Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

查看投票結果: 哪一隊將奪得世界盃冠軍?
荷蘭 40 40.82%
西班牙 58 59.18%
投票者: 98. 您不可以參加此投票

主題工具 顯示模式
舊 06-13-10, 12:12 AM   #1076
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: joeypong 查看文章
用魚骨天線睇?
室內魚骨+室內HD BOX!!!
清楚過I基佬好多好多~

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 12:19 AM   #1077
Iro
God of Gamer
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
咁急估第二輪 睇多幾場有邊個攞紅或不幸受傷都未遲啦
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 12:21 AM   #1078
joeypong
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDjoeypong
XBox Live Gamertagjoeypong
引用:
作者: KIM 查看文章
清楚過I基佬好多好多~
住咩區呀?THANKS

joeypong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 12:23 AM   #1079
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
住咩區呀?THANKS
窮鄉僻壤...近沙頭角, 見到沙頭角D樓的~

舊 06-13-10, 12:24 AM   #1080
cloud

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
阿根廷踼到咁真係好失望
唔知佢係唔係留力,但係真係踼得好唔掂

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 12:24 AM   #1081
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
清楚過I基佬好多好多~
哂命post
請人食葡萄

舊 06-13-10, 12:25 AM   #1082
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: cloud 查看文章
阿根廷踼到咁真係好失望
呢3場最緊要不要傷主力~~~

舊 06-13-10, 12:25 AM   #1083
The One
業餘歌手

引用:
阿根廷踼到咁真係好失望
把握力有待加強

舊 06-13-10, 12:28 AM   #1084
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
阿根廷踼到咁真係好失望
打外圍賽已經窄窄地喇...
一切歸於老馬問題...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 12:30 AM   #1085
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: Busconcamp 查看文章
打外圍賽已經窄窄地喇...
一切歸於老馬問題...
睇下你隊ENG先~

舊 06-13-10, 12:30 AM   #1086
joeypong

引用:
窮鄉僻壤...近沙頭角, 見到沙頭角D樓的~
而家我用天線仔收到CCTV 4同新聞,珠江台,收唔到HD..

舊 06-13-10, 12:32 AM   #1087
小白熊
冬眠中

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
引用:
作者: Coquelicot 查看文章
呢個TOPIC吹到世界盃完
哦~

會可吾會破萬 post
小白熊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 12:41 AM   #1088
CCemi

引用:
睇下你隊ENG先~
唔好話人地果隊
我自己都覺得阿根延唔係真係打得咁好
你可以話佢地要唔受傷
但係埋門既處理真係幾差
同埋後防既集中力真係一般
如果唔係尼日利亞係咁自己甩左同埋浪費機會
今場乜野比數真係好難估計

我們會定期舉行會與比賽, 有興趣請看看我們的專頁吧
CCemi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 12:45 AM   #1089
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: KeaneYip 查看文章
唔好話人地果隊
我自己都覺得阿根延唔係真係打得咁好
你可以話佢地要唔受傷
但係埋門既處理真係幾差
同埋後防既集中力真係一般
如果唔係尼日利亞係咁自己甩左同埋浪費機會
今場乜野比數真係好難估計
我最認為中場要認真攪攪佢~MAXI都不錯代華朗~

火辣戰報:美斯黑仔!阿國小勝
12.06.2010 23:52
【商台互動體育組】現霸氣!世盃來到第4場戲碼,阿根廷暫是各隊中最具冠軍相的球隊。當世球王美斯今役極度黑仔,多次射門不是射斜便被對方門將撲出,最終憑左閘軒斯於開賽6分鐘的頭槌,小勝尼日利亞1:0,於B組旗開得勝。雖然阿根廷今夜魚生粥僅熟,但全場攻勢極多元化,小勝1:0實屬欠運。
阿根廷教頭馬勒當拿周中曾透露,首場對尼日利亞會採4-3-1-2陣式,會委任美斯出任進攻中場,由泰維斯及希古恩雙箭頭攻堅;而一向出任翼鋒的約拿斯古迪利斯,果然如賽前報道般串演右閘。
賽事於約翰內斯堡的可口可樂公園球場進行(原名艾利斯公園球場),甫開賽阿根廷已盡顯強勁攻力,以美斯為首的攻擊線完全壓住尼日利亞來踢。僅3分鐘,美斯個人推進1個扭3個,再傳球予門前數碼無人看管的希古恩,但後者竟射斜白白浪費領先機會。5分鐘,美斯拐過守衛試圖笠射,但僅被門將安耶馬撲出。
其後阿根廷攻勢仍一浪接一浪,6分鐘,華朗右路角球傳中,軒斯衝前於12碼點以「插水式」頭槌破網,為阿根廷火速領前1:0。尼日利亞落後仍只靠反擊製造威脅,10分鐘,奧賓拿右路傳中,阿根廷中聖森美爾解圍時差點擺烏龍,有驚無險。21分鐘,希古恩又再門前數碼施射被安耶馬擋出;37分鐘,美斯招牌式右路推大位「燙射」遠處,但又被今役演出神勇的安耶馬撲出底線,半場阿根廷領先1:0。
下半場繼續由阿根廷控制戰局,僅48分鐘,今役擔演進攻中場的美斯又策動攻勢,先交予右路的華朗,後者再回傳予美斯施射,但這位球王腳風欠順,又再斜出。尼日利亞下半場反擊力量更弱,反而於65分鐘被阿根廷一次突擊幾乎拉開2:0比數。65分鐘,阿根廷進行一次「4打2」反擊,泰維斯後半場一直推至禁區,接着橫傳美斯又告射斜,整定與希古恩今役齊齊當黑!
尼日利亞最有機會扳平出現於71分鐘,左後衛泰禾快華朗與約拿斯古迪利斯一步左腳篤射,皮球僅僅柱邊出界;而這位效力馬賽的守將,更因傷要提早離場,由卡勞烏捷入替。至於尾段美斯仍舊運滯未能開齋,最終阿根廷維持上半場戰果,以1:0擊敗尼日利亞,於B組與早場贏波的南韓齊齊得3分。

舊 06-13-10, 12:49 AM   #1090
CSY
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
下場 英格蘭的是02:30開定01:30開場..?

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 12:50 AM   #1091
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
作者: CSY 查看文章
下場 英格蘭的是02:30開定01:30開場..?
我以為兩點

舊 06-13-10, 12:51 AM   #1092
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: POISON 查看文章
我以為兩點
http://g.hk.sports.yahoo.com/football/world-cup/
2:30.....我頂不到了~ZZZ....

舊 06-13-10, 12:55 AM   #1093
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
你都收到喎大金

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 12:58 AM   #1094
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
阿根廷踼到咁真係好失望
中場無供應,E場好應該和

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 01:05 AM   #1095
The One
業餘歌手

引用:
http://g.hk.sports.yahoo.com/football/world-cup/
2:30.....我頂不到了~ZZZ....
唔送

我都未必得

舊 06-13-10, 01:11 AM   #1096
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
而家我用天線仔收到CCTV 4同新聞,珠江台,收唔到HD..
我有FD在FANLING火車站附近都唔收到CCTV HD, 其他CCTV台就OK!
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
你都收到喎大金
為窮人爭番一次氣~!

舊 06-13-10, 01:29 AM   #1097
Montella
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
England lineup:

Green

Johnson KIng Terry A cole

Lennon Lampard Gerrard Milner

Heskey Rooney

舊 06-13-10, 01:29 AM   #1098
joeypong

引用:
我有FD在FANLING火車站附近都唔收到CCTV HD, 其他CCTV台就OK!

為窮人爭番一次氣~!
我用天線仔而家都收到了,係電視手指送O個D,仲諗住聽日買天線,慳番...

此篇文章於 06-13-10 01:46 AM 被 joeypong 編輯。
舊 06-13-10, 01:34 AM   #1099
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
作者: Montella 查看文章
England lineup:

Green

Johnson KIng Terry A cole

Lennon Lampard Gerrard Milner

Heskey Rooney
JC唔係話無正選所以退出咩,家下無左rio都係後備wo
Heskey真係堅,仲正選,點解唔擺埋james呀

舊 06-13-10, 01:56 AM   #1100
祖羅.祖班納
어떡해 어떡해

註冊日期: Apr 2003
咦,乜唔係一路講緊用占士定赫特既咩?用格連既

WHY ALWAYS ME?
祖羅.祖班納 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
《Gears of War 戰爭機器》電影暫定2010年夏季上映 神祕人1號 電影版 14 12-17-09 06:23 PM
顯像管電視機將於2010年消失 mihimaru GT 影音館 27 11-29-07 07:50 PM

現在的時間是 04:45 AM

手機版 | APP版