Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-05-16, 11:53 AM   #9851
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
隻 external 難唔難拆?上網睇片好似要好暴力咁...
陣間出旺角格價先~

舊 02-05-16, 12:20 PM   #9852
埃及使者
God of Gamer
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
得個外殼難拆
拆左後搵野係HDD側面空隙鬆一鬆就得

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-16, 01:12 PM   #9853
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 埃及使者 查看文章
我自己當初都係打算500GB+2TB EXT
但衰身癢又想試下拎GAME,就買左1TB版+2TB EXT自己換

唔難換,而且最好新機未玩就換
我都係REINSTALL 10分鐘唔夠就搞掂

2TB多數都係推薦死雞BACKUP PLUS SLIM 2TB
而且仲送200GB ONE DRIVE (有限期)
見人講又分咩V2乜物先死

舊 02-05-16, 06:25 PM   #9854
埃及使者
玻璃般的存在

邊理得咁多
仲理就唔使玩啦

GGF - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
舊 02-05-16, 10:02 PM   #9855
布甸
Game Master
遊民一族

係 sony store 買左 $3180 1TB,
除o左 uncharted & 3 個月會藉外,
仲送多個 cover(雖然無咩用),
同電子現金劵,無記錯應該係 $100。

而家登記 digital game,請問 PSN ID 即係咩?
HK PSN 個 Login ID?個 email?

ps. 已登記...
pss. 估唔到隻 external HDD 又無想像中咁難拆,
只係一插一轉,幾野就開o左,

此篇文章於 02-05-16 11:18 PM 被 布甸 編輯。
布甸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-16, 11:34 PM   #9856
埃及使者
玻璃般的存在

恭喜入手
我仲繼續緊奧丁XD

網上睇好似好難開
但自己拆隻HDD就覺得好鬼易

GGF - 棄坑

舊 02-06-16, 12:56 AM   #9857
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
恭喜入手
我仲繼續緊奧丁XD

網上睇好似好難開
但自己拆隻HDD就覺得好鬼易
拆開NOTEBOOK,呢隻HDD EASY JOB到

今日一口氣搞晒所有PS機

PS4 500>2000

PS3 120>1000

PSV 16>64

$$$$$$

此篇文章於 02-06-16 01:04 AM 被 ゆり 編輯。
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-16, 11:14 AM   #9858
布甸
Game Master
遊民一族

雖然有新機,但未有 game 玩... 隻 uncharted 無貨,
要年後先有。

請問有咩 PS4 正 game 推介?本身中意 uncharted(買機都係為佢)
同蘿菈呢類 game。

剛剛登記部機,送多 3 個月保養;依家睇返尋日登記 free game 時用o左 Login ID,
唔係用 PSN ID... 唔知有無問題... (不過之前見 free game 已送完,睇黎都係無望)

此篇文章於 02-06-16 11:31 AM 被 布甸 編輯。
布甸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-16, 02:47 PM   #9859
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
psn好多game做新年特惠,有d平到幾十蚊~
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-16, 03:50 PM   #9860
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 布甸 查看文章
雖然有新機,但未有 game 玩... 隻 uncharted 無貨,
要年後先有。

請問有咩 PS4 正 game 推介?本身中意 uncharted(買機都係為佢)
同蘿菈呢類 game。

剛剛登記部機,送多 3 個月保養;依家睇返尋日登記 free game 時用o左 Login ID,
唔係用 PSN ID... 唔知有無問題... (不過之前見 free game 已送完,睇黎都係無望)
the last of us

舊 02-06-16, 04:50 PM   #9861
ck001100
Junior Member

註冊日期: Feb 2016
Hello各位ching, 小弟剛剛買了PS4, 返屋企第一時間更新同login PSN (日本), 但去到確認email時就話確認唔到.
之後我開返部PS3同PSV, 兩部都要更新, 更新完同樣話確認唔到email. 我上日本PSN web site login 都係唔得(去account 管理果版都係話email有問題), 但呢個email address 係一向用緊
小弟有幾個月冇打機, 唔知係咪miss 左d野
有冇ching 肯賜教?
ck001100 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-16, 05:08 PM   #9862
yorkyork

註冊日期: May 2010
我試過咁係我改完登入email之後,
你幾個月冇打會唔會比人改左email...?
你試下查下你個PSN名你冇玩呢段時間有冇動靜
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-16, 05:13 PM   #9863
ck001100

引用:
作者: yorkyork 查看文章
我試過咁係我改完登入email之後,
你幾個月冇打會唔會比人改左email...?
你試下查下你個PSN名你冇玩呢段時間有冇動靜
我PSN email address 冇改過, 一向用緊hotmail
佢俾我轉email address, 我轉用gmail 都係唔得
我見巴哈都有人有呢個問題
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...A=19386&tnum=2

請問ching 你現在是login到?
舊 02-06-16, 05:20 PM   #9864
yorkyork

註冊日期: May 2010
篇野咁新咁應該新問題黎,
唔清楚冇機係身,sorry
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-16, 05:24 PM   #9865
ck001100

引用:
作者: yorkyork 查看文章
篇野咁新咁應該新問題黎,
唔清楚冇機係身,sorry
多謝ching回覆
舊 02-06-16, 06:14 PM   #9866
埃及使者
玻璃般的存在

我自己都LOGIN唔返日本PSN
加新使用者都唔得
PS3壞前都仲玩緊
但就用香港PSN LOGIN+設定左

唔知係咪同PS4既SETTING有關

GGF - 棄坑

舊 02-06-16, 06:35 PM   #9867
ck001100

原來係PSN email系統有問題
http://www.jp.playstation.com/psn/state2.html
舊 02-06-16, 08:32 PM   #9868
劍仔
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
想問下係邊買ps4好d? 今日上左旺角sony store話冇晒1tb, 唔知其他sony store仲有冇, 定係藍店買其實都差唔多?
劍仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-16, 08:33 PM   #9869
埃及使者
玻璃般的存在

引用:
作者: 劍仔 查看文章
想問下係邊買ps4好d? 今日上左旺角sony store話冇晒1tb, 唔知其他sony store仲有冇, 定係藍店買其實都差唔多?
惠豐?
我之前問過話要過年後先有

去藍店買啦

GGF - 棄坑

舊 02-06-16, 09:40 PM   #9870
布甸
Game Master
遊民一族

引用:
我尋日先係 MK sony store 度買咋喎,
咁快無哂?不過 MK store 過年後要搬,
可能因為咁唔 keep 咁多貨。

舊 02-06-16, 11:46 PM   #9871
劍仔
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
惠豐?
我之前問過話要過年後先有

去藍店買啦
係惠豐, 唯有聽日再出信和藍店睇睇啦

引用:
作者: 布甸 查看文章
我尋日先係 MK sony store 度買咋喎,
咁快無哂?不過 MK store 過年後要搬,
可能因為咁唔 keep 咁多貨。
我尋日拎住太多野冇上去, 諗住今日買點知冇晒...唔知尖沙咀 OR 銅鑼灣店仲有冇
劍仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-16, 12:30 AM   #9872
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
D game 一免費多人玩就勁斷,一至五都冇事,今晚勁斷。
hell diver 同gauntle 都係甘;;psn 問題定game server?

舊 02-07-16, 01:13 AM   #9873
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: holsety 查看文章
D game 一免費多人玩就勁斷,一至五都冇事,今晚勁斷。
hell diver 同gauntle 都係甘;;psn 問題定game server?
我玩PS3 D GAME都係咁.一連線就斷.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-16, 09:23 AM   #9874
布甸
Game Master
遊民一族

引用:
係惠豐, 唯有聽日再出信和藍店睇睇啦

我尋日拎住太多野冇上去, 諗住今日買點知冇晒...唔知尖沙咀 OR 銅鑼灣店仲有冇
打去問o下先啦,我隻 uncharted 過年後都要出老尖攞~

舊 02-07-16, 09:27 AM   #9875
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
PSN特價買隻新刺客好玩定NEED FOR SPEED好玩?

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 04:13 AM

手機版 | APP版