Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 07-26-06, 09:26 PM   #926
Areios
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2002
組p3團丫~~!!
官網
http://p3.atlus.co.jp/

有冇人加入丫XDDD??
Areios 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-06, 11:18 PM   #927
U子
Crazy Gamer
↓眼鏡男大好~

註冊日期: Mar 2003
你睇依度有幾高人氣就知啦^^|||

舊 07-27-06, 08:39 PM   #928
Areios

引用:
作者: U子
你睇依度有幾高人氣就知啦^^|||
都係巡例post一句o者xd
有心的話我就開topic而唔係係度講啦xdddd

不過…其實都有d想拉樹精cos XD~
舊 07-27-06, 10:36 PM   #929
樹之精靈
Game Master

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: Areios
都係巡例post一句o者xd
有心的話我就開topic而唔係係度講啦xdddd

不過…其實都有d想拉樹精cos XD~
=口=!! 我無乜所謂...
不過我未玩過隻game...

雖然看完人設後對那些人有興趣...

舊 07-29-06, 10:00 AM   #930
Areios

引用:
作者: 樹之精靈
=口=!! 我無乜所謂...
不過我未玩過隻game...

雖然看完人設後對那些人有興趣...
你對邊個有興趣丫~

我個天空的網誌有好多相關資料~你可以去看架~
(不過有D要好友先入到>>因為有D係轉戴費時好揚XD")
再唔係SEND比你都得A_A
只要你有興趣就咩野都唔係問題XDDD

(另…其實而家團中除我之外都係個個未玩過隻GAME的- -"")
舊 07-30-06, 12:01 AM   #931
樹之精靈
Game Master

引用:
你對邊個有興趣丫~

我個天空的網誌有好多相關資料~你可以去看架~
(不過有D要好友先入到>>因為有D係轉戴費時好揚XD")
再唔係SEND比你都得A_A
只要你有興趣就咩野都唔係問題XDDD

(另…其實而家團中除我之外都係個個未玩過隻GAME的- -"")
那隻正太好像不錯...

send比我都好...
你add我msn吧...
ICQ比我廢棄左...

舊 07-30-06, 10:16 AM   #932
Areios

引用:
那隻正太好像不錯...

send比我都好...
你add我msn吧...
ICQ比我廢棄左...
你咁高= =""咁會高過晒我地架"""
有冇第二人選丫XD"""???

ADD左喇~
舊 07-31-06, 01:42 PM   #933
Lilith
Game Master
魔女の墮天使

註冊日期: Oct 2005
Went to the comic fes yesterday, seen every cosplayers looks so good and enjoy themselves so much, it makes me wanna try cosplay too~~ but till now I still can't think of any characters that fits me...

Also i wanna make some cosplayer friends too~ Thanks

GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗

我珍惜你,你亦要珍惜你自己~
Lilith 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-06, 06:39 PM   #934
Areios

引用:
作者: Lilith
Went to the comic fes yesterday, seen every cosplayers looks so good and enjoy themselves so much, it makes me wanna try cosplay too~~ but till now I still can't think of any characters that fits me...

Also i wanna make some cosplayer friends too~ Thanks
COSPLAY其實都係出於自發性架o者
可能大家見的是「成品」,就會覺得cosplay的樂趣只止於此
其實不是的
由你喜歡那角色而決定要cos的時候,已經是cosplay的一部份
找尋角色的資料、所需也是cosplay的一部份!!

不過如果你有不明白的地方,也可以發問的啊~
這裡的美洲豹,u子等也是出色的cosplayers呢!!!
舊 08-01-06, 12:31 AM   #935
Lilith
Game Master
魔女の墮天使

註冊日期: Oct 2005
引用:
COSPLAY其實都係出於自發性架o者
可能大家見的是「成品」,就會覺得cosplay的樂趣只止於此
其實不是的
由你喜歡那角色而決定要cos的時候,已經是cosplay的一部份
找尋角色的資料、所需也是cosplay的一部份!!

不過如果你有不明白的地方,也可以發問的啊~
這裡的美洲豹,u子等也是出色的cosplayers呢!!!

首先多謝大大提點,不過你好似誤會咗我嘅意思 (可能我之前個post唔詳細)

其實我不是因為"見到成品"才覺得有趣~ 至於自發性... 咁就不太明白~~

其實我早在幾年前已經想玩cosplay,不過當時身在海外,所以冇呢個機會~~ 宜家返咗HK,就更加想試!!~~

不過最大嘅問題係我諗唔到cos邊個我鍾意嘅角色,可能有D多餘,但我覺得如果要我cos一個我唔鍾意,唔熟,或者冇共鳴嘅角色,一定唔會似!~ 所以之前有朋友叫我cos 草雉京但我refused~~

我絕對同意你所講由決定角色到research,再諗件衫應該點整先好(不過我唔識整衫 ) 呢D都係樂趣所在~

希望可以交過朋友~

GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗

我珍惜你,你亦要珍惜你自己~
Lilith 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-06, 02:46 AM   #936
樹之精靈
Game Master

引用:
你咁高= =""咁會高過晒我地架"""
有冇第二人選丫XD"""???

ADD左喇~
人家比較鍾意正太...
咁...那個弓手如何...

舊 08-01-06, 02:59 PM   #937
Areios

引用:
作者: Lilith
恕刪
不~因為之前遇見太多了~所以我都係自說自話O者XD
不是直指大大你啦~XD"""
(因為就是剛剛過漫節所以想吐嘈罷了…)

其實有些情況,也是先由朋友說我像某某角/朋友們組團欠人來找我
那時根本不知道是什麼來的.不過經過了解之後發現自己喜歡那角色後就會跟他們一起COS了~
(像DOD2的男主角…初初我不知是什麼…後來我對這GAME的瘋狂程度卻就過晒佢地…
又…有朋友叫我COS RM(?)的咩野玫瑰<<完全記唔到個名…看後我發覺不喜歡的就沒跟他去COS了…)
所以還是要有自己喜歡/合眼緣的角色才可開始COSPLAY吧~~
如果第一次是COS自己喜歡的角色,也會加倍開心呢~XDDDD"""
舊 08-01-06, 03:02 PM   #938
Areios

引用:
人家比較鍾意正太...
咁...那個弓手如何...
正太雖然未找到人…
不過大大你實在是太高了T_T"""
(長腿正太XDDD)

女角的話…只剩下風花和AIRIS(機械女)
AIRIS其實可以出冬季校服版的~~XD"""
舊 08-01-06, 06:53 PM   #939
樹之精靈
Game Master

引用:
正太雖然未找到人…
不過大大你實在是太高了T_T"""
(長腿正太XDDD)

女角的話…只剩下風花和AIRIS(機械女)
AIRIS其實可以出冬季校服版的~~XD"""
竟然正太無人出就我出啦~~XD
我想整把槍出黎玩下~~XD

一係...風花同機械女有無清楚d佢地衫o既圖睇下...@@?
機械女...整佢d野好似比較麻煩...=_="
睇左圖再定吧...@@

舊 08-01-06, 09:00 PM   #940
Areios

引用:
竟然正太無人出就我出啦~~XD
我想整把槍出黎玩下~~XD

一係...風花同機械女有無清楚d佢地衫o既圖睇下...@@?
機械女...整佢d野好似比較麻煩...=_="
睇左圖再定吧...@@
正太…"你真係會高過晒我地架喎- -""
(我地好矮丫~_~)

你online時我send比你啦~~有片有圖xddd"
機械女如果出校服版就唔使整咁多野xd
風花係裡面件花花樽領麻煩d囉xd"""
舊 08-04-06, 08:37 AM   #941
Areios

大家cw會去cos咩丫~?

廢話版咁快鎖晒d post
一d遺反版規的又唔見佢鎖先好笑
舊 08-06-06, 10:43 PM   #942
U子
Crazy Gamer
↓眼鏡男大好~

引用:
大家cw會去cos咩丫~?

廢話版咁快鎖晒d post
一d遺反版規的又唔見佢鎖先好笑
好似漫節後個個乘機作反~版主個個都好囧下~

舊 08-26-06, 08:15 AM   #943
Areios

cw前又來灌一下水吧~
(原來上個post已經問左cw大家會cos咩"")
如無意外~我會cos spectral force
(cw咁迫重cos呢d"阻定"野…"")

話說回來…
樹精…我拎唔拎埋d布比你好…?
舊 08-27-06, 10:04 AM   #944
U子
Crazy Gamer
↓眼鏡男大好~

我會cos Elite Beat Agents
就出發啦XD

舊 08-28-06, 12:24 AM   #945
毒貓貓‧KIBA
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
今日cos到好無癮~~
同圍爆滿人~~
行都行唔到~~
想搵fd影相都勁難~~
結果係自己團檔cos住訓覺~~XD
毒貓貓‧KIBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-06, 12:26 AM   #946
樹之精靈
Game Master

引用:
cw前又來灌一下水吧~
(原來上個post已經問左cw大家會cos咩"")
如無意外~我會cos spectral force
(cw咁迫重cos呢d"阻定"野…"")

話說回來…
樹精…我拎唔拎埋d布比你好…?
囧...我掛住睇下面睇唔到你的reply...

舊 08-28-06, 12:32 AM   #947
U子
Crazy Gamer
↓眼鏡男大好~

今日好囧~
出cos唔成~ 影相又冇電~Orz

舊 08-28-06, 09:59 AM   #948
Areios

昨天的COS好阻街…想行下都唔得