Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-04-09, 10:20 PM   #751
TOMCHEUNG
Game Master
Balrog 好碰友

註冊日期: Dec 2005
3DS Friend Code3909 8573 2961
XBox Live Gamertagwc3tom
一早就應該見好就收啦
係都要拖到唔好睇...
TOMCHEUNG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-09, 10:26 PM   #752
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
145集完的動畫 係講到漫畫的邊到?

當我冇問...-.-

只係打完王城 點解唔做落去

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-09, 10:46 PM   #753
elmond
God of Gamer
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
其實都想好好地睇埋呢場,完鬼左去......依家?仲慘過棋魂北斗篇.......

舊 06-05-09, 04:21 AM   #754
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
都唔係好差.......反正黑豹 同瀨那點都要正式打番場架啦.....
劇情推進上 真係唔覺有咩太問題 不過泥門以外的比賽 其他比賽次次描寫的長度都OK短-.- 有D不滿

但世青盃完埋之後就真係唔好繼續了

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-09, 08:01 AM   #755
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
感覺上越來越似為左現實隊日本隊,係上次WC打到加時輸比美國隊而平反 …

(不過個場係日本All Star 對 三流美國大學球員 )
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-09, 04:18 PM   #756
超必
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
下期 第333回(JUMP no.29)大結局....

今期終於同分完場,但本來沒有預定加時賽,

成班人都覺得不爽,夾硬要打,因為大家都是美足選手!!!!
超必 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-09, 04:30 PM   #757
Bandit-Anji
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagZangfeva
引用:
作者: 超必 查看文章
下期 第333回(JUMP no.29)大結局....

今期終於同分完場,但本來沒有預定加時賽,

成班人都覺得不爽,夾硬要打,因為大家都是美足選手!!!!
, 唔死拖係好事
再唔完都唔知佢地打乜比賽

Bandit-Anji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-09, 04:53 PM   #758
Eking

註冊日期: Feb 2006
我唔覺世界杯係拖, 幾好睇呀, 特別係含同蛭魔出飛龍真係好正

舊 06-06-09, 02:42 AM   #759
Oscarzero
Game Master
VT魔人

註冊日期: Jun 2004
XBox Live GamertagOscar Zero
ok la, 其實我覺得好過帝黑....

最後小葵既頭髮好長...10年後?

舊 06-06-09, 02:51 AM   #760
~真夜~

註冊日期: May 2005
我覺得世界杯不錯的說~~~至少我感覺到作者在世界杯補完了不小東西

好像俄王和馬高,金剛2兄弟~~~

我最喜歡世界杯里面的友情小天使-水町

Chain Chronicle:165,033,457 神羅

SD Gundam G Frontier:15925545 OverMan
~真夜~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-09, 11:27 AM   #761
Mr.66
Game Master

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: elmond 查看文章
其實都想好好地睇埋呢場,完鬼左去......依家?仲慘過棋魂北斗篇.......
我覺得棋魂北斗篇慘D...
因為...光仔連輸兩場...
唔可以為佐為爭番一口氣...
跟手完埋, 遺憾人間...

E家IC最終局,
雖然描寫比起全國大賽失色許多,
不過就算延長戰輸左都已經對得住捧場客
況且帝黑戰開始作者已經開始技窮
與其勉強同Bxxxx或nxxxxx咁死撐落去,
不如係未爛哂既時候榮休

舊 06-06-09, 11:59 AM   #762
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Mr.66 查看文章

E家IC最終局,
不如係未爛哂既時候榮休
棋魂我係想佢再出下去...
IC..仲唔完會走上足小之路

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-09, 04:54 PM   #763
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
今話畫得幾好
好熱血
我諗打波o既內容已經講哂
下一話係講囚人最後o既發展ga喇

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-09, 05:11 PM   #764
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:

我覺得打完神龍寺開始就已經技窮
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
我要IC都唔要棋魂

舊 06-06-09, 05:39 PM   #765
Ricky-S
Game Master
F.I.R.飛兒樂團

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Bandit-Anji 查看文章
, 唔死拖係好事
再唔完都唔知佢地打乜比賽
根本對美國都唔知打緊乜

風見車仁:今天的我,沒有所謂的極限
赤木軍馬:無人可以超越係我前面
Ricky-S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-09, 06:05 PM   #766
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
最後又係玩回憶?
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-09, 06:38 PM   #767
VICT
什麼超有趣的?

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDvictorleung213
我又唔覺世界盃係拖出黎
一早就預左會打美國咖啦
不過而家完左咪幾好

不過千萬不要玩職業篇, xx篇, yy篇 之類就得

引用:
作者: yeah yeah 查看文章
完左都唔見得一定唔上足少之路
看向殺人網球

此篇文章於 06-06-09 06:40 PM 被 VICT 編輯。
VICT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-09, 10:48 PM   #768
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
引用:

E家IC最終局,
不如係未爛哂既時候榮休
我是指被腰斬的情況
棋魂起碼可以好好睇睇完左去
但ic就趕頭趕命....

其實我覺得黑豹同荷馬可以講多少少
至少可以講佢地都有多年的默契,依家講到好似得日本隊有默契...

舊 06-08-09, 12:06 AM   #769
遊戲人間
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
全國大賽完左之後真係唔多掂...(其實帝黑時已經唔太好睇.. )

不過........會唔會好似格鬥網球同足小咁隔一排又出翻黎....?

舊 06-08-09, 08:06 PM   #770
Garnet_Crow

註冊日期: Oct 2007
引用:
最衰都係班泡菜佬,搞到棋魂冇完美結局

舊 06-08-09, 09:29 PM   #771
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
最衰都係班泡菜佬,搞到棋魂冇完美結局
係LA...小器到爆...

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-09, 09:32 PM   #772
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
其實我都唔明畫左光仔贏,班泡菜可以點....唔通搵導彈射日本咩.....
搞到好地地一套漫得番個頹end

~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-09, 12:30 AM   #773
謎之天音

註冊日期: May 2006
引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
其實我都唔明畫左光仔贏,班泡菜可以點....唔通搵導彈射日本咩.....
搞到好地地一套漫得番個頹end
唔鐘意咪唔好睇囉,真係多得班泡菜唔少
嗰陣追連載一直以為會畀光仔嬴

如果咁易有國際問題的話,日本咪多得足球小將哩類運動漫唔小
差唔多可以得罪晒全世界
謎之天音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-09, 10:30 AM   #774
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
終於完了... (淚目)

感謝兩位老師七年的努力,並讓我認識和愛上美式足球
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-09, 11:02 AM   #775
Tung_Akira
Junior Member

註冊日期: Jan 2008
完了
一直都好鐘意呢部漫畫
特別鐘意兩位作者成日會係d唔算起眼既地方都會俾心機
(e.g 綠葉列傳)
仲有 唔知大家有冇發現
最終回既版頭(?)係跟返第一話既版頭畫
內容又係同第一話一樣係入學式
我覺得幾有首尾呼應既感覺
Tung_Akira 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.7 Hitomi ~清談館~ 1001 01-09-15 12:40 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
[漫畫] One punch-man [原作/ONE 作畫/村田雄介] 信長 日本動漫畫討論版 1 07-19-12 11:01 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 02:30 AM

手機版 | APP版