Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-25-07, 02:14 AM   #76
Time
God of Gamer
AwAkE~!

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDTime-6RD-
呢個topic off晒...變左KOF XI...

其實好簡單,若果硬係要以02,98既態度去玩XI或MIA等新作...只會另自己更難受...

"の住人"
数えきれない…でも少しの歳月は流れ いったい君の事を
どれくらい分かってるのかな? 指先で地図辿るようには
上手く行かないね 気づいているよ不安そうな顔
隠してるくらい 急ぎ足の明日へと抵抗するように
駆け回っていても不思議なくらい… この胸は君を描くよ
見上げれば輝きは色褪せず溢れていた どんな時も照らしてる
あの太陽のようになれたなら
Time 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-07, 02:25 AM   #77
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: LoliMoe 查看文章
CAPCOM唔係出戰國巴沙拿X咩?

xi屈都係果三幾個角色啫
名義上係Capcom出
但整係交比Arc System整(即係GGXX既開發團體)
我相信呢個BASARA X既定位,同絕大部份人所定義既「Capcom 2D FTG」係唔同

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-07, 11:13 AM   #78
Abale~姬絲汀小美
◆Whip Moderator◆
經一事...長一智

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
完全睇唔明你想講咩+想表達D咩
可唔可以用我睇得明既方式寫多次

不過你自己有系統上提供比你走既方法唔去諗方法應對運用
咁關個系統咩事
我亦都唔知你想點
我老早講左係觀點角度問題,你覺得系統好,但我覺得系統唔好,就係咁

Click---> 大陸創意毒食物------[版主按]:中國大陸各省地區各項有問題食物新聞。<---
Click--->[電玩產業]全球轟動Capcom 2007年10月10日: << 1010魔物獵人空投支票 >>事件

此篇文章於 09-25-07 11:18 AM 被 Abale~姬絲汀小美 編輯。
Abale~姬絲汀小美 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-07, 01:14 PM   #79
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: Abale~姬絲汀小美 查看文章
我亦都唔知你想點
我老早講左係觀點角度問題,你覺得系統好,但我覺得系統唔好,就係咁
冷靜d, off晒topic la, 講番隻98啦! 唔知大家想唔想隻98remake有新system e.g. BC技?
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-07, 01:56 PM   #80
RS 200

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
引用:
作者: pierrekwok 查看文章
冷靜d, off晒topic la, 講番隻98啦! 唔知大家想唔想隻98remake有新system e.g. BC技?
唔想,想玩bc玩返02啦.....玩乜98丫....
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-07, 02:03 PM   #81
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
CAPCOM唔係出戰國巴沙拿X咩?

xi屈都係果三幾個角色啫
果隻唔係C社自家開發

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-07, 02:08 PM   #82
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: RS 200 查看文章
唔想,想玩bc玩返02啦.....玩乜98丫....
對~~我都唔想見到有BC技、QUICK SHIFT嘅98...

舊 09-25-07, 04:55 PM   #83
LoliMoe
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
名義上係Capcom出
但整係交比Arc System整(即係GGXX既開發團體)
我相信呢個BASARA X既定位,同絕大部份人所定義既「Capcom 2D FTG」係唔同
期待度下降了
LoliMoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-07, 06:10 PM   #84
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
期待度下降了
由公佈係Arc System既瞬間
我已經預定呢隻會係糞game咁既心態再去玩/

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-07, 06:33 PM   #85
Guy
Game Master
Taylor

PSN  IDguyyiu
引用:
作者: pierrekwok 查看文章
與其再出舊game remake街機版, 我寧願佢擺多d資源落新作(尤其KOF XII), 同埋俾番隻MOW2我... 仲有, 唔好做死格鬥game, 做下溝女game!
老實講,我恨左mow2好幾年...但係咁又點..snk一直都冇任何音訊..唉

GUY修行中
Guy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-07, 06:40 PM   #86
Montella
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
98平衡度算係歴代以來較好的一隻, 加入咁多[新角]我驚會破壞原有balance.

個人比較prefer 原汁原味嘅98......

(作為fans,呢隻點都會買的)

此篇文章於 09-25-07 06:42 PM 被 Montella 編輯。
Montella 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-07, 06:47 PM   #87
Guy
Game Master
Taylor

引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
對~~我都唔想見到有BC技、QUICK SHIFT嘅98...
但我需要有連技修正既98

GUY修行中
舊 09-25-07, 06:51 PM   #88
Guy
Game Master
Taylor

引用:
作者: Montella 查看文章
98平衡度算係歴代以來較好的一隻, 加入咁多[新角]我驚會破壞原有balance.

個人比較prefer 原汁原味嘅98......

(作為fans,呢隻點都會買的)
個人認為98唔係角色最平衡...
你地試下玩99"唔玩"援助..就知道99其實好好玩
真係一d都唔屈...隻隻角色都好渣果下好玩..我記得ryo大波同亂舞係唔會連hit..只有天地連
想當年我係塘寶成班人都係咁樣打99既...所以99係塘寶都算係幾長命既 game

GUY修行中
舊 09-25-07, 07:04 PM   #89
bbmanonline
Crazy Gamer
Key社之吉詳物

註冊日期: May 2006
話說我由細玩SF玩到大
玩KOF成日出唔到蕉
KOF2000好像易出一點...
bbmanonline 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-07, 07:12 PM   #90
一一
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
引用:
作者: bbmanonline 查看文章
話說我由細玩SF玩到大
玩KOF成日出唔到蕉
97最易
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-07, 07:22 PM   #91
Montella
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: Guy 查看文章
個人認為98唔係角色最平衡...
你地試下玩99"唔玩"援助..就知道99其實好好玩
真係一d都唔屈...隻隻角色都好渣果下好玩..我記得ryo大波同亂舞係唔會連hit..只有天地連
想當年我係塘寶成班人都係咁樣打99既...所以99係塘寶都算係幾長命既 game
99嘅whip同Jhun屈到喊.

見過高手用whip,Jhun,iori 三十幾連勝. 多數一抽三.....

同埋backstep 整衰左隻game.

舊 09-25-07, 07:34 PM   #92
中考介
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
呢隻正呀 希望會出街機啦
最重要呢隻有番香澄用
有佢既拳皇一定要捧場
拳皇最索既女非佢莫屬
中考介 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-07, 02:11 AM   #93
兄澤命斗
Game Master

註冊日期: Jul 2002
http://japan.gamespot.com/ps2/news/s...0356987,00.htm
neogeo博士訪問
兄澤命斗 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-07, 04:25 AM   #94
Guy
Game Master
Taylor

引用:
作者: Montella 查看文章
99嘅whip同Jhun屈到喊.

見過高手用whip,Jhun,iori 三十幾連勝. 多數一抽三.....

同埋backstep 整衰左隻game.
全分最勁係call人全身無敵,同重擊超快..但唔玩援助佢好難出到果下空中2bx?>超必
whip...真係唔知佢係99有幾勁
後ab我覺得好正呀...kyo1都係靠呢下搵食

GUY修行中
舊 12-20-07, 08:47 PM   #95
神祕人1號
Moderator
網上自由人

註冊日期: Jan 2002
KOF'98 アルティメットマッチの公式ホームページが公開!
http://game.snkplaymore.co.jp/official/kof98um/
神祕人1號 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-07, 11:46 PM   #96
KONG529
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: 神祕人1號 查看文章
KOF'98 アルティメットマッチの公式ホームページが公開!
http://game.snkplaymore.co.jp/official/kof98um/
NEOGEO博士專訪↓
http://www.snkplaymore.com.hk/snkgigapower/vol.31.pdf
KONG529 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-07, 11:11 AM   #97
Dick
Insane Gamer
最強的二打六

註冊日期: Apr 2005
Nintendo Switch IDSW-0587-5068-6015
3DS Friend Code4897 7389 7987
PSN  IDTwofightsix
畫面有無improve ?? 有無圖睇下啊
Dick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-07, 11:37 AM   #98
fafawan
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
幾時出,點解咁耐都冇聲氣家

JUS:201948830377
fafawan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-07, 02:27 PM   #99
Time
AwAkE~!

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDTime-6RD-
引用:
作者: fafawan 查看文章
幾時出,點解咁耐都冇聲氣家
街機版預定08年春,我諗PS2版應該會學MIA咁同步推出咁濟...

"の住人"
数えきれない…でも少しの歳月は流れ いったい君の事を
どれくらい分かってるのかな? 指先で地図辿るようには
上手く行かないね 気づいているよ不安そうな顔
隠してるくらい 急ぎ足の明日へと抵抗するように
駆け回っていても不思議なくらい… この胸は君を描くよ
見上げれば輝きは色褪せず溢れていた どんな時も照らしてる
あの太陽のようになれたなら
Time 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-07, 04:31 PM   #100
YIUYIU
Banned
淆底最好扮隱形唔覆

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDJojONa
XBox Live GamertagJojONa
引用:
作者: bbmanonline 查看文章
話說我由細玩SF玩到大
玩KOF成日出唔到蕉
因為97同2000有樣野/system叫做"指令省略"...例如41236可以省略為16已經成立...

相信好多玩開KOF都未必知; 除左一班core KOF fans...
YIUYIU 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
nba西岸總決賽 盤口!! C-law 體育版 41 05-31-02 02:39 PM

現在的時間是 12:51 PM

手機版 | APP版