Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-19-12, 08:55 AM   #76
MTGO
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 26378669 查看文章
有無人要訂EDH DECK
我呢期可以去淘宝訂EDH DECK
1SET價錢1280人仔 約1626HKD
如果5個人夾錢買1SET都係每人326HKD+運費
睇下有無人夾
http://item.taobao.com/item.htm?id=1...obaoz_20120319
你好,我剛打算玩番magic在香港都找不到edh deck, 可以要counterpunch同天使嗎?

此篇文章於 03-19-12 09:05 AM 被 MTGO 編輯。
MTGO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-12, 12:02 AM   #77
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

註冊日期: Feb 2003
-DEL-

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」

此篇文章於 03-20-12 12:15 AM 被 Cancer 編輯。
Cancer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-12, 03:11 AM   #78
狂氣が唯一の友達さ

註冊日期: Jul 2011
PSN  IDm123654
引用:
作者: MTGO 查看文章
你好,我剛打算玩番magic在香港都找不到edh deck, 可以要counterpunch同天使嗎?
幫你訂唔係問題,不過你要就我時間地點
我基本上只會星期六出旺角LC打DECK,其他時間我要上班
嚴禁放飛機,同取消貨品同壓價
(我幫你訂嘢,我一蚊都無賺,只收番成本同運費.我都係想推動好個EDH風氣)

最後無論如何請你和我地個群組打一舖EDH,就當多謝我幫你訂嘢.我好憎D人幫佢訂完嘢攞完貨就拍屎忽走人,完全0交流.
我地群組唔介意用代牌,因為我都有用代牌.請到時預備好你副EDH,即使用預組果兩副EDH也OK

無問題就PM電話

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか
26378669 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-12, 03:37 AM   #79
狂氣が唯一の友達さ

暫時各位要訂EDH DECK LIST
河馬要Devour for Power + Political Puppets
MTGO要Heavenly Inferno, Counterpunch
A大 Mirror Mastery

如果要搭單就快來,只要有人夾齊多一SET,我會幫你訂埋
星期三下午1點如果無人搭單就出發,星期六交收

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか
舊 03-20-12, 08:56 AM   #80
ammms
God of Gamer
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
暫時各位要訂EDH DECK LIST
河馬要Devour for Power + Political Puppets
MTGO要Heavenly Inferno, Counterpunch
A大 Mirror Mastery

如果要搭單就快來,只要有人夾齊多一SET,我會幫你訂埋
星期三下午1點如果無人搭單就出發,星期六交收
我 ok
星期六俾錢給你
Thank You!
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-12, 12:37 PM   #81
MTGO

註冊日期: Jul 2009
引用:
幫你訂唔係問題,不過你要就我時間地點
我基本上只會星期六出旺角LC打DECK,其他時間我要上班
嚴禁放飛機,同取消貨品同壓價
(我幫你訂嘢,我一蚊都無賺,只收番成本同運費.我都係想推動好個EDH風氣)

最後無論如何請你和我地個群組打一舖EDH,就當多謝我幫你訂嘢.我好憎D人幫佢訂完嘢攞完貨就拍屎忽走人,完全0交流.
我地群組唔介意用代牌,因為我都有用代牌.請到時預備好你副EDH,即使用預組果兩副EDH也OK

無問題就PM電話
OK, 到時我同朋友黎用官方EDH 同你地大戰,吳好秒殺我地XD

舊 03-20-12, 04:19 PM   #82
ammms
渣根懦夫

http://www.wizards.com/Magic/Magazin...y/feature/187a

Announcement Date: March 20, 2012
Effective Date: April 2, 2012
Magic Online Effective Date: March 28, 2012

Innistrad Block Constructed
Intangible Virtue is banned.
Lingering Souls is banned.
舊 03-20-12, 04:54 PM   #83
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
作者: ammms 查看文章
http://www.wizards.com/Magic/Magazin...y/feature/187a

Announcement Date: March 20, 2012
Effective Date: April 2, 2012
Magic Online Effective Date: March 28, 2012

Innistrad Block Constructed
Intangible Virtue is banned.
Lingering Souls is banned.
block constructed

好似好多deck 打token

boros tokens /bw tokens...etc

被打面了...

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」

此篇文章於 03-20-12 04:59 PM 被 Cancer 編輯。
舊 03-20-12, 09:52 PM   #84
ammms
渣根懦夫

不過老老實實
我咁耐都未見過有人打 block constructed
雖然我都有副 Innistrad Block Constructed 用哂上面兩張咭

OT 少少
有冇人有玩 ios 上o既 Assassin's Creed Recollection
ios 上面o既 CCG 黎講
呢隻算唔錯
仲可以每日上網對戰賺分抽咭

此篇文章於 03-20-12 09:54 PM 被 ammms 編輯。
舊 03-21-12, 12:47 AM   #85
末日幽靈
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
沒想到老威真的出手
不過環境築構限定....不是T2有意思嗎?

不用非死不可的邊緣人
末日幽靈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-12, 08:00 AM   #86
ammms
渣根懦夫

可能唔想打壓到 T2 個個都係 wolf run 卦
舊 03-21-12, 12:28 PM   #87
孫伯符
Senior Gamer

http://www.wizards.com/Magic/Magazin...ily/arcana/933

正當VVK的DECKLIST遲遲未出的時候,AVR的trailer倒是出了。
莎莉雅沒變黑耶

http://www.wizards.com/Magic/Magazin.../daily/stf/187
話說這段似乎是在說莎莉雅崛起?
孫伯符 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-12, 02:06 PM   #88
狂氣が唯一の友達さ

Duel Deck series: Venser vs. Koth 有DECK LIST睇
http://www.gatheringmagic.com/adamst...ists-revealed/

睇完有伏味

TO a大
隻Assassin's Creed Recollection我都有玩過下
我覺得隻Assassin's Creed Recollection個節奏太快,又係即時,真係連諗既時間都無

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか

此篇文章於 03-21-12 02:25 PM 被 26378669 編輯。
舊 03-21-12, 03:03 PM   #89
孫伯符

引用:
Koth那邊如想像中糟,幸好還有新繪anger和單車打救;verser那邊還可但兩張新繪卡不怎樣。
話說回來,verser x koth這次序還真沒錯,怎看koth那邊都不夠力打到後期,verser畢竟能反守為攻的(攻受的意味)
舊 03-21-12, 03:28 PM   #90
Rafalex
剎那

註冊日期: Dec 2009
一如以往...duel deck都係為左planeswalker買而已
其他好的話只係bonus....

令人裹足不前的不是絕望,是放棄!
令人繼續前進的不是希望,是意志!
Rafalex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-12, 04:14 PM   #91
nomancow

註冊日期: Oct 2011
引用:
作者: 孫伯符 查看文章
Koth那邊如想像中糟,幸好還有新繪anger和單車打救;verser那邊還可但兩張新繪卡不怎樣。
話說回來,verser x koth這次序還真沒錯,怎看koth那邊都不夠力打到後期,verser畢竟能反守為攻的(攻受的意味)
都係本來張鄭嘉穎好睇d
nomancow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-12, 04:45 PM   #92
HM

仲有Path to Exile
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-12, 07:02 PM   #93
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
http://www.wizards.com/Magic/Magazin...ily/arcana/933

正當VVK的DECKLIST遲遲未出的時候,AVR的trailer倒是出了。
莎莉雅沒變黑耶
希望會出多另一個版本ge 佢.../ . \

下次回來Innistrad就會變黑了

引用:
雖然有野O岩用...
但真係太.....伏了...

舊 03-21-12, 07:41 PM   #94
簡..
Game Master

註冊日期: Jan 2008
>Assassin's Creed Recollection
沒有iSO, 玩不到

Anger和Preordain新繪都滿喜歡.

誰是莎莉雅?

最近沒時間寫每周新聞. 但想一提的是, 最近有人問Maro今set會有多少位pw.
他的回答是每個BLOCK都會有大約1-6位pw.
我覺得他的答法有點會令人故思亂想.
Garruk, Liliana, Sorin 為今block已出現的pw. 之前傳聞/大機會估計今set會有兩位pw.
但我就是不記得之前有過6位的這個說法 (新說法?
我沒記錯前例都好像最多5位. 突然出現一B 6位pw的說法是玩野還是真有其事 ?? 會是最近發生的事?
多一個空pw位, 是認真的嗎 ? Nissa Nissa Nissa

(碎碎念)
簡.. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-12, 08:06 PM   #95
孫伯符

引用:
作者: Cancer 查看文章
希望會出多另一個版本ge 佢.../ . \

下次回來Innistrad就會變黑了

雖然有野O岩用...
但真係太.....伏了...
出了Legend版,之後再上應該就變PW了?

V.V.K看來都是散收安定,怎說也不可能為了兩個男人丟百六出來啊(死

引用:
作者: 簡.. 查看文章

誰是莎莉雅?
http://magiccards.info/dka/tw/24.html
是中文的稱呼~
舊 03-21-12, 08:07 PM   #96
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
作者: 簡.. 查看文章
>Assassin's Creed Recollection
沒有iSO, 玩不到

Anger和Preordain新繪都滿喜歡.

誰是莎莉雅?

最近沒時間寫每周新聞. 但想一提的是, 最近有人問Maro今set會有多少位pw.
他的回答是每個BLOCK都會有大約1-6位pw.
我覺得他的答法有點會令人故思亂想.
Garruk, Liliana, Sorin 為今block已出現的pw. 之前傳聞/大機會估計今set會有兩位pw.
但我就是不記得之前有過6位的這個說法 (新說法?
我沒記錯前例都好像最多5位. 突然出現一B 6位pw的說法是玩野還是真有其事 ?? 會是最近發生的事?
多一個空pw位, 是認真的嗎 ? Nissa Nissa Nissa
莎莉雅

我想知....Innistrad 故事係唔係發生係zendika 之後...lol
nissa 搵sorin 搵上門都算 合理丫

舊 03-21-12, 08:10 PM   #97
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
出了Legend版,之後再上應該就變PW了?

V.V.K看來都是散收安定,怎說也不可能為了兩個男人丟百六出來啊(死
未必ge
可以好似卡馬爾咁~~

Kamahl, Fist of Krosa
Kamahl, Pit Fighter

果然明眼人都知venser和KOTH 的關係,就是攻和..(ry

此篇文章於 03-21-12 08:13 PM 被 Cancer 編輯。
舊 03-21-12, 08:22 PM   #98
孫伯符

引用:
作者: Cancer 查看文章
未必ge
可以好似卡馬爾咁~~

Kamahl, Fist of Krosa
Kamahl, Pit Fighter

果然明眼人都知venser和KOTH 的關係,就是攻和..(ry
變種(拖)

明眼?那該是攻受眼吧XDDDDDDDDDD
舊 03-21-12, 09:15 PM   #99
孤鎗客

註冊日期: Dec 2011
XBox Live GamertagSENTINEL1080
>莎莉雅沒變黑耶
http://www.youtube.com/watch?v=OyCNS...ature=youtu.be
好像有啊…
00:26後…
孤鎗客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-12, 09:30 PM   #100
ammms
渣根懦夫

引用:
Duel Deck series: Venser vs. Koth 有DECK LIST睇
http://www.gatheringmagic.com/adamst...ists-revealed/

睇完有伏味

TO a大
隻Assassin's Creed Recollection我都有玩過下
我覺得隻Assassin's Creed Recollection個節奏太快,又係即時,真係連諗既時間都無
我反而幾鍾意佢係 real time 咁玩
某程度上你熟隻 game 就可以玩快 d
有少少著數
以前我都有打過一排街機隻 Key of Avalon
又係要快同熟 d 咭
果陣做 key holder 10 秒行哂所有 action
另外果 3 個 chaser 諗慢少少都追唔到上黎開戰

Duel Deck 有少少我想收的咭
應該都會買一盒o既
上次 d event deck 明明賣大包的說 ......

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Magic: The Gathering 討論交流區 turn4 簡.. 收藏品討論版 1000 03-17-12 02:35 PM
MAGIC THE GATHERING elmond 收藏品討論版 12 07-23-11 10:49 AM
Magic: The Gathering 討論交流區 - Magic 2012 7月15日正式發售 簡.. 收藏品討論版 1011 07-17-11 08:18 AM
Magic: the gathering majestyk 收藏品討論版 13 09-18-03 12:27 PM

現在的時間是 08:40 PM

手機版 | APP版