Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-12-16, 11:05 AM   #9776
Amuro0093
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDgio0079
XBox Live GamertagSilentEagleF15N
引用:
作者: HONDA 查看文章
Ps store出左Netflix
好唔好用??
太少劇, 我睇開既Supergirl 同 The Flash 都冇;
得Arrow同Gotham 呢d Now Warner TV 都睇到而且仲係same day as the US, 佢就仲係幾年前舊season.
Amuro0093 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-16, 06:17 PM   #9777
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: Amuro0093 查看文章
太少劇, 我睇開既Supergirl 同 The Flash 都冇;
得Arrow同Gotham 呢d Now Warner TV 都睇到而且仲係same day as the US, 佢就仲係幾年前舊season.
請問 Now TV 的 Gotham season 2 也是 same day as US?
有中文字幕? 謝謝

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-16, 11:19 PM   #9778
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
引用:
作者: yaya 查看文章
同好

我覺得GF d笑料抵死過MM同MI系列
DL左, 唔知有無時間玩

算唔算好值得玩既game?

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-16, 02:18 AM   #9779
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
但如果畫面轉得好快嗰陣, 例如將個視點快速轉來轉去

會唔會有鬼影, 或delay都算明顯?

謝謝解答
高速轉鏡頭時殘影有dd,但日常玩唔太覺
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-16, 07:52 AM   #9780
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: jamsquare 查看文章

如果你鍾意玩用腦adv, 超正.

我當年玩完, 依家都再玩多次

舊 01-13-16, 07:55 AM   #9781
wing
格鬥低手

引用:
同好

我覺得GF d笑料抵死過MM同MI系列
果時我在360有買番MI的1同2 remake, 可惜未玩完2部機已打柴.

KQ, MI同GF呢D我當年都係一出即玩, MI1,2的謎題同故事我仲記得唔少,但GF就多數都已經冇咩印象

仲有indy都好正, 唔知會唔會再出番.

舊 01-13-16, 01:42 PM   #9782
Amuro0093

XBox Live GamertagSilentEagleF15N
引用:
作者: 八仙果 查看文章
請問 Now TV 的 Gotham season 2 也是 same day as US?
有中文字幕? 謝謝
係 same day as US, 有中文sub,
iZombie, Agent X, Blindspot 都係,
仲有 DC Legends of Tomorrow 黎緊.
舊 01-14-16, 05:59 PM   #9783
Alpha
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2012
「2016台北國際電玩展」 台灣索尼電腦娛樂 PlayStation®攤位 舞台活動大公開 一連五天 天天精彩!

https://asia.playstation.com/tw/cht/..._TPGS_S_160114
Alpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-16, 07:24 PM   #9784
Amuro0093

PvZ Garden Warfare 2 beta HK PSN 有冇?
舊 01-15-16, 12:40 AM   #9785
yaya
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: lineage19 查看文章
高速轉鏡頭時殘影有dd,但日常玩唔太覺
唔該晒

引用:
作者: jamsquare 查看文章

如果一兩個gamer話好, 有可能只係巧合

但係:
http://www.metacritic.com/game/pc/grim-fandango

咁多gamer同critic都一致讚好, 俾隻game極高評分, 所以GF絕對喺客觀上可以稱為一隻佳作

同埋, 如果你喜歡「怪雞嘢」同「黑色幽默」(Tim Burton? ), 我估你仲會更加鍾意隻game添

但如果近排真係無時間嘅話, 咁遲d新年就一定要開嚟玩啦

但係你就預咗要有用玩H-game嘅心態("警覺性")去玩

否則, 實會俾家人睇到後, 再話你:「做咩新精(正)頭, 玩埋d骷髏頭嘢, 咁唔老嚟呀

引用:
作者: wing 查看文章
果時我在360有買番MI的1同2 remake, 可惜未玩完2部機已打柴.

KQ, MI同GF呢D我當年都係一出即玩, MI1,2的謎題同故事我仲記得唔少,但GF就多數都已經冇咩印象

仲有indy都好正, 唔知會唔會再出番.
Fate of Atlantis應該最有機

同埋, 如果用依家嘅技術再去remake, 相信某d場口位, 應該可以做到有少少wow factor嘅效果

個人覺得, FoA個故仔其實用嚟拍電影都一d唔失禮, 起碼好過Kingdom of Crystal Skull先...
yaya 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-16, 12:58 AM   #9786
wing
格鬥低手

引用:
唔個人覺得, FoA個故仔其實用嚟拍電影都一d唔失禮, 起碼好過Kingdom of Crystal Skull先...
Kingdom of Crystal Skull搞成咁, 一來係要捧變型仔, 二來福伯年老拍唔到咁多動作戲.

唉, 總之我心目中indy電影得3集, 最後sun set騎馬就係全系列完.

話時話, 辛康納利仲健在? 都好耐冇在傳媒見佢露面了.

舊 01-15-16, 07:41 PM   #9787
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: Amuro0093 查看文章
PvZ Garden Warfare 2 beta HK PSN 有冇?
有呀!已 DL

PS系總共 6238隻GAME,PSN LV605
PSN HK暫時排名 318,365 全球最佳排名10771,12288
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-16, 11:08 PM   #9788
terrycat

註冊日期: Oct 2002
想買部PS4 打SF5.. 請問 邊度買同買咩型號比較好...同埋換HDD 難唔難??
terrycat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-16, 11:55 AM   #9789
wing
格鬥低手

引用:
作者: terrycat 查看文章
想買部PS4 打SF5.. 請問 邊度買同買咩型號比較好...同埋換HDD 難唔難??
去豐澤或藍店或sony是旦買部1206版的新型主機, 好易換harddisk

joystick就麻煩d

舊 01-23-16, 03:56 PM   #9790
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
我見呢度有新春優惠
http://www.eprice.com.hk/nb/talk/1144/24500/1/

因為我都想買PS4

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-16, 11:06 AM   #9791
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
ps4 出左戰車世界,唔駛plus就玩得
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-16, 11:33 AM   #9792
oscarsze
Junior Member

註冊日期: Dec 2003
星期6去SONY度出左個部大富翁PS4 PACKAGE,開頭上網睇呢個PACK果時,唔見話送手機,不過去度SONY STORE買呢個PACK都一樣有多個手制送。

想問下大大們,如果想平平地買個大制遲下打街霸,有無咩介紹?
oscarsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-16, 11:38 AM   #9793
sephirothmk3
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDsephirothmk3tofu
XBox Live GamertagSephirothmk3
想等DOAX+VR+PS4套裝 有無機會ga

sephirothmk3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-16, 11:55 AM   #9794
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: oscarsze 查看文章
星期6去SONY度出左個部大富翁PS4 PACKAGE,開頭上網睇呢個PACK果時,唔見話送手機,不過去度SONY STORE買呢個PACK都一樣有多個手制送。

想問下大大們,如果想平平地買個大制遲下打街霸,有無咩介紹?
搵個2手PS3 RAP 3
Ps4 SF IV support PS3 joystick, sf v 9成都得
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-16, 01:21 PM   #9795
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
終於開Shadow Of Mordor 玩,唔推舊topic
開頭無玩主線,有D 技開唔到,又成日死, 成日幫敵人昇LV
玩玩下明白同BATMAN 9成似,執下野,解下任,昇下LV
早期打4隻以上好辛苦,開左5combo 同飛刀後, 一個打廿個都得

nemesis 系統好正,令敵人好有個性,我次次見Ratbag ,都覺得好好笑
打佢地D任又次次唔同,我好多時都觀察佢地
有D自己人決鬥,處決, 
有D話自己有good plan ,遊說D細,又係咁比D細打
有個好笑,因為Random,自己weakness 係Caragor, 走去打Caragor,幾秒自己死左

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-16, 01:51 PM   #9796
wing
格鬥低手

引用:
作者: Terry仔 查看文章
搵個2手PS3 RAP 3
Ps4 SF IV support PS3 joystick, sf v 9成都得
2手joystick信唔過, 萬一chok殘左, 識電工可自己換料, 但唔識就好頭痕.

要用大joystick可買隼或TE, 850-1500左右.

細joystick都得的話, hori fighting stick mini, 3舊搞掂

舊 01-26-16, 01:59 PM   #9797
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
2手joystick信唔過, 萬一chok殘左, 識電工可自己換料, 但唔識就好頭痕.

要用大joystick可買隼或TE, 850-1500左右.

細joystick都得的話, hori fighting stick mini, 3舊搞掂
HORI果支細棍我有買PS3版,我用黎打GUNDAM都覺得D制排位好窄下,打格GAME的話應該死硬
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-16, 02:13 PM   #9798
wing
格鬥低手

引用:
作者: sonic 查看文章
ps4 出左戰車世界,唔駛plus就玩得
360玩過, 呢隻玩法係咪差唔多?

舊 01-26-16, 02:14 PM   #9799
wing
格鬥低手

引用:
作者: teealpha 查看文章
HORI果支細棍我有買PS3版,我用黎打GUNDAM都覺得D制排位好窄下,打格GAME的話應該死硬
我冇chok過實物, 但睇過實體size都覺得真係好窄下, 不過如果唔想用千零蚊, 或者屋企有玩具入口限制所以好難偷運大joystick入境的話, 呢隻係2個選擇(hori同madcatz細joystick)之中較平的選擇. 

舊 01-26-16, 03:32 PM   #9800
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
我冇chok過實物, 但睇過實體size都覺得真係好窄下, 不過如果唔想用千零蚊, 或者屋企有玩具入口限制所以好難偷運大joystick入境的話, 呢隻係2個選擇(hori同madcatz細joystick)之中較平的選擇. 
咁如果真係要買又要細的話的確冇乜得揀
制排位窄其實都唔算最攞命,可能有人手掌SIZE唔大都啱用,之不過係chok過實物就會覺得呢支棍太輕身
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 12:28 AM

手機版 | APP版