Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-15-15, 07:29 PM   #8151
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
網上嘴炮武術通常都係幾個話自己識某種武術既人口同鼻拗,永遠誰也不服誰
要出黎打先見真章(花生mode)
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 07:39 PM   #8152
psidef
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: sohippy 查看文章
網上嘴炮武術通常都係幾個話自己識某種武術既人口同鼻拗,永遠誰也不服誰
要出黎打先見真章(花生mode)
丫你又抽劉馬車水

舊 12-15-15, 07:55 PM   #8153
rfdingo
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: T.K. 查看文章
>>No.236752
恩......我是學武術的所以來導正你幾個觀念
>李書文無二打不在他一拳力量有多大,而是他的進攻變化讓人招架不住。
八極拳是講究一擊必殺的拳術,李書文無二打就是用這樣闖出的名號,變化多端招架不住什麼的你以為是八卦掌啊
>那擂台上只要重量級選手上場不就每場秒殺?
第二個小常識
擂台拳擊比賽一般情況下並不會找兩個差距極大的選手來對打
兩個武力指數相差不大的廢話當然不可能一擊必殺
民間武鬥沒有這種審核限制,李書文也不會看對手太弱就手下留情(所以是李狠子)這種情況完全不一樣
>不過大家都會說費格斯是神話,但卻對真假摻半的李書文傳說深信不疑。
這個蠢到我不知道該說什麼....................
一剣破三山這個是現代常識無法理解的事所以當然是神話
可是一拳打死人這種事科學上是完全沒問題的甚至是沒練過武的只要運氣好(或說運氣爛)都可以不小心辦到何況是李書文這種一代宗師
你隨便去查一拳打死人的實例或新聞保證隨便都能查到一堆
我不知道你是不是武術界的不過現在我看起來你的言論基本上都是外行或曉帝菜逼八等級的.....
一拳打死人是"很難做到的事"
但絕對不是做不到
今天出來一個比李書文還強的八極拳宗師,他親口表示他任何情況都沒辦法一擊殺人,那多少還有點根據不過那是不可能的事。
當然說不定李書文的全部傳說跟記載還有他徒弟說的都是唬爛的實際上他只能兩三擊必殺。
不過在沒這種反證之前一擊必殺這種本來就可能辦到的事相信沒什麼好奇怪的。

---------------------------------------
>>No.236757
>>我是學武術的所以來導正你幾個觀念
>>八極拳是講究一擊必殺的拳術
要秀學武的話,
我不但學武還是學八極的,
可以告訴你這基本上就完全錯誤,
回環、換步和扒止左右打還比較接近一點。
其他的多說無益。
>>No.236752
傳武名師的事蹟就和宗教一樣,信者恆信且不可質疑,
你說多了自討沒趣而已。

wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
打個手遊,唔駛去到練葵花寶典吧?
我學詠春時師父頭經常講既其中一句就係
先將你地電視見到既抹左佢wwwww
真係打爛仔交時,就算你高手 打到3個已經好好野 等等

其實打機講既唔駛咁認真
rfdingo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 08:08 PM   #8154
Cowlex
Game Master
零距離ガンナー

註冊日期: Aug 2005
見到情報就抽哂手上既石了
一張2030

舊 12-15-15, 08:15 PM   #8155
hyakki
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
EXTRA既李叔算係奈須致敬拳兒外傳既李叔所創作的吧
寫唔寫實係另一回事
hyakki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 09:55 PM   #8156
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: ~Alex~ 查看文章
一張2030
有咩情報!?
詳細希望

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 09:57 PM   #8157
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 朔望~ 查看文章
有咩情報!?
詳細希望
應該係指聖誕event抽角唔夠師匠(応ッ!)吸引,所以而家抽晒佢

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 10:01 PM   #8158
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
応!
我已經無力再戰

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 10:10 PM   #8159
psidef

忍唔住抽兩單, 得三公

舊 12-15-15, 10:30 PM   #8160
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
一拳打死人呢D 明明睇修羅之門一大堆

反正史實係點係Fate唔太重要
重點都係Extra既李書文絕對有資格叫史上最強Assassin
所以我都幾肯定佢會係五星......

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 10:42 PM   #8161
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
隻game星數同設定強度好似未必有關ga wor
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 10:44 PM   #8162
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
咁能力講到勁到爆炸,但又上唔到五星既,都係得海叔、黑吾

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 11:14 PM   #8163
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
就算講人氣 我都寫包單有出過既暗殺者入面最高人氣係李書文

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 11:36 PM   #8164
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
引用:
作者: ~Alex~ 查看文章
一張2030
我都all in左最後40石
都抽到1張每t +8的禮裝
不過是np.....

更加唔好說4星OR以上的人

舊 12-15-15, 11:45 PM   #8165
hyakki
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
就算講人氣 我都寫包單有出過既暗殺者入面最高人氣係李書文
雖然我都係李叔廚
但ASSASSIN既人氣我怕李叔唔及女帝

同埋庄司擺明就係AP廚...女帝九成有5星...
hyakki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-15, 12:10 AM   #8166
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
係咪唔記得關ser...

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-15, 12:12 AM   #8167
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
關咩?日本時間2點WO,大哥

■日時
2015年12月16日(水) AM2:00~AM6:00(予定)
※メンテナンスの終了予定時間は前後することがございます。
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-15, 12:12 AM   #8168
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: GN00508771 查看文章
係咪唔記得關ser...
香港一點啊~

舊 12-16-15, 12:13 AM   #8169
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
香港一點啊~
呀..... 我記錯係日本時間1點

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-15, 12:19 AM   #8170
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: GN00508771 查看文章
呀..... 我記錯係日本時間1點
依家清埋D體差唔多

舊 12-16-15, 12:25 AM   #8171
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
sorry 今次event係要邊幾隻角色?

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-15, 12:37 AM   #8172
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: Led Mirage 查看文章
sorry 今次event係要邊幾隻角色?
凱薩
荊軻
大衛
大流士三世
歌聲魅影
瑪莉皇后
瑪爾大
羅賓漢

同聽日新增既

黑RIDER
傑克
童謠

頭先諗住廢事打搵番以前貼過既資料..
原來我地呢個帖去得咁快
咁難搵

舊 12-16-15, 12:44 AM   #8173
Bahamut

註冊日期: Apr 2003
呢排FGO抽運臉黑, 諗住臨完前用晒最後20石(5抽)都係中垃圾既話就棄機
點知營運讀心, 臨尾2抽終於出隻師匠俾我

此篇文章於 12-16-15 12:49 AM 被 Bahamut 編輯。
Bahamut 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-15, 12:49 AM   #8174
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
引用:
作者: Bahamut 查看文章
呢排FGO抽運臉黑, 諗住臨完前用晒最後20石(4抽)都係中垃圾既話就棄機
點知營運讀心, 臨尾2抽終於出隻師匠俾我
我2張呼符
第一張大狗, 然後拉ゲルト戰隊出場...

第二張就出了和大狗好有緣份的

紅A .......
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-15, 01:00 AM   #8175
psidef

我有排都唔會再課......唔課抽得仲好過課.

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 02:47 PM

手機版 | APP版