Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 01-08-15, 10:13 PM   #1001
KUTAR#
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: Tenzan 查看文章
睇夜景要上六甲山/摩耶山, 坐纜車到山上有CAFE可以坐住慢慢睇夜景。

有馬其實都算早關門, 4點先至去到可能唔太多鋪頭可以逛。
我都打算坐吊車去六甲山, 之後坐纜車落山
會在有馬過夜, 如果11點checkout
行溫泉街 -> 坐六甲山吊車 -> 六甲山花園 -> 夜景 -> 纜車落山 -> 回大阪

這樣行程算ok嗎?

引用:
作者: ammms 查看文章
我覺得如果第一次自由行的話
最起碼要知道
酒店離去開機場要識兩條路
我對上果次難波出發去機場預兩個鐘
諗住搭南海鐵路實有大把時間
點知一去到就話剛剛有人跳路軌
攪到要全線封個幾鐘
果次我要周圍問人點搭第二條線去番機場
雖然唔係好複雜
不過有兩手準備就唔使有突發時件出現時擔驚受拍

奈良得個公園去睇鹿
我諗你唔會睇佛寺睇足一日卦
奈良預半日掛的了
睇建築物去京都靘好多
如果唔係中途轉酒店住京都果邊
plan 一日行兩三個景點已經好攰了
我上次上完清水寺已經差唔多中暑唔想行

海遊館行到 1 個至 1.5 小時左右
可以近距離睇企鵝都幾得意
不過我上次都係去睇高達展順路入埋去睇
叫做意外收穫

宅野你晚晚去日本橋果邊睇啦
Animate, 壽屋, K-books 等大把野睇
好似仲有間 Gee Store 係 cospa 專門店
啱 48 group 嘅話
難波有 AKB cafe 同 NMB 專門店
不過唔會好似信和咁開到咁夜
通常 8:00 pm 關門
多謝提醒!

可能day 1就忍唔到手去Animate, Gee Store

引用:
作者: Hitomi 查看文章
神戶對我黎市好悶
京都奈良一定優先

不過既然去有馬~~路過食下神戶牛都OK~~
咁請問食牛有冇推薦呢?
旅行書推薦一家叫ステーキランドKOBE
唔知好唔好
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-15, 12:40 AM   #1002
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
請各位又再移玉步

日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.8

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.6 Hitomi ~清談館~ 1001 05-25-14 10:46 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 07:10 PM

手機版 | APP版