Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 10-21-16, 11:35 AM   #1001
MO
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 神名レオ 查看文章
係呢度睇到嘅笑料:
價格好高要40000yen
部機好重
個座要賣4-500
已經知冇第三方支援等等(資料不停更新中)
不如搵人翻譯掉返呢啲料過去2ch之類
等我地香港再威返次
橫掂啲料咁堅
仲堅過船公司啲颱風消息
MO 目前離線  
舊 10-21-16, 11:36 AM   #1002
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
任天堂最神怪嘅地方係...
大部人睇佢強勢嘅時候佢就弱,
你估佢無料到時就大賣特賣~
貓太部 目前離線  
舊 10-21-16, 11:40 AM   #1003
ycyleo
Game Master

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDycyleo07
XBox Live Gamertagycyleo
老實睇完有D興趣
呢部如果有岩玩既game應該會買

直播網(有同我打EXVS隨時入鏡,請注意):
http://zh-tw.twitch.tv/ycyleo
ycyleo 目前離線  
舊 10-21-16, 11:44 AM   #1004
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
任天堂話今年內唔會公佈遊戲陣容

引用:
作者: 神名レオ 查看文章
係呢度睇到嘅笑料:
價格好高要40000yen
部機好重
個座要賣4-500
已經知冇第三方支援等等(資料不停更新中)
不如搵人翻譯掉返呢啲料過去2ch之類
等我地香港再威返次
橫掂啲料咁堅
算啦有偏見嘅人點都無可能說服佢地
只希望佢地唔好keep住誤導其他人

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 10-21-16, 12:05 PM   #1005
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
噤如果以marketing 角度為立場

先唔講 / 估部Switch 有咩缺點

今次部Switch 比同期兩部主機有咩優點?

先唔講game 陣容, 老任今次部Switch 我真係睇唔到有咩大優勢可以令佢跑出或平手

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 10-21-16, 12:11 PM   #1006
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
老任大可繼續我行我素,繼續俾人話淨係得一堆自家GAME自己玩自己嘢
但睇下依家過百萬嘅作品除咗老外嗰堆外日廠自己依家邊個手持過百萬嘅作品多
點解要迫自己跟大隊追上去?
野良猫 目前離線  
舊 10-21-16, 12:18 PM   #1007
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
佢可能就係想SELL 同樂..朋友中有人拎出黎,大家玩過OK
LIGHT USER 可能會入坑,佢地未必太睇重機能, 反而見到Mario ,PM,尼D 有一定吸客能力

MK, MADE IN WARIO,SPLATOON ,任天狗 尼類GAME 有大機會好吃香

此篇文章於 10-21-16 12:23 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線  
舊 10-21-16, 12:22 PM   #1008
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: N0T51B 查看文章

算啦有偏見嘅人點都無可能說服佢地
只希望佢地唔好keep住誤導其他人
冇所謂啦
黑任對任記黎講都係一種免費宣傳
由手機版發出
wsx360 目前離線  
舊 10-21-16, 12:35 PM   #1009
Fio

註冊日期: Dec 2001
好似多數人唔睇好,我返而幾有興趣
wii之後冇買家用機只係買咗psv,而且當年480p嘅smg同metroid prime我已經覺得好正,所以佢效果好過psv同3ds已經ok
都係果句,game唔好玩嘅,去到4k都冇用,好玩嘅even 720p都夠
好明顯我當佢可以喺電視玩嘅手提機多過家用機

不過希望唔好再鎖區, 一部機有得玩哂中英日真係方便好多
Fio 目前離線  
舊 10-21-16, 12:52 PM   #1010
N0T51B
Game Master
非中國藉

Nintendo Switch ID6353-4652-6032
WSJ: 每部SWITCH都連dock賣

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 10-21-16, 01:00 PM   #1011
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
想知對唔對應舊wiimote?
買左好多對,雖然都唔會開盒用
Terry仔 目前線上  
舊 10-21-16, 01:04 PM   #1012
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 噹噹dondon 查看文章
只能夠講咁樣黎睇到一件產品銷售表現
咁可以炒哂marketing班友佢
我講緊市場反應
Kain 目前離線  
舊 10-21-16, 01:16 PM   #1013
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
暫時睇到條片一定美化...
好似飛機果PART , 1 play 用左右制,問題不大, 但耳筒條線一定好煩下
NBA 果PART 一定唔太得, 手大肥人一定唔好揸手, 細MON 打機,波都睇唔到
又會有週邊廠出XL size左右制

另一個係電量,散熱,
我覺得唔插DOCK 掌機Mode可玩over 4hr係基本
散熱.... note 7 都可爆炸,有咩事故, 老任真係可收皮

此篇文章於 10-21-16 01:21 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線  
舊 10-21-16, 01:17 PM   #1014
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
估唔到果座連性能強化都沒有OTL

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, P3F(9月?)
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線  
舊 10-21-16, 01:30 PM   #1015
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

整個任天堂 Nintendo Switch 宣傳影片也在加拿大溫哥華市拍攝

The entire Nintendo Switch commercial was filmed in Vancouver (Video)
http://dailyhive.com/vancouver/ninte...d-in-vancouver

neo2046 目前離線  
舊 10-21-16, 01:35 PM   #1016
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
向好的方邊想

我有得玩高清比卡超正傳未?

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, P3F(9月?)
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線  
舊 10-21-16, 01:35 PM   #1017
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
任記市場不嬲同索尼/M$冇乜交集
照顧番自已客群就好了

此篇文章於 10-21-16 02:07 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前線上  
舊 10-21-16, 01:41 PM   #1018
N0T51B
Game Master
非中國藉

引用:
作者: Terry仔 查看文章
想知對唔對應舊wiimote?
買左好多對,雖然都唔會開盒用
根據eurogamers之前嘅消息
SWITCH 對應WiiMote 同GamePad
不過Joy-con內置新一代震動功能,WiiMote可能玩唔到部分遊戲

引用:
作者: 信長 查看文章
暫時睇到條片一定美化...
好似飛機果PART , 1 play 用左右制,問題不大, 但耳筒條線一定好煩下
NBA 果PART 一定唔太得, 手大肥人一定唔好揸手, 細MON 打機,波都睇唔到
又會有週邊廠出XL size左右制

另一個係電量,散熱,
我覺得唔插DOCK 掌機Mode可玩over 4hr係基本
散熱.... note 7 都可爆炸,有咩事故, 老任真係可收皮
品質方面老任不嬲都襟玩,佢肯定做咗多次散熱test先敢量產
我只希望佢俾我地自己換電池
用得tegra我都唔奢望佢玩得耐

N0T51B 目前離線  
舊 10-21-16, 02:08 PM   #1019
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
睇左片,第一個反應係:下?咁樣既?

雖然覺得任記做得好好,應該要係咁手提加家用,因為不能夠再出部xb ps咁既機,但,會唔會好多舊野?特別個手製?同埋,點解係要可以拆開兩個人玩?應該個mon連埋D制,夾D人買多部麻…

第二,個座好大,ipad個座都唔係好大囉…

舊 10-21-16, 02:09 PM   #1020
tylau

PSN  IDkeithlau81
如果本體不能同deck airplay真失敗

仲有 點解要設計到個deck遮住個screen?
唔開機 standby時做下notification , alarm都好丫
當second screen打機都好丫
tylau 目前離線  
舊 10-21-16, 02:10 PM   #1021
安安

註冊日期: Jan 2002
日本嗰面其實無得輸

如果日系廠轉出 PS4/NSwitch 雙平台
同3DS又能共存的話
安安 目前離線  
舊 10-21-16, 02:25 PM   #1022
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
都有可能係PAD MODE行50%效能
插上個DOCK就行100%既

等佢比個SPEC出黎先算啦

此篇文章於 10-21-16 02:28 PM 被 lineage19 編輯。
lineage19 目前離線  
舊 10-21-16, 02:27 PM   #1023
david
The One

註冊日期: Mar 2002
https://blogs.nvidia.com/blog/2016/1...ntendo-switch/

100%係突瓜

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線  
舊 10-21-16, 02:28 PM   #1024
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
BTW我覺得3個鐘真係差唔多啦
VITA都行唔到3個鐘啦....

同埋話PSP已經有得直接OUTPUT TV既...
係唔係無視左VITA 已經CUT左呢個功能...? 另外出左部VITA TV呢?
同埋我想講VITA TV打VITA GAME好似疾左D... (只試過一隻GAME)
lineage19 目前離線  
舊 10-21-16, 02:39 PM   #1025
david
The One

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch specifications
After Nvidia's last showing with the RSX chip on the PS3, the Nintendo Switch will be sporting a custom Tegra processor, another leak that has come true. According to Nvidia, it's a "high-efficiency scalable processor includes an Nvidia GPU based on the same architecture as the world’s top-performing GeForce gaming graphics cards." The idea, according to the company, is to allow blistering fast to the mainstream, building NVN - a new API to make this possible, along with a new physics engine, advanced game tools, and libraries to boot. Though nothing has been said of its raw performance numbers, its developer kits allegedly sport the following specifications:

• Four ARM Cortex-A57 cores, max 2GHz
  • Nvidia second-generation Maxwell architecture
  • 256 CUDA cores, max 1GHz, 1024 FLOPS/cycle
  • 4GB RAM (25.6 GB/s, VRAM shared)
  • 32 GB storage (Max transfer 400 MB/s)
  • USB 2.0 and 3.0
  • 1280 x 720 6.2-inch IPS LCD
  • 1080p at 60 fps or 4k at 30 fps max video output
  • Capcitance method, 10-point multi-touch

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch 香港, NS, 任天堂, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
[討論] 你覺得 Nintendo Switch 喺家庭機版定手提機版開 “ TAG ” 好 ? neo2046 電視遊戲討論版 106 01-11-17 04:43 PM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[任天堂] [E3] 6月11日零時至12日 [極秘的樹屋博覽會] : "Let's Play 任天堂 -『Nintendo@E3』" Netnet 電視遊戲討論版 190 06-12-14 04:07 PM

現在的時間是 10:21 PM

手機版 | APP版