Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 01-10-09, 11:25 AM   #901
getter173
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
thx~ching~
另外發玩有rvp和rdp比原廠出的仲正~
rvp影景
rdp影人
乜野黎?

舊 01-10-09, 11:45 AM   #902
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: getter173 查看文章
乜野黎?
rvp和rdp係彷film底片既色既style黎(唔知係唔係..有錯請插我)
你試下係yahoo search就知嫁啦..
RDP III
RVP-VIVID
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-09, 01:14 PM   #903
getter173
Crazy Gamer

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
rvp和rdp係彷film底片既色既style黎(唔知係唔係..有錯請插我)
你試下係yahoo search就知嫁啦..
RDP III
RVP-VIVID
咁要玩下la

舊 01-10-09, 05:07 PM   #904
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
我影的花相, 正是用呢類curve黎影的

舊 01-10-09, 05:51 PM   #905
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
引用:
轉貼自dchome, Canon出既picture style
o岩晒我呢類懶人

http://web.canon.jp/imaging/picturestyle/index.html

Clear好好玩
有咩用

舊 01-10-09, 06:05 PM   #906
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: com1010hkjp 查看文章
有咩用
picture style,Canon咪有預設什麼"正常","人像","風境"之類既風格既?
link入面就係可以download唔同風格放入去相機度簡..
我自己玩過"紅葉"同"大海".

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-09, 07:46 PM   #907
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
picture style,Canon咪有預設什麼"正常","人像","風境"之類既風格既?
link入面就係可以download唔同風格放入去相機度簡..
我自己玩過"紅葉"同"大海".
係唔係會套落去''自己設定''個兩格?

定係可以改預設果d? ja係"人像","風景"果d..

舊 01-10-09, 08:29 PM   #908
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
係唔係會套落去''自己設定''個兩格?

定係可以改預設果d? ja係"人像","風景"果d..
會套落自定風格的.

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-09, 08:37 PM   #909
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
會套落自定風格的.
有冇教學/

舊 01-10-09, 08:58 PM   #910
hpsimon
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDsiucat
引用:
有冇教學/
教學:

http://www.dchome.net/viewthread.php...icture%2Bstyle

其他picture style:

http://www.dchome.net/viewthread.php...icture%2Bstyle

(轉貼自dchome)

回憶之所

玻璃開發計劃中止

此篇文章於 01-10-09 09:01 PM 被 hpsimon 編輯。
hpsimon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-09, 10:10 PM   #911
getter173
Crazy Gamer

Standard style

Clear style

好好反 b

舊 01-10-09, 10:16 PM   #912
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

引用:
Standard style
[IMG]http://i68.photobucket.com/albums/i39/getter173/IMG_0861.jpg[IMG]

Clear style
[IMG]http://i68.photobucket.com/albums/i39/getter173/IMG_0862.jpg[IMG]

好好反 b
ww

等我考完考試下先

舊 01-10-09, 10:24 PM   #913
abcdekfc
Game Master
乜都要學

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code0688 5224 4406
其實DDP/PS都得咖

舊 01-10-09, 10:33 PM   #914
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagFelix cpe
引用:
作者: abcdekfc 查看文章
其實DDP/PS都得咖
影完就有同影完仲要搞係兩回事

舊 01-10-09, 11:23 PM   #915
hpsimon
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDsiucat
真16mm...真係好闊...

回憶之所

玻璃開發計劃中止
hpsimon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-09, 12:13 AM   #916
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagFelix cpe
我記得玻璃館好似有人sx-70
有無人可以導我升仙

原來我無記錯
m-眼有好多部
可唔可以介紹下

此篇文章於 01-12-09 12:19 AM 被 真.朱皮 編輯。
真.朱皮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-09, 01:03 AM   #917
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
Leica M8が絶対に欲しくなるビデオ

http://hk.youtube.com/watch?v=gFT-du...w.dmaniax.com/

M眼さま!!\/

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-09, 01:51 AM   #918
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
http://www.ecpz.net/viewthread.php?t...extra=page%3D1
超實用, 大家有時間睇睇吧~
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-09, 03:02 AM   #919
teamkiller

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: antony chan 查看文章
Leica M8が絶対に欲しくなるビデオ

http://hk.youtube.com/watch?v=gFT-du...w.dmaniax.com/

M眼さま!!\/
有錢既我都想買黎做隨身機呀
可惜我無...
我都係用部電話影算

舊 01-12-09, 05:33 PM   #920
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku
HP Mini 2140
http://pc.watch.impress.co.jp/docs/2009/0109/ces08.htm
1,366×768!
終於夠開canon DPP?

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-09, 06:47 PM   #921
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
作者: Hayami 查看文章
HP Mini 2140
http://pc.watch.impress.co.jp/docs/2009/0109/ces08.htm
1,366×768!
終於夠開canon DPP?
有野睇~ 有野睇~
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-09, 08:49 PM   #922
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
人懶,唔重複打太多字了。

外型同操作 GX200 都可以話贏晒

PANASONIC 個 JOYSTICK 真係玩到想死, 超唔慣佢地所有機都用果隻兩十字 Q MENU, fn 掣又得一個

個鏡係 LX3 贏梗, 但係 GX200 都唔係一般消費機水平吧 ???

現場試影下, 低 ISO 好似唔太大分別, 但各大中英文網對 RICOH R系列既 NOISE 表現一直都唔多好評, GX 200 就好壞參半
同埋 distortion 方面我比較在意, 至少唔好好似 fuji f100 同 ixus 860 果 d 影到人變樣

BTW, LX3 對焦慢到呢.......

現時偏向 GX 200 多好多, 但係好擔心 ricoh 既品管, 好多人表示就算係 GRDII 同 GX 200 呢 D 機都一買返來有事, ccd/鏡頭入麈入水 etc (其實 ccd 咁細入麈會好明顯 ??)

就 LX3 對 GX 200, 同RICOH GRDII/GX200 既組裝品質,
有無用開 ricoh 既人發表下. 麻煩晒

此篇文章於 01-12-09 08:51 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-09, 08:21 AM   #923
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
其實komos哥你心中早有定案
正如當初p記,o記,到現在再p再r
機仔,有保養用過一兩年,生就生死就死
其實用上手你係覺得那台好就那台
迫你要台?機,你還是不喜就是
你心目中是R,就R,無一部機無缺點
同女人一樣,你包容到-就好,包容不到-就不好┐

舊 01-14-09, 12:12 PM   #924
teamkiller

註冊日期: Dec 2003
考慮咁多做咩呀....
自己想買就買啦//...唔買番去試又點知唔o岩你?
幾千蚊都要諗....第時買層樓咪要考慮兩三年?
買完又驚買錯既就證明你跟本就對佢無愛....咁你不如慳番黎食左佢好過啦
最後買番真的唔適合既...咪放左佢lor...
好過你問完一輪意見後再買先覺得買錯...

此篇文章於 01-14-09 12:16 PM 被 teamkiller 編輯。
teamkiller 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-09, 01:09 PM   #925
ZERO NEKO

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
引用:
作者: KKH 查看文章
有野睇~ 有野睇~
sony p仔浮誇d

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:50 PM

手機版 | APP版