Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-01-16, 09:17 AM   #9826
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: yaya 查看文章
即係100%扮成PS4原裝手制個USB ID?!

如果係, 咁就

因為之後就算點update firmware, 都唔會俾Sony "unsupport" 返
冇咁簡單的, 因為ps4 check的方法唔同windows, 唔係扮個id就會過到骨, 否則呢D adaptor應該一街都係, 而且brook自己在ps4上次update firmware都出事, 過唔到8分鐘check一check果關, 會8分鐘斷線, 不過brook快手, 在第二日update番firmware來解決.

舊 02-01-16, 01:12 PM   #9827
蒼森.laio
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
引用:
作者: yaya 查看文章
即係100%扮成PS4原裝手制個USB ID?!

如果係, 咁就

因為之後就算點update firmware, 都唔會俾Sony "unsupport" 返

其實你點肯定係「凍到壞左」?

會唔會係前幾日濕度太高, 所以運作唔正常

或者, 你試試將部PS4放入房, 再抽濕抽返半日, 睇睇會唔會okay返
THX~
不過我已經拎左去整啦~底板燒左=-=;要整千幾銀

蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-16, 11:58 PM   #9828
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 蒼森.laio 查看文章
THX~
整千幾銀的話真係買過部新既好過,當俾多千零銀買返兩年保
而且壞機整返都係好易再壞
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-16, 12:12 AM   #9829
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 蒼森.laio 查看文章
THX~
千幾銀真係買過部好過…

舊 02-03-16, 10:15 PM   #9830
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
新手想買 PS4,請問買部 500GB 再自己換隻 2TB 抵唔抵呢?

舊 02-03-16, 10:20 PM   #9831
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
睇你想唔想要多隻game同psn啦
我自己買左1tb再換2tb入去

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-16, 10:36 PM   #9832
布甸
Game Master
遊民一族

引用:
作者: 埃及使者 查看文章
睇你想唔想要多隻game同psn啦
我自己買左1tb再換2tb入去
請問你係邊度買?
荃灣問左 2480 500GB

舊 02-03-16, 10:45 PM   #9833
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
引用:
作者: 布甸 查看文章
請問你係邊度買?
500GB~MK賣緊23XX JA WO~
1TB先2650~

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-16, 11:04 PM   #9834
布甸
Game Master
遊民一族

引用:
作者: Mage.千砂望 查看文章
500GB~MK賣緊23XX JA WO~
1TB先2650~
荃灣出沒呀麻,如出 MK 會上 sony store 買...

https://asia.playstation.com/hk/cht/newsdetail?id=4193

見佢有優惠,唔知依家仲有無...

舊 02-03-16, 11:39 PM   #9835
埃及使者
玻璃般的存在

引用:
請問你係邊度買?
我係信和間Platinum Shop買
手掣好似送到2月14就冇

我買1tb $3180,送3個月psn+1掣+uncharated合集
另外再自購左奧丁同魔戰5

GGF - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
舊 02-04-16, 07:56 AM   #9836
布甸
Game Master
遊民一族

引用:
我係信和間Platinum Shop買
手掣好似送到2月14就冇

我買1tb $3180,送3個月psn+1掣+uncharated合集
另外再自購左奧丁同魔戰5
因為 uncharted 已有 PS3 版,所以 1516 唔知點揀好...
500gb + 2TB hdd 再加一隻 game,咁樣唔知算唔算抵玩,
之後就等 uncharted 4...

舊 02-04-16, 09:28 AM   #9837
埃及使者
玻璃般的存在

引用:
因為 uncharted 已有 PS3 版,所以 1516 唔知點揀好...
500gb + 2TB hdd 再加一隻 game,咁樣唔知算唔算抵玩,
之後就等 uncharted 4...
我只玩過第2代
所以合集對我黎講冇太大影響

唔要UNCHARATED就買500GB/大富翁版再換HDD

GGF - 棄坑

舊 02-04-16, 07:16 PM   #9838
埃及使者
玻璃般的存在

上星期先登記左1TB送GAME
今日就收到EMAIL中左
太快了

當時揀左 God of War™ III Remastered

GGF - 棄坑

舊 02-04-16, 09:54 PM   #9839
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
太快了

當時揀左 God of War™ III Remastered
我揀Until Dawn,都係今日通知有喇~
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-16, 10:13 PM   #9840
布甸
Game Master
遊民一族

唔知依家先買套裝仲有無 digital game 送呢...

引用:
太快了

可以 PM 我你係邊間買嗎?thx

此篇文章於 02-04-16 10:20 PM 被 布甸 編輯。
布甸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-16, 10:31 PM   #9841
埃及使者
玻璃般的存在

引用:
作者: 貓太部 查看文章
我揀Until Dawn,都係今日通知有喇~
我都估唔到咁快
不過佢指定既GAME我都係得1、2隻有興趣

我猶豫過GOD定UD好

引用:
唔知依家先買套裝仲有無 digital game 送呢...
ER...呢層就唔清楚
但佢EMAIL REPLY我既登記號碼係6XX
同埋佢要核實左先會批
所以只能講要買就快

GGF - 棄坑

舊 02-04-16, 10:37 PM   #9842
貓太部
Crazy Gamer

引用:

可以 PM 我你係邊間買嗎?thx
而家應該冇啦,之前官網見佢答人話400名額已滿,
我仲以為近期買就有送,原來真係認真限量~
舊 02-04-16, 10:40 PM   #9843
布甸
Game Master
遊民一族

引用:
好心送就唔好限額啦。。。。

舊 02-04-16, 10:42 PM   #9844
埃及使者
玻璃般的存在

引用:
LINK?

估唔到罪大惡極真係玩QUOTA
打算谷哂銷售額係C3度?

GGF - 棄坑

舊 02-04-16, 10:48 PM   #9845
貓太部
Crazy Gamer

引用:
LINK?

估唔到罪大惡極真係玩QUOTA
打算谷哂銷售額係C3度?
早幾日見佢 官方Facebook 答人話已滿,而家又睇唔番,
如果想買可以上去再問下先~
舊 02-04-16, 11:03 PM   #9846
埃及使者
玻璃般的存在

引用:
早幾日見佢 官方Facebook 答人話已滿,而家又睇唔番,
我只係知呢度成日有人問
http://blog.asia.playstation.com/hk-...ps4_promotion/

GGF - 棄坑

舊 02-05-16, 12:08 AM   #9847
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
引用:

PlayStation Communication Manager 說道:
二月 4, 2016 at 6:04 下午
Hi pazooko, 截止目前尚餘少量名額,建議您盡早購買並填妥表格。

http://blog.asia.playstation.com/hk-...ps4_promotion/

HIM 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-16, 12:16 AM   #9848
貓太部
Crazy Gamer

引用:
作者: HIM 查看文章
PlayStation Communication Manager 說道:
二月 4, 2016 at 6:04 下午
Hi pazooko, 截止目前尚餘少量名額,建議您盡早購買並填妥表格。

係喎,仲有,咁其實可能唔止400名,送到2月1x號~
舊 02-05-16, 12:52 AM   #9849
ゆり

註冊日期: Nov 2004
假如想換2tb hdd

應該點買好?上網睇好多人都係拆隻external拎

舊 02-05-16, 09:08 AM   #9850
埃及使者
玻璃般的存在

引用:
作者: ゆり 查看文章
假如想換2tb hdd

應該點買好?上網睇好多人都係拆隻external拎
我自己當初都係打算500GB+2TB EXT
但衰身癢又想試下拎GAME,就買左1TB版+2TB EXT自己換

唔難換,而且最好新機未玩就換
我都係REINSTALL 10分鐘唔夠就搞掂

2TB多數都係推薦死雞BACKUP PLUS SLIM 2TB
而且仲送200GB ONE DRIVE (有限期)

GGF - 棄坑

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 06:57 PM

手機版 | APP版