Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-03-16, 05:44 PM   #10751
大破人間
God of Gamer

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
貝奧武夫儲NP快到無倫。
剛剛體驗關我選他來用。
第一TURN咩加成都無,和其他人湊三藍卡,貝奧武夫放最後。
打完貝奧武夫有成50NP

後來再試其他組合,其他角色藍卡行頭,貝奧武夫排綠2藍3, NP由69升到95。

佢真係B職嗎…

佢既NP升得仲快過非B系角…
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-16, 05:47 PM   #10752
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
芙蘭有無試下換番頭兩件衫會唔會變番舊聲?
我諗可能係好似孔明咁有兩套音聲跟衫換

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-16, 05:48 PM   #10753
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 大破人間 查看文章
剛剛體驗關我選他來用。

後來再試其他組合,其他角色藍卡行頭,貝奧武夫排綠2藍3, NP由69升到95。

佢真係B職嗎…

都話 一睇已經覺隻野勁過海格力斯
不愧都係大英雄....

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 02-03-16, 05:52 PM   #10754
hyakki
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
D人話布姐既NP回收能力係成隻GAME最高級別(唔計識自己生NP果D)
我自己用試用關覺得麻麻...好似重比師匠差...orz
hyakki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-16, 05:53 PM   #10755
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
剛剛體驗關我選他來用。

佢真係B職嗎…

咁誇張
我今次淨係中左兩張恩奇
人地話今次恩奇都唔錯

d技能組比布倫更加似5星ww
(我未深究)

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
我晏d試下

舊 02-03-16, 05:55 PM   #10756
GGGG
Game Master
我是玻璃心

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章

轉自komica,布姐的特攻對象(有些選擇有點奇怪……)
牛若丸
GGGG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-16, 05:57 PM   #10757
Kaori Yae

註冊日期: Nov 2003
引用:
試左,全部變哂新語音
Kaori Yae 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-16, 05:58 PM   #10758
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: hyakki 查看文章
D人話布姐既NP回收能力係成隻GAME最高級別(唔計識自己生NP果D)
唔太覺囉 而且重點都係技能組太頹.....

ペルソナ5

隨時更新
舊 02-03-16, 06:00 PM   #10759
hyakki

註冊日期: Jul 2009
引用:
唔太覺囉 而且重點都係技能組太頹.....
我都唔覺,
聽人講話佢打星都比師匠多...心諗係真唔係呀

唔係魔放(炎)既話,真係衰過閃閃(閃閃:!?
hyakki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-16, 06:10 PM   #10760
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 小嘉 查看文章
2券飛左歐洲中左
用多你一張先中

舊 02-03-16, 06:12 PM   #10761
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: psidef 查看文章
用多你一張先中
咩真係咁易中咩
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-16, 06:15 PM   #10762
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
試用關,靈基3船長+靈基1師匠Lv60+布姐,3張A咭
1船長 3星
2師匠 2星
3布姐 3星
一hit一星,但唔知張A咭放頭出仲有冇3星
不過用落硬係覺得同師匠比成個遊戲速度拖慢晒咁

抽唔到3Q咭黎試,參考吓算啦
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-16, 06:17 PM   #10763
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
咩真係咁易中咩
我只係掌握到運嘅流向......

舊 02-03-16, 06:18 PM   #10764
蛋撻王子
功德完滿

引用:
應該無d咁既事
如果睇番巴哈個個人d資料
攻擊1.07
其實好多人都有

頭先3art卡 布姐第三張a卡
爆擊
一野回左57% 好似

但普遍真係唔快

引用:
作者: Kaori Yae 查看文章
試左,全部變哂新語音
ty師兄

引用:
我都唔覺,
聽人講話佢打星都比師匠多...心諗係真唔係呀

唔係魔放(炎)既話,真係衰過閃閃(閃閃:!?
90級 滿小呼 寶具1 魔力放出4 單體打35000

唔知遲下有冇得解放寶具下.....

舊 02-03-16, 06:33 PM   #10765
蛋撻王子
功德完滿

其實布姐個技能組真係爭少

單體有師匠 全體有迦爾納
佢個定位仲要整得咁模糊

二技既原初符文
其實減爆擊機率同寶具威力
係現階段真係好死技

如果調番轉佢好似師匠咁係可以放係隊友身上
增加打星率 增加寶具傷害
明明成件事就可以唔同晒

第三技英雄之介添
既然可以揀人去提高集星機率
不如比多個增加爆擊傷害既效果佢
補血真係雞筋左dd

其實增加爆擊傷害真係好重要
用開迦爾納就更加覺得係一個好重要既野
就算係師匠都有呢樣野

難得佢依家有幫助集星既技能
如果有埋增加爆擊傷害
根本就唔會比人講到咁慘

今次呢個setting真係過於保守
究竟運營係驚d乜野?
依家比人話係下位5星真係好陰功下..

佢兩個技能都係爭左d
任一技能如果強勢番少少
都唔會好似依家咁..

舊 02-03-16, 06:41 PM   #10766
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
等改到逆天
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-16, 06:44 PM   #10767
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 小嘉 查看文章
等改到逆天
其實雖然運營有上修既實例
但係孔明個情況實在係太特殊

而且暫時二技運營都唔會郁
將成個技能效果更改
好少地方會咁樣做

如果真係改 就只可以係第三技落手
加多d效果比佢

不過我覺得成數就好低啦

舊 02-03-16, 07:52 PM   #10768
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
感謝庄司
我可以抖抖喇

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-16, 08:04 PM   #10769
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
最後都係換左盾妹禮裝
去event page到換
大家唔好漏左~
一黎就80級5 cost
攻防各500
好抵玩~~~

我都係岩岩先發現有得換
以為係解任務拎
你唔講我都漏左,
我仲要搵一大輪先搵倒係邊度換
2個acc換左一張藍S一張貞德
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-16, 08:57 PM   #10770
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
七符加廿抽
頭符ntr槍
2符j德裝
垃圾x4
十抽j德裝
十抽銀槍:0)

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-16, 09:02 PM   #10771
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
ベオウルフ唔係森川智之配可惜
立繪成個響介咁

銀槍早期做好,有金時時已解析到有資料,戰演出係渣d
不過企係到好正
銀槍np係qqa三張咭都平均水準以上
師匠np就一定要去到轉轉轉先爆增

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 02-03-16 09:17 PM 被 T.K. 編輯。
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-16, 09:33 PM   #10772
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
4抽都係3星新禮裝, 果然係UP........
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-16, 10:24 PM   #10773
蛋撻王子
功德完滿

布姐立繪同個模組係好靚
不過單調都無辦法
始終佢係篤篤篤
唔似師匠轉轉轉ww

舊 02-03-16, 10:26 PM   #10774
rfdingo
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
6符12石已還,無新野-_-
rfdingo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-16, 11:05 PM   #10775
蛋撻王子
功德完滿

好耐無去爬文
但今日有小小興趣出去搵左兩件事出黎

第一係貞德既新5星禮裝 聖者の依代

好肉地

呢件弱體狀態3回無效+15%np獲得量增加

其實第一眼望落去真係唔太出眾
但實際用落原來都會幾好玩

因為貞德寶具既最大缺點係會自stun
但用左呢件禮裝之後會有3次免疫功效

而且附加15%np獲得量增加
對於長期戰役
至少係3次寶具內既戰役
對於貞德黎講真係好岩用 (情況就如以前d人都會推薦貞德用天之晚餐)

目前我簡單爬文未見到有人share突滿左呢件禮裝有咩效果多
但根據經驗估計都係由15%推高至20% 如果好彩d就25%
不過正路就20%既

雖然聽落去幾好用
但用起上黎都會有佢個難處
如果係中途已經中左敵方既弱體狀態
咁就無左呢3次無敵non-stun既優點了

但作為新嘗試
我覺得呢張ok

如果無乜其他禮裝去選擇既情況下
呢張裝比貞德係一個幾好既選擇

需要衡量用邊張既情況
應該係有欠片男先會好需要作出決定

應用情況有日站有簡介下:
http://fate-grandorder.jp/?p=12417

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 08:12 AM

手機版 | APP版