Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 10-18-16, 12:01 PM   #976
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Penny仔 查看文章
外線能力備受懷疑的bulls, 再trade 多件冇外圍兼且要用波的mcw
這安排的確有趣

....bucks 真係蝕到喊, 原本由knight 到而家變左做snell
(不過我覺得snell 好過Ben McLemore...)
唯一解釋係Bulls真係對Rondo同Wade既耐戰力仲有疑慮掛,
搵個MCW練吓兵當備胎甘用,
不過而家Bulls山積左一埋後場又真係未免太多啦,
話就話而家走勢係打small ball啫

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-16, 10:07 AM   #977
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
唯一解釋係Bulls真係對Rondo同Wade既耐戰力仲有疑慮掛,
搵個MCW練吓兵當備胎甘用,
不過而家Bulls山積左一埋後場又真係未免太多啦,
話就話而家走勢係打small ball啫
都冇咩人可以穩定投三分,打小球打條鐵咩⋯⋯

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-16, 04:13 PM   #978
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
作者: 阿聰 查看文章
都冇咩人可以穩定投三分,打小球打條鐵咩⋯⋯
Rondo: 我打small ball何止唔使3分,我連FT都可以唔使 (笑)

我的雜談小屋
舊 10-19-16, 04:56 PM   #979
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
唔使,同唔得,係兩樣野來

舊 10-20-16, 10:59 AM   #980
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
Rondo: 我打small ball何止唔使3分,我連FT都可以唔使 (笑)
RONDO:我單靠擦助攻就可以擦出存在感。
引用:
作者: Sar8 查看文章
唔使,同唔得,係兩樣野來
所言甚是⋯⋯RONDO 3PT FG同FT FG真係唔得嘛⋯⋯

舊 10-20-16, 11:02 AM   #981
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
Rondo已經由以前沒有3分, 進步到去唔得/麻麻啦
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-16, 11:06 AM   #982
阿聰

引用:
Rondo已經由以前沒有3分, 進步到去唔得/麻麻啦
總之睇見個陣容就怪雞啦,送走埋SNELL後又少一支炮仔。

舊 10-20-16, 12:24 PM   #983
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
Kerr好似搵到McGee說明書

舊 10-20-16, 03:15 PM   #984
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: 搖搖 查看文章
Kerr好似搵到McGee說明書
拎冠軍果年既green就係成功控制到既mcgee咁 lol

舊 10-24-16, 04:07 PM   #985
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
易帝

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-16, 04:34 PM   #986
Penny仔

就算入到15人名單, 肯定都係得個坐字
一定拎唔到合約入面既獎金...既然係咁不如走啦
舊 10-25-16, 11:00 AM   #987
阿聰

原來走了⋯
http://sports.now.com/home/other/details?id=16385943547

舊 10-25-16, 04:19 PM   #988
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
上論壇仲有啲人話LA走寶,話易弟明明有能力做stretch 4.....真係啞哂咀

我的雜談小屋
舊 10-25-16, 04:50 PM   #989
JMi

註冊日期: Feb 2011
係留唔到呀 尋日會方好鄭重地出左聲明 擺明驚得罪壕客 lol

阿聯問題唔係進攻 係防守打zone棟係中間就有d作用
但nba你自己stretch到 但腳步唔夠快守人地stretch或者pnp咁等同無防守力可言
後生仲可以慢慢累積經驗學 所以咪寧願比機會後生仔囉

舊 10-25-16, 05:09 PM   #990
阿聰

引用:
上論壇仲有啲人話LA走寶,話易弟明明有能力做stretch 4.....真係啞哂咀
只不過咁樣做就體面D囉⋯⋯LAL算係俾捉面易帝。

舊 10-25-16, 05:16 PM   #991
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
只不過咁樣做就體面D囉⋯⋯LAL算係俾捉面易帝。
睇得出LAL都怕得罪強國fans果堆玻璃心.....

不過算啦,易帝都叫有努力過,好嚟好去大家了左件事就夠

我的雜談小屋
舊 10-26-16, 09:11 AM   #992
Penny仔

投降啦,
cavs 不要再binc 了
舊 10-26-16, 09:20 AM   #993
阿聰

引用:
睇得出LAL都怕得罪強國fans果堆玻璃心.....

不過算啦,易帝都叫有努力過,好嚟好去大家了左件事就夠
大家做得得體就OK,畢竟係商業交易。
對易帝冇壞,就返去CBA繼續屈機。

舊 10-26-16, 09:46 AM   #994
Penny仔

引用:
大家做得得體就OK,畢竟係商業交易。
對易帝冇壞,就返去CBA繼續屈機。
份約好似部份保障, 易帝都有廿幾萬美金袋返
舊 10-26-16, 10:44 AM   #995
阿聰

引用:
份約好似部份保障, 易帝都有廿幾萬美金袋返
咁幾好啊⋯⋯當去旅遊。

舊 10-26-16, 12:13 PM   #996
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

PSN  IDARMY_Momo
勇士會唔會第一場主場就.......

舊 10-26-16, 12:15 PM   #997
flmthy
Insane Gamer

註冊日期: May 2005
Kawhi 成長左好多
LMA 解放埋 生猛好多
相反勇士個戰術加左 KD 好似冇加咁......
flmthy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-16, 12:29 PM   #998
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
勇士有排比人笑

雖然我覺得佢會好似熱火第一年咁

舊 10-26-16, 12:33 PM   #999
sunnypigdog
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Sar8 查看文章
勇士有排比人笑

雖然我覺得佢會好似熱火第一年咁
但今年唔得未必有下年
總覺得今年唔得KD就會走, 之後就會掛三姓家奴個名一世

舊 10-26-16, 12:34 PM   #1000
flmthy
Insane Gamer

註冊日期: May 2005
勇士大部份 play
pick --> 三分 準就話, 唔準 KD 自己單打仲準
flmthy 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 39 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 05-11-16 10:31 AM
NBA 討論區 VOL. 37 - 轉會市場開啟 阿聰 體育版 1018 04-16-15 01:39 PM
NBA 討論區 VOL. 36 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 07-04-14 01:36 PM
NBA 討論區 VOL. 35 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 02-08-14 01:09 AM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM

現在的時間是 04:28 AM

手機版 | APP版