Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-26-16, 04:03 PM   #9801
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: teealpha 查看文章
咁如果真係要買又要細的話的確冇乜得揀
制排位窄其實都唔算最攞命,可能有人手掌SIZE唔大都啱用,之不過係chok過實物就會覺得呢支棍太輕身
呢D貨仔, 輕身就梗, 連埋盒都係好輕, 本體一定唔重. 都係果句, 要細的話, 真係冇乜可以選.

好在剛剛問左srk的高人, 原來rap ex可以用到Brook, 咁我都唔駛煩.

舊 01-26-16, 06:06 PM   #9802
sephirothmk3
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDsephirothmk3tofu
XBox Live GamertagSephirothmk3
引用:
作者: wing 查看文章
360玩過, 呢隻玩法係咪差唔多?
呢隻game
mod完同未mod兩樣野來
都係PC版最安定

sephirothmk3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-16, 03:38 PM   #9803
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: Terry仔 查看文章
搵個2手PS3 RAP 3
Ps4 SF IV support PS3 joystick, sf v 9成都得
我都想呀
但到左隻game唔夠一個月就出
都冇消息話支援,我都放棄左,直接買個轉換器算

舊 01-27-16, 04:00 PM   #9804
wing
格鬥低手

引用:
作者: 神名レオ 查看文章
我都想呀
但到左隻game唔夠一個月就出
都冇消息話支援,我都放棄左,直接買個轉換器算
買定穩陣, 都時sf真係出左, 到時呢D貨量唔多的野會更難搵.
有辦你睇, 當年doa/sf4呢d當紅格game一出, joystick即係升價/缺貨.

舊 01-27-16, 08:48 PM   #9805
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
引用:
買定穩陣, 都時sf真係出左, 到時呢D貨量唔多的野會更難搵.
有辦你睇, 當年doa/sf4呢d當紅格game一出, joystick即係升價/缺貨.
所以已經買左~
見呢件產品出左差唔多成年好成熟冇問題
又sfv就出都冇風聲話支援,呢兩百幾比出嚟買個保障
又可以令枝stick用落其他game度!
三個星期後出左game話支援嘅咪當bonus
仲可以用ps3手制當ps4制用,唔會浪費!

舊 01-28-16, 02:55 PM   #9806
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
引用:
作者: 神名レオ 查看文章
所以已經買左~
見呢件產品出左差唔多成年好成熟冇問題
又sfv就出都冇風聲話支援,呢兩百幾比出嚟買個保障
又可以令枝stick用落其他game度!
三個星期後出左game話支援嘅咪當bonus
仲可以用ps3手制當ps4制用,唔會浪費!
想問下個轉換器邊度有得買???
我都有ps3/360大制想比ps4用~

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-16, 03:09 PM   #9807
wing
格鬥低手

引用:
作者: Mage.千砂望 查看文章
想問下個轉換器邊度有得買???
我都有ps3/360大制想比ps4用~
我買左brook, 呢度http://www.goldenshop.com/ai/info.ph...fa7e38ee1de8b8
淘寶平d

舊 01-28-16, 03:25 PM   #9808
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
引用:
THX~淘個玩下先~

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-16, 11:41 PM   #9809
yaya
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
我買左brook
其實Brook個USB device ID, 插去電腦的話, 係唔係出"generic USB device"呢?

所以PS3/PS4先會認到?
yaya 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-16, 09:19 AM   #9810
wing
格鬥低手

引用:
作者: yaya 查看文章
其實Brook個USB device ID, 插去電腦的話, 係唔係出"generic USB device"呢?

所以PS3/PS4先會認到?
唔係, 會出ps4 gamepad.

舊 01-29-16, 10:22 AM   #9811
蒼森.laio

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
我部ps4凍到壞左…又過左保養,大家知道唔知道係邊整?

蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-16, 10:28 AM   #9812
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: 蒼森.laio 查看文章
2舊水買張保養卡可以續到?
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-16, 11:33 AM   #9813
蒼森.laio

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
引用:
作者: izumo 查看文章
2舊水買張保養卡可以續到?
過左先買都得架咩??

蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-16, 11:34 AM   #9814
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
過左先買都得架咩??
當然唔得

200果張也是要在購買後30日之內使用

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO,
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-16, 08:38 PM   #9815
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
終於買左P4 1TB
陣間自己換埋2TB HDD就OK

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-16, 11:49 AM   #9816
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
想買PS4過年,不過個MON冇HDMI……得色差(PS3)、DVI(PC)、VGA(吉)
1) 駁CONVERTER可以嗎?可以的話有冇介紹
2) 都想買MON,依家用緊DELL (差不多有10年掛),有乜介紹?(不值5K大羊、24吋左右,最好可以聲聽線輸出,有兩個HDMI就好啊)

都好少玩FPS囉,RPG之類,動作GAME果種、ACE COMBAT果啲

此篇文章於 01-30-16 11:53 AM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-16, 12:29 PM   #9817
布甸
Game Master
遊民一族

PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
想買PS4過年,不過個MON冇HDMI……得色差(PS3)、DVI(PC)、VGA(吉)
1) 駁CONVERTER可以嗎?可以的話有冇介紹
2) 都想買MON,依家用緊DELL (差不多有10年掛),有乜介紹?(不值5K大羊、24吋左右,最好可以聲聽線輸出,有兩個HDMI就好啊)

都好少玩FPS囉,RPG之類,動作GAME果種、ACE COMBAT果啲
本身都用緊 DELL 2405 差唔多 9 年,前年換o左 EIZO 23",
貪有兩組 HDMI,依家 DVI > MAC,VGA > 360,HDMI > PS3,
剩返一組 HDMI > PS4。如果覺得 EIZO 貴,坊間都有好多其他選擇。

舊 01-30-16, 12:32 PM   #9818
RPG之鬼

引用:
作者: 布甸 查看文章
本身都用緊 DELL 2405 差唔多 9 年,前年換o左 EIZO 23",
貪有兩組 HDMI,依家 DVI > MAC,VGA > 360,HDMI > PS3,
剩返一組 HDMI > PS4。如果覺得 EIZO 貴,坊間都有好多其他選擇。
謝,都想睇下EIZO,但聽過平價版唔係好得
現在看緊DELL U2515H,好似話果個價錢係好好

舊 01-30-16, 06:34 PM   #9819
凌龍
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2005
想問問各位PS4底個兩粒膠有咩特別用途?
因為有一粒唔見左
凌龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-16, 01:24 PM   #9820
wing
格鬥低手

引用:
作者: 凌龍 查看文章
想問問各位PS4底個兩粒膠有咩特別用途?
因為有一粒唔見左
減少靜電........

舊 01-31-16, 01:32 PM   #9821
RPG之鬼

琴日睇完想買U2414H(1080P,sRGB96%)或U2515H(2K sRGB99%),兩部都有現貨,價錢有完全OK
但其實點對點係咪重要過2K?
係香港FORUM睇緊係點對點重要啦,但鬼佬話2K一樣咁正……

U2414H 8ms Gray to Gray sRGB 96% 18XX SSP價
U2515H 8ms Gray to Gray sRGB 99% 2350 MK價

舊 01-31-16, 02:16 PM   #9822
Amuro0093
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDgio0079
XBox Live GamertagSilentEagleF15N
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
琴日睇完想買U2414H(1080P,sRGB96%)或U2515H(2K sRGB99%),兩部都有現貨,價錢有完全OK
但其實點對點係咪重要過2K?
係香港FORUM睇緊係點對點重要啦,但鬼佬話2K一樣咁正……

U2414H 8ms Gray to Gray sRGB 96% 18XX SSP價
U2515H 8ms Gray to Gray sRGB 99% 2350 MK價
打機買部Asus or BenQ 1080P 144hz 1ms好過; BenQ 有 HDMI 1.4 x2 + Display port/DVI/D-Sub(VGA).

此篇文章於 01-31-16 02:20 PM 被 Amuro0093 編輯。
Amuro0093 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-16, 06:55 PM   #9823
RPG之鬼

引用:
作者: Amuro0093 查看文章
打機買部Asus or BenQ 1080P 144hz 1ms好過; BenQ 有 HDMI 1.4 x2 + Display port/DVI/D-Sub(VGA).
THX
沒有USB是個問題,但可以解決。
ASUS VG248QE($2,850)同VX248H ($1,690);BenQ XL2411Z($2,450)同RL2455HM($1,499)比較睇得上。

VX248H同RL2455HM插頭吸引,但品質VG248QE同XL2411Z較好,難搞

*價目是HK PRICE
*依用緊是16ms所以8又好1又好都好好多

舊 02-01-16, 01:17 AM   #9824
yaya

註冊日期: Jan 2005
引用:
唔係, 會出ps4 gamepad.
即係100%扮成PS4原裝手制個USB ID?!

如果係, 咁就

因為之後就算點update firmware, 都唔會俾Sony "unsupport" 返

引用:
其實你點肯定係「凍到壞左」?

會唔會係前幾日濕度太高, 所以運作唔正常

或者, 你試試將部PS4放入房, 再抽濕抽返半日, 睇睇會唔會okay返
yaya 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-16, 02:35 AM   #9825
kingtin1

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
版友,有冇PS4用既Keyboard同Mouse推介?用來玩三國誌⋯⋯
kingtin1 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 09:29 AM

手機版 | APP版