Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 06-16-14, 03:22 PM   #901
okabe
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
占士終於黎到要轉型的時候了
唔再係鐵打全場滿場飛
真係要搵一班靠得住既隊友先得了
其實尼左熱火之後已經無再好似係騎士時代全場滿場飛
身邊果D隊友已經算係靠得住
只不過今次FINAL其他隊友都無邊個企到出尼
先焗住要自己一個人尼
反而係睇到佢既體能上有轉變
以前真係可以全程打哂無限體力
今次見到佢出現疲態
唔知同咪有關
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-14, 03:58 PM   #902
JMi

註冊日期: Feb 2011
咁LBJ都就快奔三 體能爭咁D好正常既
而且士氣影響都係問題 LBJ係精神上幾易受影響的球員
佢可以用表現帶起隊波 但精神上帶領隊波克服逆境通常唔係佢 係WADE
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-14, 08:55 PM   #903
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
成年nba都冇睇
希望馬刺今次既奪冠打醒返D追星隊

舊 06-16-14, 09:46 PM   #904
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: Sar8 查看文章
成年nba都冇睇
希望馬刺今次既奪冠打醒返D追星隊
Wade: Melo是熱火的最後一塊拼圖
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-14, 09:47 PM   #905
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: Penny仔 查看文章
HOWARD表示熱火欠C

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-14, 10:53 PM   #906
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
唔知 wade 同 riley 留唔留到 lbj 係 heat 呢??

佢地咁體力化的打法今年已經頂唔順,何況下年??
Wade 呢個 series 之前好強,唔知點解突然消失
Bosh 就太習慣做 3 弟啦,我覺得佢已經唔記得自己應該點打波
佢可能已經變左 lewis ... 一個射到 3 分的高佬 ...

LBJ 今場想帶起隊波,但爆完第 1 節後無人跟住上
之後佢根本無力 keep 住做哂所有野
係咪要諗下改打法呢?? 坦克爆破唔能夠用足 4 節的話就要向技術層面再進一步吧??

另一邊廂 leonard 上年已經防守專家咁守 lbj
希望佢可以進攻上更上一層樓
今年終於 show 到佢有呢個能力
希望佢可以 keep 住進步啦!!!!

p.s. Melo 應該唔會咁豬頭炳上 heat 呢條賊船掛??

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-14, 11:19 PM   #907
Penny仔

LBJ 為左可以打low post同打4號, 我覺得佢增磅過左龍
今季見佢超大隻, 但以呢個體型仲要滿場飛負擔應該幾大下....
舊 06-17-14, 02:18 AM   #908
Sar8
The One

引用:
咁就死啦....melo都唔係叫擔到大旗既人

就算輪流三人上陣melo又冇分波能力,同帶住隊弱化版NYK同人比可能失分仲多

仲好大機會成為熱火黑歷史

話說諷刺既係,令馬刺苦戰game 7 就剩係得隊過氣小牛
熱火三人組成4年,始終無法完成三連霸...(睇怕之後會越來越難..)
而偏偏就係比小牛,馬刺呢兩隊老人隊搞店

此篇文章於 06-17-14 02:31 AM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-14, 09:50 AM   #909
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
重溫完GAME 5,馬刺實在打得太好!而LBJ真的已盡力,責任不在他。
只能夠怪WADE同三弟實在幫唔到手!熱火的後備能力又不如以往。

WADE真係好唔掂!假摔之前已經係行行企企,假摔完之後球證都唔鬼理佢了!
次次上籃俾人打手,自己控波唔小心被人偷波,就望球證,幾乎次次都係最後一個回後場!
經常令到熱火4個打5個!防守上又經常失位俾馬刺有WIDE OPEN機會。
三弟就唔使講,一早就話呢隻係「紙老虎」,要硬起上嚟完全做唔到硬漢。

不過最正都係BORIS DIAW,對住邊個熱火球員都係MISMATCH!

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-14, 10:20 AM   #910
JMi

G4G5時HEAT已經無還擊之力咁完全唔好睇
今年得G2G3先似返場波
而兩隊咁多場夾埋個總分差係FINALS史上最大...

另 LEONARD連ALLSTAR都入唔到拎左FMVP 係自N年前BILLUPS以來的事
西岸有GRIFFIN同DURANT 可能真係成世都無機會正選ALLSTAR 但大概以後年年都有佢份了
舊 06-17-14, 10:27 AM   #911
斷空我
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
雖然Big 4之說吹得好勁, 但我唔認為會成事, 而且歷史上嘅Big 4都無咩好下場.

我反而諗熱火下季可能會拆夥, 畢竟WADE已經開始淪落到成為負累哩個地步, 今季season其實已經夾硬來, 打一場停2場, 下季仲可以捱幾多場?
而且熱火陣容上有好嚴重結構問題, 上2次冠軍都係靠相當體力化嘅防守去掩飾哩個問題, 但隨著年齡漸大, 睇得出哩個方向已經唔多work, 唔趁而家撥亂反正, 下季仲係哩個陣容的話我相信會無咩前途~
斷空我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-14, 12:36 PM   #912
Penny仔

引用:
作者: 斷空我 查看文章
雖然Big 4之說吹得好勁, 但我唔認為會成事, 而且歷史上嘅Big 4都無咩好下場.

我反而諗熱火下季可能會拆夥, 畢竟WADE已經開始淪落到成為負累哩個地步, 今季season其實已經夾硬來, 打一場停2場, 下季仲可以捱幾多場?
而且熱火陣容上有好嚴重結構問題, 上2次冠軍都係靠相當體力化嘅防守去掩飾哩個問題, 但隨著年齡漸大, 睇得出哩個方向已經唔多work, 唔趁而家撥亂反正, 下季仲係哩個陣容的話我相信會無咩前途~
其實成事機會的確唔高...
要big 3 一齊放棄20m 年薪option out 再減價簽返heat
如果佢地咁都肯, 咁佢地真係好有決心去贏(咦?)

其實我覺得3個都唔會走架喇
畢竟keep 住呢個組合, 要贏東岸冇咩難度
今年唔好彩對住刺神姐

.....不過3條友已經食晒成個salary cap, 其餘班底唔知heat 點搞

此篇文章於 06-17-14 12:42 PM 被 Penny仔 編輯。
舊 06-17-14, 10:36 PM   #913
JMi

引用:
要big 3 一齊放棄20m 年薪option out 再減價簽返heat

今年唔好彩對住刺神姐

.....不過3條友已經食晒成個salary cap, 其餘班底唔知heat 點搞
東岸唯一比較有可能做低HEAT的情況
MELO真係去到BULLS + ROSE復活
PACERS留唔留STEPHENSON分別好大 未敢估住

HEAT三丁友係睇肯唔肯一齊簽返10-12M一年去保持返個競爭力
唔續CHARMERS 正正經經搵個PG 可能已經唔洗搞咁多野
舊 06-17-14, 10:37 PM   #914
Sar8
The One

咁老實如果下年係雷霆,快艇呢D入final,熱火贏既機會都幾大下
同埋焱如果仲有復仇既心態可能對住刺神都有機會.....

舊 06-17-14, 10:45 PM   #915
JMi

如果GRIFFIN防守釘人上可以再有進步 都唔可以咁快睇死
雷就算啦 真係入到FINALS都輸的多
要睇KD下季可唔可以打埋POST UP 好多時關鍵位都係掉個三分埋去就算咁打法去到PLAYOFF唔太WORK

而一年變化都可以好大 或者一年前同你講BOSH會射三分多過WADE你未必信啦
一年前話一年後GINOBILI同DIAW入到樽更加無人信啦 XDDD
舊 06-18-14, 03:23 AM   #916
Greenhead
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:

今年唔好彩對住刺神姐

如果 Wade / Bosh 自知身價唔食 max 的話,Heat 競爭力仍然相當大的。

相信有好多想嬴波既老鬼都願意降價簽 Heat 打多一兩年。

馬後炮講返,如果今年二月 Heat 是旦簽到 Granger 或 Butler,二三號位補強的話未必會輸俾 Spurs。
Greenhead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-14, 10:47 AM   #917
Penny仔

引用:
作者: Greenhead 查看文章
如果 Wade / Bosh 自知身價唔食 max 的話,Heat 競爭力仍然相當大的。

相信有好多想嬴波既老鬼都願意降價簽 Heat 打多一兩年。

馬後炮講返,如果今年二月 Heat 是旦簽到 Granger 或 Butler,二三號位補強的話未必會輸俾 Spurs。
要減就要3個一齊減, 否則一個max, 2個10m-12m其實操作空間不
我覺得wade 應該唔會想減人工
wade份合約仍然有2yrs 40m, 但以wade退化程度,大概好難再有咁高薪
佢本身已袋3冠+1個FINAL MVP,加上又招攬了LBJ
佢冇必要再為球會付出更多

birdman 將會option out 做FA
對HEAT來說後衛同前鋒易搵人, 但內線就比較麻煩
舊 06-18-14, 11:01 AM   #918
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
以今年WADE嘅表現,就算減到一年10M都唔值,
不過俾我係WADE就唔會OPTION OUT了。

舊 06-18-14, 11:40 AM   #919
Sar8
The One

引用:
作者: JMi 查看文章
如果GRIFFIN防守釘人上可以再有進步 都唔可以咁快睇死
雷就算啦 真係入到FINALS都輸的多
要睇KD下季可唔可以打埋POST UP 好多時關鍵位都係掉個三分埋去就算咁打法去到PLAYOFF唔太WORK

而一年變化都可以好大 或者一年前同你講BOSH會射三分多過WADE你未必信啦
一年前話一年後GINOBILI同DIAW入到樽更加無人信啦 XDDD
我覺得熱火對呢D箭頭隊就格食格
當然下年既wade再弱化落去就好難講

其實熱火最頭痛既可能係D似marion,diaw呢種角色

舊 06-18-14, 12:00 PM   #920
Greenhead

引用:
要減就要3個一齊減, 否則一個max, 2個10m-12m其實操作空間不
我覺得wade 應該唔會想減人工
wade份合約仍然有2yrs 40m, 但以wade退化程度,大概好難再有咁高薪
佢本身已袋3冠+1個FINAL MVP,加上又招攬了LBJ
佢冇必要再為球會付出更多

birdman 將會option out 做FA
對HEAT來說後衛同前鋒易搵人, 但內線就比較麻煩
如果Wade 唔 option out, 下年鐵定係交易籌碼。
而佢嘅打法換隊後肯定少好多支援,意味可能二三年後要收山了。

Bosh, 有人記得當年佢號稱 KG 接班人嗎?想要 max?

大帝應該深明原陣容問題,三兄弟不可能平起平坐吧?

Reily 要留 LBJ 鐵定有大動作,可以剝花生等睇戲。
舊 06-18-14, 12:01 PM   #921
Sar8
The One

將wade換出去咁樣得唔得架
不過熱火D球迷可能唔mind既.....

舊 06-18-14, 12:39 PM   #922
Penny仔

引用:
作者: Sar8 查看文章
將wade換出去咁樣得唔得架
不過熱火D球迷可能唔mind既.....
wade 2年40m肯定換唔走
Bosh 亦一樣(佢賣相可能好d啦)

基本上3巨頭的去留heat管不了
舊 06-18-14, 02:40 PM   #923
阿聰

引用:

三弟首先表明忠心想留低。

舊 06-18-14, 04:00 PM   #924
Sar8
The One

三弟入左焱之後都比人睇哂底牌
仲出去同你搏咩

但係會唔會james出走先

舊 06-19-14, 12:09 AM   #925
Greenhead

引用:

講錯左,係最尾果年 (2015-2016)。

如果 LBJ 回巢 Cavs 仲好睇.......

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 35 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 02-08-14 01:09 AM
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM
NBA 討論區 VOL. 32 - CLOSED 阿聰 體育版 998 06-13-12 11:54 AM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM

現在的時間是 09:28 AM

手機版 | APP版