Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 06-16-14, 10:12 AM   #876
JMi
God of Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: Penny仔 查看文章
佢地體力好似只夠爆一節
....前果2場第三節爆
今場第一節爆

...不過spurs幾穩陣, 你爆得一節咪輸果節比你
但其餘3節冇影響照head 住黎打
WADE上一鑊屈PACERS機終於要還返晒 D滴滴仔變晒揼釘 入樽變被BLOCK
SPURS唔同PACERS 唔可以遊魂幾節留力第4節都有得追
最慘係SPURS防守上已經無弱點比你攻
MIAMI最勁就係LBJ被DOUBLE TEAM再突破分波 但呢招已經唔WORK
另一招對持球者施壓博TURNOVER 對交球超快的SPURS又唔WORK
所以成個MATCHUP來講 HEAT真係不如有保護籃底能力的THUNDER
而家根本內線外線都比人打爆守唔住 無可能逆轉啦

剩低係睇下季隊波會點
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-14, 10:17 AM   #877
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: ayato 查看文章
fmvp 真係唔知比邊個..
都係TD同Leonard之爭
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-14, 10:18 AM   #878
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
第4節一開波heat 又谷一段
打左個5-0
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-14, 10:18 AM   #879
JMi

引用:
作者: okabe 查看文章
HEAT今年真係輸既話,我會覺得係輸心態
連續拎左2年冠軍部份人戰意真係無咁大決心
係輸內線
上年DUNCAN明顯無今年個態
SPILTER更加嚇死你
DIAW比而家肥10磅
好多時輸好多無厘頭進攻籃板

HEAT的確因為心態上係輸左
諗返早兩年落後2-3比BOSTON 上年落後2-3比SPURS
HEAT依然有信心覺得自己比人好
但今次係第一次佢地班友心底裡明白SPURS其實隊波整體上真係好過佢地
所以未開波都知無可能逆轉架喇
而查實唔關決唔決心事 係對手太強又格食格 點打都無計
舊 06-16-14, 10:29 AM   #880
okabe

引用:
作者: JMi 查看文章
係輸內線
上年DUNCAN明顯無今年個態
SPILTER更加嚇死你
DIAW比而家肥10磅
好多時輸好多無厘頭進攻籃板

HEAT的確因為心態上係輸左
諗返早兩年落後2-3比BOSTON 上年落後2-3比SPURS
HEAT依然有信心覺得自己比人好
但今次係第一次佢地班友心底裡明白SPURS其實隊波整體上真係好過佢地
所以未開波都知無可能逆轉架喇
而查實唔關決唔決心事 係對手太強又格食格 點打都無計
舊年GDP三頭馬車
係單靠TP9一人去帶動
TD無今年要復仇既決心,而且上陣時間用得比較多
MANU更加係出尼攪亂檔

SPILTER經歷過舊年交學費之後
明顯有信心硬剩左好多

HEAT連續2年都有奇兵出尼爆
今年真係無一個可以做到
結果最後都係張所有野推哂俾LBJ一人
下年再想衝冠真係要搵D新衝擊
舊 06-16-14, 10:38 AM   #881
二伍

註冊日期: Sep 2002
垃圾時間了吧
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-14, 10:41 AM   #882
JMi

引用:
HEAT連續2年都有奇兵出尼爆
今年真係無一個可以做到
結果最後都係張所有野推哂俾LBJ一人
下年再想衝冠真係要搵D新衝擊
無左MIKE MILLER 加上BATTIER終於老化
成個BENCH得返LEWIS一個進攻點
對住夠薑1ON1守LBJ的球隊 已經無晒符

BOSH今年又退化到變左外圍射手咁 成隊波打LBJ一內四外
呢個陣係東岸就行得通 西岸隨時ROUND1被叮走啦 lol
舊 06-16-14, 10:47 AM   #883
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
恭喜GDP

舊 06-16-14, 10:48 AM   #884
Penny仔

搞掂喇
刺神今年打法係我睇波以來最華麗的
值得一冠
舊 06-16-14, 10:52 AM   #885
二伍

一切要歸功於普波域治
舊 06-16-14, 10:53 AM   #886
okabe

引用:
無左MIKE MILLER 加上BATTIER終於老化
成個BENCH得返LEWIS一個進攻點
對住夠薑1ON1守LBJ的球隊 已經無晒符

BOSH今年又退化到變左外圍射手咁 成隊波打LBJ一內四外
呢個陣係東岸就行得通 西岸隨時ROUND1被叮走啦 lol
BOSH真係比較奇怪,明明係唔需要佢做咁多外圍投射
仲要一年比一年射得更遠...作用何在?
舊 06-16-14, 10:59 AM   #887
Penny仔

引用:
心態問題....由奧運開始安排佢放冷箭開始就習慣了外圍投射
久而久之連內線對抗都怕...
舊 06-16-14, 11:26 AM   #888
JMi

引用:
真係有作用既
pacers今年同上年爭咁遠就係因為守唔住BOSH企三分線
一係比佢射死一係比佢拉空晒內線比LBJ爆
只係SPURS防守補位夠快 籃底總會有人守 HEAT想用LBJ大蝦細呢招唔WORK

此篇文章於 06-16-14 11:29 AM 被 JMi 編輯。
舊 06-16-14, 11:31 AM   #889
Oruma
Beware...

註冊日期: Aug 2004
Leonard FMVP

Oruma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-14, 11:36 AM   #890
JMi

引用:
作者: Oruma 查看文章
Leonard FMVP
真係好勁
成個SERIES如果無左佢可以1ON1守LBJ可能會掉返轉地一面倒唔奇
今年連進攻能力都有進步 識得係適當時候球隊需要入波時爆
佢冒起先令到三寶可以放低重擔做返自己本份就夠
舊 06-16-14, 11:48 AM   #891
Penny仔

引用:
真係好勁
成個SERIES如果無左佢可以1ON1守LBJ可能會掉返轉地一面倒唔奇
今年連進攻能力都有進步 識得係適當時候球隊需要入波時爆
佢冒起先令到三寶可以放低重擔做返自己本份就夠
頭2場頹勢還以為他不行了
點知game 3 開始大爆發...
舊 06-16-14, 11:56 AM   #892
JMi

引用:
頭2場頹勢還以為他不行了
點知game 3 開始大爆發...
果2場佢太專注係防守 進攻無點爆過
之後佢可能發現LBJ無力 下下一快搶到籃板就自己爆
根本就係用返HEAT最屈機果招屈返人轉頭 XD

LBJ FINALS戰績又跌返5成勝率下 5次嬴得2次
但今次又唔太怪得佢
只係呢場睇佢好似以前係CAVS咁
大落後焗住自己打晒就求其掉個三分博下算
太早投降搞到場波唔太好睇
舊 06-16-14, 12:04 PM   #893
Oruma
Beware...

註冊日期: Aug 2004
引用:
但今次又唔太怪得佢
即使唔鍾意LBJ既人都要承認佢已經盡左全力喇
但係二弟三弟 & etc 都幫唔到手...

Oruma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-14, 12:11 PM   #894
Penny仔

引用:
果2場佢太專注係防守 進攻無點爆過
之後佢可能發現LBJ無力 下下一快搶到籃板就自己爆
根本就係用返HEAT最屈機果招屈返人轉頭 XD

但今次又唔太怪得佢
今次對LBJ 黎講非戰之罪
HEAT用得佢好盡...我見佢有時坐低一陣都冇,即刻起身上場
本來呢D時候bosh, wade出黎打,lbj 可以慢慢休息
但呢2個巨頭連攝時間都做唔到...

wade直頭越打越慢
估唔到Lance Stephenson真係講得出, 做得到...sosad
舊 06-16-14, 12:14 PM   #895
JMi

引用:
作者: Oruma 查看文章
即使唔鍾意LBJ既人都要承認佢已經盡左全力喇
但係二弟三弟 & etc 都幫唔到手...
的確如此
唔係LBJ第二場MJ上身咁 第五場都無得打啦

尤其是WADE 第三場開始完全唔掂了
CHARMERS更加係最重要關頭先唔記得左點打波好咁
其他就都係預左無咩貢獻的多
舊 06-16-14, 12:19 PM   #896
JMi

引用:
今次對LBJ 黎講非戰之罪
HEAT用得佢好盡...我見佢有時坐低一陣都冇,即刻起身上場
本來呢D時候bosh, wade出黎打,lbj 可以慢慢休息
但呢2個巨頭連攝時間都做唔到...

wade直頭越打越慢
估唔到Lance Stephenson真係講得出, 做得到...sosad
常規賽預住唔要TOP SEED咁HEA住來打
都唔比多機會練下BEASLEY ODEN同LEWIS
咪搞到今時今日咁重要關頭無人好用
LEWIS同ANDERSON係東岸威到來到FINALS又沉返
真係得返RAY ALLEN同LBJ算穩定發揮 點打波丫

LANCE暗黑兵法為PACERS帶來反效果 但就為SPURS舖好路
係咪波波買通左叫佢搞事架 XDDDD
舊 06-16-14, 02:14 PM   #897
二伍

熱火寄望下次有Melo來頂吧
舊 06-16-14, 02:58 PM   #898
BOYBOYBOY

註冊日期: Jun 2011
占士終於黎到要轉型的時候了
唔再係鐵打全場滿場飛
真係要搵一班靠得住既隊友先得了

舊 06-16-14, 03:09 PM   #899
是但
Game Master

PSN  IDseedown
馬刺BENCH比上年進步好大!!!
教練太強!!!!!!

2014 FTCL Approved!!

BLOG
是但 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-14, 03:10 PM   #900
JMi

引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
占士終於黎到要轉型的時候了
唔再係鐵打全場滿場飛
真係要搵一班靠得住既隊友先得了
由佢去投靠WADE果一刻佢已經同大家表明左佢係要靠隊友架喇...
係今鑊佢班隊友堅唔掂咁解

下年少左個隊友 BATTIER退休
RAY ALLEN都考慮緊退休 呢幾日內決定

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 35 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 02-08-14 01:09 AM
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM
NBA 討論區 VOL. 32 - CLOSED 阿聰 體育版 998 06-13-12 11:54 AM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM

現在的時間是 07:04 AM

手機版 | APP版