Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-22-11, 01:37 PM   #826
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
我睇返其他過咗10萬的成就犯GAME LIST覺得時間未必係拎高分的重點,
重點可能係GAME種方面,如果真係要打分的,通常都唔會玩有太多ONLINE成就的GAME,
單機GAME、電影衍生類GAME、幼兒向遊戲(=通稱"成就GAME"?!)先拎得多分。

兩睇la, 真係專門拿成就分果D成就犯, 可能真係專玩成就game.

不過我都見frd list 上有幾個8萬分左右的, 有好多隻GAME都有滿分, 其中包括好多難玩的game同難玩的成就, 包括gow2, 忍外2之類. 呢D真係勁.

舊 06-22-11, 02:12 PM   #827
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
今年動漫節
http://hk.apple.nextmedia.com/templa...av_id=15364262

Xbox今年首設女士專區,並有美甲服務,「好多女仔鍾意玩體感遊戲減肥」。總監黃鉅添說,現場供試玩全新 Kinect fun labs遊戲,並有主機優惠套裝。
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-11, 02:17 PM   #828
ahleung
The One
Bannnned

我自己就好少為解成就而解. 通常係覺得自己做得到, 有興趣試先去試.
或者隻game爆左仲係意猶未盡, 想玩多D, 就搵D成就挑戰下.

近排玩緊 Splinter Cell Conviction. 果D Realistic 難度唔俾人發現既成就, 都係試下得就得唔得就算了.......
舊 06-22-11, 04:47 PM   #829
三刀流路飛
Game Master
海盜王

註冊日期: Apr 2006
XBox Live GamertagEddie829
引用:
作者: ahleung 查看文章
我自己就好少為解成就而解. 通常係覺得自己做得到, 有興趣試先去試.
或者隻game爆左仲係意猶未盡, 想玩多D, 就搵D成就挑戰下.

近排玩緊 Splinter Cell Conviction. 果D Realistic 難度唔俾人發現既成就, 都係試下得就得唔得就算了.......
Splinter Cell Conviction 我最尾解的就是這個成就
呢隻我都1000分 但無玩download 個堆新野
1000 分都無icon
三刀流路飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-11, 05:12 PM   #830
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:

引用:
作者: 三刀流路飛 查看文章
Splinter Cell Conviction 我最尾解的就是這個成就
呢隻我都1000分 但無玩download 個堆新野
1000 分都無icon
Splinter Cell Conviction我買返嚟成年都未完成…
主要係覺得難玩同埋個畫面長期黑白灰有點浪費佢原本唔錯的畫面,
DLC我都趁減價買咗…

希望可以盡快由頭打過一次,
但我個行程表有ALICE>LA NOIRE>RDR…等等排住未玩。

有機會約埋網戰玩下都好喎。

舊 06-22-11, 05:44 PM   #831
咖哩魚蛋
Crazy Gamer
Chiyuu

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDkalubibi
XBox Live Gamertagkalubibi
cars 2 睇條片好似好好玩咁
http://www.gametrailers.com/video/we...-cars-2/716651
咖哩魚蛋 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-11, 07:24 PM   #832
三刀流路飛
Game Master
海盜王

註冊日期: Apr 2006
XBox Live GamertagEddie829
引用:
Splinter Cell Conviction我買返嚟成年都未完成…
主要係覺得難玩同埋個畫面長期黑白灰有點浪費佢原本唔錯的畫面,
DLC我都趁減價買咗…

但我個行程表有ALICE>LA NOIRE>RDR…等等排住未玩。

可惜我GAME 已放
總有機會

RDR 我未玩到爆機都忍唔住放左
成日騎馬寄幾分鐘先打個任 好難頂
三刀流路飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-11, 07:29 PM   #833
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: 三刀流路飛 查看文章
可惜我GAME 已放
總有機會

RDR 我未玩到爆機都忍唔住放左
成日騎馬寄幾分鐘先打個任 好難頂
RDR其實已經好過GTA4. 隨街紥個營就去邊都得~~
舊 06-22-11, 08:11 PM   #834
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
XB live+ MHF 48小時 free (日本a/c)
http://xbox360.mh-frontier.jp/contents/48h_play/

玩唔到MHF 都有個48小時金會員code 你用, 不過係日本a/c 先可以

哈, 玩唔到都加左我個成就list

此篇文章於 06-22-11 09:06 PM 被 now_loading 編輯。
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-11, 01:48 PM   #835
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
請問舊版機既save card對吾對應新機架?

舊 06-23-11, 01:50 PM   #836
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: ~Tsz~ 查看文章
請問舊版機既save card對吾對應新機架?
slim機好似已經無左save card 插口.
舊 06-23-11, 02:59 PM   #837
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
DLC我都趁減價買咗…

Splinter Cell Conviction應該係Splinter Cell系列中最易玩
因為有得lock幾個敵人一口氣連開槍射中
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-11, 03:00 PM   #838
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:

歐美潛入game通常唔會玩最難架啦
一定係自虐
舊 06-23-11, 03:03 PM   #839
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
RDR其實已經好過GTA4. 隨街紥個營就去邊都得~~
騎馬可以遇到好多side mission同收集野
同埋其實騎馬成日開全速都幾快下
唔好比初頭個D慢馬呃左
我玩左陣就有隻白馬快好多

紥個營就去邊都得呢個設定係方便
但想起都好搞笑
紥個營就瞬間轉移
舊 06-24-11, 11:39 AM   #840
ahleung
The One
Bannnned

轉貼~~~

引用:
作者: c9234 查看文章
舊 06-24-11, 03:31 PM   #841
ahleung
The One
Bannnned

M$ HK 似乎改左續保政策. 續完只保90日, 但價錢仍然係$9百幾蚊
http://www.discuss.com.hk/viewthread...extra=page%3D1

我自己都打去hotline問過, 真.

根本就係叫你買新機
舊 06-24-11, 03:34 PM   #842
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
簡單,香港M$最怕嘈,投訴去消委會

舊 06-25-11, 03:10 AM   #843
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
HALO REACH有新的免費嘢拎,有限期的,詳情:

http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=785

舊 06-25-11, 02:15 PM   #844
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
slim機好似已經無左save card 插口.
係呀!!因為可以用USB手指或者其他USB儲蓄媒體,最大好似係支援到16GB。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-11, 02:24 PM   #845
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
想問下大家到現時為止XBOX360上前10大最難解嘅成就係咩呢???(請附上出自咩GAME)

P.S.:LOST PLANET 2的世界第1名成就應該係數一數二難嗎???

此篇文章於 06-25-11 05:04 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-11, 05:40 PM   #846
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
M$ HK 似乎改左續保政策. 續完只保90日, 但價錢仍然係$9百幾蚊
http://www.discuss.com.hk/viewthread...extra=page%3D1

我自己都打去hotline問過, 真.

根本就係叫你買新機
$9百幾蚊90日
仲貴過金會員年費好多囉
買新機好過
舊 06-25-11, 05:43 PM   #847
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: mrk 查看文章
想問下大家到現時為止XBOX360上前10大最難解嘅成就係咩呢???(請附上出自咩GAME)

P.S.:LOST PLANET 2的世界第1名成就應該係數一數二難嗎???
GOW2有個殺10萬個人既成就
係有掛機方法拎
但都要掛好耐機

如果正常方法拎都幾難
我爆完兩次故事加煲過下MP
都係殺得4千幾人
舊 06-25-11, 08:42 PM   #848
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
鬼佬有教拖鞋大法只要掛一晚就拿到

LP2世界第一真係數一數二難
不過我FD list居然有人拿到

舊 06-25-11, 11:08 PM   #849
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: shodanng2 查看文章
GOW2有個殺10萬個人既成就
係有掛機方法拎
但都要掛好耐機

如果正常方法拎都幾難
我爆完兩次故事加煲過下MP
都係殺得4千幾人

有一版係用果枝唔知咩炮離遠打敵人的, 一炮幾件, 外國網教人在呢版拿
呢個係煩, 但未算難, 因為有耐心實有一日開到.

街霸果D 差唔多40個人物要打o西所有TRIALS同埋全部打ranking升上C, 呢個我覺得難D.

舊 06-26-11, 09:07 PM   #850
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
想買個500蚊左右GE JOYSTICK 俾360用, 各位有冇好選擇﹖
先謝~

論壇跳轉

現在的時間是 12:25 PM

手機版 | APP版