Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 
手機資訊/電腦軟硬討論>Windows 8.1 Pro 用家聯盟! 正版使用者限定! 心得交流區!
Montague 03:41 PM 11-30-12
作者: B|WINS:
:-)
DESKTOP上 同WIN7一樣,事前要SET返傳統 輸入法方式~
而START UI轉輸入法語言,我都未用熟:-)
謝解答我搵到個setting了:-)
DC 97 08:57 PM 12-08-12
RECOVERY左部NB
點先可以升返做WIN8?
系咪一定要訂光碟?
BOYBOYBOY 05:29 PM 12-15-12
點知部電腦夠唔夠班升W8?
我有部5年前買落既雙核NB,唔知夠唔夠力上:-)
ZlWS 06:31 PM 12-15-12
作者: BOYBOYBOY:
點知部電腦夠唔夠班升W8?
我有部5年前買落既雙核NB,唔知夠唔夠力上:-)
一定夠力,但個mon最好有1080P ,1366*768先用到win8 apps......
a-fung 03:35 AM 12-16-12
一定夠力,但個mon最好有1080P ,1080P先用到win8 apps......
Surface for Windows RT係1366x768喎, 都用到Windows Store App.
死.屍神 09:24 AM 12-16-12
想問問琴日一開部NOTEBOOK就要我修復
但次次都係修復失敗..我又入唔到去WIN搞.. 亦無碟搞 可以點做..
(部NOTEBOOK新買左幾日就變左咁) 正常咁用

句野係咁:

自動修復 無法修復你的電腦
按下 "進階選項" 以嘗試其他電腦選項,或按下 "關機" 以關閉你的電腦,記錄檔: C\\Windows\system32\logfiles\Srt\Srttrail.txt

唔知張圖睇唔睇到 唔得我晏小小後補...
希望各位可以幫幫手...
Terri 01:44 PM 12-17-12
優惠期間買左 win8 upgrade, 係咪一定要優惠期間裝? 可唔可以留住條 key 等想裝先裝?
ZlWS 02:05 PM 12-17-12
作者: a-fung:
Surface for Windows RT係1366x768喎, 都用到Windows Store App.
廠機不同吧:-)
自裝desktop 試左1080P mon set 720P 用唔到wp8 app:-)

另外用wp8 app 又一定要set "account control setting" desktop用progrem好煩
RPG之鬼 03:08 PM 01-02-13
輸入法吐血中……
1. 在倉頡/速度下,最初打英文/符號是半形,但唔知點解所有英文變晒全形,按甚麼KEY可以直接轉翻半形?(唔想次次都MOUSE)
2. 很多時間按SHIFT都無法將"英"轉成"中",尤其是係GOOGLE的網址列上,這點有冇得搞?
ZlWS 06:23 PM 01-10-13
作者: RPG之鬼:
輸入法吐血中……
1. 在倉頡/速度下,最初打英文/符號是半形,但唔知點解所有英文變晒全形,按甚麼KEY可以直接轉翻半形?(唔想次次都MOUSE)
2. 很多時間按SHIFT都無法將"英"轉成"中",尤其是係GOOGLE的網址列上,這點有冇得搞?
DESKTOP上 同WIN7一樣,事前要SET返傳統 輸入法方式~:-)

=========================================
另外點解del folder 要untick 唯讀先 del到:-)
緋村 光 05:53 PM 01-17-13
請問有咩player推介?:-):-):-)
RPG之鬼 06:42 PM 01-17-13
DESKTOP上 同WIN7一樣,事前要SET返傳統 輸入法方式~:-)
求指引
因為現在的SET法同WIN7時一樣,不明甚麼是傳統輸入法……

按SHIFT轉中/英果下好似慢過WIN7……
now_loading 10:06 AM 01-21-13
如果冇win 7 key, 請問現在最平win 8 pro 要幾錢...

我好彩早買..
ZlWS 10:26 AM 01-21-13
作者: RPG之鬼:
求指引
因為現在的SET法同WIN7時一樣,不明甚麼是傳統輸入法……

按SHIFT轉中/英果下好似慢過WIN7……
同WIN7 XP時一樣咁已經傳統輸入法( WIN8預設係FIX 死STATUS BAR的)

ALT+SHIFT 轉中/英 OK快呀...(09年i5-750機)
X&Y 02:32 PM 01-21-13
作者: diabloex:
如果冇win 7 key, 請問現在最平win 8 pro 要幾錢...

我好彩早買..
upgrade版二月前應該係325
p.s. 可以重新安裝而唔upgrade的:-)
now_loading 02:47 PM 01-21-13
作者: X&Y:
upgrade版二月前應該係325
p.s. 可以重新安裝而唔upgrade的:-)

thx, 係咪講呢隻$319 :-)

作者: :

極致升級,絕佳優惠

在 2013 年 1 月 31 日前,以超低優惠價下載 Windows 8 專業版升級。*
僅需 HK$319 預估零售價 (ERP) 即可下載專業版 [/COLOR][/COLOR]
按一下 [下載專業版] 即可安裝 Windows 8 升級小幫手。當您的瀏覽器出現提示時,請開啟、儲存或執行升級小幫手。升級小幫手的安裝作業可能需要幾分鐘不等,視乎您的網際網絡連線速度而定。

X&Y 03:04 PM 01-21-13
作者: diabloex:
thx, 係咪講呢隻$319 :-)
係這個, 我記錯左價錢, 原來係319:-)
裝好個apps俾完錢拎key同拎iso後就可以了

p.s. 如果你有HKEPC a/c, epc$拍賣場有人賣$119 upgrade code:-)
ZlWS 03:24 PM 01-21-13
作者: X&Y:
係這個, 我記錯左價錢, 原來係319:-)
裝好個apps俾完錢拎key同拎iso後就可以了

p.s. 如果你有HKEPC a/c, epc$拍賣場有人賣$119 upgrade code:-)
冇記錯
我買$325:-)
kingtin1 02:07 AM 01-22-13
係我唔識用定係點呢....喺"Market'入面係唔係無Search依個功能?
TOAKO X 07:32 AM 01-22-13
平版的話
右邊邊緣掃一下
ZlWS 11:17 AM 01-23-13
面世第88天
http://www.windowsupgradeoffer.com/

凡購買 Windows 7 電腦可享以 HK$119 優惠價升級至 Windows 8 Pro* :-)
knight-philip 11:36 AM 01-23-13
想問win8不可以搞一隻recovery disk出來?
用控制台那window 7 recovery什麼的一直都燒不出來(不論用什麼extHD都說not enough space什麼的,明明就是有3XX GB空間...
問了原廠又不可以給我碟
有方法可以成功搞recovery嗎?(要是炒了windows都仍然可以recovery的方法

ASUS notebook A46CM preinstalled win8
想搞dual boot win8+win7
ZlWS 06:31 PM 01-24-13
http://windows.microsoft.com/zh-TW/w...oard-whats-new

SHORT KEY FOR WIN8
:-)
ZlWS 06:33 PM 01-24-13
作者: knight-philip:
想問win8不可以搞一隻recovery disk出來?
用控制台那window 7 recovery什麼的一直都燒不出來(不論用什麼extHD都說not enough space什麼的,明明就是有3XX GB空間...
問了原廠又不可以給我碟
有方法可以成功搞recovery嗎?(要是炒了windows都仍然可以recovery的方法

ASUS notebook A46CM preinstalled win8
想搞dual boot win8+win7
我dual boot win8+win7 ,最後只用WIN8, 因為用落係100%WIN7 多左START+APPS:-)

加錢1XX買DVD 寄畀你OR DL ISO
knight-philip 06:49 PM 01-24-13
我dual boot win8+win7 ,最後只用WIN8, 因為用落係100%WIN7 多左START+APPS:-)

加錢1XX買DVD 寄畀你OR DL ISO
問題是工作上要用上win7

雖然現在結果在D drive裝了win7 dual boot
win8仍然造不到restore:-)

問了華碩都說造不到
(問他們如果炒到window都開不到那怎樣自救,他們竟然說拿回原廠救....:-)

聽說有個叫true image 2013的prog.可以幫win8搞backup...不過未試

ps.有些人想改HD成SSD都不能夠把win8移過去:-)
win8真是夠霸道...
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 

返回主題版面