Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 06-29-12, 09:57 AM   #951
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
你個魏3係英智狼顧神速?
可能典韋呢

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-12, 10:00 AM   #952
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: LR猫 查看文章
可能典韋呢
咁都打到55 紅色呢邊技術 b

それが王者の戦いというものだ

此篇文章於 06-29-12 10:23 AM 被 GUSTAV 編輯。
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-12, 10:09 AM   #953
小備兵
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2012
引用:
作者: zeroorz 查看文章
淨講大喝戰騎鬼關啦

攻,如果靠基武,要fing到突唔到甘寧,咁馬忠實喺大喝範圍入面bor
佢三隻用基武出入城,你陸遜上去佢就喝三隻,唔上佢基武夠守你bor
喝到三隻應該打唔到城bor(如果你開究極佢會開二掛,馬忠發緊呆,咁車死一隻唔難,咁已經完左一半)

其實我睇唔到有咩位開到究極喎,anytime佢喝馬忠再二極我睇唔到究極點樣打到城

你用究極->集增->究極,打唔到落城你就冇得番去守,你臨尾究極->集增打一邊佢又鬼關->集增......(死)

覺得大喝戰騎鬼關有七成贏面bor,其他組合唔知
絕對不敢想落到對面城, 現實點用轉進吧.

基本上個流程同我面對既差唔多,

始終佢三隻大野, 又有大喝, 一槍護兩弓變得沒可能.

咁要壓上去的話, 陸遜甘寧就會係比人狂突對象.

無辦法之下開究極啦, 跟住佢地走咯.

假設夠士氣開到多次究極, 咁二掛就來了.

14武+15武加速突落黎, 加多一隻9武同槍兵磨白兵.

可以打到一至兩下城, 都偷笑架啦.

之後轉進走佬, 由於用士氣差左三粒或四粒既關係.

呢一波要以一個究極擋大喝+戰騎 (兵法好可能係突擊鬥陣or集中增援)

引用:
作者: zeroorz 查看文章
記得上次同小備講起狼顧沖水既野,咁啱見到呢段片係咁都沖到XD(張飛頭頂好似冇著黃色)(lag到丫)
1:50
http://www.youtube.com/watch?v=rf6SZ...layer_embedded
唔係個三角形入面都中???

此篇文章於 06-29-12 10:19 AM 被 小備兵 編輯。
小備兵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-12, 10:19 AM   #954
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
戰騎3枚唔會有突鬥啦......

回tp, 戰騎3/4打究極4枚我都覺得3/4騎上風
戰騎識打究極好難唔用士氣埋到位
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-12, 10:41 AM   #955
6eo
美波様!

係喎唔知版友a-lv考成點
希望ok啦
舊 06-29-12, 10:43 AM   #956
鬼哥是god
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2012
引用:
作者: 小備兵 查看文章
岩岩睇返自己既記錄

最鍾意單挑既係陸遜, 兩隻有勇既10場都無一兩場單挑.
你擺多d隻甘寧上去攻城會唔同咗.

引用:
作者: 風音 查看文章
完全唔明演武場同想唔想打機既關係/\

<<<一直都無
因為你無用開囉
用開就知要用.

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
戰騎3枚唔會有突鬥啦......

回tp, 戰騎3/4打究極4枚我都覺得3/4騎上風
戰騎識打究極好難唔用士氣埋到位
以我後面抽水觀察,..究極打3/4騎都係下風. 的確5人那些變數好大. 因為好多控馬單5枚拉突都唔係好好. 以及5枚基武有d腳低武, 好多時同隻16/13武磨白兵(或同隻13武磨,比隻16武射), 其它未突到已磨死, 跟住衝埋去食迎. 另一方面, 大騎無咁易磨死....
鬼哥是god 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-12, 10:52 AM   #957
小備兵

引用:
作者: 鬼哥是god 查看文章
攻城回數:
1位:469回:呉042 R甘寧/人
2位:355回:呉092 C馬忠/人
3位:323回:呉073 R陸遜/人
4位:215回:呉086 SR孫策/地

城門攻擊回數:
1位:336回:呉042 R甘寧/人
2位:120回:呉092 C馬忠/人
3位:84回:呉073 R陸遜/人
5位:47回:呉086 SR孫策/地
舊 06-29-12, 11:05 AM   #958
zeroorz
( ◕ ‿‿ ◕ )

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: 鬼哥是god 查看文章

果日見小備兵幾次都係開幕隊隻甘寧入門鍾人XD

舊 06-29-12, 11:08 AM   #959
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
用兵法埋位又得唔得
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-12, 11:09 AM   #960
DavidH
ケロ⑨

註冊日期: Aug 2011
AL 3科 DEE
CLC C (BBEAE)
UE D (CDCDD)

已經無degree

此篇文章於 06-29-12 11:13 AM 被 DavidH 編輯。
DavidH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-12, 11:11 AM   #961
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: DavidH 查看文章
AL 3科 DEE
CLC C
UE D

已經無degree
未必
文定理
理都有啲入到

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-12, 11:13 AM   #962
GUSTAV
The One
poor

應該堅有degree

再頹d都見過

舊 06-29-12, 11:14 AM   #963
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
AL 3科 DEE

已經無degree
仲有好多選擇, 唔洗灰心

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-12, 11:15 AM   #964
DavidH
ケロ⑨

引用:
作者: LR猫 查看文章
未必
文定理
理都有啲入到
PHY CHM BIO 全理

BIO D

不過我計數好差
考完AL更清楚知道

所以唔想讀eng/phy浪費時間

舊 06-29-12, 11:16 AM   #965
GUSTAV
The One
poor

eng 有幾浪費時間

雖然我知自己打散工人工又低
但d 乜都唔識既又話it

舊 06-29-12, 11:17 AM   #966
DavidH
ケロ⑨

引用:
eng 有幾浪費時間

係我計數差,讀eng一定唔掂

又無興趣

而唔係話eng浪費時間

舊 06-29-12, 11:22 AM   #967
GUSTAV
The One
poor

唔使識ga 你fing3年拎張沙紙姐:0)

舊 06-29-12, 11:23 AM   #968
小備兵

引用:
AL 3科 DEE

已經無degree
問題係入邊間同係咪你想讀既野姐
舊 06-29-12, 11:42 AM   #969
DavidH
ケロ⑨

引用:
作者: 小備兵 查看文章
問題係入邊間同係咪你想讀既野姐
琴日定前日都講過
我AL科無C就唔會有degree

就係因為我讀唔掂eng/phy
讀bio/chem/biochem至少要有C

自己已經好努力,但都係得DEE,無咩野可以講的了

舊 06-29-12, 12:20 PM   #970
6eo
美波様!

CDD入到U既, 唔使灰心
入住D水泡科再摶YEAR2轉系囉
引用:
eng 有幾浪費時間

你去食屎好唔好
引用:
唔使識ga 你fing3年拎張沙紙姐:0)
你真係講得一點都沒有錯
引用:
作者: 画伯 查看文章
用兵法埋位又得唔得
人地會用埋兵法唔比你埋位
舊 06-29-12, 12:28 PM   #971
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
我果時CDEEE咪一樣呆車尾入到UST
所以唔洗驚喎
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-12, 12:29 PM   #972
邪惡熊仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
荷鑽斷到。。。。 打六十變全單機
邪惡熊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-12, 01:16 PM   #973
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
我都係果句....唔理咩科...最緊要入到DEGREE...之後既野再諗啦...

舊 06-29-12, 02:46 PM   #974
鬼哥是god
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2012
http://info.enbujyo.3594t.com/rankin...ar_i01_01.html

跟住search 下佢d片
http://www.youtube.com/user/sasogod07

----------------------------
睇番條舊link...
199了及有2條新片

做一個真正香港驕傲!
鬼哥是god 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-12, 02:57 PM   #975
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
76%勝率.........
天帝級

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM
三國志大戰討論區 Vol.47回 wayne123789 街機心得交流討論區 1004 05-08-12 03:16 PM
三國志大戰討論區 Vol.46回 Norm 街機心得交流討論區 1020 04-20-12 03:08 PM
三國志大戰討論區 Vol.L(實第45回) b_boy 街機心得交流討論區 1003 04-03-12 11:11 AM
三國志大戰討論區 Vol.IL LR猫 街機心得交流討論區 1005 03-05-12 11:48 PM

現在的時間是 05:08 PM

手機版 | APP版