Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 05-20-10, 04:03 PM   #1026
美版之王-天涯浪子
God of Gamer
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002
老實講, 我反對有現場觀眾, 因為唔可以確保辯論安靜進行.

一有現場觀眾, 到時又會出現篩選觀眾問題, 若要平衡各方利益, 左中右觀眾都要有份, 屆時難保有些激進人仕不會大嗌大叫, 影響個辯論.

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-10, 04:09 PM   #1027
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
引用:
作者: kev00269270 查看文章
民主黨質疑特首不邀請參與辯論政改
(商台)2010年5月20日 星期四 15:00

行政長官 曾蔭權 發信,邀請五區公投運動發言人余若薇 ,在下月十七日,就政改方案進行電視直播辯論。民主黨 表示,一向反對政府的方案,又是最大反對黨,不明白為何曾蔭權,不邀請民主黨參與辯論政改。

身兼公民黨 黨魁的余若薇就歡迎曾蔭權發出邀請,認為電視辯論應該有公眾參與,至於細節有待雙方商討。余若薇說,她是以立法會 議員名義出席辯論,會堅持廢除功能組別。她認為特首邀請她辯論,不會令泛民分化,相信真理會越辯越明。
1.憤怒的葡萄
2.同反對政改既debate架,政府都唔會同民建聯玩喇
3.debate咁激進,民主黨都係理性同政府討論好D
川上双葉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-10, 04:12 PM   #1028
Paptimus
Ultimate Gamer

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDpaptimuslun
引用:

行政長官 曾蔭權 發信,邀請五區公投運動發言人余若薇 ,在下月十七日,就政改方案進行電視直播辯論。民主黨 表示,一向反對政府的方案,又是最大反對黨,不明白為何曾蔭權,不邀請民主黨參與辯論政改。

身兼公民黨 黨魁的余若薇就歡迎曾蔭權發出邀請,認為電視辯論應該有公眾參與,至於細節有待雙方商討。余若薇說,她是以立法會 議員名義出席辯論,會堅持廢除功能組別。她認為特首邀請她辯論,不會令泛民分化,相信真理會越辯越明。

-----------------------------------------------------------------------

睇黎當奴唔止要打十個了
當奴:你地同阿爺講,佢地得只我講,個分別仲唔大咩
曾蔭權 : 我唔想同你鬥up辯論

舊 05-20-10, 04:14 PM   #1029
Paptimus

引用:
作者: Nivlek 查看文章
1.憤怒的葡萄
2.同反對政改既debate架,政府都唔會同民建聯玩喇
3.debate咁激進,民主黨都係理性同政府討論好D
民主黨叫討論, 民建聯叫問答大會, 公民黨叫辯論

舊 05-20-10, 04:20 PM   #1030
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: Paptimus 查看文章
民主黨叫討論, 民建聯叫問答大會, 公民黨叫辯論
咁社民呢? 嘴炮?
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-10, 04:23 PM   #1031
Paptimus

引用:
咁社民呢? 嘴炮?
社民係唔會同你講野

舊 05-20-10, 04:51 PM   #1032
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: wuxu 查看文章
當功能組別同政位議員都可以有議席時,癲佬又點解唔可以有發言權

我唔想係個政改既辯論大會入面聽到d無忘平反之類既野

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-10, 04:52 PM   #1033
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:

-----------------------------------------------------------------------

睇黎當奴唔止要打十個了
當奴:你地同阿爺講,佢地得只我講,個分別仲唔大咩
酸葡萄

舊 05-20-10, 05:02 PM   #1034
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
我唔想係個政改既辯論大會入面聽到d無忘平反之類既野
你唔想,但我想

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-10, 05:08 PM   #1035
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
http://gaforum.org/showthread.php?t=201497
vol.5

論壇跳轉

現在的時間是 03:08 PM

手機版 | APP版