又或者其實只係擔心之後俾人係熱線/email投訴)
雖則跟完好似無乜點解決到

點都好,我覺得呢位麥記同事今次係值得讚一讚既
邊間分店?個員工真係抵讚

我肯定大多數都只係黑口黑面話冇問題本來就係咁
小草 11:18 AM 04-25-16

咁事實又真係咁質素:-)
係廣告個樣過份誇張左姐
哥薩克 12:35 PM 04-25-16

尖咀星光行

作者: 小草:
咁事實又真係咁質素:-)
係廣告個樣過份誇張左姐
其實我第一次食真係唔紙皮feel咖
拿如果我第一次食就係尋日咁樣我肯定唔會encore
Squall-Lucifer 12:43 PM 04-25-16
廣告從來就是300%美化,但個員工的表現值得給個GJ
Nelly 12:04 AM 05-03-16
旺區老麥係唔同啲 :-)
俾著其他屋村老麥真係采你都傻 :-)
大破人間 08:33 AM 05-03-16
其實有事直接搵經理會易解決D.

M記經理客服絕對會好D, 權限高D好多野都話到事就易解決D.

職員唔敢揸主意就往往咩都SAY NO左先.
kimtch 10:56 PM 05-03-16
今日買個外賣食個:-):-)
轉個栗米杯得新地杯一半:-)

跟住打番去間鋪問
佢話換 結果半個鐘內話黎 結果冇影

再打去問
聽電話既朋友就話 搵第2個"仔仔" (仔仔 我估係靚仔送黎)

跟住又話追番第2個人黎送番個正常既黎

結果
送既就唔係"仔仔"啦
係車手送黎既時候 個栗米杯一樣都係咁架啦

:-) 跟住拿上手
佢就知不妙:-), 我渣果個少成吋

佢兜都兜唔切(o: 咩栗米收左水係會少咁多

又話同佢講冇用
nice:-)

冇用你就唔好咁多意見啦車手:o)
fami~yan 10:16 AM 05-04-16
作者: kimtch:
我一向都唔敢嗌麥麥送...

以前聽過好多路程中食住先既傳聞(傳聞由員工提供
W!LL 04:37 PM 05-04-16
手撕雞包售罄:-)
fami~yan 04:43 AM 05-05-16
作者: W!LL:
手撕雞包售罄:-)
因為要換手撕豬
kimtch 11:38 AM 05-05-16
我一向都唔敢嗌麥麥送...

以前聽過好多路程中食住先既傳聞(傳聞由員工提供
其實外賣係指 takeaway
fami~yan 02:41 PM 05-05-16
作者: kimtch:
其實外賣係指 takeaway
6+1了...

試左新既手撕烤豬包,我覺得好食過雞好多

個汁幾好味,重點係個口感好過雞包果種雞蓉(?)既感覺
第一 ... 38 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 58  ... 最後

返回主題版面