Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

查看投票結果: NBA 2011 總冠軍
東(1) 芝加哥公牛 16 31.37%
東(8) 印第安納溜馬 0 0%
東(4) 奧蘭多魔術 0 0%
東(5) 阿特蘭大鷹 0 0%
東(2) 邁亞密熱火 6 11.76%
東(7) 費城七十六人 0 0%
東(3) 波士頓塞爾特人 10 19.61%
東(6) 紐約人 0 0%
西(1) 聖安東尼奧馬刺 0 0%
西(8) 孟菲斯灰熊 1 1.96%
西(4) 奧克拉荷馬雷霆 3 5.88%
西(5) 丹佛金塊 0 0%
西(2) 洛杉磯湖人 7 13.73%
西(7) 新奧爾良黃蜂 0 0%
西(3) 達拉斯小牛 8 15.69%
西(6) 波特蘭拓荒者 0 0%
投票者: 51. 您不可以參加此投票

主題工具 顯示模式
舊 06-13-11, 05:26 PM   #1026
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
其實兩者係可以結合的,
LBJ始終都係依靠體能球多,
MJ 30幾歲果陣都仲可以飛天遁地40幾分鐘,
即使今年playoff多左唔少救命3分同中距離,
佢進攻板斧依然及唔上MJ、Kobe咁全面,
提早耗盡哂體力可以話係必然
我記得早一兩年,james 開金身開到最盡個陣,
有版友都話死佢唔頂得幾耐,偏偏就係最重要ge幾場比賽出現惡果

要比攻防技巧,唔好話神同kobe, wade佢都比唔上,
身體質素係一流,甚至可以話係超班,但技巧配合唔到,始終都係比唔上前人咁令人佩服

BTW,其實係咪要開新??
我唔敢開

舊 06-13-11, 07:36 PM   #1027
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
他靠住強大的身體優勢,所以根本冇咩點練技巧..(某程度上都可以講係唔需要)
中距離仲未有到達穩定既階段
而且成隊人除左三個人之外
每個人既戰力都好有限

好彩今場小牛整體都做到野
如果唔係今日一輸
第7場就爭好遠

舊 06-13-11, 07:52 PM   #1028
abcdekfc
Game Master
乜都要學

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code0688 5224 4406
其實打公牛果陣已經證明熱火唔系無得防,不過公牛防得住攻唔入...

舊 06-13-11, 07:54 PM   #1029
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
燒足十年銀紙終於有冠軍

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-11, 08:03 PM   #1030
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
原來完場走得最快0既係司機....
怕比人睇到佢喊....

引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
我記得早一兩年,james 開金身開到最盡個陣,
有版友都話死佢唔頂得幾耐,偏偏就係最重要ge幾場比賽出現惡果

要比攻防技巧,唔好話神同kobe, wade佢都比唔上,
身體質素係一流,甚至可以話係超班,但技巧配合唔到,始終都係比唔上前人咁令人佩服

BTW,其實係咪要開新??
我唔敢開
係要開新...
不過通常習慣左一個球季完...開一個球季新的....
亦都習慣了係聰兄開....
想開就開吧....
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-11, 08:10 PM   #1031
@羅彼仙奴
Game Master
MARC BOLAN

註冊日期: Dec 2003
又係準到冇朋友既三分...
我不喜歡小牛.
但他們取得冠軍是實致名歸.
好鬼想笑占士哥.....

http://hkarsenal.china.com/zh_cn/son...alteamsong.mp3

http://www.youtube.com/watch?v=Ylww2dOW7fg
MARC BOLAN的演出是無人可取代的.
華麗遙滾萬歲
@羅彼仙奴 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-11, 08:32 PM   #1032
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
等一陣,現在開新thread。
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-11, 08:33 PM   #1033
popomo
Senior Gamer

註冊日期: May 2006
引用:
作者: Sar8 查看文章
他靠住強大的身體優勢,所以根本冇咩點練技巧..(某程度上都可以講係唔需要)
中距離仲未有到達穩定既階段
而且成隊人除左三個人之外
每個人既戰力都好有限

好彩今場小牛整體都做到野
如果唔係今日一輸
第7場就爭好遠
其實佢技巧有進步,至少頭幾年可以放佢走左邊。
同埋佢的進步係體能上為主
不同d wade咁全面
popomo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-11, 09:35 PM   #1034
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: popomo 查看文章
其實佢技巧有進步,至少頭幾年可以放佢走左邊。
同埋佢的進步係體能上為主
不同d wade咁全面
但一日依然靠咁勁體能,對佢都冇咩好處

今年冇睇熱火比賽
D wade D中距離練成點

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 22 - NBA 2009 正式開鑼 ~~Where amazing happens ? 阿聰 體育版 990 01-20-09 12:44 PM
2007 adidas SuperStar NBA 30支隊伍 紀念版 singingc 潮流版 33 01-17-07 10:05 AM
NBA 討論區 VOL. 16 - CLOSED - 請到 NBA 討論區 VOL. 17 繼續討論 阿聰 體育版 1000 01-11-07 11:07 AM
NBA 討論區 VOL. 14 - 請移玉步到 VOL. 15 繼續討論 阿聰 體育版 1000 07-21-06 01:16 PM
NBA 討論區 VOL. 11 - 請轉到 NBA 討論區 VOL. 12 繼續討論 阿聰 體育版 1003 01-23-06 01:52 PM

現在的時間是 09:07 PM

手機版 | APP版