Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-13-11, 01:28 PM   #726
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: D-Joe 查看文章
http://www.gamersky.com/news/201106/175384.shtml
我諗呢度冇人會誤會呢條news瓜
我自己想法係MMO魔咒有機會解除
我估應該係想將部份Xbox Live內容植入Windows 8
其實即係將360官網個D會員功能植入個Windows咁解
之前Windows Live各方面都雞過Xbox Live好多
Windows Live個官網香港登入唔到

360既MMO魔咒
應該係因為金會員要年費
如果MMO再要比月費年費
咁玩家要嘔好多錢
不過我覺得如果有隻360 MMO
係真係肯長期用心打造(其實電腦都極少啦)
再貴既收費都實有玩家玩

此篇文章於 06-13-11 01:31 PM 被 shodanng2 編輯。
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-11, 04:39 PM   #727
shodanng2
留言太密會比人ban

http://www.directbuyhk.com/product_h...TV_Stand.html#
Kinect 專業 3-WayTV直立支架
好似幾正
但點固定係個電視後面?

應該Kinect放係電視頂會易D detect哂全身
個人唔駛企太後

http://www.directbuyhk.com/product_h...___Black.html#
Xbox 360 無線充電座 - 黑色(另有白色)
好似幾方便
但HKD 105既價錢
有哂無線充電板連2舊叉電
我怕叉電用既料或QC會太差
舊 06-13-11, 04:40 PM   #728
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
引用:
作者: shodanng2 查看文章
我估應該係想將部份Xbox Live內容植入Windows 8
其實即係將360官網個D會員功能植入個Windows咁解
之前Windows Live各方面都雞過Xbox Live好多
Windows Live個官網香港登入唔到

360既MMO魔咒
應該係因為金會員要年費
如果MMO再要比月費年費
咁玩家要嘔好多錢
不過我覺得如果有隻360 MMO
係真係肯長期用心打造(其實電腦都極少啦)
再貴既收費都實有玩家玩
唔係錢既問題(怕呢D咪學MHF每出新版都入張9個月金會員卡),係LIVE封閉問題

舊 06-13-11, 05:36 PM   #729
shodanng2
留言太密會比人ban

http://majornelson.com/2011/06/06/cl...-to-xbox-live/

Cloud Storage for Game Saves and LIVE Profile.

Here at Xbox LIVE we listen to your feedback. We are making it easier for you to sign into your Xbox LIVE account from any console at any time to access your game saves and full profile, including items such as Microsoft Points to make purchases, Achievements and friends. Cloud storage will allow you to enjoy the same great Xbox LIVE gaming experience even when you’re not in your own living room by giving you the option to store your “game saves” securely in the Xbox LIVE cloud instead of on a portable memory unit or your console’s hard drive. Gone are the days of “gamertag recovery.” Now all you need to do is sign in, no matter where you are!

日後冇backup game save同profile既煩惱啦
全部cloud server幫你儲住
有D似電腦Steam某D game有既功能
係第二部360度只要登入就有番profile同game save
我相信日後會更多遊戲機學呢種方案
就算抄橋都唔緊要
最緊要係玩家唔駛擔心要backup game save同profile
但冇講係咪要金會員先有呢個功能

不過XBLA game可能都要backup
XBLA game好似無獨立game save

此篇文章於 06-13-11 05:40 PM 被 shodanng2 編輯。
舊 06-13-11, 05:45 PM   #730
shodanng2
留言太密會比人ban

http://majornelson.com/2011/06/03/a-...-head-into-e3/
雖然360後勁強勁
但我希望都唔好因為咁而太遲出下一代Xbox

同埋我好想佢出Xbox手提機囉(WP7我唔當係)
等Sony同老任係手提機界多個良性競爭對手都好
舊 06-13-11, 05:46 PM   #731
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: D-Joe 查看文章
唔係錢既問題(怕呢D咪學MHF每出新版都入張9個月金會員卡),係LIVE封閉問題
LIVE點封閉?
唔明
舊 06-13-11, 07:41 PM   #732
ruud1009
Junior Member

註冊日期: Jul 2008
Home Front免費Premium Theme

http://marketplace.xbox.com/zh-HK/Pr...8-76b040b0db55
ruud1009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-11, 08:33 PM   #733
RnB
Insane Gamer
黃金體驗安魂曲

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDRnB6779
XBox Live GamertagRnB HK
引用:
作者: ruud1009 查看文章
thanks a lot!

舊 06-14-11, 12:18 AM   #734
HKBighead
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2005
Wii U IDSkyver
3DS Friend Code2707 1624 5818
PSN  IDSkyver_KC
XBox Live GamertagKC Skyver
樓上裝修震"冧"左個DVD架,跌爆左幾隻Xbox 360盒 ,唔知有冇地方可以買番D綠色DVD盒呢?
唔該先
HKBighead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-11, 12:25 AM   #735
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
買D幾十蚊廢GAME掉轉個盒,我以前D PS2 GAME 都係咁換D爛盒
有得買我都想買...有幾隻D盒彎哂隻碟都扣唔到...

舊 06-14-11, 12:53 AM   #736
HKBighead

引用:
作者: Rance 查看文章
買D幾十蚊廢GAME掉轉個盒,我以前D PS2 GAME 都係咁換D爛盒
有得買我都想買...有幾隻D盒彎哂隻碟都扣唔到...
搵到喇, $10隻。 有需要我可以PM你條link
多買仲有平,初步點算,我至爆左十隻

話時話,360個盒好似特別易爛,成個櫃只爆左一隻PS2 Game同兩隻Xbox 1 Game,但爆左十隻以上360
舊 06-14-11, 12:58 AM   #737
netfestv3v

註冊日期: Feb 2010
Thumbs up

引用:
作者: mrk 查看文章
有冇人兄知隻KINECT GAME港版Child of Eden係咪14/6(二)到貨呢???
x2... i want to play this game >O<

child of eden facebook
netfestv3v 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-11, 11:29 AM   #738
三刀流路飛
Game Master
海盜王

註冊日期: Apr 2006
XBox Live GamertagEddie829
一種係250GB連KINECT $3099 呢個PACKAGE GAME 書話最近重推的
呢個超抵玩呀
三刀流路飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-11, 11:31 AM   #739
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: HKBighead 查看文章

話時話,360個盒好似特別易爛,成個櫃只爆左一隻PS2 Game同兩隻Xbox 1 Game,但爆左十隻以上360
有興趣, 請PM
有時買d二手game d盒殘到死想換左佢好耐

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-11, 04:24 PM   #740
whassupbun

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
樓上裝修震"冧"左個DVD架,跌爆左幾隻Xbox 360盒 ,唔知有冇地方可以買番D綠色DVD盒呢?
唔該先
引用:

有冇叫樓上賠償

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-11, 08:34 PM   #741
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
岩岩開機更新.....
中左~狀態代碼: xxxx - xxxx - xxxx - 2203 - C000 - 0001
想問下,咁點算/_\!!!?

此篇文章於 06-14-11 08:40 PM 被 11281984 編輯。
11281984 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-11, 08:45 PM   #742
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 11281984 查看文章
岩岩開機更新.....
中左~狀態代碼: xxxx - xxxx - xxxx - 2203 - C000 - 0001
打上CS可能有機換,加送XBOX LIVE,XBLA GAME及MS POINT。

舊 06-14-11, 08:52 PM   #743
HKBighead

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
有興趣, 請PM
有時買d二手game d盒殘到死想換左佢好耐
PM左喇

引用:
作者: whassupbun 查看文章
有冇叫樓上賠償
冇呀,因為自己個DVD架都有問題,我之前個裝修師傅偷工減料,上小左好多粒螺絲,所以樓上震兩震未受唔倒力囉。

有好多Saturn同Dreamcast碟由成兩米高跌落地個盒都冇爆已經算好彩了。依家希望唔好內傷,剩係隻碟爛喇。
舊 06-14-11, 09:01 PM   #744
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
貪平,用GAME書優惠買咗套都唔知會唔會長玩,
可能買嚟都只係封塵的DJ HERO 2套裝,$259。

個專用TURNTABLE設計得幾有心思,
可以按自己習慣需要拆開,轉換左右手位置。
而且居然內置了D-PAD、ABXY、START、BACK等掣,
勉強可以當係一個無線手掣用,跟機有埋2A電池。

舊 06-14-11, 09:14 PM   #745
三刀流路飛
Game Master
海盜王

註冊日期: Apr 2006
XBox Live GamertagEddie829
引用:
作者: 11281984 查看文章
岩岩開機更新.....
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
打上CS可能有機換,加送XBOX LIVE,XBLA GAME及MS POINT。
咁係中左獎WOR
三刀流路飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-11, 09:22 PM   #746
gerbera

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
我就係成功好例子 i love xbox
gerbera 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-11, 09:25 PM   #747
naytk
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDfatyan
3DS Friend Code4511 0437 1153
PSN  IDyanchimkay
XBox Live Gamertagktyan
我又學人post相先
naytk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-11, 09:33 PM   #748
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: naytk 查看文章
我又學人post相先
暗戰
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-11, 09:37 PM   #749
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
引用:
作者: 三刀流路飛 查看文章
咁係中左獎WOR
引用:
作者: gerbera 查看文章
我就係成功好例子 i love xbox
但俺之前load碟有問題,出過去整...orz...囧
11281984 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-11, 10:48 PM   #750
咖哩魚蛋
Crazy Gamer
Chiyuu

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDkalubibi
XBox Live Gamertagkalubibi
好似咁多人買愛麗斯咁樣既?? 我都有d興趣,好唔好玩呢?
咖哩魚蛋 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 06:59 AM

手機版 | APP版